Tartus kihutavad ringi rullnokad

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Tartus kihutavad ringi rullnokad

Postitus Postitas Külaline »

Mäletan Tartut ikka rahuliku ja turvalise linnana, seekordne kogemus on aga küll kõike muud kui meeldiv. Peatun ühes ööbimiskohas, mille lähedal on ristmik, ja vahetpidamata käib siin nii äge kummide vilinal pidurdamine, et hirm tuleb peale! Mis neil autojuhtidel ometi viga on?! Täiesti haige liiklus - kesklinnas!

Teine nõmedus on need jalakäijate vahel sõeluvad tõukeratturid. Nad ei anna endale justkui üldse aru, et jalgtee on siiski eelkõige jalakäijatele. Tõukekad liiguvad nii vaikselt ka, et päris kõhe hakkab, kui mõni nagu tuulispask ootamatult selja tagant sedasi mööda kihutab, et peaaegu varrukat riivab. Jalakäijal peaks kukla taga ka silmad olema, kui ta tahab kõnniteel sammu paremale või vasakule astuda. Mõtlen, et kuidas näiteks lapsevanemad oma rattakestega väikelapsi üldse kõnniteele lubavad, kui seal käib selline äge liiklus. Seni, kuni tõukeratastel ei ole omaette liikumisrada, peaks need vähemasti kesklinna piirkonnas keelatud olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:03 /.../
Teine nõmedus on need jalakäijate vahel sõeluvad tõukeratturid. Nad ei anna endale justkui üldse aru, et jalgtee on siiski eelkõige jalakäijatele. Tõukekad liiguvad nii vaikselt ka, et päris kõhe hakkab, kui mõni nagu tuulispask ootamatult selja tagant sedasi mööda kihutab, et peaaegu varrukat riivab. /.../
Nõustun, aga see tõukside terror ei toimu ainult Tartus.
Kas mitte Pariis ei keelanud need tõuksid üldse ära?
Külaline

Väikelapsed oma rattakestega, "kaks sammu sissepoole-kaks sammu väljapoole" emmed ja flexirihmadega koera jalutajad peavad samuti jalgteel liiklusreegleid jälgima, samamoodi nagu tõukeratturid ja muud kergliikurid. Millegipärast see osa kipub tihti meelest minema. Absoluutselt ei õigusta tõuksidega kihutamist ega slaalomit jalakäijate vahel. Aga nad ei ole siin ainsad süüdlased ning ka täiesti normaalselt liiklevaid tõuksi kasutajaid peedistatakse vahel lausa teenimatult palju.

Tartu on minu arust kogu aeg selline rullnokliku liiklusega koht olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:18 Väikelapsed oma rattakestega, "kaks sammu sissepoole-kaks sammu väljapoole" emmed ja flexirihmadega koera jalutajad peavad samuti jalgteel liiklusreegleid jälgima, samamoodi nagu tõukeratturid ja muud kergliikurid. Millegipärast see osa kipub tihti meelest minema. Absoluutselt ei õigusta tõuksidega kihutamist ega slaalomit jalakäijate vahel. Aga nad ei ole siin ainsad süüdlased ning ka täiesti normaalselt liiklevaid tõuksi kasutajaid peedistatakse vahel lausa teenimatult palju.

Jah, aga need lapsed-mammad-koeraomanikud ongi jalgteel, kus jala liikumine on ette nähtud. Sõidukitel ei tohiks jalgteele asja olla, senikaua, kuni pole suudetud korralikku kergliiklusteede süsteemi luua, ei saa lihtsalt igal pool rataste ja tõukekatega sõita. Silma on ka jäänud, et nii ratturid kui tõukeratturid ületavalt ülekäigurada sõites - see ei ole ometigi lubatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:25 Jah, aga need lapsed-mammad-koeraomanikud ongi jalgteel, kus jala liikumine on ette nähtud. Sõidukitel ei tohiks jalgteele asja olla, senikaua, kuni pole suudetud korralikku kergliiklusteede süsteemi luua, ei saa lihtsalt igal pool rataste ja tõukekatega sõita. Silma on ka jäänud, et nii ratturid kui tõukeratturid ületavalt ülekäigurada sõites - see ei ole ometigi lubatud.
Ka need tõuksiga sõitjad on samamoodi seal, kus peavad olema. Sõites tee ületamine on küll lubatud kui seda tehakse jalakäija kiirusega. Arvestama peavad kõik üksteisega, ettevaatamatu taarumine ja samm siia-sinna-kõrvale, ilma ringi vaatamata käivad ka selle alla. Kui väikelaps ei ole võimeline seda tegema ning ta vanem ei ole võimeline seda tagama, ei peaks ehk ka veel igal pool liiklema. Koeraga käiakse liikluses lühikese rihma otsas, veendudes selle ohutuses.
Juu

Postitus Postitas Juu »

Tartus käib tõepoolest hull kihutamine. Huvitav, miks politsei ei tegele selle teemaga?
Külaline

Tartus valvab politsei ju ainult Raekoja platsi.
Mis asja.
Sinu sõnum sisaldab 48 sümbolit.
Sa pead sisestama vähemalt 50 sümbolit.

:geek:
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:18 Väikelapsed oma rattakestega, "kaks sammu sissepoole-kaks sammu väljapoole" emmed ja flexirihmadega koera jalutajad peavad samuti jalgteel liiklusreegleid jälgima, samamoodi nagu tõukeratturid ja muud kergliikurid. Millegipärast see osa kipub tihti meelest minema. Absoluutselt ei õigusta tõuksidega kihutamist ega slaalomit jalakäijate vahel. Aga nad ei ole siin ainsad süüdlased ning ka täiesti normaalselt liiklevaid tõuksi kasutajaid peedistatakse vahel lausa teenimatult palju.

Mina sõidan tõukerattaga eeskujulikult, samuti minu tuttavad. Väikelast ei saa muretult rattaga kakerdama lasta ka tõukside puudumisel, jalgrattaga sõidetaks ikka. Päris nii ikka pole et minu kullapai võib kõniteel sõitma õppida ja siksakke teha ja teised joondugu tema järgi. Koduaias õppigu.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 18:17

Mina sõidan tõukerattaga eeskujulikult, samuti minu tuttavad. Väikelast ei saa muretult rattaga kakerdama lasta ka tõukside puudumisel, jalgrattaga sõidetaks ikka. Päris nii ikka pole et minu kullapai võib kõniteel sõitma õppida ja siksakke teha ja teised joondugu tema järgi. Koduaias õppigu.
Justnimelt seda ma kirjutasingi! :D
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:38
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:25 Jah, aga need lapsed-mammad-koeraomanikud ongi jalgteel, kus jala liikumine on ette nähtud. Sõidukitel ei tohiks jalgteele asja olla, senikaua, kuni pole suudetud korralikku kergliiklusteede süsteemi luua, ei saa lihtsalt igal pool rataste ja tõukekatega sõita. Silma on ka jäänud, et nii ratturid kui tõukeratturid ületavalt ülekäigurada sõites - see ei ole ometigi lubatud.
Ka need tõuksiga sõitjad on samamoodi seal, kus peavad olema. Sõites tee ületamine on küll lubatud kui seda tehakse jalakäija kiirusega. Arvestama peavad kõik üksteisega, ettevaatamatu taarumine ja samm siia-sinna-kõrvale, ilma ringi vaatamata käivad ka selle alla. Kui väikelaps ei ole võimeline seda tegema ning ta vanem ei ole võimeline seda tagama, ei peaks ehk ka veel igal pool liiklema. Koeraga käiakse liikluses lühikese rihma otsas, veendudes selle ohutuses.
Kui kõnniteel on ainult jalakäijad, siis ei ohusta neid praktiliselt midki. Võid rahuliku südamega taaruda samm sinna ja tänna. Halvimal juhul väike müks möödujaga. Tõuksid ja rattad on need, kes jalakäija tervise ja elu ohtu seavad ja üks samm kõrvale võib maksta elu. Nii erineva kiirusega liiklejaid ei saa kokku panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:25

Jah, aga need lapsed-mammad-koeraomanikud ongi jalgteel, kus jala liikumine on ette nähtud. Sõidukitel ei tohiks jalgteele asja olla, senikaua, kuni pole suudetud korralikku kergliiklusteede süsteemi luua, ei saa lihtsalt igal pool rataste ja tõukekatega sõita. Silma on ka jäänud, et nii ratturid kui tõukeratturid ületavalt ülekäigurada sõites - see ei ole ometigi lubatud.
Miks ülekäigurajal sõitmine keelatud on? Mis ajast? Muutus hiljuti miskit?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 21:49
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 17:25

Miks ülekäigurajal sõitmine keelatud on? Mis ajast? Muutus hiljuti miskit?
Sorry, sõnastasin valesti. Pidasin seda silmas, et isegi ülekäigurajal kihutatakse tihti jalakäijate vahelt läbi, ehkki seal peaks olema liikimiskiirus sama aeglane nagu jalakäijatel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 5 külalist