" äraostetud sõbrannaks "

vana hea klassika
Külaline

" äraostetud sõbrannaks "

Postitus Postitas Külaline »

Nagu " äraostetud sõbrannaks "

Täpselt nii ma end tunnen.
Olen 30 + naine. Abikaasa, lapsed, töö jne. Kõik on hästi seoses perega.

Mul on põhikooli ajast saadik jäänud kaks sõbrannat.
Ühega helistame peaaegu suht ülepäeva. Räägime muredest ja asjadest. Teame teineteise kõiki "saladusi " jne. Kokku pole me ammu saanud, sest alati leiab ta " vabanduse " . Küll pole raha, see häda ja too häda. Aga ometi näen, et mehega käib ringi ja kui vaja kuskile minna siis leiab aega et sinna minna... käidud saab alati. Olen pakkunud välja, et saame kokku jne, aga alati on midagi ees. Olen loobunud. No vähemalt saame rääkida ja sellessuhtes on olemas..
Hiljuti palus mu käest raha laenuks..kuna ta ise pole siiani kunagi tööl käinud ja oli hädas, siis aitasin. ( töölmittekäimise tagamaid arutama ei hakka. Lihtsalt pole tööinimene...) Lubas et kannab tagasi see kuu. Soovis suuremat summat kuid ütlesin, et kannan sellest poole sest mul endal ka lapsed ja ma ei julge suuremat anda... ja nüüd raha pole siiani. Vabandused ja vabandused. Tean, et tal endal raske ja mured, aga no pekki küll, see on minu raha ja kui võtsid ja lubasid tagasi anda siis ju teed seda... Igastahes okei.. las jääda see sõbranna..
Teine sõbranna on selline, kellega viidame aega iga kuu tagant. Aga alati pean olema mina see, kes plaanib kokkusaamisi. Teen talle tihti asju välja, sest tean tema rahalist seisu samuti. Aga kipub nagu ära kasutama... ometi teab et mul pere jne..
Samas on meil väga tore koos olla ja me väga klapime.
Aga samas teeb kurvaks... Mis mul viga on ? Olen liiga heasüdamlik ja lasen end lihtsalt ära kasutada? Tahaks vahest ise olla see kellele välja tehakse või abi antakse või kokkusaamisi plaanitakse.
Samas kui mul neid kumbagi poleks siis oleks ma täiesti sõbrannadeta. Polekski kedagi peale pere. Ometi tahaks isegi aeg ajalt kodust eemale saada, aga üksi väga ju ei lähe.
Nii kadestan neid, kel tõelised sõbrannad.
Samas viib enesehinnangu nii alla...
Peaksin saatma nad pikalt?
Külaline

Kas järgmine kirjanduslik katsetus?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 15:20 Peaksin saatma nad pikalt?
Ei, aga sa peaksid mõlemale ausalt ütlema, mis sinu jaoks probleem on. Eriti, kui tunned end ära kasutatuna. See pole just hea alus sõbrasuhetele. Kui jätad asja niisama, siis nad näevadki, et oled neile lükata-tõmmata, ning kasutavadki sind edaspidi ära, sest sa ei julge enda eest seista.

Võibolla mõtled, et sõpruse nimel võib ju palju alla neelata, siis jah, võibki, aga kõigel on piir. Kui teised pidevalt sinu arvel "lõbutsevad", siis see pole sõprus vaid teisest üle sõitmine. Ja lõpuks tunned sina ennas lihtsalt halvasti.
Külaline

Sain õppetunni kord hädiseid viletsaid inimesi aidates, iga heategu maksab kätte. Keerasid sellise **** mulle. Mitte iialgi ei toeta kedagi kaugemalt kui oma lähim perering. Pole minu asi aidata, aitamisel naeratatakse alandlikult kummardatakse, tagasiküsimisel oled magu l*ts lapsega ja saa siis oma raha kätte.
Külaline

Tehke selliseid kokkusaamisi, kus raha ei lähe vaja, nt minge jalutage kuskil või istuge pargis, rannas vms.
Külaline

Seda osa ma ei kritiseeriks, et mõni sõbranna ära kaob või kohtumistest ära vingerdab. Ma olen olnud seesama sõbranna ja põhjused olid hoopis minu sisemises ebakindluses ja enese väärtusetuna tundmises - ei tahtnud kohtuda sõbrannadega, sest mulle tundus, et neil on kõik nii hästi ja minul kõik nii halvasti ja et ma ei suuda nendega koos end täisväärtuslikuna tunda. Kui oma vaimse tervisega tegelema hakkasin, sain muuhulgas ka selle teema korda, selgitasin sõbrannadele oma vahepealset äraolekut ja kuulsin neilt just sedasama, mida sinagi räägid - et nad arvasid, et mul ei kõlba nendega olla või et neid ära põlgan. Hoopis vastupidi.
Mis raha laenamisse puutub, siis tõesti ei tasu sõpradele laenata. Väga tihti ei lõpe see hästi. Välja ära aga kellelegi tee, ära süvenda sõbranna abitust. Käige kohtades, mis pole kallid või on lausa tasuta, st. mitte ära tõsta teist enda majanduslikule tasemele, vaid astu ise tema tasemele.
See, et mõnes suhtes on üks alati see algataja ... eks ta vahel nii on ja üsna tõenäoliselt ikka näitabki, et kes rohkem suhtest huvitatud on. Kui koos olla on tore, siis ma neelaks alla ja kutsuks ikka edasi.
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Kirjanikke sigineb siia nagu seeni pärast vihma. Seda koolikirjandit lugesin omal ajal Perekooli foorumist.
Külaline

Minu sõbranna ei saaks olla inimene, kes ei ole nn "töölkäija tüüpi". Jälestan parasiite ja muiduleivasööjaid. Millest sa siis lootsid, et ta sulle tagasi maksab, kui tal tegelikkuses sissetulek puudub?

Samuti ei saaks mu sõbranna olla keegi, kes küsib laenu. Igal täiskasvanud ja töölkäival inimesel on sissetulek, millega ta peab oskama arvestada, et elab järgmise palgapäevani ära. Samuti võiks töölkäival inimesel olla säästud ootamatuste jaoks. Kui nii ei ole, siis on mõtteviisis midagi nihkes. Ja nihkes mõtlemisega inimene ei saaks mu sõbranna olla.

Laenu annaksin mina vaid sellele inimesele, kelle puhul ei oleks üldse kahju, kui ta mulle tagasi ei maksaks. Ja see saaks olla ainult ja ainult oma pere liige.

Mul on ka vaid kaks sõbrannat. Ja sõbranna all pean ma silmas ikka tõsist südamesõprus, mille puhul võin alati nendele loota, mitte lihtsalt inimesi, kellega tihti suhtlen ja lihtsalt hästi läbi saan. Ja need kaks sõbrannat on väga intelligentsed inimesed. Ei ole minult iialgi laenu küsinud. Nad on tegelikult minust isegi palju paremal järjel.
Külaline

Mina olen ka ühes tuttavas väga pettunud. Saime hästi läbi ja siis ta laenas minu käest 100 eurot. Ma tean, et ei soovitata raha laenata, siis oled sõbrast ilma, aga see tundus nii tühine summa, et ei arvanud, et sellepärast sõprus võiks kannatada. Aga inimene ei maksa ära, alguses lubas ja lubas, siis lihtsalt kadus. Olen tõesti solvunud, et kas meie suhteid hinnati siis tõesti nii madalalt, et sellise raha pärast kõigele sülitatakse, peaasi, et saaks selle sada eurot ära unustada.
Külaline

Koolikirjand jah, aga no anname noorele kirjanikule nõu.
1) Esiteks sa ei anna kunagi kellelegi laenu, kui sul pole nii palju vaba raha, et saaksid selle laenu rahuliku südamega korstnasse kirjutada. Ütledki, et ei saa, sest sul ei ole vaba raha hetkel. Mis siis, et tal hakkab vanaema surema, kass surema, korterist visatakse välja vms põhjus. Kui tahad anda, siis tagasi ära oota ega eelda. Anna ja jutul lõpp. Ja hiljem teed järelduse, kas see inimene oli su välja teenitud raha väärt. Kui oli ja maksab tagasi, siis suhtled edasi. Kui ei olnud väärt ja tagasimaksmisega tekib probleeme, siis järelikult ei olnud väärt, enam edasi ei suhtle ja raha kannad isikliku arengu kuludesse.
2) Kui tunned, et väljas kämisel või suhtlemisel sina panustad rohkem ja see sulle ei meeldi, siis teed suu lahti ja ütled järgmised sõnad: "Ma maksin eelmine kord ka ja täna ma ei saa, teeme nii, et seekord on sinu kord maksta/organiseerida"
Ja elu sujub...
Külaline

Nii ma olengi sõbrannadest vabanenud. Raha kaotus häirib vähemgi kui ebaausus, lugupidamatus. Ok, laenad ja ei saa lubadust pidada, ütle siis kuidas on, hoia ühendust, ära ära kao.
Külaline

Ikka vana klassika: Kui tahad sõbrast/sõbrannast ilma jääda, laena raha.

Tegelikult oleneb nii väga paljudest asjadest see laenamine.
Ma ise olen ka tükimat aega juba sõbrannale võlgu aga ta teab mu olukorda, miks ma laenasin ja kohe laenates ma ütlesin ka, et maksan esimesel võimalusel tagasi. Kuna tal vaba raha oli, siis ta ka laenas. Oleks ta oma pere arvelt ja järgmisest kuust ette nö, siia oleks muidugi nõme olukord.
Ma pakkusin välja, et maksan ise jupikauppa tagasi(summa on siis 200eur) aga ta ise ütles, et maksku ma siis kui kõik korraga saan tagasi kanda, et talle see jupitamine ei meeldi. Küsinud ei ole ta kordagi. Ma ise aegajalt mainin, et mul see võlg ikka meeles. Nüüd järgmine kuu saangi lõpuks tagasi maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 18:53 Ikka vana klassika: Kui tahad sõbrast/sõbrannast ilma jääda, laena raha.

Ma ise olen ka tükimat aega juba sõbrannale võlgu aga ta teab mu olukorda, miks ma laenasin ja kohe laenates ma ütlesin ka, et maksan esimesel võimalusel tagasi. Kuna tal vaba raha oli, siis ta ka laenas. Oleks ta oma pere arvelt ja järgmisest kuust ette nö, siia oleks muidugi nõme olukord.
Ma pakkusin välja, et maksan ise jupikauppa tagasi(summa on siis 200eur) aga ta ise ütles, et maksku ma siis kui kõik korraga saan tagasi kanda, et talle see jupitamine ei meeldi. Küsinud ei ole ta kordagi. Ma ise aegajalt mainin, et mul see võlg ikka meeles. Nüüd järgmine kuu saangi lõpuks tagasi maksta.
Kas sa käid tööl?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 18:51 Nii ma olengi sõbrannadest vabanenud. Raha kaotus häirib vähemgi kui ebaausus, lugupidamatus. Ok, laenad ja ei saa lubadust pidada, ütle siis kuidas on, hoia ühendust, ära ära kao.
Oled sa päris kindel, et need on olnud su sõbrannad? Iga naissoost inimene, kellega tihedamalt suhtled, ei pea olema sõbranna. Sõbranna on ikka see inimene, keda saad usaldada ja kellele saad 100% kindel olla alati ja igas olukorras.
Külaline

naisseltsimehed :lol: siis sinu rõõmuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 18:57
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 18:53 Ikka vana klassika: Kui tahad sõbrast/sõbrannast ilma jääda, laena raha.

Kas sa käid tööl?
Ole nüüd mis tööl :D
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 18:41 Koolikirjand jah, aga no anname noorele kirjanikule nõu.

2) Kui tunned, et väljas kämisel või suhtlemisel sina panustad rohkem ja see sulle ei meeldi, siis teed suu lahti ja ütled järgmised sõnad: "Ma maksin eelmine kord ka ja täna ma ei saa, teeme nii, et seekord on sinu kord maksta/organiseerida"
Ja elu sujub...
Kui väljas käivad mees ja naine, siis mees võib teha naisele ettepaneku, et naine ei pea söögikohas maksma ning võib tasuda hiljem natuuras.
ja elu sujub...
Külaline

Parem olla ilma sõbrannadeta, kui koos selliste ärakasutajatest "sõbrannadega". Oma pere on kõige tähtsam, parem juba perele rohkem pühenduda. On ka endal olnud elus selliseid pealetükkivaid sõbrannasid, aga vaikselt harjutan nad endast vabaks. Kahjuks pole võimalik tihti kokku saada, ka telefonis ei pea iga kord vastama ja nii ta läheb, kasvame lahku.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 19:32

Kas sa käid tööl?
Hetkel olen lapsega emapuhkusel. Sügisel lähen tööle tagasi ja siis paraneb ka sissetulek. Ja ma ei ela Eestis. Siin sa ca 70% eelmise aasta palgast emapalka. Ja mitte 1.5a nagu Eestis.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 19:32

Kas sa käid tööl?
Kui sa käid tööl, siis kuidas on võimalik, et sul sissetulek ja säästud puuduvad?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist