Kui peaksite kolima

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 21:42
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 21:41 Mina koliksin Venemaale ja tõsiselt. Mulle meeldib vene inimeste külalislahkus ja ellusuhtumine (loomulikult on erandaid igas rahvuses). Mulle meeldib sealne elustiil ja eriti veel kuskil väiksemas linnas, kus on palju veel sarnast N. Liidu ajaga. Mulle meeldivad venemaa tooted. Mis pole ka vähetähtis- ainus võõrkeel, mida ma oskan, on vene keel ja ma saaksin seal sellega vabalt hakkama.
Ja mis takistab sind minemast?
Tegelikult võiks ju samahästi küsida seda ka nende Hispaaniasse või Soome kolida tahtjate käest, et mis neid takistab?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 22:45 Tegelikult võiks ju samahästi küsida seda ka nende Hispaaniasse või Soome kolida tahtjate käest, et mis neid takistab?
Jah, loomulikult võivad kõik teised ka vastata, mis neid enda unistuste kohta kolimast takistab. Mina ise hoian näiteks teatud piirkondade kinnisvaral silma peal aga kuna pole endale sobivat pakkumist leidnud siis otsest ja kiireloomulist põhjust kolimiseks hetkel pole. Aga ma olen ka selline pika planeerimisega põhjalik tüüp, eksprompt otsuseid üldiselt ei tee. Kohalikud keeled on ka juba enam-vähem suus. Uurin väga täpselt kohalikke seaduspügalaid ja elukorraldust jne.

Kui muude maade puhul on veel mõistetav, et miks keegi just sinna tahab kolida, siis venemaa ihalus on küll minu jaoks sama mõistetamatu kui Põhja-Korea. Sellest ka küsimus.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 21:41 Mina koliksin Venemaale ja tõsiselt. Mulle meeldib vene inimeste külalislahkus ja ellusuhtumine (loomulikult on erandaid igas rahvuses). Mulle meeldib sealne elustiil ja eriti veel kuskil väiksemas linnas, kus on palju veel sarnast N. Liidu ajaga. Mulle meeldivad venemaa tooted. Mis pole ka vähetähtis- ainus võõrkeel, mida ma oskan, on vene keel ja ma saaksin seal sellega vabalt hakkama.
Aga äkki hakkaks siis vaikselt astuma? Mida vähem sinusuguseid Eestis on seda parem.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 00:20
Aga äkki hakkaks siis vaikselt astuma? Mida vähem sinusuguseid Eestis on seda parem.
Missuguseid temasuguseid?! Mille poolest tema on nüüd teistsugune, kui need, kes kipuvad Soome, Hispaaniasse või USA-sse?! Mina parem ei elaks sinusugusega samas riigis, kes kõiki paika paneb.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 00:20

Kas keegi veel kahtleb, et eestlased ise eestlasi Siberisse saatsid?
Külaline

Uskumatult palju on seda vene armastastus ikka Eestis.
Pmst igast perest on viimase kolme põlvkonna jooksul kedagi tapetud või küüditatud. Viimase aja ähvardavatest pilvedest ei hakka rääkimagi ja ikka räägib eestlane venelase külalislahkusest. Kui ise ei näeks, siis ei usuks.
Mingi imelik Stockholmi sündroom või kollektiivne massohism või mis fenomen see on? Vaata ja imesta..
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 14:33 Uskumatult palju on seda vene armastastus ikka Eestis.
Pmst igast perest on viimase kolme põlvkonna jooksul kedagi tapetud või küüditatud. Viimase aja ähvardavatest pilvedest ei hakka rääkimagi ja ikka räägib eestlane venelase külalislahkusest. Kui ise ei näeks, siis ei usuks.
Mingi imelik Stockholmi sündroom või kollektiivne massohism või mis fenomen see on? Vaata ja imesta..
Kus sa seda vene armastust näed siis? Kas see, et mõni kirjutab, kuidas ta turistina sooviks Venemaal pikemalt viibida, on vene armastus? Mina seda küll kuskilt välja ei loe. Kas kõik need reisisaated Venemaa erinevate piirkondade kohta on suur armastus? Minu meelest tuleks kasuks loetust aru saamise võime.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 15:41
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 14:33 Uskumatult palju on seda vene armastastus ikka Eestis.
Kus sa seda vene armastust näed siis? Kas see, et mõni kirjutab, kuidas ta turistina sooviks Venemaal pikemalt viibida, on vene armastus? Mina seda küll kuskilt välja ei loe. Kas kõik need reisisaated Venemaa erinevate piirkondade kohta on suur armastus? Minu meelest tuleks kasuks loetust aru saamise võime.
Vaata korra, mis on teema nimi, mille all sa kommenteerid, kõva loetust arusaaja.
Külaline

Kas sa omale tööd ka seal leiaksid? Minu meelest oleks ka huvitav seal mõnda aega elada, aga ma pole kindel, et just väiksemas kohas tööd ka leiaks. Moskva ja Peterburg mind ei tõmba, just pisemad kohad ja nende mõistes provintsid, kus veel nõukaaegne hõng õhus. See oleks põnev.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 21:16 Kas sa omale tööd ka seal leiaksid? Minu meelest oleks ka huvitav seal mõnda aega elada, aga ma pole kindel, et just väiksemas kohas tööd ka leiaks. Moskva ja Peterburg mind ei tõmba, just pisemad kohad ja nende mõistes provintsid, kus veel nõukaaegne hõng õhus. See oleks põnev.
Google teil ei tööta või? Täiesti mõistetamatu on minu jaoks see venelembide ülinaiivne nõukanostalgia. Vaatad neid 90ndate Paldiskit meenutavaid depressivseid vene linnu ja kohe igatsus tuleb peale?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 21:52
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 21:16 Kas sa omale tööd ka seal leiaksid? Minu meelest oleks ka huvitav seal mõnda aega elada, aga ma pole kindel, et just väiksemas kohas tööd ka leiaks. Moskva ja Peterburg mind ei tõmba, just pisemad kohad ja nende mõistes provintsid, kus veel nõukaaegne hõng õhus. See oleks põnev.
Google teil ei tööta või? Täiesti mõistetamatu on minu jaoks see venelembide ülinaiivne nõukanostalgia. Vaatad neid 90ndate Paldiskit meenutavaid depressivseid vene linnu ja kohe igatsus tuleb peale?
Sellega on nii, et igaühele oma. Sina koli Dubaisse, mul on hea meel, kui sa seal õnnelik oled. Minul on ka omad unistused ja üldse mitte Venemaaga seotud. Terve elu seal elada ei sooviks, aga aastakese küll. Põhja-Korea oleks ka huvitav. Ma usun, et ma saaks seal hakkama. Kõik oleneb mindsetist- olukordi tuleb võtta nii nagu nad on. Riik ei pea ennast turisti järgi kohandama vaid vastupidi. Kui sellest aru saad, siis saad igal pool hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 22:59 Sellega on nii, et igaühele oma. Sina koli Dubaisse, mul on hea meel, kui sa seal õnnelik oled. Minul on ka omad unistused ja üldse mitte Venemaaga seotud. Terve elu seal elada ei sooviks, aga aastakese küll. Põhja-Korea oleks ka huvitav. Ma usun, et ma saaks seal hakkama. Kõik oleneb mindsetist- olukordi tuleb võtta nii nagu nad on. Riik ei pea ennast turisti järgi kohandama vaid vastupidi. Kui sellest aru saad, siis saad igal pool hakkama.
Siin teemas ei räägita sellest, kes kus hakkama saaks või kuidas turistina kohaneda - teema on sellest kuhu tahaksite päriseks kolida, koht kus näeksite end oma ülejäänud elu elamas. Aastake siin, aastake seal on pigem siiski pikemate peatustega reisimine. Inimene kellele sa enne venemaa kohta vastasid on justnimelt venelemb ja naiivne nõukanostalgik - "mindset", mida on minul näiteks väga raske, kui mitte võimatu mõista.

Dubaisse ei koliks ka mingil juhul.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 08:17
Siin teemas ei räägita sellest, kes kus hakkama saaks või kuidas turistina kohaneda - teema on sellest kuhu tahaksite päriseks kolida, koht kus näeksite end oma ülejäänud elu elamas. Aastake siin, aastake seal on pigem siiski pikemate peatustega reisimine. Inimene kellele sa enne venemaa kohta vastasid on justnimelt venelemb ja naiivne nõukanostalgik - "mindset", mida on minul näiteks väga raske, kui mitte võimatu mõista.

Dubaisse ei koliks ka mingil juhul.
Ja see, mida sinul on võimatu mõista, on automaatselt vale?! Ise vahutate suure suuga demokraatiast, aga igapühte, kes mõtleb teistmoodi kui teie, kupatate Eestist minema. Tore demokraatia küll!
Külaline

Andy kirjutas: 28 Juul 2024 09:07 Ja see, mida sinul on võimatu mõista, on automaatselt vale?! Ise vahutate suure suuga demokraatiast, aga igapühte, kes mõtleb teistmoodi kui teie, kupatate Eestist minema. Tore demokraatia küll!
Ei öelnud, et vale - uurisin inimeselt, miks ja üritasin mõista. Teiste inimeste reageeringu ega sõnade eest ei vastuta. Rahune, ei ole kellelgi võimalik teisiti arvajat kuhugi kupatada (erinevalt venemaast või põhja-koreast). Avamuste mitmekesisus ja nende põrkumine omavahel ongi täiesti normaalne. Ei tule selle pealegi, et võtta isikliku ründena või käsuna hakata asju pakkima, kellegi anonmüümse foorumlase kommentaari "Koli minema!"
Külaline

Suurem osa nendest on siiski okupantide järeltulijad ja neil on see veres.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 21:16
Kas sa omale tööd ka seal leiaksid? Minu meelest oleks ka huvitav seal mõnda aega elada, aga ma pole kindel, et just väiksemas kohas tööd ka leiaks. Moskva ja Peterburg mind ei tõmba, just pisemad kohad ja nende mõistes provintsid, kus veel nõukaaegne hõng õhus. See oleks põnev.
Kurskisse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist