Iibeteemad

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kogu see probleemistik jääb mulle õigupoolest arusaamatuks. Saan aru, et mureks on, et eesti kultuur (ja selle säilitamiseks loodud Eesti riik) on ohus, kui piisavalt eestlasi ei sünni, kuid miks nad just sündima peavad? Eestlaseks saab ju ka kasvada, ükskõik, kes siis vanemad on. Teiseks pole ka Eesti riik kui selline ilmselt suurim prioriteet, euroopaliku tava kohaselt on kõrgemad prioriteedid ikka erinevad üksikisiku õugused ja vabadused, mitte riigi või mõne muu institutsiooni. Suurim argument Eesti riigi toetuseks võikski olla see, et see on parem kui alternatiivid (kes tahaks elada Venemaal??), et Eesti on institutsioon, mis toetab üksikisikutele olulisi väärtusi- ning taas on segane, et miks on selleks vaja, et just eestlased sünnitaksid sünnipäraseid eestlasi.
Eiusu

Postitus Postitas Eiusu »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 10:48 90ndatel olid samuti noored pealiskaudsed ja selle pärast ei saanud lapsi eksole.
Sündivus pööras tõusule kui vanemahüvitis loodi. Järelikult seal ikka mingi rahateema taga on.
Valdavalt tutvusringkonnas kõrgepalgalisemad inimesed. Palgad 3000-5000. Ja isegi nemad ei suuda oma standarditele vastavat korterit muretseda. Paneelmaja korterit ei taheta. Tahetakse uut, uuemapoolset heas piirkonnas 2-3 toalist korterit. Selliste hinnad on aga 250/450k tänapäeval. Ei taheta oma elustandardit ja mugavust ohverdada laste nimel, ja elada kehvematess tingimustes. Korteri sisustamine, kodumajapidamine. Juba praegu on nii, et kui vahepeal kiirem aeg siis KÕIK laguneb koost, tuba seapesa, asju üles ei leia, aega koristada pole, suur stress. Laps veel selle kupatuse otsa, õudne mõeldagi

Ise ka ei soovi lapsi, sest pole raha, et nendega mugavalt ja stressivabalt elada, sente lugeda ei tahaks, ei taha oma hobisid, töid ja muud ootele panna, selles mõttes on minus parasjagu egoismi ja individualismi. Ma tahan reisida, õppida. Kardan paaniliselt rasedust, sünnitust ja mida need tervisega teevad. Ma ei taha isegi venitusarme, diastaasi, pidamatust, lodevat kõhtu, rebendeid. Mulle meeldib mu keha nagu see on, ma ei taha, et laps seda muudaks.
Lisaks olen suur ülemõtleja, ei tahaks olla koguaeg mures, kas laps ikka jõudis sinna kuhu vaja tervelt, kas temaga on kõik korras. See oleks meeletu stress.
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

papagoi kirjutas: 02 Juun 2024 14:45 Minu arvates see "tee niipalju lapsi kui ise suudad üles kasvatada" on kõige hullem asi mida saab tütardele õpetada.
See on väga vana ütlus. Läksid mehed sõtta ja said hukka, küüditati ära, surid ära, siis pidigi naine lapsed ise üles kasvatama. Tänapäeval pädeb see täpselt samamoodi. Ja sama vana tõde oli ka see, et rasedaks jääüb naine, sünnitab ja vaikimisi jääb kasvatama, mehel oli vanasti ja on ka praegu PALJU kergem käed taskus minema kõndida (nüüdsel ajal dnaga isegi raskem kui varem). Naisel on palju rohkem soovimatu rasedusega kaotada (see ütlus on ka enne vabatahtlike abortide tekkimist), füsioloogiline fakt.
Külaliiine

Postitus Postitas Külaliiine »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 10:49 miks nad just sündima peavad? Eestlaseks saab ju ka kasvada, ükskõik, kes siis vanemad on.
See on meeldiv erand, reeglina ei kasva ükski muust rahvusest vanemate laps eestlaseks, rahvuslik identiteet on palju visam kui mingi lõimumisideestik. Inimesed jäävad ikka oma rahvuse kultuuriruumi, elagu pealegi võõal maal. Säilitasid nt välis-eestlased aastakümneid võõral maal oma killukesena oma kultuuri, keele, identiteedi, ei kasva keegi kuhugi ümber.
Papagoi

Postitus Postitas Papagoi »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 22:30 PÕHJALIK ÜLEVAADE: tuntud meestearst pani kirja põhjused, miks Eestis sünnib vähe lapsi
https://www.ohtuleht.ee/863481/pohjalik ... vahe-lapsi

Eks need suuremaltjaolt õiged ole. Aga inimestele ei saa pahaks panna laste mittetahtmist. Natuke on vanemast põlvkonnast (1850-1950) kahju, et saadi 6-10 last. Pool elu olid rasedad, sünnitasid ilma kaasaegse meditsiinita ja siis lapsed veel varakult hukkusid. Oma elu reisimist neil ei
Olnud.
Kägu

Postitus Postitas Kägu »

Kui vaadata rahvastikupüramiidi, on näha, et viimane suur põlvkond on praegu vanuses 33–37: https://andmestikud.stat.ee/rahvastikupyramiid/ (viimane püramiid on 2021. aastast, liida kolm aastat juurde). See tähendab seda, et praegu nad veel jõuaks lapsi saada, aga mitte enam kuigi kaua. Ja edasi tuleb hüppeline langus. Ühesõnaga, praegu on viimane võimalus iibe langus peatada. Eks sellest oli põhjustatud ka see peretoetuste tõstmine: mõtteviisi nii lühikese ajaga ei muuda, aga neid, kelle puhul on asi majanduslikes kaalutlustes, saaks ehk mõjutada. Meeleheitlik viimane katse midagi ära teha. Paraku oli poliitiliste konkurentide kisa kõvem ja sinna see meede läks. Majandusliku turvatunde suurenemise asemel saadi hoopiski kinnitust, et riigi peale loota ei tasu.
Asi on pekkis. Need Punabi toodud põhjused näitavad üldist mõtteviisi. Tähtis on indiviidi enda heaolu, mitte ümbritsevad inimesed. Üldine egoism tähendab aga seda, et loota saab ainult iseendale – ja see vähendab turvatunnet. Nii et ei suurene see sündivus enam, sest selleks peaks ühiskonna mõtteviis väga radikaalselt muutuma. Kui lapsi ei sünni, ei kasva peale tööealist elanikkonda ja tööealisele elanikkonnale langeb üha suurem koormus. Põhimõtteliselt tähendab see ühel hetkel sotsiaalsüsteemi kokkukukkumist.
miljokas

Postitus Postitas miljokas »

Rahvastiku vähenemine on probleem, sest siis kukub olemasolev majandussüsteem kokku. See on kasvule üles ehitatud. Aga ma mõtlen nii pidi, et majandus peaks inimesi toetama ja ülevla pidama, mitte vastupidi. Eks vireleme kuni tuleb uus majandussüsteem. Igavest kasvu on naiivne loota. Igavest õitsvat kapitalismi veel naiivsem.
Üksikinvidiivi seisukohast on hea, kui on stabiilselt 2 last. Saab vajadusel vanaduses veidi toetust. Vähendab riski, kui üks laps noorelt sureb, kolib kaugele, ei suhtle vms. Kui ikka lastekasvatus totaalselt pekki keerata, siis ka 5 last ei päästa hädast välja, nii et rohkem ei ole alati parem. Ainult 1 laps on natuke riskantne. Lapse enda seiukohast ka, võibolla on hea omada täiskasvanuna mõnda lähedast sugulast.
Isiklikult pean rahvastiku vähenemist heaks nähtuseks. Väheneb eelkõige raiskavamate riikide populatsioon, jääb teistele rohkem puhast õhku.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Eiusu kirjutas: 03 Juun 2024 12:40
Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 10:48 90ndatel olid samuti noored pealiskaudsed ja selle pärast ei saanud lapsi eksole.
Sündivus pööras tõusule kui vanemahüvitis loodi. Järelikult seal ikka mingi rahateema taga on.
Valdavalt tutvusringkonnas kõrgepalgalisemad inimesed. Palgad 3000-5000. Ja isegi nemad ei suuda oma standarditele vastavat korterit muretseda. Paneelmaja korterit ei taheta. Tahetakse uut, uuemapoolset heas piirkonnas 2-3 toalist korterit. Selliste hinnad on aga 250/450k tänapäeval. Ei taheta oma elustandardit ja mugavust ohverdada laste nimel, ja elada kehvematess tingimustes. Korteri sisustamine, kodumajapidamine. Juba praegu on nii, et kui vahepeal kiirem aeg siis KÕIK laguneb koost, tuba seapesa, asju üles ei leia, aega koristada pole, suur stress. Laps veel selle kupatuse otsa, õudne mõeldagi

Ise ka ei soovi lapsi, sest pole raha, et nendega mugavalt ja stressivabalt elada, sente lugeda ei tahaks, ei taha oma hobisid, töid ja muud ootele panna, selles mõttes on minus parasjagu egoismi ja individualismi. Ma tahan reisida, õppida. Kardan paaniliselt rasedust, sünnitust ja mida need tervisega teevad. Ma ei taha isegi venitusarme, diastaasi, pidamatust, lodevat kõhtu, rebendeid. Mulle meeldib mu keha nagu see on, ma ei taha, et laps seda muudaks.
Lisaks olen suur ülemõtleja, ei tahaks olla koguaeg mures, kas laps ikka jõudis sinna kuhu vaja tervelt, kas temaga on kõik korras. See oleks meeletu stress.
Ammu on aeg kehtestada lastetusmaks käibemaksu tõstmise asemel. Lastetusmaks peaks olema progresseeruv vastavalt vanusele. Mida vanem, seda suurem, et inimesed ei lükkaks lastesaamist liiga kaugele. Mingist east siis lastetusmaks lõppeks.
Inimesed kes tahavad elada stressivabal ja mugavalt peaksid sellevõrra ühiskonda rohkem panustama.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 21:35 Ainuke riik maailmas, kus teised rahvad kasvavad selle riigi rahvuseks on USA. Euroopa riikides kõik teised rahvad jäävad oma kultuuri kandma. Keel ja kultuur on geneetiline. Ka Eestis need venelased on eesti keele selgeks saanud, siis nad jäävad ikka venelasteks edasi.
Küllaltki naljakas väide. Mis rahvus see ameeriklane siis on? See riik on erinevatest rahvustest inimestest nii läbi põimunud, et nö etnilised ameeriklased sa leiad heal juhul kusagilt Texasest või sarnasest konservatiivsest osariigist. Mujal on oma linnaosad hiinlastel, mehhikkastel, juutidel ja jumal teab mis rahvustel. Enamik soovivad siiski ka oma päritolukeelt säilitada, mis ei tähenda, et nad kohalikku ei aktsepteeriks.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 11:32 Ei kuku midagi kokku, tuuakse pagulasi asemele. Iga päev randub Itaalias ja Hispaanias sadu või isegi tuhandeid musta mandri tegelasi. Varem või hiljem hakatakse neid siia paigutama ja Eesti võtab kõik vastu.
Kohutav, kuid tõsi.

Muidugi üks põhjustest miks lapsi EESTIS ei saada on nimelt see, et paljud noored lähevad välismaale, leiavad sealt partneri ning jäävadki sinna elama. Minu ca 5-6 klassikaaslast on emad-isad, aga abielus välismaalasega ja lastest ilmselgelt eestlased ei kasva.
Kõige kaasaegsem näide on vast Grete Griffin.
Arvamus

Postitus Postitas Arvamus »

Tõutäkk kirjutas: 06 Juun 2024 15:27
Eiusu kirjutas: 03 Juun 2024 12:40

Ammu on aeg kehtestada lastetusmaks käibemaksu tõstmise asemel. Lastetusmaks peaks olema progresseeruv vastavalt vanusele. Mida vanem, seda suurem, et inimesed ei lükkaks lastesaamist liiga kaugele. Mingist east siis lastetusmaks lõppeks.
Inimesed kes tahavad elada stressivabal ja mugavalt peaksid sellevõrra ühiskonda rohkem panustama.
Kõik noored jäävad siia niigi kallitele hindadele seda maksu taguma. Üldse ei lähe minema, mkm
Arvamus

Juustup kirjutas: 07 Juun 2024 17:13
Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 11:32 Ei kuku midagi kokku, tuuakse pagulasi asemele. Iga päev randub Itaalias ja Hispaanias sadu või isegi tuhandeid musta mandri tegelasi. Varem või hiljem hakatakse neid siia paigutama ja Eesti võtab kõik vastu.
Kohutav, kuid tõsi.

Muidugi üks põhjustest miks lapsi EESTIS ei saada on nimelt see, et paljud noored lähevad välismaale, leiavad sealt partneri ning jäävadki sinna elama. Minu ca 5-6 klassikaaslast on emad-isad, aga abielus välismaalasega ja lastest ilmselgelt eestlased ei kasva.
Siin üldse on kellegagi lapsi saada? Pole ime, mehekandidaate turul vaadates.
Juustup

Arvamus kirjutas: 07 Juun 2024 17:31
Kohutav, kuid tõsi.

No, sõltub standarditest. Mina leian, et lapsi tuleb teha armastusest mitte mingite üldparameetrite järgi, samas praeguses poliitilises situatsioonis ei julgeks ma last teha, pigem mõtleks kuidas vajadusel ära põgeneda.

PS. Ega need naisekandidaadid ka etemad pole, ajavad ainult oma absurdseid õiguseid taga. Oleks ma mees, võtaks raudselt mõne mitte-eestlase naiseks. Välimus välimuseks isegi, aga kes seda vinguvat eite jõuab päevast päeva kannatada.
Arvamus

Juustup kirjutas: 07 Juun 2024 18:29

Kohutav, kuid tõsi.

No, sõltub standarditest. Mina leian, et lapsi tuleb teha armastusest mitte mingite üldparameetrite järgi, samas praeguses poliitilises situatsioonis ei julgeks ma last teha, pigem mõtleks kuidas vajadusel ära põgeneda.

PS. Ega need naisekandidaadid ka etemad pole, ajavad ainult oma absurdseid õiguseid taga. Oleks ma mees, võtaks raudselt mõne mitte-eestlase naiseks. Välimus välimuseks isegi, aga kes seda vinguvat eite jõuab päevast päeva kannatada.
Keegi ei keelagi võtta. Eesti naistele kah, kui kohalikke pole häid saada vaadake ringi, lääne-euroopa mehed ja ameerikas võivad palju paremad olla. Ei pea kohaliku heal juhul keskpärasusega rahulduma. Käsivad omale süüa teha, riideid pesta, lapsi saada ja need ise üles kasvatada ja seavad veel kriteeriumeidki milline see naine peab olema. Selliste geenid jäägu edasiviimata.
Arvamus

Kohutav, kuid tõsi.

Keegi ei keelagi võtta. Eesti naistele kah, kui kohalikke pole häid saada vaadake ringi, lääne-euroopa mehed ja ameerikas võivad palju paremad olla. Ei pea kohaliku heal juhul keskpärasusega rahulduma. Käsivad omale süüa teha, riideid pesta, lapsi saada ja need ise üles kasvatada ja seavad veel kriteeriumeidki milline see naine peab olema. Selliste geenid jäägu edasiviimata.
Juustup

Arvamus kirjutas: 07 Juun 2024 18:53

Mis on halba või imelikku kui tööl käiv mees soovib oma naiselt söögitegemist, laste saamist ? Riideid peseb tänapäeval pesumasin.
Ma arvan et kõik on tööjaotuses, mis peaks tekkima loomulikul teel, mitte mingi graafiku alusel. Ainus paratamatu fakt on see et mehed EI SAA sünnitada ja naistel sellest mingit orja mängimist teemal rasedus-sünnitus pole nagu mõtet. Ärge tehke lapsi meestega, kelle puhul on vaja mingeid kriteeriumeid paika panna või rusikaga rinnale taguda, et vot, olen nii kõva mutt, keetsin muna, sünnitasin lapse, aga sina va tohlakas pole mitte keegi ja sinu perekonnanime ma ka ei võta :)
Kanapasteet

Postitus Postitas Kanapasteet »

Juustup kirjutas: 07 Juun 2024 19:36

Mis on halba või imelikku kui tööl käiv mees soovib oma naiselt söögitegemist, laste saamist ? Riideid peseb tänapäeval pesumasin.
Ma arvan et kõik on tööjaotuses, mis peaks tekkima loomulikul teel, mitte mingi graafiku alusel. Ainus paratamatu fakt on see et mehed EI SAA sünnitada ja naistel sellest mingit orja mängimist teemal rasedus-sünnitus pole nagu mõtet. Ärge tehke lapsi meestega, kelle puhul on vaja mingeid kriteeriumeid paika panna või rusikaga rinnale taguda, et vot, olen nii kõva mutt, keetsin muna, sünnitasin lapse, aga sina va tohlakas pole mitte keegi ja sinu perekonnanime ma ka ei võta :)
Mis on halba kui tööl käiv mees soovib oma tööl käivalt naiselt oma teenendamist nagu saamatut titte? Ei olegi, puhas normaalsus.
Laste saamise osas, sellised mehed kes tahavad naist omaenda emme kohustuste ülevõtmiseks tahavad last samas vaimus nagu 5aastased tahavad koera. Mulle jääb funfun ja sulle jääb kantseldamine.
Perekonnanime mehe oma ei võtaks küll, tobe komme.
Juustup

Kanapasteet kirjutas: 07 Juun 2024 19:45

Mis on halba kui tööl käiv mees soovib oma tööl käivalt naiselt oma teenendamist nagu saamatut titte? Ei olegi, puhas normaalsus.
Laste saamise osas, sellised mehed kes tahavad naist omaenda emme kohustuste ülevõtmiseks tahavad last samas vaimus nagu 5aastased tahavad koera. Mulle jääb funfun ja sulle jääb kantseldamine.
Aga kui see mees nii tüütu, lausa et represseeriv pervo on, kelle nimi ammugi ei kõlba ja kes kõike ainult nõuab,miks siis üldse meest vaja on?

Äkki soovid lesbiks hakata? Saad oma feministliku doosi 24/7 kätte.
Kanapasteet

Postitus Postitas Kanapasteet »

Juustup kirjutas: 07 Juun 2024 19:48

Aga kui see mees nii tüütu, lausa et represseeriv pervo on, kelle nimi ammugi ei kõlba ja kes kõike ainult nõuab,miks siis üldse meest vaja on?

Miks sa revolver konto alt ei kirjuta. Arvad, et pole aru saada?

Su esimene lause mehe iseloomuomaduste kohta on sinu enda fantaasia, mõttetu vastatag. Mul on hea mees olemas kes teeb mulle hoopiski süüa, nõusid peseb ja rase ja tittede tegemist ei nõua samuti. Peaks selle asemel mingi vanakooli onuheino võtma kes ise suppigi teha ei suuda?

Ei soovi lesbiks hakata. Hakka ise. Absurdne soovitus. Lahtiste uste päevad jälle?
Juustup

Kanapasteet kirjutas: 07 Juun 2024 20:23
Juustup kirjutas: 07 Juun 2024 19:48

Miks sa revolver konto alt ei kirjuta. Arvad, et pole aru saada?

Su esimene lause mehe iseloomuomaduste kohta on sinu enda fantaasia, mõttetu vastatag. Mul on hea mees olemas kes teeb mulle hoopiski süüa, nõusid peseb ja rase ja tittede tegemist ei nõua samuti. Peaks selle asemel mingi vanakooli onuheino võtma kes ise suppigi teha ei suuda?

Ei soovi lesbiks hakata. Hakka ise. Absurdne soovitus. Lahtiste uste päevad jälle?
Kuna sind minu identiteet nii väga huvitab võin üldiseloomustuse anda- olen naissoost, mul on mitu last(küll mitte praeguse abikaasaga), abielus olen olnud kahel korral ning eksabikaasaga oleme siiani sõbrad. Üks minu lastest on erinvajadusega, seega kui see rubriik aktiveerub on väga tõenäoline et ma seal kommenteerin/ nõu küsin.

See, et sulle revolver kui kasutaja ei meeldi, ei tähenda et mitte keegi temaga iial ei või nõustuda või et ta tuleks foorumist välja süüa. Mine ja loe sõda! teemat- meil on temaga täiesti erinev hinnang sellele. Sa nn uue aja feminist õpi parem endast ka vähe kaugemale nägema- neid onu Heinosid kes nullist alates supi vaaritavad on palju rohkem kui sinu ilma lihata purgisuppi soojendav mees.

Ja üleüldse, miks see vanakool sind segab?

Kui sul reaalselt oleks mingi mehelaadne toode kodus olemas siis tekiks nagu reaalselt küsimus et miks need onu- heinod sulle nii ette jäävad? Üritad parem olla? Ei tule välja. Lollaka mulje jätad vaid.

Lärtsu nüüd edasi, mina igastahes lähen onu Heinoga suppi keetma.
Viimati muutis Juustup, 07 Juun 2024 20:37, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist