Abort
-
Külaline
Oleneb olukorrast. Pikas kooselus, kus juba on lapsed, ilmselt kannaksin lõpuni. Kui aga on vägistamise tulemus või juhtunud nii, et pole eostajaga mingit erilist suhet, teeksin koheselt abordi, mis tõenäoliselt tähendaks tabletiaborti.
Ise õnneks olen saanud ilma abortideta hakkama, rasestumisvastaseid vahendeid kasutades.
Ise õnneks olen saanud ilma abortideta hakkama, rasestumisvastaseid vahendeid kasutades.
-
Külaline
-
Külaline
Oleneb tõesti.
Esimese lapse isaga suhtes olles oleks teinud salaja aborti, kui oleks uuesti jäänud. Oli kohutav suhe ja ma reaalselt ei tahtnud veel ühele lapsele sellist lapsepõlve.
2 a peale lahkuminekut jäin "kogemata" rasedaks ja siis ei olnud küll isegi kahtlust kas abort vajalik oleks. Suhtes otseselt ei ole. Lapse isaga kohtume, aitab rahaliselt ja niisama muidu ka aga argipäevaselt olen siiski üksikema.
Rohkem lapsi aga vist lubada ei saaks ega tahaks(vanus ja rahaline seis). Seega vist teeks raske südamega abordi.
2 on täitsa paras minu jaoks.
Esimese lapse isaga suhtes olles oleks teinud salaja aborti, kui oleks uuesti jäänud. Oli kohutav suhe ja ma reaalselt ei tahtnud veel ühele lapsele sellist lapsepõlve.
2 a peale lahkuminekut jäin "kogemata" rasedaks ja siis ei olnud küll isegi kahtlust kas abort vajalik oleks. Suhtes otseselt ei ole. Lapse isaga kohtume, aitab rahaliselt ja niisama muidu ka aga argipäevaselt olen siiski üksikema.
Rohkem lapsi aga vist lubada ei saaks ega tahaks(vanus ja rahaline seis). Seega vist teeks raske südamega abordi.
2 on täitsa paras minu jaoks.
-
Külaline
Tead et sa küsida saaks. Erinevad teemad. Ühes küsitakse isiklike kogemusi ja kahetsust seoses abordiga, teises üldist meelsust ja sotsiaalset arvamustKülaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 19:03 Tervise rubriigis on täna tehtud samasisuline teema, miks see ei sobinud arutluseks?
-
Külaline
Minu sotsiaalne arvamus on, et olen mugavusabortide vastu.
Ma ei ole üldse vastu siis, kui alaealine tüdruk on vägistatud, või kui rasedus ohustaks selgelt ema, või kui lapsel on avastatud tõsine väärareng. Raske puudega lapse üleskasvatamine on aastakümnete pikkune metsik töö ja ma ei näita näpuga nende peale, kes ei ole valmis seda tegema. Nende juhtumite osas mina vastu ei vaidle.
Vahel aga on mugavusabordi ja vajaliku abordi piirid väga hägused. Üsna tavapärane on, et kui naine või mees või mõlemad sisimas tegelikult ei taha last, siis nad üritavad näidata mugavusaborti vajaliku abordina, väites, et mingil veidral põhjusel ohustavat see rasedus ema elu või sündivat kindlasti väärarenguga laps. Palju on ka infomüra. Oma tutvuskonnas oli juhtum, kus naine tarvitas antidepressante ja üks arst ütles talle, et AD-d põhjustavad vigase lapse sündi ja ta peab tegema abordi. Teine arst aga ütles talle, et AD võtmine ei takista tal emaks saamist. Võta siis nüüd kinni, kas abort on vajalik või ei!?
Üks naistearst rääkis, kuidas noored olid üksvahe alkoholi kahjulikkusest lootele nii hullult ära hirmutatud, et arvasid, et juba üks kuur köhatinktuuri põhjustab lapse vigasust, ja nõudsid aborti oma väga oodatud lapsele. Või saadi valesti aru - kui arst lihtsalt infot jagades juhtus mainima, et "40-aastaselt tõuseb risk downi sündroomi esinemiseks", siis läks 40-aastane naine koju ja pahvatas uksel oma mehele: "Arst ütles, et meil sünnib downi sündroomiga laps!"
Et siis, kahjuks on päris palju looteid ära aborditud kommunikatsioonivigade või teadmatuse pärast. Ma ise ei ole teinud elus ühtki aborti, küll aga on olnud raseduste iseeneslikke katkemisi.
Ma ei ole üldse vastu siis, kui alaealine tüdruk on vägistatud, või kui rasedus ohustaks selgelt ema, või kui lapsel on avastatud tõsine väärareng. Raske puudega lapse üleskasvatamine on aastakümnete pikkune metsik töö ja ma ei näita näpuga nende peale, kes ei ole valmis seda tegema. Nende juhtumite osas mina vastu ei vaidle.
Vahel aga on mugavusabordi ja vajaliku abordi piirid väga hägused. Üsna tavapärane on, et kui naine või mees või mõlemad sisimas tegelikult ei taha last, siis nad üritavad näidata mugavusaborti vajaliku abordina, väites, et mingil veidral põhjusel ohustavat see rasedus ema elu või sündivat kindlasti väärarenguga laps. Palju on ka infomüra. Oma tutvuskonnas oli juhtum, kus naine tarvitas antidepressante ja üks arst ütles talle, et AD-d põhjustavad vigase lapse sündi ja ta peab tegema abordi. Teine arst aga ütles talle, et AD võtmine ei takista tal emaks saamist. Võta siis nüüd kinni, kas abort on vajalik või ei!?
Üks naistearst rääkis, kuidas noored olid üksvahe alkoholi kahjulikkusest lootele nii hullult ära hirmutatud, et arvasid, et juba üks kuur köhatinktuuri põhjustab lapse vigasust, ja nõudsid aborti oma väga oodatud lapsele. Või saadi valesti aru - kui arst lihtsalt infot jagades juhtus mainima, et "40-aastaselt tõuseb risk downi sündroomi esinemiseks", siis läks 40-aastane naine koju ja pahvatas uksel oma mehele: "Arst ütles, et meil sünnib downi sündroomiga laps!"
Et siis, kahjuks on päris palju looteid ära aborditud kommunikatsioonivigade või teadmatuse pärast. Ma ise ei ole teinud elus ühtki aborti, küll aga on olnud raseduste iseeneslikke katkemisi.
-
Külaline
Ma mäletan siiani šokki, mille sain, kui lapsena sõna "abort" tähenduse ära õppisin.
Olin 18, kui mu esimene peigmees ütles: "Kui sa peaksid rasedaks jääma, siis jätan su maha!" Hakkasin siis ka meeleheitlikult kusagil Orkutis Childfree- ja Voluntary Self-Extinctioni-nimeliste gruppidega liituma. Rasedaks ei jäänud, aga kujutan ette, et paljud tüdrukud ja naised on olnud sellises olukorras, kus nad pannaksegi sellise "valiku" ette.
Ühel mu lapsel oli hulgiväärareng ja tegin 2. trimestril abordi. Lihtsam oleks olnud paar nädalat hiljem ta sünnitada, nimi panna ja matta, et lein normaalsel viisil läbi elada, aga seda võimalust ei pakutud ja ei osanud selle peale kriisiolukorras ka ise tulla.
Mu sõbranna tegi aborti, sest ema ei kiitnud tema meest heaks. Ta ema oli ikka tõeline fuuria ja keeldus nendega isegi suhtlemast, aga mõne aasta pärast leppis tütre mehevalikuga ja sõbranna sai ikkagi elusa lapse ka.
Oma viimase raseduse ajal lugesin Perekoolis lapseootuse teemasid ja üks triibupüüdjast naine mõtles pärast rasedaks jäämist ümber. Kirjutas, kuidas "nüüd tunneb, et ikka ei ole õige aeg" ja et ikkagi "ei saa" seda last.
Ma olen tänapäeva standardite kohaselt radikaalne abordivastane.
Olin 18, kui mu esimene peigmees ütles: "Kui sa peaksid rasedaks jääma, siis jätan su maha!" Hakkasin siis ka meeleheitlikult kusagil Orkutis Childfree- ja Voluntary Self-Extinctioni-nimeliste gruppidega liituma. Rasedaks ei jäänud, aga kujutan ette, et paljud tüdrukud ja naised on olnud sellises olukorras, kus nad pannaksegi sellise "valiku" ette.
Ühel mu lapsel oli hulgiväärareng ja tegin 2. trimestril abordi. Lihtsam oleks olnud paar nädalat hiljem ta sünnitada, nimi panna ja matta, et lein normaalsel viisil läbi elada, aga seda võimalust ei pakutud ja ei osanud selle peale kriisiolukorras ka ise tulla.
Mu sõbranna tegi aborti, sest ema ei kiitnud tema meest heaks. Ta ema oli ikka tõeline fuuria ja keeldus nendega isegi suhtlemast, aga mõne aasta pärast leppis tütre mehevalikuga ja sõbranna sai ikkagi elusa lapse ka.
Oma viimase raseduse ajal lugesin Perekoolis lapseootuse teemasid ja üks triibupüüdjast naine mõtles pärast rasedaks jäämist ümber. Kirjutas, kuidas "nüüd tunneb, et ikka ei ole õige aeg" ja et ikkagi "ei saa" seda last.
Ma olen tänapäeva standardite kohaselt radikaalne abordivastane.
-
Külaline
Oled imelik ja sinu jutt on imelik. Kui vanematest kumbki last ei taha, ongi see põhjus abordi tegemiseks, midagi pole siin vaja välja mõelda. Kellele neid vabandusi peab üldse esitama, sulle? Ei ole selliseid mõisteid olemas nagu mugavus- või vajalik abort. Inimene otsustab ise, kas ta soovib last või ei soovi ja kellelegi midagi põhjendada pole vaja. Minu arust ei ole lapsel hea kasvada, kui tema vanemad teda ei taha. Nagu siit loen, et kahetsen, et lapse sain, last ei armasta, ainult kohustus. Mida selline laps peab ometi tundma. Mina ise armastan väga oma last ja teeks kõik tema heaks, ei teeks ka aborti, sest soovin lapsi, mis siis, kui ehk tuligi natuke teisel ajal, kui ma esialgu mõtlesin. Aga kui vanemad nii ei tunne, siis sellisel lapsel ei tule hea elu.Vahel aga on mugavusabordi ja vajaliku abordi piirid väga hägused. Üsna tavapärane on, et kui naine või mees või mõlemad sisimas tegelikult ei taha last, siis nad üritavad näidata mugavusaborti vajaliku abordina, väites, et mingil veidral põhjusel ohustavat see rasedus ema elu või sündivat kindlasti väärarenguga laps.
-
Külaline
Mina olen radikaalne valikuvabaduse ja ise oma keha üle otsustamise pooldaja. Ma tõsiselt ei usu, et keegi teeks otsuse rasedus katkestada läbimõtlematult ja teisi võimalusi põhjalikult kaalumata. Kindlasti aga on minu jaoks see, kui kumbki partneritest sisimas last ei taha, täiesti aktsepteeritav põhjus. Vägistamise, väärarengute kahtlus jne. rääkimata. Infopuuduse ja väärinfo levikuga peab loomulikult tegelema nii koolis, noortekabinettides, naistekliinikus kui iga günekoloogi vastuvõtul. Selline raske ja kaalukas otsus peab olema hästi informeeritud ja läbi mõeldud.
Ise aborti teinud ei ole, katkenud rasedusi on "tabletiabordi" teel eemaldatud. Kui praegu peaksin rasestuma, siis ilmselt teeksin abordi.
Ise aborti teinud ei ole, katkenud rasedusi on "tabletiabordi" teel eemaldatud. Kui praegu peaksin rasestuma, siis ilmselt teeksin abordi.
-
Külaline
Appi, inimesed, aasta on 2024, kasutage ometi nõuetekohaselt s.t. õigesti rasestumisvastaseid vahendeid.
Ja pole vaja hakata oma lohakust välja vabandama, et just mul pillid ei toimi (muidugi ei toimi kui mõni vahele jätta, oksendada, kõhulahtisus jm) ja mul läheb kondoom alati katki (tänapäeval väheusutav) ja SOS pillini ka kunagi ei jõua jne jne.
Sain täisealiseks 90ndate teises pooles ja loomulikult olid juba alates vabariigi saabumisest kõik vahendid olemas. Ei tea ka ühtegi lähemat sõbrannat, kes aborti teinud oleks. Lihtsalt enda ja partneri austamine, alati vahendite kasutamine ja mitte imejuhustele lootma jäämine käib intelligentse inimesega kokku.
Ja pole vaja hakata oma lohakust välja vabandama, et just mul pillid ei toimi (muidugi ei toimi kui mõni vahele jätta, oksendada, kõhulahtisus jm) ja mul läheb kondoom alati katki (tänapäeval väheusutav) ja SOS pillini ka kunagi ei jõua jne jne.
Sain täisealiseks 90ndate teises pooles ja loomulikult olid juba alates vabariigi saabumisest kõik vahendid olemas. Ei tea ka ühtegi lähemat sõbrannat, kes aborti teinud oleks. Lihtsalt enda ja partneri austamine, alati vahendite kasutamine ja mitte imejuhustele lootma jäämine käib intelligentse inimesega kokku.
-
Külaline
Kasutamegi! Mis paneb sind vastupidi arvama?Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 11:56 Appi, inimesed, aasta on 2024, kasutage ometi nõuetekohaselt s.t. õigesti rasestumisvastaseid vahendeid.
-
Külaline
Tore, siis pole ka põhjust olnud aborti teha. Kogu teema on suht teine Eesti.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 12:01Kasutamegi! Mis paneb sind vastupidi arvama?Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 11:56 Appi, inimesed, aasta on 2024, kasutage ometi nõuetekohaselt s.t. õigesti rasestumisvastaseid vahendeid.
-
Külaline
Kuda sa lilleke siia sattusid?Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 12:07 Tore, siis pole ka põhjust olnud aborti teha. Kogu teema on suht teine Eesti.
-
Külaline
Ma ei kujuta ette, et keegi tänapäeval teeb mehevaliku emme-issi heakskiidu põhjal. Isegi 18-lt ei tulnud pähegi, et võiksin kallimast või lapsest loobuda, sest "ema ei kiida heaks".Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 11:01
-
Külaline
Iga rasedus gõib potentsiaalselt ema ohustada ja kahjustada. Teeksin sellel põhjusel aborti, ei seda nüüd usu et sellest ilma kahjustusteta läbi tuleksin. Õmblustega frankenpussy tuleks lisaks, ei taha keha rikkuda.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 09:15 Minu sotsiaalne arvamus on, et olen mugavusabortide vastu.
-
Külaline
Antibiotsi ajal ei pruugigi sos pill, rasedusvastane pill toikida. Teatud kehakaalust üles väheneb sos pilli efektiivsus. Usu või ära usu, need teadmised ei ole laialtlevinud. Sain 30 eluaastates teada sos pill ei pruugi kõrgema kaaluga mõjudaKülaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 11:56 Appi, inimesed, aasta on 2024, kasutage ometi nõuetekohaselt s.t. õigesti rasestumisvastaseid vahendeid.
-
Külaline
Inimene sureb ikka. Abort, vähk, õnnetus. Milleks siia viletsasse palgavaese ellu inimest tuua, 3 aastat enne lahkumist saab hädisele pensile, kehvemal juhul piinleb aastaid millegi küüsis. See ka elu mida kellelegi peale sundida ja siia ilma elama tuuaKülaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 12:42Lapsena ei ole veel inimese hing tuimaks muutunud ja laps pole saanud ka haridust, miks abort on tegelikult hea ja õige, seepärast šokeeribki.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 11:01 Ma mäletan siiani šokki, mille sain, kui lapsena sõna "abort" tähenduse ära õppisin.
-
Külaline
Inimene sureb ikka. Abort, vähk, õnnetus. Milleks siia viletsasse palgavaese ellu inimest tuua, 3 aastat enne lahkumist saab hädisele pensile, kehvemal juhul piinleb aastaid millegi küüsis. See ka elu mida kellelegi peale sundida ja siia ilma elama tuua
Ega kõik inimesed nii saamatud ei ole ka, minu lastel läheb küll väga hästi, nad on eluga rahul, vaesed ei ole, reisivad ja naudivad elu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist