Miks Eesti inimesed pesta ei armasta?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 21:54
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 21:50
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 21:40 Minu kogemus - Euroopas, mida lõuna poole lähed ja palavam ilm, seda paremini inimesed lõhnavad. Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania - seal naljalt haisukotte pole kohanud. Nagu keegi siin kommenteeris, on see terve kombo - dush iga päev, deodorant, kehakreem, jalakreem, jne. Lisaks kasutavad nad mingeid üsna vängeid kehaparfüüme. Prantsusmaal, Hispaanias on kosmeetikaletid maast laeni täis igasuguseid parfüüme, kreeme, deodorante, talke, raseerimisvedelikke, habemeparfüüme meestele. Vaene eestlane kaotab seal pea. Need standardid saavutatakse lapsepõlves, meil sellist traditsiooni pole.

Riideid vahetatakse loomulikult iga päev, kui vaja, siis mitu korda. Kui riideesemel tekib juurde vähimgi lõhn, vabanetakse sellest kõhklematult.

Haisvaid kodanikke hakkab kohtama alates Saksamaast, seal on neid, tõsi küll, veel vähe. Ida-Euroopas siis tuleb nendega rinda pista. Sellel on kindlasti midagi pistmist talupoja-ja nõukaaja jäänukiga.

See, kes siin spordiklubist tulevaid tibisid mainis, on internaliseeritud misogüün - higi ja pohmaka järgi haisevad pesemata hammastega mehed on 100 korda jubedamad, ja neid kohtab Ida-Euroopas palju, Tallinnast kuni Krakowi ja Budapestini välja. Ise ei pese ka spordiklubis, sõidan joonelt koju pesema, rätik istumise all. Käed ja näo pesen loomulikult klubis ära.
Ei lilleke, sinu higi lõhnab sama halvasti, kui neil meestel. Ja mis sa sest näost pesed klubis? Kraanikausi all tilgutad kuidagi? Paned seerumit ja kreemi ja kogu see aeg ikka lebrased riided seljas. Et siis kodus uuesti veeaurude sees nägu kuivatada. Ja nagu öeldud, mind ei huvita, mitu rätti sa oma autos istme peale paned, küsimus on autosse jõudmise ajas. Et autoistmeid (sic!) peab kaitsma, aga kaaskodanikud hingaku lebra sisse.
Kle aura ära juba. Terve eesti ei käi viru keskuse myfitnessis, kus peab läbi keskuse isiklikule sõiduvahendile lähenema.
Oh, kus need lillekesed ikka on närvi läinud. Keegi julgeb neile öelda, et ka nende higi haiseb...

No millises spordiklubis on välisuks otse riietusruumi? Ehk mõni tõesti on. Muidu on ikka avalikud ruumid vahel, adminn lauad, regamiskohad, liftid, trepikojad. Ja kui just oma majja ei sõideta, siis pärast minnakse kortermaja trepikotta või lifti. Ega siis seal ole sellist spets ventilatsiooni ehitatud, kui spordisaalis.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 21:50
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 21:40 Minu kogemus - Euroopas, mida lõuna poole lähed ja palavam ilm, seda paremini inimesed lõhnavad. Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania - seal naljalt haisukotte pole kohanud. Nagu keegi siin kommenteeris, on see terve kombo - dush iga päev, deodorant, kehakreem, jalakreem, jne. Lisaks kasutavad nad mingeid üsna vängeid kehaparfüüme. Prantsusmaal, Hispaanias on kosmeetikaletid maast laeni täis igasuguseid parfüüme, kreeme, deodorante, talke, raseerimisvedelikke, habemeparfüüme meestele. Vaene eestlane kaotab seal pea. Need standardid saavutatakse lapsepõlves, meil sellist traditsiooni pole.

Riideid vahetatakse loomulikult iga päev, kui vaja, siis mitu korda. Kui riideesemel tekib juurde vähimgi lõhn, vabanetakse sellest kõhklematult.

Haisvaid kodanikke hakkab kohtama alates Saksamaast, seal on neid, tõsi küll, veel vähe. Ida-Euroopas siis tuleb nendega rinda pista. Sellel on kindlasti midagi pistmist talupoja-ja nõukaaja jäänukiga.

See, kes siin spordiklubist tulevaid tibisid mainis, on internaliseeritud misogüün - higi ja pohmaka järgi haisevad pesemata hammastega mehed on 100 korda jubedamad, ja neid kohtab Ida-Euroopas palju, Tallinnast kuni Krakowi ja Budapestini välja. Ise ei pese ka spordiklubis, sõidan joonelt koju pesema, rätik istumise all. Käed ja näo pesen loomulikult klubis ära.
Ei lilleke, sinu higi lõhnab sama halvasti, kui neil meestel. Ja mis sa sest näost pesed klubis? Kraanikausi all tilgutad kuidagi? Paned seerumit ja kreemi ja kogu see aeg ikka lebrased riided seljas. Et siis kodus uuesti veeaurude sees nägu kuivatada. Ja nagu öeldud, mind ei huvita, mitu rätti sa oma autos istme peale paned, küsimus on autosse jõudmise ajas. Et autoistmeid (sic!) peab kaitsma, aga kaaskodanikud hingaku lebra sisse.
Mida tähendab (SIC!)? Uus popp släng?
Sic! Ja Soc! ?
Külaline

Marita kirjutas: 25 Juul 2024 22:01
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 18:22
Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 18:00 Ma ei ela Eestis ja iga kord Eestis käies ühistransporti kasutades läheb süda pahaks. Sõna otseses mõttes hõljub õhus higi-, uriini- ja pesemata hammaste hais. Kui on vahel välismaalastest sõbrad kaasas, on ausalt öeldes lausa piinlik. Kusjuures inimesed pealtnäha silutud ja kasitud, korralikud riided seljas, aga haisevad. Seep ja vesi ei tohiks ometi üle mõistuse kallid olla? Nii hull see inflatsioon ehk ikka ei ole, et puhtuse arvelt peaks kokku hoidma.
Üks higi kuse mustuse järgi haisev tegelane võib terve ühistranspordi oma aroomiga kauaks täita, isegi kui bussis enam pole. Hais jääb. Kohutavalt palju on inimesi, noori, vanemaid mehi kes haisevad kaenlaaluse vana rääsunud vänge pesemata higi järgi
palju on inimesi, noori, vanemaid mehi kes haisevad kaenlaaluse vana rääsunud vänge pesemata higi järgi - inimesi= mehi. huvitav mis paneb ühte eesti naist nii vihkama eesti meest? mina ei tunne mitte ühtegi. kordan mitte ühtegi eesti meest kes pidevalt ja nonstop haiseks. ükskõik mis teema lahti teen siis paar kommentaari on täiesti lambist meeste halvustamisele suunatud. tõenäoliselt on need ka 2-3 saripostitajat siin.
Pane pidurit oma järelduste tegemisel.
Mainisin noori, sealhulgas naisi ja mehi, ning vanemaid mehi kahe grupina keda olen tundnud ebameeldiva higihaisuga.
Igapäevase ühistranspordi kasutajana on minu järeldused sellised, konstanteerin fakti, kas peaks valetama, kuidas tegelikult onukesed lõhnavad kui varakevadine jasmiinipõõsas?
Kahjuks on segu suitsust, alkoholist, vanade mustade riiete haisust, kusest ja vanast rääsunud vängest higist - 1 kuni 2 komponenti on tavalisel juhul esindatud, mõni professionaal lööb haisubingol kõik kastid kinni.
Külaline

Jumal tänatud, et ma ühistransporti ei kasuta. Ei ole eriti kedagi kohanud, kes haiseks. No mõni väga vana inimene arstikabineti ukse taga, aga see on arusaadav.
Kui trennis käisin, siis spordiklubis soojal ajal ei pesnud - läksin otse sealt veel jooksma. Kui olin tulnud rattaga, siis sõitsin veel ca 25 km. Siis autosse ja koju.
Talvel vahel ikka pesin, kui pidin kuhugi edasi minema, aga väga ebameeldiv oli tõesti. 15+ naist tuleb korraga trennist ja vaid 4 dušši, 1 peegel ja 1 kontakt fööni jaoks. Pigem ikka kiirelt autosse ja koju.
Aga jah, selles klubis oli välisuks ca 20 m kaugusel riietustuumist ja ühegi õrnahingelise ninakest keegi ei häirinud.
Külaline

"Kui trennis käisin, siis spordiklubis soojal ajal ei pesnud - läksin otse sealt veel jooksma. Kui olin tulnud rattaga, siis sõitsin veel ca 25 km. Siis autosse ja koju."
-------
Need 2 viimast lauset peaks vahetuses olema, kuidagi läks sõnastuse muutmise käigus sassi. Kui läksin jooksma, siis pärast autosse ja koju. Kui sõitsin rattaga, siis loomulikult ka koju.
Külaline

Mis te kisklete. Värske higi ei haisegi. :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x oh, see sümbolite nõue on jabur. Kas ainult mind kiusatakse :evil:
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 00:47 Mida tähendab (SIC!)? Uus popp släng?
Sic! Ja Soc! ?
Häbene, inimene. Googelda, mis on Sic! ja kui vana see väljend on.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 22:43 No millises spordiklubis on välisuks otse riietusruumi? Ehk mõni tõesti on. Muidu on ikka avalikud ruumid vahel, adminn lauad, regamiskohad, liftid, trepikojad. Ja kui just oma majja ei sõideta, siis pärast minnakse kortermaja trepikotta või lifti. Ega siis seal ole sellist spets ventilatsiooni ehitatud, kui spordisaalis.
Kuule, saa juba aru, et probleem on sinu ülitundlikkuses ja vingumissoovis, mitte selles, et keegi valib trennist koju pesema mineku.
Ja loomulikult kehtib siin juba korduvalt kõlanud info, et värske higi ei haise. Haiseb higi siis, kui selles hakkavad vohama bakterid ning selleks läheb natuke aega. Seega trenni järel pesemata koju minek ei jõua kuidagi sinu lõhnasensoriteni.
Külaline

Olen piisavalt palju viibinud erinevates riikides, sh inimeste kodudes. Sestap tean, et ei pese need teised rahvused ennast midagi rohkem kui eestlased.

Pigem on küsimus selles, et meie nina harjub ära teatud lõhnadega ära ja tunneb üht teravamalt, teist aga vähem või ei taju seda üldse. Näiteks ise tunnen äärmiselt teravalt idamaist vürtsist lõhnabuketti, viibides soojal maal, nt Egiptuses. Samas kohalikke ei häiri, nemad on harjunud ega tunnegi seda. Tulevad Põhjamaadesse ja neile tunduvad hoopis siinsed lõhnad teistmoodi ja võõrad.

Minu jaoks on arusaamatu näiteks selline lõunamaine vaatepilt, kus suvepalavuses ripub tänava ääres poeukse külge riputatud pooleksraiutud sea rümp. Ise ma oma kodus ei hoia praadi isegi mitte paari tundi laua peal külmkapist väljas (kui mees lubas hiljem koju tulla). Aga kui neile see sobib, siis pole minu asi.

Küll aga ei meeldi mulle see, kui mõni eestlane, kes kodumaalt lahkub, kukub kodumaale jäänute peale üleolevalt näpuga näitama ja lausa foorumisse teemasid tegema, et küll olevat nood ikka mustad, haisvad ja räpased ja muud samas vaimus. Tead, kui sulle ei sobi, ära siis tule Eestimaale tagasi, vaid jää sinna oma lõhnavate väljamaalaste sekka!
Külaline

TA, sa said oma vastuse. Eestlase higi ei haise ja üleüldse on teistel liiga tundlik nina.
Külaline

See peab paika. Mul on austaja - Eesti mees, kes on pikalt elanud Brasiilias. Teist nii puhast meest mina ei tea. Vahel lähen isegi natukene närvi ta peale, sest tema hommikurituaalid - dušš, hambapesu, raseerimine, kreemitamine, päikesekreemitamine, peitepulga kasutamine, föönitamine, juuste lakkimine, lõpuks enese lõhnastamine - see kõik võtab omajagu aega. Ja see on 100% igahommikune tegevus. Nii et kui mina saan hommikul valmis vähem kui 45 minutiga, siis temal läheb poolteist tundi ära.

Ja ta ütleb, et ta on veel "tagasihoidlik". Brasiilias elades käis ikka mitu korda päevas duši all. Ja kõik inimesed pidavat seal sageli end pesema.

Samal ajal tunnen ma kahte Eesti meest, kellest üks pole aastaid hambaid pesnud - polevat mõtet. Ja teine... kui ruumi astub, siis on tuba hoobilt haisu täis. Sellel vennal on ka hambad pesematusest ja hambaarsti mitte külastamisest suust välja kukkunud.

Kõik kolm meest on 50-aastased.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 11:23 Eestlase higi ei haise
Palun osuta, kus keegi seda väitis, intrigaan?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 10:40
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 00:47 Mida tähendab (SIC!)? Uus popp släng?
Sic! Ja Soc! ?
Häbene, inimene. Googelda, mis on Sic! ja kui vana see väljend on.
Mina olen värske eksemplar. Ei peagi teadma fossiilslängi
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 12:14 Mina olen värske eksemplar. Ei peagi teadma fossiilslängi
Siis ilmselt ikka väga värske eksemplar veel. Nii värske, et uhke ka veel oma rumaluse üle :D
Külaline

Sellise käitumise puhul on see oht, et see auto hakkab aasta pärast higi järgi haisema, istme sisse ikka midagi koguneb ja kui salongis higilõhn on, siis see imendub ka kuhugi. Nagu auto, kus suitsumees kogu aeg suitsetab. Ainult suitsulõhna asemel on kerge higi lõhn autos. See oht on olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 12:26
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 12:14 Mina olen värske eksemplar. Ei peagi teadma fossiilslängi
Siis ilmselt ikka väga värske eksemplar veel. Nii värske, et uhke ka veel oma rumaluse üle :D
Rumaluse? Sic! Lugedes tekib näole muie, kõige rumalamalt kõlav släng.
Sic! Cool! Änksa!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 12:30

Sellise käitumise puhul on see oht, et see auto hakkab aasta pärast higi järgi haisema, istme sisse ikka midagi koguneb ja kui salongis higilõhn on, siis see imendub ka kuhugi. Nagu auto, kus suitsumees kogu aeg suitsetab. Ainult suitsulõhna asemel on kerge higi lõhn autos. See oht on olemas.
Las imendub. Hoiabki võõrad autost eemal, ei pea kedagi sõidutama hakkama. Hais peletab eemale
John Holmes

Postitus Postitas John Holmes »

Mina olen mees ja käin aastaid ühes pallimängu trennis teiste meestega. Kümneid aastaid juba. Kõik mehed käivad peale trenni end pesemas, ei istu keegi autosse pesemata. Keegi kedagi paljalt ei häbene, keegi kedagi ei kommenteeri, kui on inimesi erinevate kehadega.

Mis värk just naistel on selle peale trenni mitte pesemisega? OK mingit kümmet kreemi pole kaasas, aga niisama end pesta ju ikka võib? Või häbenetakse oma keha, kellel on rippus rinnad, karvane jalgevahe vms?
Külaline

John Holmes kirjutas: 26 Juul 2024 12:36 Mina olen mees ja käin aastaid ühes pallimängu trennis teiste meestega. Kümneid aastaid juba. Kõik mehed käivad peale trenni end pesemas, ei istu keegi autosse pesemata. Keegi kedagi paljalt ei häbene, keegi kedagi ei kommenteeri, kui on inimesi erinevate kehadega.

Mis värk just naistel on selle peale trenni mitte pesemisega? OK mingit kümmet kreemi pole kaasas, aga niisama end pesta ju ikka võib? Või häbenetakse oma keha, kellel on rippus rinnad, karvane jalgevahe vms?
Ei viitsi liigselt paska kaasas kanna. Ligased märjad pesuvahendi pudelid, märjad rätikud.
Külaline

Praeguste ilmadega ma olen higine ka siis, kui veidigi linnas asju ajan ja ringi liigun, ei lähe purskkaevu pesema vahepeal. Loomulikult istun autosse kogu oma higiga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist