Küüslaugu .... mis?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Küüslaugu .... mis?

Postitus Postitas Külaline »

Ühele küüslaugule kasvas varre otsa miski pesa, välimust on raske seletada, kes on näinud, see teab - rohelised kasvud on küljes. Küsimus on, et mida sellega tegema peab: ära võtma, ära sööma, maha panema?
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Küüslauguõisik.
Korjan ära, kui need veel avanenud pole ja marineerin, tavalise kõrvitsamarinaadi teen oeale.
Ka tugevas kuumuses kiirelt pannilt läbi ja liha juurde pakkuda on väga hea.
Kui on juba avanenud, siis puistan tomati-kurgi salatisse.
Külaline

See pesa ehk õisik võta kindlasti ära, sest muidu alla suurt küüslauku ei kasvata. Mina viskan need korjatud õisikud ämbrisse, valan vett peale, hoian ja kallan mutiaukudesse.
Külaline

annaleen kirjutas: 24 Juul 2024 15:26 Küüslauguõisik.
Korjan ära, kui need veel avanenud pole ja marineerin, tavalise kõrvitsamarinaadi teen oeale.
Ka tugevas kuumuses kiirelt pannilt läbi ja liha juurde pakkuda on väga hea.
Kui on juba avanenud, siis puistan tomati-kurgi salatisse.
Ma pole küll TA, aga aitäh huvitavate retseptide eest. Mu on tekib neid maal palju ja alati olen mõelnud, et mida nendega teha, et kas annab veel kuidagi söögiks äras kasutada. Nüüd siis tean. :)
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Need tuleb ära murda, sest muidu taim kasutab jõudu tütarsibulate, mitte alumise osa kasvatamisele. Noorena on varred krõmpsud ja neid või kergelt võis praetuna praekõrvaseks või hakituna maitseroheliseks kasutada, noored õisikud kasutada kasvõi kurkide soolamisel jms ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist