Kui peaksite kolima
-
Külaline
Minu esimene valik oleks põhjamaad, eelkõige Soome, aga ka Rootsi, Taani ja Norra, sellises järjekorras. Soome juba keele pärast, muude põhjamaadega on meil ka kõige rohkem ühist. Pigem mitte suurlinnadesse. järgmiseks oleks Saksamaa, Holland, võib-olla isegi Tšehhi, Austria, Prantsusmaa, Portugal. Kuni viimase ajani meeldis ka Ungari väga, aga nüüd on seoses Orbaniga tõrge tekkinud.
Väga teismoodi kliima või kultuuriga riiki ei koliks, turismireisil on küll tore käia, aga elada ilmselt ei tahaks. Kanada tundub ka sümpaatne kaugematest riikidest.
Väga teismoodi kliima või kultuuriga riiki ei koliks, turismireisil on küll tore käia, aga elada ilmselt ei tahaks. Kanada tundub ka sümpaatne kaugematest riikidest.
-
Külaline
Kõigis nendes riikides tuleb hakata kohalikku keelt õppima. Ungari, tsehhi portugali jms oleks minu jaoks lihtsalt rasked. Portugali keelega saaks veel mujal maailmas hakkama, aga ungari ja tšehhi keel küll õppima ei kutsu.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 16:33 Minu esimene valik oleks põhjamaad, eelkõige Soome, aga ka Rootsi, Taani ja Norra, sellises järjekorras. Soome juba keele pärast, muude põhjamaadega on meil ka kõige rohkem ühist. Pigem mitte suurlinnadesse. järgmiseks oleks Saksamaa, Holland, võib-olla isegi Tšehhi, Austria, Prantsusmaa, Portugal. Kuni viimase ajani meeldis ka Ungari väga, aga nüüd on seoses Orbaniga tõrge tekkinud.
-
Külaline
Ja soome keel on ka tegelikult päris raske. Tundub sarnane aga oh kui erinev see on eesti keelest.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 18:58Kõigis nendes riikides tuleb hakata kohalikku keelt õppima. Ungari, tsehhi portugali jms oleks minu jaoks lihtsalt rasked. Portugali keelega saaks veel mujal maailmas hakkama, aga ungari ja tšehhi keel küll õppima ei kutsu.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 16:33 Minu esimene valik oleks põhjamaad, eelkõige Soome, aga ka Rootsi, Taani ja Norra, sellises järjekorras. Soome juba keele pärast, muude põhjamaadega on meil ka kõige rohkem ühist. Pigem mitte suurlinnadesse. järgmiseks oleks Saksamaa, Holland, võib-olla isegi Tšehhi, Austria, Prantsusmaa, Portugal. Kuni viimase ajani meeldis ka Ungari väga, aga nüüd on seoses Orbaniga tõrge tekkinud.
Ma siin pikalt elanud aga teatud sõnadele ikka minu keel korralikult ei väändu sõna hääldama
Proovige sõna kokku lugeda :
-järjestelmällisentelemättömyydessänsäkään
-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
-kansainvälisyyskasvatus
Ü,ä,ö ühes sõnas tõmbab korralikult keele sõlme.
-
Juustup
Mina proovisin, ei saanud hakkamaKülaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:37Ja soome keel on ka tegelikult päris raske. Tundub sarnane aga oh kui erinev see on eesti keelest.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 18:58Kõigis nendes riikides tuleb hakata kohalikku keelt õppima. Ungari, tsehhi portugali jms oleks minu jaoks lihtsalt rasked. Portugali keelega saaks veel mujal maailmas hakkama, aga ungari ja tšehhi keel küll õppima ei kutsu.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 16:33 Minu esimene valik oleks põhjamaad, eelkõige Soome, aga ka Rootsi, Taani ja Norra, sellises järjekorras. Soome juba keele pärast, muude põhjamaadega on meil ka kõige rohkem ühist. Pigem mitte suurlinnadesse. järgmiseks oleks Saksamaa, Holland, võib-olla isegi Tšehhi, Austria, Prantsusmaa, Portugal. Kuni viimase ajani meeldis ka Ungari väga, aga nüüd on seoses Orbaniga tõrge tekkinud.
Ma siin pikalt elanud aga teatud sõnadele ikka minu keel korralikult ei väändu sõna hääldama
-kansainvälisyyskasvatus
/Juustup
-
Külaline
-järjestelmällisentelemättömyydessänsäkään : lühidalt tõlkides on see süsteemi puudumineJuustup kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:50Mina proovisin, ei saanud hakkamaKülaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:37Ja soome keel on ka tegelikult päris raske. Tundub sarnane aga oh kui erinev see on eesti keelest.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 18:58
Kõigis nendes riikides tuleb hakata kohalikku keelt õppima. Ungari, tsehhi portugali jms oleks minu jaoks lihtsalt rasked. Portugali keelega saaks veel mujal maailmas hakkama, aga ungari ja tšehhi keel küll õppima ei kutsu.
-kansainvälisyyskasvatus
Ü,ä,ö ühes sõnas tõmbab korralikult keele sõlme.mis need sõnad muidu tähendavad?
/Juustup
-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä: kommunaalettevõtte korporatsioon/ baasettevõte
-kansainvälisyyskasvatus: rahvusvaheline haridus
-
Juustup
Hirmus pikad sõnadKülaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 22:16-järjestelmällisentelemättömyydessänsäkään : lühidalt tõlkides on see süsteemi puudumineJuustup kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:50Mina proovisin, ei saanud hakkamaKülaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:37
Ja soome keel on ka tegelikult päris raske. Tundub sarnane aga oh kui erinev see on eesti keelest.
-kansainvälisyyskasvatus
Ü,ä,ö ühes sõnas tõmbab korralikult keele sõlme.mis need sõnad muidu tähendavad?
/Juustup
-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä: kommunaalettevõtte korporatsioon/ baasettevõte
-kansainvälisyyskasvatus: rahvusvaheline haridus
/Juustup
-
Külaline
Eesti mastaabid on liiga väiksed ja maksud liiga suured, et "siin kergema vaevaga" midagi teenida. Mida peab Eestis tegema selleks, et igakuiselt viiekohaline number netos teenida?Külaline kirjutas: ↑23 Juul 2024 15:16
Jajah, madalad maksud ja hea elujärg ning tohutu suur teenistus. Head teed! Kes seal võimeline on suurelt teenima ja head elujärge nautima, oleks sedasama võimeline tegema ka siin ja tunduvalt kergema vaevaga. Kes siin selliselt teenida ja 1% elujärge endale võimaldada ei suuda, EI OLE hoopiski võimeline seda tegema seal. Palju sa keskmiste eestlaste hulgas neid Dubais ja Abu Dhabis varandusi teenivaid kröösusi tead ka?
AÜEsse lähevad need, kelle teadmiste ja oskuste järele on nõudlus ning kellel on mõned grammid rohkem ambitsiooni kui keskmisel eestlased. Või need, kellel on toimiv äri, mis ei sõltu asukohast. Kooliõpetajaid, joogatajaid, adminne ja ettekandjaid ma ei tunne. Lihttöö või keskpärase töö pärast ei ole mõtet kuskile kolida, pigem jää koju. Mida ma sulle tõestama pean?
-
Külaline
Minule ei pea sa absoluutselt mitte midagi tõestama. AÜE kaudsete maksudega (elukoht, lapsehoidjad, kool, tervishoid, transport kõik teenused, mida tarbid ja kaubad, mida ostad) maksad kokkuvõttes suurema % oma teenitust ära kui Eestis. Sul on väga naiivne ja idealiseeritud pilt, mida elust tahad ja ilmselt oled ka väga noor.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 13:12 Eesti mastaabid on liiga väiksed ja maksud liiga suured, et "siin kergema vaevaga" midagi teenida. Mida peab Eestis tegema selleks, et igakuiselt viiekohaline number netos teenida?
AÜEsse lähevad need, kelle teadmiste ja oskuste järele on nõudlus ning kellel on mõned grammid rohkem ambitsiooni kui keskmisel eestlased. Või need, kellel on toimiv äri, mis ei sõltu asukohast. Kooliõpetajaid, joogatajaid, adminne ja ettekandjaid ma ei tunne. Lihttöö või keskpärase töö pärast ei ole mõtet kuskile kolida, pigem jää koju. Mida ma sulle tõestama pean?
See teema ei olnud kuhugi vaid töö pärast ja raha teenimise eesmärgil majanduspõgenikuks minemisest, vaid sellest kus riigis oma elu (kõike selle juurde kuuluvaga) näeksite. Möönan, iga inimese valikukriteeriumid elukoha ja elustiili valikul ongi erinevad.
-
Külaline
Millist sissetulekut pead Eestis või Euroopas omama, et elada villas, kus on täiskohaga majapidajanna, kus käib aednik, autot tullakse tankima maja ette, bensiin on olematu raha eest, sõida palju tahad, eriarstile vastuvõtt on täna, ehitus ja remont on taskukohane.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 14:46 Minule ei pea sa absoluutselt mitte midagi tõestama. AÜE kaudsete maksudega (elukoht, lapsehoidjad, kool, tervishoid, transport kõik teenused, mida tarbid ja kaubad, mida ostad) maksad kokkuvõttes suurema % oma teenitust ära kui Eestis. Sul on väga naiivne ja idealiseeritud pilt, mida elust tahad ja ilmselt oled ka väga noor.
Vaata numbreid. AÜEs on tulumaksuvaba sissetulek, käibemaks 5%, odav tööjõud teenuseid pakkumas. Eestis tahab riik pea poole sissetulekust endale saada, teenused on kallid, käibemaks 22%.
Mul on sõbrad-tuttavad AÜEs, nii kohalikud kui ka eurooplased, külastan ise 2-3 korda aastas, seega tean reaalseid numbreid.
-
Külaline
Mis sind siin siis veel kinni hoiab?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 15:27 Millist sissetulekut pead Eestis või Euroopas omama, et elada villas, kus on täiskohaga majapidajanna, kus käib aednik, autot tullakse tankima maja ette, bensiin on olematu raha eest, sõida palju tahad, eriarstile vastuvõtt on täna, ehitus ja remont on taskukohane.
Vaata numbreid. AÜEs on tulumaksuvaba sissetulek, käibemaks 5%, odav tööjõud teenuseid pakkumas. Eestis tahab riik pea poole sissetulekust endale saada, teenused on kallid, käibemaks 22%.
Mul on sõbrad-tuttavad AÜEs, nii kohalikud kui ka eurooplased, külastan ise 2-3 korda aastas, seega tean reaalseid numbreid.
-
Külaline
Mina enda põhjuseid siin lahkama ei hakka, aga umbes aasta pärast saangi minna, loodetavasti varem.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 15:34Mis sind siin siis veel kinni hoiab?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 15:27 Millist sissetulekut pead Eestis või Euroopas omama, et elada villas, kus on täiskohaga majapidajanna, kus käib aednik, autot tullakse tankima maja ette, bensiin on olematu raha eest, sõida palju tahad, eriarstile vastuvõtt on täna, ehitus ja remont on taskukohane.
-
Külaline
Tore, et oled leidnud endale koha ühiskonnas, mis sulle meeldib ja sobib - seda nii vaadete, väärtusruumi, sotsiaalse poole ja ka kliima mõttes. Mina su arvamust sellest paigast ei jaga, ega läheks sinna ka mitte kuuekohalise kuusissetuleku pärast. Aga inimesed ja nende ootused elule ongi erinevadKülaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 15:42 Mina enda põhjuseid siin lahkama ei hakka, aga umbes aasta pärast saangi minna, loodetavasti varem.
-
Külaline
Lugesin mingi aeg tagasi ühe Skandinaaviast pärit jalgpalluri abikaasa intekat Dubai kohta ja mind ausalt öelda ajas see naerma. Proua rääkis uhkusega, kui turvaline nende elu seal on. Villa, kus nad elavad on eraldatud kõrge aiaga ja kogu elamupiiirkonda eraldavad tõkkepuud ja valvurid. Minul tekib küsimus, et kui tegemist on niivõrd turvalise riigiga, siis miks on vaja tõkkepuid ja relvastatud valvureid piirkonnam silma peal hoidma? Lapsed viiakse-tuuakse autoga koolist, sest nii on turvalisem. Euroopa on selle proua arvates niivõrd hirmus koht, et sinna ei lähe ta enam iial.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 15:56Tore, et oled leidnud endale koha ühiskonnas, mis sulle meeldib ja sobib - seda nii vaadete, väärtusruumi, sotsiaalse poole ja ka kliima mõttes. Mina su arvamust sellest paigast ei jaga, ega läheks sinna ka mitte kuuekohalise kuusissetuleku pärast. Aga inimesed ja nende ootused elule ongi erinevadKülaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 15:42 Mina enda põhjuseid siin lahkama ei hakka, aga umbes aasta pärast saangi minna, loodetavasti varem.Edu!
-
Külaline
Need aiad ja turvad pole mitte kohalike kurikaelte eemalhoidmiseks vaid välismaalastest moraalilagedate kaffir'ide eraldamiseks normaalsest ühiskonnast. Noh, et ei rikuks kõlbeliselt ega muul moel kohalikke, tuleb neil ikka pidevalt silm peal hoida ja korralikult turvaväravate taha panna. Ning näed, läänevastane propaganda kannab ka vilja, ülejäänud maailm on ikka üks kohutav koht.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 16:38 Lugesin mingi aeg tagasi ühe Skandinaaviast pärit jalgpalluri abikaasa intekat Dubai kohta ja mind ausalt öelda ajas see naerma. Proua rääkis uhkusega, kui turvaline nende elu seal on. Villa, kus nad elavad on eraldatud kõrge aiaga ja kogu elamupiiirkonda eraldavad tõkkepuud ja valvurid. Minul tekib küsimus, et kui tegemist on niivõrd turvalise riigiga, siis miks on vaja tõkkepuid ja relvastatud valvureid piirkonnam silma peal hoidma? Lapsed viiakse-tuuakse autoga koolist, sest nii on turvalisem. Euroopa on selle proua arvates niivõrd hirmus koht, et sinna ei lähe ta enam iial.![]()
-
Külaline
Hispaania, Hispaania, Hispaania.
Kui Hispaaniat poleks, siis võib-olla ka Lõuna-Prantsusmaa.
Kui Hispaaniat poleks, siis võib-olla ka Lõuna-Prantsusmaa.
-
Külaline
Ma saan soome keelest üsna hästi aru, räägin natuke ja kui kirjutan, siis kontrollin umbes poolte sõnade õigekirja, mõnikord ka väljendeid. Kindlasti on igas keeles raskeid sõnu mida välismaalastele lugemiseks pakutakse, nii ka eesti keeles. Kaks viimast sõna mul küll mingeid raskusi ei tekitanud, teksti sees ilmselt tekiks väike paus kui peaks ette lugema. Eks kõik võõrad keeled on vähem või rohkem rasked, mulle lihtsalt need riigid tunduvad sümpaatsed.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:37Ja soome keel on ka tegelikult päris raske. Tundub sarnane aga oh kui erinev see on eesti keelest.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 18:58Kõigis nendes riikides tuleb hakata kohalikku keelt õppima. Ungari, tsehhi portugali jms oleks minu jaoks lihtsalt rasked. Portugali keelega saaks veel mujal maailmas hakkama, aga ungari ja tšehhi keel küll õppima ei kutsu.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 16:33 Minu esimene valik oleks põhjamaad, eelkõige Soome, aga ka Rootsi, Taani ja Norra, sellises järjekorras. Soome juba keele pärast, muude põhjamaadega on meil ka kõige rohkem ühist. Pigem mitte suurlinnadesse. järgmiseks oleks Saksamaa, Holland, võib-olla isegi Tšehhi, Austria, Prantsusmaa, Portugal. Kuni viimase ajani meeldis ka Ungari väga, aga nüüd on seoses Orbaniga tõrge tekkinud.
-kansainvälisyyskasvatus
-
Külaline
Kahe viimase puhul ei olnud probleemi, kaks esimest keerasid küll keele sõlme. Seda siis lapsepõlves soome tv'st ise külge jäänud keele ja täiskasvanuna paar korda aastas toimunud päevakruiisidel omandatud soome keele kogemuse baasiltKülaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 21:37 Proovige sõna kokku lugeda :
-kansainvälisyyskasvatus
Keelt saab omandada ainult siis kui päriselt huvi on selle kasutamise vastu. Iga võõrkeel on omamoodi raske aga kuhugi mujale kolides on selle riigi keele omandamine elementaarne. Ükskõik kuhu siis lõpuks pidama jäädakse, suhtumine " aga seal saab ju inglise(vene) keelega hakkama" on minu arust täiesti kohatu (siin teemaski mitmed kommentaarid seda suhtumist demonstreerinud). Mingi austus kohaliku kultuuri vastu peaks siiski olema.
-
Külaline
Mina koliksin Venemaale ja tõsiselt. Mulle meeldib vene inimeste külalislahkus ja ellusuhtumine (loomulikult on erandaid igas rahvuses). Mulle meeldib sealne elustiil ja eriti veel kuskil väiksemas linnas, kus on palju veel sarnast N. Liidu ajaga. Mulle meeldivad venemaa tooted. Mis pole ka vähetähtis- ainus võõrkeel, mida ma oskan, on vene keel ja ma saaksin seal sellega vabalt hakkama.
-
Külaline
Ja mis takistab sind minemast?Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 21:41 Mina koliksin Venemaale ja tõsiselt. Mulle meeldib vene inimeste külalislahkus ja ellusuhtumine (loomulikult on erandaid igas rahvuses). Mulle meeldib sealne elustiil ja eriti veel kuskil väiksemas linnas, kus on palju veel sarnast N. Liidu ajaga. Mulle meeldivad venemaa tooted. Mis pole ka vähetähtis- ainus võõrkeel, mida ma oskan, on vene keel ja ma saaksin seal sellega vabalt hakkama.
-
Külaline
Mina tahaks sinna reisida turistina, aga pikemat aega elada ma seal vast siiski ei sooviks, kuigi keel ja kultuur meeldib. Ma arvan, et mind hakkaks segama see propaganda, mis on Venemaal üsna kesksel kohal. Jälgin mõnesid vene staare ja näen, kuidas nad on tahes-tahtmata riigi propagandasse kistud.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 21:41 Mina koliksin Venemaale ja tõsiselt. Mulle meeldib vene inimeste külalislahkus ja ellusuhtumine (loomulikult on erandaid igas rahvuses). Mulle meeldib sealne elustiil ja eriti veel kuskil väiksemas linnas, kus on palju veel sarnast N. Liidu ajaga. Mulle meeldivad venemaa tooted. Mis pole ka vähetähtis- ainus võõrkeel, mida ma oskan, on vene keel ja ma saaksin seal sellega vabalt hakkama.
Muus osas mulle tõesti pakuks huvi mõnda aega seal elada, aga ma kujutan ette, et bürokraatia on seal tohutu. Võiks ju end sisse seada mõnes Siberi külakeses, kus küll elanikud on abivalmid, aga kuhu muud riigi poolt pakutavad teenused ei ulatu. Terviseprobleemi puhul saad kiiremat abi kohaliku küla šamaanilt, sest lähim haigla on 700 km kaugusel. Muudest teenustest ei tasu rääkidagi. Rikastel on seal hea elu, vaestel mitte nii väga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: augustikass, elke, Google [Bot], kaegu, Semrush [Bot], Triibu ja 9 külalist