DNA testi tegemine vanaisa tuvastamiseks

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

DNA testi tegemine vanaisa tuvastamiseks

Postitus Postitas Külaline »

Ma sain teada, et minu isa isa ei pruugi üldse olla see mees, keda ma teadsin kui vanaisa. Kuna mu isa ja vanaisa-vanaema on surnud, siis kuidas ma saaksin teada? Lihtsalt tahaks oma juuri teada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 20:56 Ma sain teada, et minu isa isa ei pruugi üldse olla see mees, keda ma teadsin kui vanaisa. Kuna mu isa ja vanaisa-vanaema on surnud, siis kuidas ma saaksin teada? Lihtsalt tahaks oma juuri teada.
Pead leidma mõne selle surnud vanaisa venna või õe või nende järeltulija ja siis teete dna testi, kas näitab sugulust. Kus sellist teenust pakutakse, ei oska öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:03
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 20:56 Ma sain teada, et minu isa isa ei pruugi üldse olla see mees, keda ma teadsin kui vanaisa. Kuna mu isa ja vanaisa-vanaema on surnud, siis kuidas ma saaksin teada? Lihtsalt tahaks oma juuri teada.
Pead leidma mõne selle surnud vanaisa venna või õe või nende järeltulija ja siis teete dna testi, kas näitab sugulust. Kus sellist teenust pakutakse, ei oska öelda.
Internetis.
Külaline

Ameerikas on Ancestry testid populaarsed, mis võimaldab kõigil, kes on on testi sooritanud ja nõusoleku andnud, leida oma sugulasi. Seega tuleb sul tellida kaks teist, üks omale ja teise sugulasele, kellega sa peaks läbi selle vanaisa sugulane olema. See näitab ka ära mitmenda taseme sugulane.
Igasugu põnevaid juhtumeid on Acestry testidega selginud a la lapsed on sünnitusmajas segi läinud ja kasvanud üles vales peres.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:16 Ameerikas on Ancestry testid populaarsed, mis võimaldab kõigil, kes on on testi sooritanud ja nõusoleku andnud, leida oma sugulasi. Seega tuleb sul tellida kaks teist, üks omale ja teise sugulasele, kellega sa peaks läbi selle vanaisa sugulane olema. See näitab ka ära mitmenda taseme sugulane.
Igasugu põnevaid juhtumeid on Acestry testidega selginud a la lapsed on sünnitusmajas segi läinud ja kasvanud üles vales peres.
Väga põnev! Kas neid internetist tellida ka saab välismaale?

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 24 Juul 2024 21:26
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:16 Ameerikas on Ancestry testid populaarsed, mis võimaldab kõigil, kes on on testi sooritanud ja nõusoleku andnud, leida oma sugulasi. Seega tuleb sul tellida kaks teist, üks omale ja teise sugulasele, kellega sa peaks läbi selle vanaisa sugulane olema. See näitab ka ära mitmenda taseme sugulane.

/Juustup
Minu teada saab. Ise pole katsetanud. Aga jah pead kaks komplekti tellima, et keegi sugulane ka teeks ja mõlemad siis registreerite end seal lehel kasutajaks. Muidu pole tulemisega midagi peale hakata.
Juustup

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:28

/Juustup
Minu teada saab. Ise pole katsetanud. Aga jah pead kaks komplekti tellima, et keegi sugulane ka teeks ja mõlemad siis registreerite end seal lehel kasutajaks. Muidu pole tulemisega midagi peale hakata.
Minu jaoks on see erakordselt huvitav. Mind on üldse alati väga huvitanud minu juured ja sugulased, jama on ainult selles et vanavanemad rääkisid erinevat juttu ja lahtiseid otsi on palju. Mulle on üldse juured kuidagi meeletult olulised, ma ei teagi kas see on minu kiiks või on see teistel ka nii.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 24 Juul 2024 21:53

/Juustup
Minu jaoks on see erakordselt huvitav. Mind on üldse alati väga huvitanud minu juured ja sugulased, jama on ainult selles et vanavanemad rääkisid erinevat juttu ja lahtiseid otsi on palju. Mulle on üldse juured kuidagi meeletult olulised, ma ei teagi kas see on minu kiiks või on see teistel ka nii.

/Juustup
Ilmselt sinu kiiks.
Ma tean juba 10+ aastat et mu vanaisa ei olnud ema bioloogiline isa. Ema pärandist tuli ka "vanaisa" õige haru väja. Nime nüüd siis tean ja kõige iroonilisem on see, et sain teada ka sugulusest inimesega, kellega elan väljaspool Eestit sama linnas 😀 selle kohta ütleks küll, et maailm on väga väike!
Aga mind mu bioloogiline vanaisa ei huvita. Sest see, kes kasvatas ema ja meid oli õige vanaisa. Lapsendas ema ja olime kõik võrdselt tema lapselapsed.
Bioloogiline vanaisa kuulduse järgi jättis vanaema rasedana maha ja oli vist isegi vangis ja loobus lapsest.
Juustup

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 22:03

/Juustup
Ilmselt sinu kiiks.
Ma tean juba 10+ aastat et mu vanaisa ei olnud ema bioloogiline isa. Ema pärandist tuli ka "vanaisa" õige haru väja. Nime nüüd siis tean ja kõige iroonilisem on see, et sain teada ka sugulusest inimesega, kellega elan väljaspool Eestit sama linnas 😀 selle kohta ütleks küll, et maailm on väga väike!
Aga mind mu bioloogiline vanaisa ei huvita. Sest see, kes kasvatas ema ja meid oli õige vanaisa. Lapsendas ema ja olime kõik võrdselt tema lapselapsed.
Bioloogiline vanaisa kuulduse järgi jättis vanaema rasedana maha ja oli vist isegi vangis ja loobus lapsest.
Ilmselt on jah minu kiiks.
Maailm on tõesti väike! Lausa uskumatult väike! Minul nimelt juhtus selline lugu, et kuuendas klassis vahetasin ma kooli. Mul oli seal uues koolis üks klassivend, kes mind südamest ei sallinud ja kellega meil olid kohutavad sõjad. Ühel kenal vaheaja päeval sõitis Tallinnasse minu Tartus elav vanaema ja me pidime minema oma kaugemate sugulaste juurde minu vanaonu juubelile. Noh, oh seda üllatust! Seal oli minu kiusukotist klassivend. Ma ei teagi kumb rohkem ehmatas- mina või tema. Fakt on see, et välja tuli et me oleme temaga sugulased ja me olime üksteise olemasolust täiesti teadlikud, aga me ei seostanud nimesid üksteisega, samuti ei teadnud meie täiskasvanud sugulased et me ühes klassis käime. Nii me siis istusime seal vaikuses ja sõime torti, teades et paar päeva tagasi loopisime me üksteist toolidega ja lillepottidega. Peale seda oli meil koolis täielik rahu, keegi ei saanud aru mis juhtunud oli..

Aastaid hiljem nägin teda linnas, rääkisime elust ja olust ja "leppisime ära" ning jõudsime ühisele arusaamisele, et puberteet on kole aeg. See ära leppimine oli muide väga teraapiline, selline tunne oli nagu oleks mingi vana taaga seljast ära saanud. Enam me otse ei suhtle, aga ma loodan, et tal läheb hästi.

/Juustup
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:28 Minu teada saab. Ise pole katsetanud. Aga jah pead kaks komplekti tellima, et keegi sugulane ka teeks ja mõlemad siis registreerite end seal lehel kasutajaks. Muidu pole tulemusega midagi peale hakata.
Nu ei tea. Järsku joppab ja oled mõne mõrtsukaga sugulane. :D Või näiteks naabrimehe lastega, kui nood juhuslikult kah selle saidi kasutajad.
Külaline

TA. Kas täditütardega ei saaks testi teha? Kui minu isa isa ja tädi isa on üks ja sama, siis peaks meie dna-d ju seda liini pidi klappima. Ei taha selle oletatava bioloogilise isa sugulasi mingi testiga tüütama hakata. Lihtsalt ise tahaks teada, kas mu isa oli käopoeg pesas.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 22:38 TA. Kas täditütardega ei saaks testi teha? Kui minu isa isa ja tädi isa on üks ja sama, siis peaks meie dna-d ju seda liini pidi klappima. Ei taha selle oletatava bioloogilise isa sugulasi mingi testiga tüütama hakata. Lihtsalt ise tahaks teada, kas mu isa oli käopoeg pesas.
Ära tee oletatava, vaid selle vale vanaisa sugulasega koos test. Kui sa nende sugulane ei ole, siis bingo. Jah muidugi võid ju tädiga koos ka teha. Kas tema puhul on kindel, et on selle mehe laps, kes sinu vanaisa ei pruugi olla?
Külaline

/Juustup

/Juustup
Ei ole ainult sul. Mind ka hullult huvitab. Nüüd on sugupuu ammu genis.comis valmis. Väga põnev oli see protsess. Seal saab ka vaadata kellega kuidas sugulane oled. See muidugi pole geneetiline andmebaas, vaid see mis dokumentides ja inimeste enda teadmine. Igatahes avastasin, et elan keset sugulasi. Inimesi, kellega 6-7 põlve tagasi ühine esivanem on kokku metsikult palju. Ja nad elavad su kõrval.
Juustup

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 23:38

/Juustup
Ei ole ainult sul. Mind ka hullult huvitab. Nüüd on sugupuu ammu genis.comis valmis. Väga põnev oli see protsess. Seal saab ka vaadata kellega kuidas sugulane oled. See muidugi pole geneetiline andmebaas, vaid see mis dokumentides ja inimeste enda teadmine. Igatahes avastasin, et elan keset sugulasi. Inimesi, kellega 6-7 põlve tagasi ühine esivanem on kokku metsikult palju. Ja nad elavad su kõrval.
Ma olen ka tahtnud seda saiti kasutada, aga kuidagi pole jõudnud selleni. On see keeruline protsess?

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 25 Juul 2024 00:01
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 23:38

/Juustup
Ma olen ka tahtnud seda saiti kasutada, aga kuidagi pole jõudnud selleni. On see keeruline protsess?

/Juustup
Sinuvanuse jaoks kindlasti mitte, saad lihtsalt aru, mida teha. Paari 60-aastast on tulnud veidi aidata, kel netiga väga vähe kokkupuuteid.
Külaline

Geni andmetesse suhtuks äärmise ettevaatusega. Sinna panevad inimesed ise oma mälu järgi sugulasi kirja ja see mälu on vahest ikka täielik jama. Minu isapoolse nn.suguvõsa lehte haldab inimene, kes peaks justkui olema sugulane aga sellest suguvõsa harust ei tea teised sugulased midagi. Mu vanaisa- vanaema nimed on õiged, sünniajad kah aga surmadaatumid on laest võetud. Osade nend laste nimed on vale kirjapildiga, valede sünni- ja surma daatumitega sh. mu oma isa. Nende lastest on pea poolte andmed laest võetud rääkimata nende elukaaslaste/abikaasade andmetest. Mu oma nimi on valesti, samuti sünnikuupäev. Vennalapse emaks on pandud keegi täiesti võõras jne. See "suguvõsauurija-haldaja" kellegi katsetele ühendust võtta, ei reageeri. Ja üks teine sugulane teeb samamoodi oma parima teadmise järgi enda suguvõsa lehte, sisestades samu inimesi teiste nimekujude ja kuupäevadega. Minu lähim pere figureerib genis neljas versioonis, millest mitte ükski pole 100% täpne. Ma ise pole aga seal isegi kasutaja ja mitte keegi mu nõusolekut minu sinna sisestamiseks küsinud ei ole.
Külaline

-Ära tee oletatava, vaid selle vale vanaisa sugulasega koos test. Kui sa nende sugulane ei ole, siis bingo. Jah muidugi võid ju tädiga koos ka teha. Kas tema puhul on kindel, et on selle mehe laps, kes sinu vanaisa ei pruugi olla?-

Jah, tädi on kindlasti selle vanaisa laps, aga minu isa isas on kahtlus. Kas siis peaksin tädiga tegema selle Acestry testi? Kas täditütrega ei ole nii hea? Ma ise oleks nõus ostma selle isaduse tuvastamise sarnase testi, aga nagu näha, siis vanaisa tuvastamiseks teste pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 12:34 -Ära tee oletatava, vaid selle vale vanaisa sugulasega koos test. Kui sa nende sugulane ei ole, siis bingo. Jah muidugi võid ju tädiga koos ka teha. Kas tema puhul on kindel, et on selle mehe laps, kes sinu vanaisa ei pruugi olla?-

Jah, tädi on kindlasti selle vanaisa laps, aga minu isa isas on kahtlus. Kas siis peaksin tädiga tegema selle Acestry testi? Kas täditütrega ei ole nii hea? Ma ise oleks nõus ostma selle isaduse tuvastamise sarnase testi, aga nagu näha, siis vanaisa tuvastamiseks teste pole.
Reegel on, et mida lähemal sugulusastmelt "tuvastatav" sugulane on, seda parem. Seega jah, vanaisa laps (sinu tädi) on talle lähem sugulane kui lapselaps (täditütar).
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 12:34 -Ära tee oletatava, vaid selle vale vanaisa sugulasega koos test. Kui sa nende sugulane ei ole, siis bingo. Jah muidugi võid ju tädiga koos ka teha. Kas tema puhul on kindel, et on selle mehe laps, kes sinu vanaisa ei pruugi olla?-

Aga sa võta ühendust mõne Eestis DNA alusel suguluse teenuse pakkujaga ja küsi üle, et kas saaks ka tädiga võrdlust. Kodulehel on neil jah valmispaketid.
Melinor Clinics kodulehelt leidsin sellise info: " DNA testi käigus võrreldakse DNA profiili eeldatava isa , ema või muu suguluse DNA profiiliga". Kui siin seda "muu sugulane" välja pakutakse, siis nagu võiks ju tädi ka olla.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 2 külalist