Kahe kodu ballaad
-
Külaline
Kahe kodu ballaad
Nii raske, kuid ilus film. Aga palun selgitage, miks Maria ei läinud Priidiku juurde tagasi?
-
Külaline
Väga hea film on. Vaatasin küll ammu, aga minu mäletamist mööda ei läinud ta tagasi vägistamise pärast, tundis ennast süüdi ja tundis häbi. Priidik ja armastus olid liiga puhtad tema jaoks peale seda.
-
Külaline
Suur aitäh selgituse eest!Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 07:41 Väga hea film on. Vaatasin küll ammu, aga minu mäletamist mööda ei läinud ta tagasi vägistamise pärast, tundis ennast süüdi ja tundis häbi. Priidik ja armastus olid liiga puhtad tema jaoks peale seda.
-
Külaline
Nägin seda filmi aastaid tagasi, väga meeldis. Vägistamisstseeni ma ei mäleta üldse. Meenub, et oli suur armumine selle sepast mehega, nad magasid ja naine jäi rasedaks, ning hiljem kusagil Siberis (?) olles sünnitas surnud lapse. Seal üks naine käratas talle pärast sünnitust ja kogu seda traumat, et "sure ära jah, kui elada ei jaksa".
-
Külaline
Misasja? Siin on teema Kahe kodu ballaadist, mitte Ukuarust.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:18 Nägin seda filmi aastaid tagasi, väga meeldis. Vägistamisstseeni ma ei mäleta üldse. Meenub, et oli suur armumine selle sepast mehega, nad magasid ja naine jäi rasedaks, ning hiljem kusagil Siberis (?) olles sünnitas surnud lapse. Seal üks naine käratas talle pärast sünnitust ja kogu seda traumat, et "sure ära jah, kui elada ei jaksa".
-
Külaline
Vaatasid vist mingit teist filmi, sellepärast ei mäletagi midagi.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:18 Nägin seda filmi aastaid tagasi, väga meeldis. Vägistamisstseeni ma ei mäleta üldse. Meenub, et oli suur armumine selle sepast mehega, nad magasid ja naine jäi rasedaks, ning hiljem kusagil Siberis (?) olles sünnitas surnud lapse. Seal üks naine käratas talle pärast sünnitust ja kogu seda traumat, et "sure ära jah, kui elada ei jaksa".
-
Külaline
Vist tõesti ajasin kaks filmi segi omavahel.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:22Misasja? Siin on teema Kahe kodu ballaadist, mitte Ukuarust.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:18 Nägin seda filmi aastaid tagasi, väga meeldis. Vägistamisstseeni ma ei mäleta üldse. Meenub, et oli suur armumine selle sepast mehega, nad magasid ja naine jäi rasedaks, ning hiljem kusagil Siberis (?) olles sünnitas surnud lapse. Seal üks naine käratas talle pärast sünnitust ja kogu seda traumat, et "sure ära jah, kui elada ei jaksa".
-
Külaline
Jah, Elle Kull on ikka päris mitmes filmis mänginud. Õigemini Ukuaru on film ja Kahe kodu ballaad ja Rudolf ja Irma pigem telelavastused.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:34Vist tõesti ajasin kaks filmi segi omavahel.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:22Misasja? Siin on teema Kahe kodu ballaadist, mitte Ukuarust.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:18 Nägin seda filmi aastaid tagasi, väga meeldis. Vägistamisstseeni ma ei mäleta üldse. Meenub, et oli suur armumine selle sepast mehega, nad magasid ja naine jäi rasedaks, ning hiljem kusagil Siberis (?) olles sünnitas surnud lapse. Seal üks naine käratas talle pärast sünnitust ja kogu seda traumat, et "sure ära jah, kui elada ei jaksa".![]()
-
Külaline
-
Külaline
See oli Ukuaru, kus Minna ema talle niimoodi käratas, kui ta oma karjutavat titte ei tahtnud sööta. Nõukaaegsetes filmides üldse on sellist õelat peale käratamist ja iroonitsemist palju.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:30Vaatasid vist mingit teist filmi, sellepärast ei mäletagi midagi.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 11:18 Nägin seda filmi aastaid tagasi, väga meeldis. Vägistamisstseeni ma ei mäleta üldse. Meenub, et oli suur armumine selle sepast mehega, nad magasid ja naine jäi rasedaks, ning hiljem kusagil Siberis (?) olles sünnitas surnud lapse. Seal üks naine käratas talle pärast sünnitust ja kogu seda traumat, et "sure ära jah, kui elada ei jaksa".
-
Külaline
Nõuka propaganda, kus tuli näidata, kui pahad olid metsavennad - röövlid ja vägistajad. Ja vaene ja õilis kommunist naine jäi igavesti kannatama.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 01:45 Nii raske, kuid ilus film. Aga palun selgitage, miks Maria ei läinud Priidiku juurde tagasi?
Kahe kodu ballaadis jah armus seppa ja sünnitas Siberis surnud lapse. Aga see käratamine "Sure ära jah, kui elada ei jaksa" oli Ukuaru filmis.
-
Külaline
No siis ma väga puusse ei pannudki. Mäletan seda seppa armumist ja seda, kuidas mees talle selja peale oma tahmase käejälje jättis. Ja seda külanaiste kriitikat pärast.
Ukuarut olen ka vist 30 aastat tagasi näinud ja tundub, et peab mõlemad filmid uuesti üle vaatama.
-
Külaline
Elle Kulli ampluaa on olnud tugevate, raskustes karastunute, aga samas haavatavate naiste rollid. Nii Minna, Maria kui Irma rollid on just sellised.
-
Külaline
Kusjuures ma kaks päeva tagasi vaatasin err arhiivist saadet "Filminäitleja Elle Kull", mis on valminud aastal 1986. Soovitan soojalt. Seal ta kommenteerib oma rolle ja on kaunis õitsvas eas ema.
-
Külaline
Kus te elanud olete, et alles nüüd Kahe kodu ballaadi avastasite?! Tulin pealkirja peale huviga lugema, arvates, et sellest on mingi uusversioon välja tulnud. Tõesti sellisest klassikast pole varem kuulnud? Aga jah, edasi lugedes tundub, et paljud tõesti ei ole, kui siin aetakse segamini Kahe kodu ballaad, Ukuaru ja veel nii mõndagi 
-
Külaline
Vanaks oled jäänudKülaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 21:35 Kus te elanud olete, et alles nüüd Kahe kodu ballaadi avastasite?! Tulin pealkirja peale huviga lugema, arvates, et sellest on mingi uusversioon välja tulnud. Tõesti sellisest klassikast pole varem kuulnud? Aga jah, edasi lugedes tundub, et paljud tõesti ei ole, kui siin aetakse segamini Kahe kodu ballaad, Ukuaru ja veel nii mõndagi![]()
-
Külaline
Hoidku jumal uuenduste eest. Käisin kevadel kinos vaatamas uuendatud versiooni Tammsaare Rudolfi ning Irma ainetel ja siiamaani kahetsen. Kusjuures filmi reklaamist ei saanud eelnevalt üldse aru, et süžee on niivõrd peapeale pööratud, kogu algne mõte on kaduma läinud, oleks osanud vältida.
-
Külaline
On ikka ülihea, et mitte öelda ülitubli saavutus, kui 90ndate-2000ndate lapsed selliseid "teoseid" teavad. Need telelavastused jäävad ikka 70ndate ja veel varasemate inimeste ampluaasse.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 21:45Vanaks oled jäänudKülaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 21:35 Kus te elanud olete, et alles nüüd Kahe kodu ballaadi avastasite?! Tulin pealkirja peale huviga lugema, arvates, et sellest on mingi uusversioon välja tulnud. Tõesti sellisest klassikast pole varem kuulnud? Aga jah, edasi lugedes tundub, et paljud tõesti ei ole, kui siin aetakse segamini Kahe kodu ballaad, Ukuaru ja veel nii mõndagi![]()
Kujutad ette, siin on ilmselt päris palju inimesi, kelle sünniaasta on ca 10 - 20 aasta hilisem, kui nende filmide väljalaskeaasta. Klassikud või mitte, imestada pole siin küll milleg üle
![]()
-
Külaline
See oli tõesti õudne film, kuigi nendest Kulla soperdistest siiski kõige parem. Oli midagi tõsisemat siiski üritatud teha, aga kahjuks siiski kehv mis kehv.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 21:56 Hoidku jumal uuenduste eest. Käisin kevadel kinos vaatamas uuendatud versiooni Tammsaare Rudolfi ning Irma ainetel ja siiamaani kahetsen. Kusjuures filmi reklaamist ei saanud eelnevalt üldse aru, et süžee on niivõrd peapeale pööratud, kogu algne mõte on kaduma läinud, oleks osanud vältida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist