Kui peaksite kolima

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 21:59
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 19:01 Araabia Ühendemiraadid.

8 kuud aastas on suurepärane ilm.
Peaaegu olematud maksud.
Suurepärane tasuline tervishoid ja koolid.
Maailma sõlmpunkt ja majanduskeskus.
Noor ja rahvusvaheline rahvastik.
Karmid seadused sobivad ka hästi, tagavad turvalise elu.
Minu jaoks täiesti välistatud ja seda mitte kultuuriliste erinevuste pärast. See piirkond jätab kaugelt vaadates paradiisi mulje, aga ta ei ole seda. Mu töökaaslane, kes on araabia kultuuri taustaga kolis sinna koos oma pere ja lastega. Nad pidasid seal vastu viis aastat, pärast mida kolisid Euroopasse.

Peamine põhjus sealt ära kolimiseks oli tohutu elukallidus. Mõlemad on IT-ala inimesed, aga nende palkadest ei jätkunud normaalseks eluks. Ühel sealses mõistes heal järjel perel on koduabiline. Ühistransport on ainult vaestele, "normaalsed" sõidavad taksoga või oma autoga. Haridus ja tervishoid on tasuline. Kohutavalt palju on võõrtööjõudu Indiast ja Bangladeshist, aga nemad moodustavad justkui sealse rikka ühiskonna paralleel-ühiskonna. Neid koheldakse halvasti ja tihtipeale on nad lausa orja staatuses. Tööandja võib neil dokumendid ära võtta ja mingit arvestatavat tööalast kaitset neile ei laiene. Mina ise kindlasti ei kipuks riiki, millel on inimõigustest niivõrd vildakas tõlgendus.

See, et mõnede euroopa neidude seas on populaarne seal eskordiks käia on ka täitsa omaette teema.
Ma ei teagi kedagi, kes on läinud AÜEsse tavalise töömesilase elu elama, tuues kogu pere kaasa. Vallalised ja lastetud noored võib-olla tõesti lähevad õnne otsima. Perega minnakse ikka siis, kui on oma erialas midagi saavutatud ja tehakse nii magus pakkumine, millest ei saa keelduda. Või liigutatakse oma äri sinna.

Autoühiskonna mainimine on naljakas, justkui Eestis ei oleks autokultust. Minu lapsepõlvekodust ei saa ilma autota kuskile minna.

Tasuline haridus ja tervishoid on suur pluss. Kui soovid arsti näha siis on su visiit samal päeval, mitte 6 kuu pärast.

Kui neid India ja Bangladeshi inimesi nii halvasti koheldakse siis miks nad karjadeviisi ikka araabiamaadesse kipuvad? Seda ikka tead, et nad teenivad oma koduriigis heal juhul 100 eurot kuus, AÜEs kordades rohkem, jõuab ise ära elada ja perele saata.

Euroopa eskordid - tegu on täiskasvanud naistega, kes on oma vaba valiku teinud kerge raha teenimiseks. Ma ei näe probleemi, mis pointi sa üritasid siin teha?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 10:51 Ma ei teagi kedagi, kes on läinud AÜEsse tavalise töömesilase elu elama, tuues kogu pere kaasa. Vallalised ja lastetud noored võib-olla tõesti lähevad õnne otsima. Perega minnakse ikka siis, kui on oma erialas midagi saavutatud ja tehakse nii magus pakkumine, millest ei saa keelduda. Või liigutatakse oma äri sinna.

Autoühiskonna mainimine on naljakas, justkui Eestis ei oleks autokultust. Minu lapsepõlvekodust ei saa ilma autota kuskile minna.

Tasuline haridus ja tervishoid on suur pluss. Kui soovid arsti näha siis on su visiit samal päeval, mitte 6 kuu pärast.

Kui neid India ja Bangladeshi inimesi nii halvasti koheldakse siis miks nad karjadeviisi ikka araabiamaadesse kipuvad? Seda ikka tead, et nad teenivad oma koduriigis heal juhul 100 eurot kuus, AÜEs kordades rohkem, jõuab ise ära elada ja perele saata.

Euroopa eskordid - tegu on täiskasvanud naistega, kes on oma vaba valiku teinud kerge raha teenimiseks. Ma ei näe probleemi, mis pointi sa üritasid siin teha?
Ma lihtsalt andsin oma nägemuse, miks ma sellised riigid koduna välistaks.

Üks kõnekas fakt on ka see, et Emiraadid, lisaks sarnastele rikastele riikidele nagu Saudid ja Katar ei soovi vastu võtta sõjapõgenikke. Isegi mitte sarnase keele- ja kultuuritaustaga riikidest. Nad tahavad korraldada jalgpalli meistrivõistlusi ja suuri messe-näitusi, eputada oma hobuste ja jahtidega, aga inimesi aidata, ei.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 10:51 Ma ei teagi kedagi, kes on läinud AÜEsse tavalise töömesilase elu elama, tuues kogu pere kaasa. Vallalised ja lastetud noored võib-olla tõesti lähevad õnne otsima. Perega minnakse ikka siis, kui on oma erialas midagi saavutatud ja tehakse nii magus pakkumine, millest ei saa keelduda. Või liigutatakse oma äri sinna.

Mulle tundub, et point ongi selles, et sa ei pea enda valikut kaitsma - kui sinu jaoks on just see ühiskond, milles sa sooviksid elada ja tunneksid end seal hästi, siis on see sinu isiklik valik. Tema tõi välja miks tema sinna ei läheks ja arvamuste erinevus on täiesti normaalne asi. Sinu arvamus on pädevam ainult sinu enda jaoks, tasuks alati meeles pidada.

Eskordid - rikastele araablastele port-a-potty teenuse pakkumine on loomulikult igaühe isiklik karjäärivalik. Samas ei tasu unustada, et valge eurooplane on araablase jaoks täpselt samasugune alamklass nagu needsamad bangladeshi, sudaani ja malaisia päritolu inimesed. Kogemuse mõttes tuleb kindlasti kasuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:12
Üks kõnekas fakt on ka see, et Emiraadid, lisaks sarnastele rikastele riikidele nagu Saudid ja Katar ei soovi vastu võtta sõjapõgenikke. Isegi mitte sarnase keele- ja kultuuritaustaga riikidest. Nad tahavad korraldada jalgpalli meistrivõistlusi ja suuri messe-näitusi, eputada oma hobuste ja jahtidega, aga inimesi aidata, ei.
Sõjapõgenikud pigem ise ei kipu Araabia poolsaare riikidesse, kuna nad teavad, et seal peab tööd tegema ja nad ei saa mitte iialgi kodakondsust.

Neile on kasulikum tulla Euroopasse toetuste peale peesitama, molutad teatud n aastad ära ja antakse selle eest EL pass ka veel pealekauba!
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:31
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:12
Sõjapõgenikud pigem ise ei kipu Araabia poolsaare riikidesse, kuna nad teavad, et seal peab tööd tegema ja nad ei saa mitte iialgi kodakondsust.

Neile on kasulikum tulla Euroopasse toetuste peale peesitama, molutad teatud n aastad ära ja antakse selle eest EL pass ka veel pealekauba!
Minul on tuttavate kaudu pisut teised andmed. Paljud neist tahaks justnimelt oma keele ja kultuuri sekka, aga neid ei taheta sinna, sest nagu siin öeldi- neid peetakse alamklassiks. Lisaks on ühel sõjapõgenikul pea võimatu seal tasulise õppe- ja terviseteenustega riigis jalgu alla saada.

Paljud noored siiski tahaks õppida, elus midagi saavutada, aga seal pole see lihtsalt võimalik. Minu meelest riigi poolt lühinägelik seda potentsiaali mitte ära kasutada. Nemad selle asemel võtavad teistes riikides välja koolitatud spetsialiste, et ise ei peaks sellega pead vaevama.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:41
Minul on tuttavate kaudu pisut teised andmed. Paljud neist tahaks justnimelt oma keele ja kultuuri sekka, aga neid ei taheta sinna, sest nagu siin öeldi- neid peetakse alamklassiks. Lisaks on ühel sõjapõgenikul pea võimatu seal tasulise õppe- ja terviseteenustega riigis jalgu alla saada.

Paljud noored siiski tahaks õppida, elus midagi saavutada, aga seal pole see lihtsalt võimalik. Minu meelest riigi poolt lühinägelik seda potentsiaali mitte ära kasutada. Nemad selle asemel võtavad teistes riikides välja koolitatud spetsialiste, et ise ei peaks sellega pead vaevama.
Iga riik ei soovigi olla immigrantide sulatusahi, kes koolitab, toidab, katab ja ravib kõik sisserändajad.

Kuveit sai oma vitsad kätte Lahesõja ajal - Kuveidis elav palestiinlaste kogukond toetas Sadam Husseini, sest nad lootsid et peale Kuveidi okupeerimist tehakse neile sinna Palestiina provints. Polnud neil oma koduriigist sooja ega külma, ikka loodeti enda kasu peale. Peale Kuveidi vabastamist saadeti pea kõik palestiinlased riigist välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 08:33 Kus riigis suhtutakse kliima, majandus või sõjapõgenikesse hästi?
Ega siis iga uusasukas ei ole põgenik. Teise riiki kolitakse ka seepärast, et kultuur meeldib või saadakse põnev tööpakkumine, kuhu omalt maalt ei ole kedagi võtta vmt. Neisse ei suhtu keegi negatiivselt, pigem võetakse neid kui selle riigi heaks panustajaid.

Ise võiksin ilmselt vabalt elada Põhjamaades, Kanadas, Saksamaal, Madalmaades. Kindlasti mitte suurlinnas, vaid väiksemas rahulikus ja looduskaunis piirkonnas, aga kus on hea infra ja kust kultuuriasutused (teater, kontserdisaal jmt) on alla 100 km kaugusel.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 11:18
Mulle tundub, et point ongi selles, et sa ei pea enda valikut kaitsma - kui sinu jaoks on just see ühiskond, milles sa sooviksid elada ja tunneksid end seal hästi, siis on see sinu isiklik valik. Tema tõi välja miks tema sinna ei läheks ja arvamuste erinevus on täiesti normaalne asi. Sinu arvamus on pädevam ainult sinu enda jaoks, tasuks alati meeles pidada.

Eskordid - rikastele araablastele port-a-potty teenuse pakkumine on loomulikult igaühe isiklik karjäärivalik. Samas ei tasu unustada, et valge eurooplane on araablase jaoks täpselt samasugune alamklass nagu needsamad bangladeshi, sudaani ja malaisia päritolu inimesed. Kogemuse mõttes tuleb kindlasti kasuks.
Ärge jumala eest kuskile kolige, sest siis olete kohalike jaoks alamklass! On alles mured, mis vaevavad foorumlasi.

Kuidas see nali oligi: hiinlane, venelane ja eestlase seisavad loomaga silmitsi. Hiinlane plaanib kuidas loom pintslisse pista, venelane juurdleb kuidas loomaga viina visata, aga eestlane muretseb, mida see loom temast arvab :D
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:08 Ärge jumala eest kuskile kolige, sest siis olete kohalike jaoks alamklass! On alles mured, mis vaevavad foorumlasi.

Kuidas see nali oligi: hiinlane, venelane ja eestlase seisavad loomaga silmitsi. Hiinlane plaanib kuidas loom pintslisse pista, venelane juurdleb kuidas loomaga viina visata, aga eestlane muretseb, mida see loom temast arvab :D
Minu meelest sa vastad teemast mööda. Keegi pole ju muretsenud, mida temast arvatakse ja ma usun, et enamikku see tõesti EI huvita.

Teemaks oli, et teatud riikidesse on raskem sisse sulanduda, kuna kohalikel on nina püsti või tohutud eelarvamused mujalt tulnute suhtes. Mitmetes Lähis-Ida riikides on selline suhtumine ja just seetõttu ma need piirkonnad välistaks. Kultuuriline erinevus on liiga suur. Kindlasti on kergem, kui oled nende kultuuri omaks võtnud ja räägid kohalikku keelt.

Jälgin ühe Kataris elava eurooplanna blogi ja see on väga silmiavav. Samuti Dubaisse kolinud noore naise blogi. Tema tunnistas ausalt, et ülalpeetavana või turistina lööbki silme eest kirjuks ja tundub, et seal on kõik võimalik. Kui aga juhtud oma kohalikust mehest lahku minema, on suure tõenäosusega p*rse majas.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 08:33 Minu arust üks asi on kolida riiki mis tundub reisides nagu kodu. Teine asi on see, kuidas sinusse suhtutakse seal. Minu arust on nt Eestisse raske kolida. Peab õppima ära kiiresti eesti keele, et susse hästi suhtutakse. Aga isegi keelt oskavana ollakse võõramaalastesse eelarvamusega. Kus riigis suhtutakse kliima, majandus või sõjapõgenikesse hästi? Üks asi on et peab olema kõigiga viisakas. Aga pinna all on ikka põliselanikel tulijasse negatiivne arvamus,nagu meil on. Kus riigis seda poleks? Kolid ära küll, aga pead hullu vaeva nägema et end tõestada hea inimesena mujal maal, nagu siin suhtutakse, et sind omaks võetakse. Ja kui kaasmaalane keerab seal käki kokku, laieneb see suhtumine ka sulle. Nagu siin ukrainlastega on
Kui sul on raha, armastatakse sind igal pool. Kui sul raha pole, aetakse igalt poolt minema kui vähegi võimalik.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:34
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 08:33 Minu arust üks asi on kolida riiki mis tundub reisides nagu kodu. Teine asi on see, kuidas sinusse suhtutakse seal. Minu arust on nt Eestisse raske kolida. Peab õppima ära kiiresti eesti keele, et susse hästi suhtutakse. Aga isegi keelt oskavana ollakse võõramaalastesse eelarvamusega. Kus riigis suhtutakse kliima, majandus või sõjapõgenikesse hästi? Üks asi on et peab olema kõigiga viisakas. Aga pinna all on ikka põliselanikel tulijasse negatiivne arvamus,nagu meil on. Kus riigis seda poleks? Kolid ära küll, aga pead hullu vaeva nägema et end tõestada hea inimesena mujal maal, nagu siin suhtutakse, et sind omaks võetakse. Ja kui kaasmaalane keerab seal käki kokku, laieneb see suhtumine ka sulle. Nagu siin ukrainlastega on
Kui sul on raha, armastatakse sind igal pool. Kui sul raha pole, aetakse igalt poolt minema kui vähegi võimalik.
Lisan siia veel ettevõtlikkuse. Kui on hakkaja inimene, siis see saab igal pool hakkama. Suudab igal pool läbi lüüa. eestist põgenes 1944 kümneid tuhandeid kanadasse, Austraaliass, USA-sse ja mujalegi. Paljudest said hiljem rikkad või vähemalt heal järjel inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:08 Ärge jumala eest kuskile kolige, sest siis olete kohalike jaoks alamklass! On alles mured, mis vaevavad foorumlasi.

Sa ei jaga ikka üldse millest siin juttu oli. Valge inimene on harjunud, et tal on õigused ja väärtus. Araabias tal neid ei ole ja see on suht ainulaadne kogemus. Sellega arvestab iga mujale kolija, et läheb aega enne kui ühiskonda sisse sulandud ja omaks võetakse. Araabias ei võeta. Mitte kunagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 14:11
Sa ei jaga ikka üldse millest siin juttu oli. Valge inimene on harjunud, et tal on õigused ja väärtus. Araabias tal neid ei ole ja see on suht ainulaadne kogemus. Sellega arvestab iga mujale kolija, et läheb aega enne kui ühiskonda sisse sulandud ja omaks võetakse. Araabias ei võeta. Mitte kunagi.
Sina ei jaga, millest see esialgne postitaja rääkis - rahvusvaheline keskkond, ärivõimalused, madalad maksud, hea elujärg kui ainult teenida jõuad. Sealne elu on ajutine. Ajad maksuvaba papi kokku, naudid elustiili, mille jaoks Euroopas pead kuuluma 1% hulka, ja siis suundud edasi.

Sina ja teised hakkasite sonima ei tea millest. Te peate ülioluliseks kohalike suhtumist, sulandumist ja omaksvõtmist. Aga Dubais ja Abu Dhabis on rahvusvaheline elanikkond, kohalikke heal juhul 10%, üks expat ei pruugigi nendega kokku puutuda. Keda huvitab mingi sulandumine ja kohalike suhtumine?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 14:49 Sina ei jaga, millest see esialgne postitaja rääkis - rahvusvaheline keskkond, ärivõimalused, madalad maksud, hea elujärg kui ainult teenida jõuad. Sealne elu on ajutine. Ajad maksuvaba papi kokku, naudid elustiili, mille jaoks Euroopas pead kuuluma 1% hulka, ja siis suundud edasi.

Sina ja teised hakkasite sonima ei tea millest. Te peate ülioluliseks kohalike suhtumist, sulandumist ja omaksvõtmist. Aga Dubais ja Abu Dhabis on rahvusvaheline elanikkond, kohalikke heal juhul 10%, üks expat ei pruugigi nendega kokku puutuda. Keda huvitab mingi sulandumine ja kohalike suhtumine?
Jajah, madalad maksud ja hea elujärg ning tohutu suur teenistus. Head teed :lol: ! Kes seal võimeline on suurelt teenima ja head elujärge nautima, oleks sedasama võimeline tegema ka siin ja tunduvalt kergema vaevaga. Kes siin selliselt teenida ja 1% elujärge endale võimaldada ei suuda, EI OLE hoopiski võimeline seda tegema seal. Palju sa keskmiste eestlaste hulgas neid Dubais ja Abu Dhabis varandusi teenivaid kröösusi tead ka?

"Aga Narvas ja Lasnamäel on rahvusvaheline elanikkond, kohalikke heal juhul 30%, vene keel kõigil suus, üks slaavi võõrtööline ei pruugigi nendega kokku puutuda. Keda huvitab mingi sulandumine ja kohalike suhtumine?" ...nii mõtledki??
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 15:40 Kui peaksite Eestist kolima, millised riigid kaalukaussidele jääks?
Eelistan Eestit. Testitud juba küll, et veenduda - Eesti on parim.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:54
Lisan siia veel ettevõtlikkuse. Kui on hakkaja inimene, siis see saab igal pool hakkama. Suudab igal pool läbi lüüa. eestist põgenes 1944 kümneid tuhandeid kanadasse, Austraaliass, USA-sse ja mujalegi. Paljudest said hiljem rikkad või vähemalt heal järjel inimesed.
No tegelikult ei saanud täiskasvanud minejatest rikkaid ja edukaid. Ka kõrgelt haritud inimesed tegid valdavalt mingit lihttööd. Küll aga pingutati, et lapsed ja noored õpiks hästi ja saaks hea hariduse. Neil oli välismaal kooli lõpetades juba kohalikega võrdsed võimalused tööturul. Need samad noored ja lapsed aga olid Eesti taasiseseisvumise ajaks juba pensionärid ja sellest ka see mulje, et näe põgenesid Lääne ja said kohe rikkaks. Olen lugenud väliseestlase nukrat kirjavahetusest Eesti sugulastega, mis algas kuskil 60ndatel, mil seda võis juba teha. Suur koduigatsus ja rahulolematus eluga. Läbi ridade võis välja lugeda, et oleks isegi eelistanud okupeeritud Eestisse jäämist, kui oleks kindlalt teadnud, et küüditama ei tulda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 19:51
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 13:54

No tegelikult ei saanud täiskasvanud minejatest rikkaid ja edukaid. Ka kõrgelt haritud inimesed tegid valdavalt mingit lihttööd. Küll aga pingutati, et lapsed ja noored õpiks hästi ja saaks hea hariduse. Neil oli välismaal kooli lõpetades juba kohalikega võrdsed võimalused tööturul. Need samad noored ja lapsed aga olid Eesti taasiseseisvumise ajaks juba pensionärid ja sellest ka see mulje, et näe põgenesid Lääne ja said kohe rikkaks. Olen lugenud väliseestlase nukrat kirjavahetusest Eesti sugulastega, mis algas kuskil 60ndatel, mil seda võis juba teha. Suur koduigatsus ja rahulolematus eluga. Läbi ridade võis välja lugeda, et oleks isegi eelistanud okupeeritud Eestisse jäämist, kui oleks kindlalt teadnud, et küüditama ei tulda.
Eks kõigil oli raske. Nii minejail kui neil, kes paigale jäid. Praegu ikka veids teine aeg igas mõttes ja minek ka palju lihtsam kui siis.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 22:06
Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 21:28
Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 19:05 Jeemenisse. Tundub põnev.
Mulle tundub jälle USA põnev. Tahaks natuke aega elada, et näha, kuidas seal on.
Mul on USA-ga kahetised tunded. Ühest küljest on see riik mind alati paelunud. Olen lugenud erinevaid USA blogisid ja saan aru, et vahe osariikide vahel on tohutu. Oleks ääretult põnev seal näiteks aasta aega erinevates osariikides ringi reisida ja elada.
Teisalt sealne tervisekindlustuse süsteem on jube inimvaenulik. Jällegi blogidest loetud või tuttavate käest kuuldud info põhjal. Oma keskklassi või vaesemate kodanikega see riik hästi ei käitu.
USA-s on okei elada tervetel inimestel. Võlgadesse võivad terviseprobleemide tõttu sattuda isegi staarid. Artiklis on kirjas, kuidas S. Doherty ravikulud olid umbes 21 000 dollarit kuus, aga oma haiguse tõttu polnud tal võimalik raha juurde teenida. Karm, kui pole riiklikut haigekassasüsteemi ja kõik kulud tuleb enda kanda. https://naine.postimees.ee/8061839/shan ... bleemidega
Külaline

USAsse ja Suurbritanniasse, Taiwani, Singapuri jah on soovitav minna neil, kes on hea läbilöögivõimega ja edukad juba Eestis. Nõrku ja saamatuid neis riikides ei sallita ja samas on nõrgad seal ka nähtamatud.
Külaline

Eks siis minemagi pääsesid edukamad, rikkamad, julgemad, ettevõtlikumad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 6 külalist