Juustup ja Jeemen

lugusid ja muljeid välismaalt
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 10:36 Ja kes ei igatseks sellist vabadust, mida Juustup endale lubada võib? Süsteemiväline elu. Vabadus mitte elada iganädalases E-R 8.00-16.30 tsüklis. Mitte oodates pensioni, mille saabumisaega muudkui edasi lükatakse. Saan aru, kui mõned kommenteerijad tugevalt ärrituvad, et miks nemad ei tohi, aga Juustup võib. Valikute küsimus.
Ei tundu, et ta nii rahul on, kui peab iga päev ennast täis kaanima. Ta istub ju nagu vanglas, raha midagi teha pole, kuskil ei käi, istub ainult mingis urkas ja joob, ainuke tipphetk on turul käimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:52 "Viinamarjad on hapud", ütles rebane.
Kas sinu elu on siis veel koledam, et nii arvad?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 23:51
libakägu kirjutas: 15 Juul 2024 21:47 Juustup, mul on kuidagi kahe silma vahele jäänud, MIKS Sa Jeemenis elad? Armastus, pere, töö... midagi neljandat? Kui kaua Sa seal oled olnud ja kui kauaks Jeemenisse jääd?
Ootan põnevusega blogi :)
Sellest on ta juba mitu korda kirjutanud. Kordan üle. juustup on 31 aastane astmaatik, kel on veel mitu tõbe kallal.
Kas see 31 on õige vanus? Olen lihtsalt teemat jälginud ja tekkis huvi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 14:43
Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 23:51
libakägu kirjutas: 15 Juul 2024 21:47 Juustup, mul on kuidagi kahe silma vahele jäänud, MIKS Sa Jeemenis elad? Armastus, pere, töö... midagi neljandat? Kui kaua Sa seal oled olnud ja kui kauaks Jeemenisse jääd?
Ootan põnevusega blogi :)
Sellest on ta juba mitu korda kirjutanud. Kordan üle. juustup on 31 aastane astmaatik, kel on veel mitu tõbe kallal.
Kas see 31 on õige vanus? Olen lihtsalt teemat jälginud ja tekkis huvi.
Ma kahtlen. Kui on õige, siis ilmselt sai ta lapsed alaealisena või väga väga noorelt. Ühes kohas ta kirjeldas, et noorem laps saaks suurem õega väga edukalt reisitud lennukiga.
Ma olen ise 35 ja mul on vanem laps alles 10.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 10:36 Ja kes ei igatseks sellist vabadust, mida Juustup endale lubada võib? Süsteemiväline elu. Vabadus mitte elada iganädalases E-R 8.00-16.30 tsüklis. Mitte oodates pensioni, mille saabumisaega muudkui edasi lükatakse. Saan aru, kui mõned kommenteerijad tugevalt ärrituvad, et miks nemad ei tohi, aga Juustup võib. Valikute küsimus.
Tõesti valikute küsimus. Mul on ka kaks last, nagu J-l, ja mina valin neid kasvatada ja armastada iga päev, mitte jalga lasta. Kõik naised ei sobigi emaks, aga sellest võiks aru saada enne kui laps juba olemas on.
Mina tõesti ei igatse sellist ‘vabadust’
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:52 "Viinamarjad on hapud", ütles rebane.
Ma pole see külaline, vaid keegi teine. Minu arvates ei ole need viinamarjad hapud - olla 100% töövõimetu astmaatik, majanduspagulane. Mis selles nii ihaldusväärset on? Tervis ennekõike, ja mul nt on ka terved ja tublid lapsed. Ei ole siin midagi kadetseda seda J-t, tal on ikka päris jube elu ja valikuid vähe.
Külaline

Ja kes ei igatseks sellist vabadust, mida Juustup endale lubada võib? Süsteemiväline elu. Vabadus mitte elada iganädalases E-R 8.00-16.30 tsüklis. Mitte oodates pensioni, mille saabumisaega muudkui edasi lükatakse. Saan aru, kui mõned kommenteerijad tugevalt ärrituvad, et miks nemad ei tohi, aga Juustup võib. Valikute küsimus.
Tal on see pensionäri elu ju juba käes. Tõesti kadestad 600 euroga elamist, tavaline penskar saab ka rohkem. Ja temal on juba noorena selline elu. Kadestada pole siin mitte midagi. Mina sellises olukorras siiski õpiks ja mingit tööd saaks ehk teha, mina ei sooviks olla vaene elu lõpuni. Sa võid ka seda süsteemivälist elu elada, selleks ei pea isegi kuskile ära sõitma. Mine ela kuskil külakolkas, korja pudeleid või mõtle endale mingi haigus välja, depressioon näiteks. Elad selle 600 euroga, õnn ja rõõm tõesti. Ja istud ja muudkui veeretad oma päevi surma poole.
Külaline

Kas praegune Iisraeli rünnak Jeemenile, on ka teie kohta mõjutanud?
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 08:45 Tean minagi seda lennukist välja tulemise tunnet soojale maale. Aga ma tunnen seda tunnet ka siin sageli oma tööpäevadel, kui Eestis on kuumalaine. Meil nimelt tööl on jahutatud ruumid. Vent ja kont töötab. Ja kui siis õhtul töölt välja, õue astud, on täpselt soojaamaa reisi tunne :). See tore tunne kestab u 10 min. Siis keha soojeneb ja hakkab juba palav. Kas Jeemenis on eluruumides "vent ja kont" olemas. Või mis t on seal tavapärane?
See täiesti sõltub. Kohalikes väikestes poodides on enamasti ainult propellerid. Konditsioneer on suyremates keskustes ning suuremates hollides(ma arvan, sest ise elan tagasihoidlikult). Propellereid on see-eest lademetes, nii et toas küll palav pole. Kohalikud on ka propellerite peal- konditsioneer on siiski luksus ja pigem kallis lõbu. Omaette teema on inimesed, sellest kirjutan ma oma uue peatüki blogisse :)

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 08:29 Kas praegune Iisraeli rünnak Jeemenile, on ka teie kohta mõjutanud?
Kahjuks küll.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 19:54
Ja kes ei igatseks sellist vabadust, mida Juustup endale lubada võib? Süsteemiväline elu. Vabadus mitte elada iganädalases E-R 8.00-16.30 tsüklis. Mitte oodates pensioni, mille saabumisaega muudkui edasi lükatakse. Saan aru, kui mõned kommenteerijad tugevalt ärrituvad, et miks nemad ei tohi, aga Juustup võib. Valikute küsimus.
Tal on see pensionäri elu ju juba käes. Tõesti kadestad 600 euroga elamist, tavaline penskar saab ka rohkem. Ja temal on juba noorena selline elu. Kadestada pole siin mitte midagi. Mina sellises olukorras siiski õpiks ja mingit tööd saaks ehk teha, mina ei sooviks olla vaene elu lõpuni. Sa võid ka seda süsteemivälist elu elada, selleks ei pea isegi kuskile ära sõitma. Mine ela kuskil külakolkas, korja pudeleid või mõtle endale mingi haigus välja, depressioon näiteks. Elad selle 600 euroga, õnn ja rõõm tõesti. Ja istud ja muudkui veeretad oma päevi surma poole.
Ma teen tööd, läbi arvuti, vastavalt võimalustele. Jah, ma pole jõukas, kuid oma pensioni ning lisasissetulekuga elan ära küll. Sinu käest pole muidugi mõtet küsidagi- te olete siin kõik ilusad, targad, rikkad ja kõrgelt haritud. Tahaks lausa näha neid imeinimesi, aga ups, ei saa, sest reaalsus on paraku teine.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 20:25
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 19:54 [

Ma teen tööd, läbi arvuti, vastavalt võimalustele. Jah, ma pole jõukas, kuid oma pensioni ning lisasissetulekuga elan ära küll. Sinu käest pole muidugi mõtet küsidagi- te olete siin kõik ilusad, targad, rikkad ja kõrgelt haritud. Tahaks lausa näha neid imeinimesi, aga ups, ei saa, sest reaalsus on paraku teine.

/Juustup
Sama pläma, mis Revolvril-mis krdi teine reaalsus teil on? Ei ole võimalik, et on inimesi, kes tulevadki kenasti toime?
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 20:56
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 19:54 [

/Juustup
Sama pläma, mis Revolvril-mis krdi teine reaalsus teil on? Ei ole võimalik, et on inimesi, kes tulevadki kenasti toime?
See on võimalik vabalt, aga paraku see protsent nende "haritute ja jõukate" puhul on reaalsuses olematu võrreldes selle statistikaga mis siin foorumis kajastub. Seega- mingi täiesti arvestatav protsent valetab end rikkamaks kui nad tegelikult on. Jõukuse all ei pea ma silmas mingeid villasid,vaid isiklikku elamiskohta, finantsvabadust ning nö elu "senti saagimata". Vabandust, aga ma tõesti ei usu et just siia on kogunenud vaieldamatu finantsiline Eesti eliit.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 21:07

See on võimalik vabalt, aga paraku see protsent nende "haritute ja jõukate" puhul on reaalsuses olematu võrreldes selle statistikaga mis siin foorumis kajastub. Seega- mingi täiesti arvestatav protsent valetab end rikkamaks kui nad tegelikult on. Jõukuse all ei pea ma silmas mingeid villasid,vaid isiklikku elamiskohta, finantsvabadust ning nö elu "senti saagimata". Vabandust, aga ma tõesti ei usu et just siia on kogunenud vaieldamatu finantsiline Eesti eliit.

/Juustup

Ei usu mina, et end rikkamaks valetatakse-milleks sellise lollusega tegeleda. Pealegi on sinu kirjeldatud parameetritele siin vastanud vaid 2-3 inimest.
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 21:09

/Juustup

Ei usu mina, et end rikkamaks valetatakse-milleks sellise lollusega tegeleda. Pealegi on sinu kirjeldatud parameetritele siin vastanud vaid 2-3 inimest.
Rikkus on suhteline mõiste- mõne jaoks on isiklik korter maapiirkonna paneelmajas jõukuse märk,mõnele ei piisa Tallinna kesklinna korterist ja Viimsi häärberist ka. Nõudmised ja ootused on nii individuaalsed.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 21:11

Rikkus on suhteline mõiste- mõne jaoks on isiklik korter maapiirkonna paneelmajas jõukuse märk,mõnele ei piisa Tallinna kesklinna korterist ja Viimsi häärberist ka. Nõudmised ja ootused on nii individuaalsed.

/Juustup
Sa räägid oma kodust ja finantsvabadusest. See on saavutatav miljoni eurose netoväärtusega. Eestis on umbes 10 000 sellist.
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 21:14

/Juustup
Sa räägid oma kodust ja finantsvabadusest. See on saavutatav miljoni eurose netoväärtusega. Eestis on umbes 10 000 sellist.
Oma kodu võib olla ka maakohas 5000 eurone korter ja finantsvabaduse all pidasin ma silmas toimetulekut(toit, jook, arved makstud, ravimite ja riiete raha+ mõningad varud). Selleks pole mingit miljonit vaja.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 21:16

Oma kodu võib olla ka maakohas 5000 eurone korter ja finantsvabaduse all pidasin ma silmas toimetulekut(toit, jook, arved makstud, ravimite ja riiete raha+ mõningad varud). Selleks pole mingit miljonit vaja.

/Juustup
Oh issand, sa kirjeldad ju alla keskmise toimetulevaid inimesi. See, millest sa räägid, on elementaarne miinimum.
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 21:18

/Juustup
Oh issand, sa kirjeldad ju alla keskmise toimetulevaid inimesi. See, millest sa räägid, on elementaarne miinimum.
Paraku on selliseid inimesi terve Eesti täis.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 21:21
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 21:18

Paraku on selliseid inimesi terve Eesti täis.

/Juustup

Selliseid inimesi on umbes veerand. Ülejäänud 75 protsenti elavad oluliselt paremini.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist