Sa oled vist millestki valesti aru saanud, seal seadistad enne ära, mida ja kui palju soovid süüa. Mul on seal valk 35%, süsikad 35% ja rasv 30%. Keskealise optimaalne vahekord.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 18:03Tõsi küll, MyFitnessPalis arvutasin makrod välja, aga mulle seal pakutud madal valk ja kõrge süsivesikukogus siiski ei sobi.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:18Kas mõni äppide abil kalorite arvestaja suudaks mulle kuidagi selgeks teha, kuidas üldse saaks nende äppide abil arvesse võtta enda tehtud koduste toitude kalorsust? Nt just võtsin ahjust välja porgandite-sibula-kaalika-nuikapsa-liha ahjuprae. Sellist kombinatsiooni ju selles äpis polegi. Ma olen proovinud Fitlapi oma, aga see baseerub vaid välmistoodetel. Mu nutikellaga on seotud Huawei Tervise äpp, aga nt 4-vilja putru, rabarberikooki ega kalasuppi sealt valida ei saakski, on vaid mingid välismaised valmistoidud, siinseid tooteid (leivasordid, näkileib, jogurtisordid jne) ta ei tunne.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:44
Mina kasutan selleks MyFitnessPal äppi. Skännin EAN järgi tooted sisse ja sisestan koguse, kalorid ja makrod tulevad äpist. Lisaks saab teha oma retsepte koos kaloritega. Arvutab kellalt kulutatud kalorid ja kui palju saad veel süüa(ise oled sisestanud oma kaloraazi). Päeva lõpus ütleb, kui palju kaalud 5 nädala pärast, kui teed samasuguse päeva jne.
Päeviku pidamine
-
Külaline
-
Külaline
Jah, Myfitnesspalis saad teha oma toidu, kus paned prae koostisosad ükshaaval sisse, porgandit niipalju, liha niipalju jne. Portsu suurus tuleb oletame 3 kilo. Seejärel märgid, et sina näiteks sõid 300g, arvutatakse sulle praest kümnendik kaloraaži koos makrodega.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:18Kas mõni äppide abil kalorite arvestaja suudaks mulle kuidagi selgeks teha, kuidas üldse saaks nende äppide abil arvesse võtta enda tehtud koduste toitude kalorsust? Nt just võtsin ahjust välja porgandite-sibula-kaalika-nuikapsa-liha ahjuprae. Sellist kombinatsiooni ju selles äpis polegi. Ma olen proovinud Fitlapi oma, aga see baseerub vaid välmistoodetel. Mu nutikellaga on seotud Huawei Tervise äpp, aga nt 4-vilja putru, rabarberikooki ega kalasuppi sealt valida ei saakski, on vaid mingid välismaised valmistoidud, siinseid tooteid (leivasordid, näkileib, jogurtisordid jne) ta ei tunne.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:44Mina kasutan selleks MyFitnessPal äppi. Skännin EAN järgi tooted sisse ja sisestan koguse, kalorid ja makrod tulevad äpist. Lisaks saab teha oma retsepte koos kaloritega. Arvutab kellalt kulutatud kalorid ja kui palju saad veel süüa(ise oled sisestanud oma kaloraazi). Päeva lõpus ütleb, kui palju kaalud 5 nädala pärast, kui teed samasuguse päeva jne.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2026 17:22 Vot sellistest päevikutest saan aru. Oma tunnete kirjapanekust aga mitte.
Ise olen pidanud vabatahtlikult 2 "päevikut":
- söögipäevik, kuna tegelen kaalujälgimisega, et mis kell mitu grammi mida sõin ja palju need kaloreid andsid.
-
Külaline
võimalik, väga ei süvenenud, sest tasuta variant tundub üsna piiratud võimalustega. Olen leidnud endale sobiva variandi, mis mu vajaduste jaoks on täiesti piisav.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 19:27Sa oled vist millestki valesti aru saanud, seal seadistad enne ära, mida ja kui palju soovid süüa. Mul on seal valk 35%, süsikad 35% ja rasv 30%. Keskealise optimaalne vahekord.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 18:03Tõsi küll, MyFitnessPalis arvutasin makrod välja, aga mulle seal pakutud madal valk ja kõrge süsivesikukogus siiski ei sobi.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:18
Kas mõni äppide abil kalorite arvestaja suudaks mulle kuidagi selgeks teha, kuidas üldse saaks nende äppide abil arvesse võtta enda tehtud koduste toitude kalorsust? Nt just võtsin ahjust välja porgandite-sibula-kaalika-nuikapsa-liha ahjuprae. Sellist kombinatsiooni ju selles äpis polegi. Ma olen proovinud Fitlapi oma, aga see baseerub vaid välmistoodetel. Mu nutikellaga on seotud Huawei Tervise äpp, aga nt 4-vilja putru, rabarberikooki ega kalasuppi sealt valida ei saakski, on vaid mingid välismaised valmistoidud, siinseid tooteid (leivasordid, näkileib, jogurtisordid jne) ta ei tunne.
-
Külaline
See ongi tasuta variandis. Seal, kus näed ka paikapandud kaloraaži.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 20:19võimalik, väga ei süvenenud, sest tasuta variant tundub üsna piiratud võimalustega. Olen leidnud endale sobiva variandi, mis mu vajaduste jaoks on täiesti piisav.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 19:27Sa oled vist millestki valesti aru saanud, seal seadistad enne ära, mida ja kui palju soovid süüa. Mul on seal valk 35%, süsikad 35% ja rasv 30%. Keskealise optimaalne vahekord.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 18:03
Tõsi küll, MyFitnessPalis arvutasin makrod välja, aga mulle seal pakutud madal valk ja kõrge süsivesikukogus siiski ei sobi.
-
Külaline
Kas ma olen õigesti aru saanud, et siin soovitatav myfitnesspal on puhtalt võõrkeelne? igaljuhul nende kodulehel mittemingit muu keele valikut polnud 
-
Külaline
Inglise keeles.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 20:32 Kas ma olen õigesti aru saanud, et siin soovitatav myfitnesspal on puhtalt võõrkeelne? igaljuhul nende kodulehel mittemingit muu keele valikut polnud![]()
-
Külaline
Eesti keeles on TAI NutriData, aga ma ei ole seda ise kasutanud. Kes teab lähemalt, võiks kommenteerida.Guest kirjutas: ↑23 Juul 2026 01:42 Ma olen eestlane. Kas eesti keeles ei olegi?
Kindlasti on ka igasugustel teistel toitumisprogrammidel omad võimalused olemas, esimesena tuleb meelde Figuurisõbrad.
Aga kui kindlalt eesti keel huvitab, siis tuleks vast endal ise ka vaeva näha ja otsida endale sobivat lahendust, mitte eeldada, et kogu maailma toidupäevikud on eesti keeles kättesaadavad.
-
Külaline
Kõik toidud saad ju sinna eesti keeles sisestada. Inglise keele oskust on ikka väga piiratus koguses vaja - kümmekond sõna. Aga kui ikka aru ei saa, siis kui kasutad nt Google'i brauserit, siis tee lahtioleval MyFitnesspali lehel parem hiireklõps - Tõlgi järgmisse keelde ja vali eesti keel.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 20:32 Kas ma olen õigesti aru saanud, et siin soovitatav myfitnesspal on puhtalt võõrkeelne? igaljuhul nende kodulehel mittemingit muu keele valikut polnud![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: silli ja 3 külalist