Sulle tundub, et kodus on okei nõme olla ja solvavalt väljenduda?Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 07:00 Kodus võid mustanahalise kohta öelda neeger ja omasooihara kohta pede, aga väljaspool kodu pead hoolega sõnu valima
Noorusaja sõprade otsimine 53 aastaselt
-
Külaline
-
Külaline
Eks inimene arvab teistest nii, milline ta ise on. See ei ole solvanguna mõeldud, lihtsalt nii see kipub olema.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 08:25 Kui mulle keegi kirjutaks aastate tagant, ei oleks mu esimene mõte meeldiv üllatus, vaid et ta tahab midagi. Mida ta tahab saada.
No miks peab nii mõtlema, ei saa ma endast aru.
See võib mõnikord ka tõesti nii olla, et see kontaktivõtja soovib midagi, aga see ei pruugi olla negatiivne. Mulle meenus sellega seoses, et minu endaga on üle aastate kontakti otsitud sooviga saada vanu fotosid kooliajast. Skaneerisin siis fotod ja saatsingi.
-
Külaline
Ei pruugi ise selline olla, vaid on eelnevad kogemused sellised, et alati tahetakse midagi. Minu kogemus on ka selline, et enamasti nii on.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 09:18Eks inimene arvab teistest nii, milline ta ise on. See ei ole solvanguna mõeldud, lihtsalt nii see kipub olema.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 08:25 Kui mulle keegi kirjutaks aastate tagant, ei oleks mu esimene mõte meeldiv üllatus, vaid et ta tahab midagi. Mida ta tahab saada.
No miks peab nii mõtlema, ei saa ma endast aru.
See võib mõnikord ka tõesti nii olla, et see kontaktivõtja soovib midagi, aga see ei pruugi olla negatiivne. Mulle meenus sellega seoses, et minu endaga on üle aastate kontakti otsitud sooviga saada vanu fotosid kooliajast. Skaneerisin siis fotod ja saatsingi.
-
Külaline
Ma küll teine inimene, aga ma leian, et ma võin oma kodus asju õigete nimedega nimetada, ei? Mis see sinu asi on, kui sa seda ei kuule?
-
Külaline
Jah, keegi ei saa sind keelata oma kodus omaette ropendada ja solvavaid väljendeid kasutada. See ütleb siiski ainult üthteist sinu enda kohta.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:00Ma küll teine inimene, aga ma leian, et ma võin oma kodus asju õigete nimedega nimetada, ei? Mis see sinu asi on, kui sa seda ei kuule?
-
Külaline
ei ole, tõenäoliselt läksid rämpsposti. Aga sõbrataotlused saatsin ma ka, ei ole vaadatud ka neid.Guest kirjutas: ↑21 Juul 2026 23:19Aga, kas on näha, et nad on lugenud su sõnumeid?Guest kirjutas: ↑21 Juul 2026 14:09Ju nad pole huvitatud , siiani pole vastust tulnud. Aga ma kirjutan ühele sealt seltskonnast veel, ühele kellega mul oli armusuhe tollel ajal ja no muidugi ei imestaks ,kui ka tema ei vasta. Noh, eks aeg on läinud edasi ja nemad nähtavasti pole nii minevikus kinni kui mina. Üks kellele kirjutasin, on firmajuht, teine...no temaga on lugu selline, et vavasti ta võttis kärakat kõvasti...seega kui tal on samasugune elustiil edasi, siis võib ta ka kuu aja pärast avastada, et oi, keegi saatis sõbrakutse ja kirjutasGuest kirjutas: ↑20 Juul 2026 23:13 Kuidas teemaalgatajal vanade suhete üles soojendamine läheb?![]()
Eks inimesed on erinevad ja kui kolmas ka ei vasta, siis lihtsalt las nad jäädagi lahedateks mälestusteks!
-
Külaline
Veidi ropendamine on alati hea. Naljakad on inimesed, kes mitte kunagi ei ropenda.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:10Jah, keegi ei saa sind keelata oma kodus omaette ropendada ja solvavaid väljendeid kasutada. See ütleb siiski ainult üthteist sinu enda kohta.
-
Külaline
vanadest sõpradest - olen 50+, ja paar aastat tagasi otsis mu üles algkooli pinginaaber. Minu jaoks oli see tore üllatus, ja tõesti oli huvitav tema elust kuulda ja enda omast rääkida. Nii et kui tahaks kedagi üles otsida, tasub seda kindlasti teha.
Jõuludest - kodus on meil küll alati jõule tähistatud. Tavalised mustamäelased. Sugulased samuti alati pidasid jõule. Mingit erilist saladust ei tehtud. Sõbrannadel oli nii ja naa.
Kollektiivides olid nääripeod, ja 31.detsembril oli meil alati pidu ja lookas laud. Vana-aasta õhtu (mitte nääriõhtu).
Lapsena oli tore, kui kinke sai kodus jõuluvanalt ja koolis ning ema-isa tehase peol näärivanalt.
Jõuludest - kodus on meil küll alati jõule tähistatud. Tavalised mustamäelased. Sugulased samuti alati pidasid jõule. Mingit erilist saladust ei tehtud. Sõbrannadel oli nii ja naa.
Kollektiivides olid nääripeod, ja 31.detsembril oli meil alati pidu ja lookas laud. Vana-aasta õhtu (mitte nääriõhtu).
Lapsena oli tore, kui kinke sai kodus jõuluvanalt ja koolis ning ema-isa tehase peol näärivanalt.
-
Külaline
kes neid jõuaks lahutaKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 13:29Vana-aasta õhtu (mitte nääriõhtu).
-
Külaline
Kas sa arvad, et see teeb teid kuidagi paremekas, et tähistasite vana-aasta õhtut, mitte nääriõhtut? Et nagu ikka õige eestlane või nii?Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 13:29
-
Külaline
minumeelest pakutakse nende sõnade keelamisega lihtsalt üle igasuguse vindi juba.
Tean vanemat inimest, kes ütles mingi tumeda asja kohta "süsimust nagu neeger" ja üks noor peretuttav oli vahtinud teda ilmel nagu ta oleks mingi hullu roppuse suust välja lasknud, ning lisas veel juurde, et "... aga seda sõna ei tohi kasutada". No mismõttes?
-
Külaline
https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/neegerGuest kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:21minumeelest pakutakse nende sõnade keelamisega lihtsalt üle igasuguse vindi juba.
Tean vanemat inimest, kes ütles mingi tumeda asja kohta "süsimust nagu neeger" ja üks noor peretuttav oli vahtinud teda ilmel nagu ta oleks mingi hullu roppuse suust välja lasknud, ning lisas veel juurde, et "... aga seda sõna ei tohi kasutada". No mismõttes?
Täitsa aus sõna.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist