Suhtumine, teenindus

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina pole arst, alles õpin arstiks, aga meile räägitakse küll ette ja taha, et meie ei ole kohtumõistjad ja keskendume tulemusele, mitte süüdlase otsimisele. Kui saaks patsiendile öelda, et võta alla, lõpeta joomine, lõpeta suitsetamine, enne kui ma ravima üldse hakkan, mis siis küll viga oleks.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2026 18:35 Mina pole arst, alles õpin arstiks, aga meile räägitakse küll ette ja taha, et meie ei ole kohtumõistjad ja keskendume tulemusele, mitte süüdlase otsimisele. Kui saaks patsiendile öelda, et võta alla, lõpeta joomine, lõpeta suitsetamine, enne kui ma ravima üldse hakkan, mis siis küll viga oleks.
Küsimus pole ju hinnangute andmises ja kohtumõistmises. Küsimus oli, et kui arstil on teada mingi vaevuse PÕHJUS, siis ta ütleb selle välja, annab patsiendile teada, et too teaks. Erapooletult, professionaalselt. Mitte et ei , ma ei tea, miks teie jalad valutavad, äkki on mingi jalgade haigus? Sina ütled nii? Jalgade arsti (misiganes seee eriala siis on) ülesanne on öelda, miks jalad valutavad, mitte ravida kehakaalu. Jalgu ei pea ju ravima, kui jalgades haigust pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2026 20:18
Guest kirjutas: 16 Juul 2026 18:35 Mina pole arst, alles õpin arstiks, aga meile räägitakse küll ette ja taha, et meie ei ole kohtumõistjad ja keskendume tulemusele, mitte süüdlase otsimisele. Kui saaks patsiendile öelda, et võta alla, lõpeta joomine, lõpeta suitsetamine, enne kui ma ravima üldse hakkan, mis siis küll viga oleks.
Küsimus pole ju hinnangute andmises ja kohtumõistmises. Küsimus oli, et kui arstil on teada mingi vaevuse PÕHJUS, siis ta ütleb selle välja, annab patsiendile teada, et too teaks. Erapooletult, professionaalselt. Mitte et ei , ma ei tea, miks teie jalad valutavad, äkki on mingi jalgade haigus? Sina ütled nii? Jalgade arsti (misiganes seee eriala siis on) ülesanne on öelda, miks jalad valutavad, mitte ravida kehakaalu. Jalgu ei pea ju ravima, kui jalgades haigust pole.
Palun vabandust, aga see oli veider vastus, ilmselt ei saanud aru, mida arstiks õppija ütelda tahtis. Mõte oli selles, et kuigi arst teab enamasti, mis vaevuse põhjus on, siis juhul, kui tegemist patsiendi enda poolt põhjustatud probleemiga, ei saa arst sellele rõhuda, kuigi peaks. Ehk siis mida sa ravid, kui põhjuseks ülekaal ja sellest tingitud liigeste kulumine, vee kogunemine vm. Näiteks. Arst võib mainida liigese kulumist ja vihjata kaalule, aga mitte sellele rõhuda. Muidugi võib ju kirjutada valuvaigisti, aga need kipuvad mõjuma südamele ja seedimisele, siis jälle uued probleemid aja jooksul.
Kui inimese sotsmaksu haigekassa osa suurus sõltuks igaühe enda tervisekäitumisest, siis leiduks ka motivatsiooni ise ka oma tervisesse panustada. Mina pooldan otse ütlemist ja isiklikku vastutust selles osas, mis meie enda võimuses ja kontrolli alla on, aga saan aru, et paljudele see mõte ei meeldi.
Muide, hämmastavalt palju inimesi kasutab lifti, selle asemel et 3-4 korrust jalgsi üles, alla kõndida. Ja ma ei räägi nüüd vanuritest. Selline väike asi oleks juba hea algus.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 22:42
'No kui loll peab inimene olema, et ei oska ise oma ülekaaluga midagi peale hakata.
Inimesed on lollid jah. Ei saa aru, kui öeldakse depressiooni korral, et võta ennast kokku, hakka rõõmsaks! Kui oled joodik, ära joo, kui suitsetad või oled narkosõltlane, lõpeta ära siis, aru ei saa siis või? Kui on ärevushäire, no lõdvestu, jumal küll, kui loll peab olema? Milleks mingid psühholoogid, nõustajad, sotsiaaltöötajad, võlanõustajad? Hoia raha kokku ja maksa võlad ära, kas oled loll või? Huvitav, kas mõni probleem on üldse lubatud, milles inimest ennast ei saa süüdistada? Lahenda ära oma probleem ja asi vask.
Püüad olla irooniline, aga nii on. Mugavus ja hea elu laseb olla nii depressioonis ja ärevushäires.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juul 2026 19:40
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 22:42
'No kui loll peab inimene olema, et ei oska ise oma ülekaaluga midagi peale hakata.
Inimesed on lollid jah. Ei saa aru, kui öeldakse depressiooni korral, et võta ennast kokku, hakka rõõmsaks! Kui oled joodik, ära joo, kui suitsetad või oled narkosõltlane, lõpeta ära siis, aru ei saa siis või? Kui on ärevushäire, no lõdvestu, jumal küll, kui loll peab olema? Milleks mingid psühholoogid, nõustajad, sotsiaaltöötajad, võlanõustajad? Hoia raha kokku ja maksa võlad ära, kas oled loll või? Huvitav, kas mõni probleem on üldse lubatud, milles inimest ennast ei saa süüdistada? Lahenda ära oma probleem ja asi vask.
Püüad olla irooniline, aga nii on. Mugavus ja hea elu laseb olla nii depressioonis ja ärevushäires.
Tundub, et ta ise ongi depressioonis ja tige, miks muidu selle kohta nii palju teemades nähvab.
Külaline

Meil asendati maakütet, (puuritud aukudesse paigaldatakse kaablid st sügavale maa sisse ja siis kallatakse tsemendi ja liimainega segu auku, mis jääb selle kaabli kaitseks), aga midagi läks nässu. Kuskil oli jäänud õhutasku ja äkki sööstis august suure joana seda segu aeda heki ja puude peale. Mitme meetri kaugusele. Seal oli paar sellist väärtuslikku puud, mida naljalt uuesti ei kasvata. Ok, läksin õhtul siis hirmuga olukorda vaatama. Õnneks puud olid vähe pihta saanud, hekk, mis pole oluline, rohkem ja muruplats muidugi ujus. Kaks meest ei teinud minust väljagi, oli näha, et olid tigedad, sest tööpäev oli selle tõttu veninud. Olid muruplatsilt midagi koristanud, aga minimaalselt. Võtsin sõna ja ütlesin, et sellest ei piisa, kõik see segu tuleb üles korjata ja aia taha nende konteinerisse viia. Selle peale ütles üks mees ärritunult, et kui ei meeldi, võivad nad ära ka minna ja töö pooleli jätta!
Vaat see oli alles teeninduse tase! :D Ja me polnud kogu töö eest isegi veel maksnud. Ok, helistasime siis bossile ja küsisime, et kas töötaja esindab kogu firma seisukohta, või tegemist isikliku probleemiga. Asi lõppes sellega, et boss vabandas, mees pandi paika ja löga koristati korralikult ära. Ma olen kindel, et see pole erand, pigem üsna tüüpiline meil.
Külaline

Mina olen sellises olukorras olnud. Läksin seljavaluga arsti juurde, mingid diskid olid vajunud vmt ja arst selgitas, et minu 120 kg on suur faktor selle juures. Kuna ta ka teadis, et olen aastaid kaaluga kimpus olnud, arutas nüüd minuga semaglutiidi kasutamist. Tegi analüüsid ja alustasime kaaluravi ning füsioteraapiat. Sain kaalu kontrolli all ja seljavalud kadusid samuti. Sellest on nüüd paar aastat juba. Süstin siiani Ozempicut ja teen pidevalt füsioterapeudi poolt antud harjutusi. Olen oma perearstile väga tänulik, et ta ei saatnud mind minema lausega "söö vähem".
Külaline

Mul oli kunagi väga ebameeldiv kogemus ühe mobiilioperaatoriga. Olid küsimused seoses lepingu lõpetamisega ja inimene, kes mu küsimustele vastas, tegi seda nii ebameeldivalt, et edaspidi tean, et selle operaatoriga ma enam iial tegemist ei tee. Mul on see kirjavahetus meiliboksi arhiivis siiani alles, juhuks, kui peaks tekkima rumal mõte selle teenusepakkujaga suhted taastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 11:55 Mul oli kunagi väga ebameeldiv kogemus ühe mobiilioperaatoriga. Olid küsimused seoses lepingu lõpetamisega ja inimene, kes mu küsimustele vastas, tegi seda nii ebameeldivalt, et edaspidi tean, et selle operaatoriga ma enam iial tegemist ei tee. Mul on see kirjavahetus meiliboksi arhiivis siiani alles, juhuks, kui peaks tekkima rumal mõte selle teenusepakkujaga suhted taastada.
Lasteaed mingi teenindaja pärast firmat mitte valida.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 10:55 Mina olen sellises olukorras olnud. Läksin seljavaluga arsti juurde, mingid diskid olid vajunud vmt ja arst selgitas, et minu 120 kg on suur faktor selle juures. Kuna ta ka teadis, et olen aastaid kaaluga kimpus olnud, arutas nüüd minuga semaglutiidi kasutamist. Tegi analüüsid ja alustasime kaaluravi ning füsioteraapiat. Sain kaalu kontrolli all ja seljavalud kadusid samuti. Sellest on nüüd paar aastat juba. Süstin siiani Ozempicut ja teen pidevalt füsioterapeudi poolt antud harjutusi. Olen oma perearstile väga tänulik, et ta ei saatnud mind minema lausega "söö vähem".
No see ongi ju perearsti töö. Mitte et suunab sind seljavalu tõttu mingi eriarsti juurde, neuroloogile nt. See on puhas kõikide ressursi raiskamine ( ka sinu ajaressursi), et neuroloog sulle ütleks, et mine perearstile tagasi ja võta kaalust alla. Selles see point ju ongi, et suunatakse eriarstidele ülekaalust tingitud vaevuste tõttu, ise patsiendiga perearstid tegelda ei viitsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 13:29
Guest kirjutas: 20 Juul 2026 10:55 Mina olen sellises olukorras olnud. Läksin seljavaluga arsti juurde, mingid diskid olid vajunud vmt ja arst selgitas, et minu 120 kg on suur faktor selle juures. Kuna ta ka teadis, et olen aastaid kaaluga kimpus olnud, arutas nüüd minuga semaglutiidi kasutamist. Tegi analüüsid ja alustasime kaaluravi ning füsioteraapiat. Sain kaalu kontrolli all ja seljavalud kadusid samuti. Sellest on nüüd paar aastat juba. Süstin siiani Ozempicut ja teen pidevalt füsioterapeudi poolt antud harjutusi. Olen oma perearstile väga tänulik, et ta ei saatnud mind minema lausega "söö vähem".
No see ongi ju perearsti töö. Mitte et suunab sind seljavalu tõttu mingi eriarsti juurde, neuroloogile nt. See on puhas kõikide ressursi raiskamine ( ka sinu ajaressursi), et neuroloog sulle ütleks, et mine perearstile tagasi ja võta kaalust alla. Selles see point ju ongi, et suunatakse eriarstidele ülekaalust tingitud vaevuste tõttu, ise patsiendiga perearstid tegelda ei viitsi.
See tegelikult ongi tänapäeval nii või peaks olema. Varem saadeti neuroloogile ja ka opereeriti neid diske tihedamalt. Nüüd on avastatud, et sama hästi aitab füsioteraapia ja opitakse viimasel hädas, kui muu ei aita. Seda siis isegi nende puhul, kellel pole ülemäärast kaalu. Isegi nõelravist on abi saadud, lisaks siis füsioteraapiale. Aga füsioteraapia tähendab igapäevast tegevust, mida kõik ei viitsi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 13:29
Perearst suunas ortopeedile, ortopeed tegi MRT, et tuvastada, mis täpselt seljal viga on. Ühiselt otsustasime, et hetkel operatsiooni ei tee, vaid püüame esialgu kaalu langetada ja füsiot teha. Selle soovitusega saatis tagasi perearstile ning ühtlasi kirjutas saatekirja füsioterapeudi juurde. Seejärel hakkas perearst tegelema kaaluga.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 22:27 Seejärel hakkas perearst tegelema kaaluga.
Ja millega sina tegelesid? Istusid edasi diivani peal ja hammustasid küpsist?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 11:58
Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 11:55 Mul oli kunagi väga ebameeldiv kogemus ühe mobiilioperaatoriga. Olid küsimused seoses lepingu lõpetamisega ja inimene, kes mu küsimustele vastas, tegi seda nii ebameeldivalt, et edaspidi tean, et selle operaatoriga ma enam iial tegemist ei tee. Mul on see kirjavahetus meiliboksi arhiivis siiani alles, juhuks, kui peaks tekkima rumal mõte selle teenusepakkujaga suhted taastada.
Ei ole. Teenindaja on firma nägu ja kui sellise suhtumisega inimene seal töötas, siis järelikult nad seda tolereerisid.
Nüüd muide töötab see inimene ühe meediaväljaande müügiosakonnas ja suhtleb klientidega täpselt sama ülbelt.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Juul 2026 06:15
Ei ole. Teenindaja on firma nägu ja kui sellise suhtumisega inimene seal töötas, siis järelikult nad seda tolereerisid.
Nüüd muide töötab see inimene ühe meediaväljaande müügiosakonnas ja suhtleb klientidega täpselt sama ülbelt.
Tundub, et sa said mingi klähvitsa tõttu päris eluaegse psühhotrauma. Hakkasid lausa stalkeriks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2026 06:47
Guest kirjutas: 21 Juul 2026 06:15

Tundub, et sa said mingi klähvitsa tõttu päris eluaegse psühhotrauma. Hakkasid lausa stalkeriks.
Vaat kui tore, et sa nii hästi tead, kuidas asjad olid...

See teenindaja saatis mulle meili seoses müügipakkumisega ühelt meediaväljaandelt. Nimi tuli tuttav ette ja ma eriti ei usu, et selle nimega inimesi väga palju on.
Loodetavasti said nüüd rahuldava vastuse.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2026 06:56See teenindaja saatis mulle meili seoses müügipakkumisega ühelt meediaväljaandelt.
Sellest seigast ajendatuna saad väita, et inimene suhtleb klientidega sama ülbelt edasi? Kirjutas seda sulle seal müügipakkumises või? Miks see küll usutav ei ole :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2026 07:08
Külaline kirjutas: 21 Juul 2026 06:56See teenindaja saatis mulle meili seoses müügipakkumisega ühelt meediaväljaandelt.
Sellest seigast ajendatuna saad väita, et inimene suhtleb klientidega sama ülbelt edasi? Kirjutas seda sulle seal müügipakkumises või? Miks see küll usutav ei ole :lol:
Saan tõesti. Vahetasime mõned meilid ja paraku oli ta suhtlusstiil sama ülbe nagu varem, stiilis, kui ei sobi, tõmba uttu.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2026 06:15
Kui keegi ei kaevanud, siis ettevõte ei teagi. Mis näitab, et sina oled ikka üsna imelik inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2026 07:13Saan tõesti. Vahetasime mõned meilid ja paraku oli ta suhtlusstiil sama ülbe nagu varem, stiilis, kui ei sobi, tõmba uttu.
Tore, siis on ju kõik korras, sa tõmbasidki uttu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 3 külalist