Endistes vene koolides peab olema kohustuslik...
-
Tõde
Endistes vene koolides peab olema kohustuslik...
Vene koolides õppinud lapsed ei tea mitte midagi okupatsioonist, küüditamistest, hukkamistest. Neile on õpetatud täiesti äraspidist ajalugu. Oluline on aga, et nad teaksid tõde. Kui siin on õpetajaid, kes nüüd vene koolidesse on õpetama läinud, näidake neile https://jupiter.err.ee/1608234324/aegumatu
https://jupiter.err.ee/1608419552/raudse-eesriide-taga
https://jupiter.err.ee/1609051706/tutar ... ide-tagant
Rääkige neile oma perekonna lugusid, rääkige tõde.
https://jupiter.err.ee/1608419552/raudse-eesriide-taga
https://jupiter.err.ee/1609051706/tutar ... ide-tagant
Rääkige neile oma perekonna lugusid, rääkige tõde.
-
Külaline
Ka mulle oli väga suureks üllatuseks, kui siit-sealt tuli infot, et Eestis töötavates venekeelsetes koolides ei olegi lastele antud üldist riiklikku haridust, vaid sootuks midagi muud. Eesti vene koolid pole ju ometi mingid Moskva irdsaarekesed keset võõrast riiki. Ja siis veel imestame, et miks on meil küllaltki suur ja homogeenne slaavlastest rahvamass, kes ei näita mingeid integreerumise märke. Elavad juba mitmendat põlvkonda Eestis ega oska eesti keeltki.
NB! Mul on venelaste seas sõpru ja nad on mu laste koolikaaslased ning tööl kolleegid. Paljud on õppinud ära eesti keele ja igati normaalselt integreerunud. Aga suur osa ei ole...
NB! Mul on venelaste seas sõpru ja nad on mu laste koolikaaslased ning tööl kolleegid. Paljud on õppinud ära eesti keele ja igati normaalselt integreerunud. Aga suur osa ei ole...
Kunagi oli KUKU-s raadiosaade ja seal lahterdati neid venelasi meelsuse suhtes. Jäi meelde, et mingi 15-20% oli neid Putini meelseid. Mingi 20-25% oli nö "meiemeelseid" või siis integreerunuid venelasi. Siis seal vahepeal oli veel neutraalseid ja natuke meiemeelseid ja natuke Putinimeelseid. Ütleme, et me võiksime arvestada toetuse mõttes umbes 50-60% venelastega, kes mõtlevad enam vähem samamoodi kui meie ja ei soovi seda Russki Miri meie maale.
-
Külaline
Endale on mulje jäänud,et paljud venelased tunnetavad, et ellujäämiseks on mõistlik hoida tugevama (võitja) poolele. Nad mõtlevad nagu nii, et pregu teen neid liigutusi, mis on vajalikud selles riigikorars elamiseks, aga varuvariandina (kui preaegune riigikord peaks varisema) võin ju hakata hoidma Vene poolele (mul sünnipärane vene keel suus, seljuhul tuleb lihtsalt oma venelikkust natuke veel rõhutada ja...).taivopalm kirjutas: ↑25 Juun 2024 17:05 Kunagi oli KUKU-s raadiosaade ja seal lahterdati neid venelasi meelsuse suhtes. Jäi meelde, et mingi 15-20% oli neid Putini meelseid. Mingi 20-25% oli nö "meiemeelseid" või siis integreerunuid venelasi. Siis seal vahepeal oli veel neutraalseid ja natuke meiemeelseid ja natuke Putinimeelseid. Ütleme, et me võiksime arvestada toetuse mõttes umbes 50-60% venelastega, kes mõtlevad enam vähem samamoodi kui meie ja ei soovi seda Russki Miri meie maale.
Nii et tegelikult ei tea. Palju on ka selliseid, et vaatame, kummale poole tasub hoida, tüüpe. No nagu praegu on neid Ukrainas elavaid/sõja jalust põgenenud venekeelseid, kes mõtlevad, et lõppeks see asi ära, võidaks emb-kumb, oleks kergem, sest ma siis teaks, kumma (Ukraina ja lääneriikide või siis Venemaa) poole ma peaks hoidma. Eestlasele pisut raskesti mõistetav mõtteviis, sest eestlane mõtleb ikka stiilis, et kumb on südames armas või kuidagi nii - kui aga inimesel seda südames armsat nagu polegi, siis eestlane satub segadusse. Võibolla selles mõttes on eestlasel isegi lihtsam aru saada põhimõttelisest putinimeelsest, sest siis saab ta tolle kindlalt kuhugi paigutada.
-
Külaline
Mulle tundub, et neil lihtsalt on rohkem ükskõik kas see või teine. Umbes kui eestlane elab Lätis ja Eesti otsustab mingi tüki Lätist ära vallutada. Ah eks siis elan Eesti võimu all edasi nagu enne elasin Läti võimu all. Ikkagi eestlased ja räägivad eesti keelt. Mis mul eestlasel ikka karta. Lätlaseks jaoks pole kindlasti ükskõik, tema pigem siis kolib minema sellelt alalt.
-
Külaline
Võiks arvata, et tänaseks on juba kõik aru saanud, et pommid rahvust ei küsi. Kes ette jääb, see jääb.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:08 Mulle tundub, et neil lihtsalt on rohkem ükskõik kas see või teine. Umbes kui eestlane elab Lätis ja Eesti otsustab mingi tüki Lätist ära vallutada. Ah eks siis elan Eesti võimu all edasi nagu enne elasin Läti võimu all. Ikkagi eestlased ja räägivad eesti keelt. Mis mul eestlasel ikka karta. Lätlaseks jaoks pole kindlasti ükskõik, tema pigem siis kolib minema sellelt alalt.
-
Külaline
Mille põhjal sulle nii tundub?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:08 Mulle tundub, et neil lihtsalt on rohkem ükskõik kas see või teine. Umbes kui eestlane elab Lätis ja Eesti otsustab mingi tüki Lätist ära vallutada. Ah eks siis elan Eesti võimu all edasi nagu enne elasin Läti võimu all. Ikkagi eestlased ja räägivad eesti keelt. Mis mul eestlasel ikka karta. Lätlaseks jaoks pole kindlasti ükskõik, tema pigem siis kolib minema sellelt alalt.
-
Külaline
Ma ei ole selles nii kindel, et russki miri igatsev venelane sellest aru saab. Neid on vast Narvas 20-30% inimestest. Venemaad ja venelast ei saa mõistusega võtta, nagu on öeldud. Nagu öeldud, mingi osa igatseb siia russki miri ja on samal ajal päri sellega, et vene armee näiteks Narva linna segi pommitab (kus seesama venelane samal ajal elab).Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:43Võiks arvata, et tänaseks on juba kõik aru saanud, et pommid rahvust ei küsi. Kes ette jääb, see jääb.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:08 Mulle tundub, et neil lihtsalt on rohkem ükskõik kas see või teine. Umbes kui eestlane elab Lätis ja Eesti otsustab mingi tüki Lätist ära vallutada. Ah eks siis elan Eesti võimu all edasi nagu enne elasin Läti võimu all. Ikkagi eestlased ja räägivad eesti keelt. Mis mul eestlasel ikka karta. Lätlaseks jaoks pole kindlasti ükskõik, tema pigem siis kolib minema sellelt alalt.
-
Külaline
Aga vot ei saa aru. Venemaalased käivad ju Krimmis pommide all puhkamas. Praeguseks on ju tohutu hulk venemaalasi kaotanud sõjas oma sõdurist sugulase, aga näed vagurad nagu lambad.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:43Võiks arvata, et tänaseks on juba kõik aru saanud, et pommid rahvust ei küsi. Kes ette jääb, see jääb.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:08 Mulle tundub, et neil lihtsalt on rohkem ükskõik kas see või teine. Umbes kui eestlane elab Lätis ja Eesti otsustab mingi tüki Lätist ära vallutada. Ah eks siis elan Eesti võimu all edasi nagu enne elasin Läti võimu all. Ikkagi eestlased ja räägivad eesti keelt. Mis mul eestlasel ikka karta. Lätlaseks jaoks pole kindlasti ükskõik, tema pigem siis kolib minema sellelt alalt.
-
Külaline
Muidugi vagurad. Nad ju võitlevad fašistidega, et kaitsta oma kodumaad. Nii neile räägitakse ja nad usuvad.
-
Külaline
Paraku see tõesti nii on. Kui ikka 50 aastat on näidatud televisioonis ja kinos tuhandeid sõjafilme fashistidega võitlemisest, siis see narratiiv kõlbab täna hästi rahvale mahamüümiseks ja emad saadavad poegi, naised mehi nagu lambaid võõrasse sõtta Putini ambitsioonide nimel. Keegi ei kobise, keegi ei protesteeri. Lisaks muidugi hirm, et kui väga häält tõstad, siis saadetakse 15 aastaks Siberisse nagu Stalini ajal.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 17:51 Muidugi vagurad. Nad ju võitlevad fašistidega, et kaitsta oma kodumaad. Nii neile räägitakse ja nad usuvad.
-
Külaline
See viimane ilmselt on ka väga suur mõjutaja, miks eelistatakse vait olla. Oligarhe ja teadlasi kukub akendest alla, eile jälle üks, kes sõda kritiseeris. Tundub, et hullemgi Stalini ajast.
-
Külaline
Kuskilt lugesin, et Putini iidolid olidki Stalin ja Hitler. Neilt ta snitti võtab. Kui Putin veel kaua elab ja sõda veel kaua kestab, siis näeb vene inimene ära ka GULAG-i taassünni. kes ei tea, mis asi see GULAG on, see võib googeldada.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 12:06 See viimane ilmselt on ka väga suur mõjutaja, miks eelistatakse vait olla. Oligarhe ja teadlasi kukub akendest alla, eile jälle üks, kes sõda kritiseeris. Tundub, et hullemgi Stalini ajast.
-
Külaline
Range režiimiga ja sundusliku iseloomuga töökasvatust pakkuv karistuskolooniate võrgustik on venemaal stalini ajast tänaseni kogu aeg olemas ja täies õies olnud, seda pole vaja taassünnitada. Küll veidi väiksemas mahus, kui vanasti aga selle suurendamine pole vast mingi probleem.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 13:54 Kuskilt lugesin, et Putini iidolid olidki Stalin ja Hitler. Neilt ta snitti võtab. Kui Putin veel kaua elab ja sõda veel kaua kestab, siis näeb vene inimene ära ka GULAG-i taassünni. kes ei tea, mis asi see GULAG on, see võib googeldada.
Poliitvangide arv on Venemaal ilmselt tõusuteel. Ütled natukene valesti, räägid lubamatu anekdoodi ja juba oled 10 aastaks vangi mõistetud.
-
Külaline
Me eestlased ju ka vahtisime neid filme, aga meie ajud selle kloppimise peale miskipärast vahtu ei läinud.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 11:11Paraku see tõesti nii on. Kui ikka 50 aastat on näidatud televisioonis ja kinos tuhandeid sõjafilme fashistidega võitlemisest, siis see narratiiv kõlbab täna hästi rahvale mahamüümiseks ja emad saadavad poegi, naised mehi nagu lambaid võõrasse sõtta Putini ambitsioonide nimel. Keegi ei kobise, keegi ei protesteeri. Lisaks muidugi hirm, et kui väga häält tõstad, siis saadetakse 15 aastaks Siberisse nagu Stalini ajal.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 17:51 Muidugi vagurad. Nad ju võitlevad fašistidega, et kaitsta oma kodumaad. Nii neile räägitakse ja nad usuvad.
-
Külaline
Kui sa külastaks vene lasteaedu, koole, jälgiks mõnel päeval venelaste infovoogu (meedia, sotsiaalmeedia), mõistaksid sa kui üüratu vahe sel on!Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 19:02
Me eestlased ju ka vahtisime neid filme, aga meie ajud selle kloppimise peale miskipärast vahtu ei läinud.
-
Külaline
Tegelikult on hetkel sõdimine vabatahtlik ja tasustatav.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 11:11Paraku see tõesti nii on. Kui ikka 50 aastat on näidatud televisioonis ja kinos tuhandeid sõjafilme fashistidega võitlemisest, siis see narratiiv kõlbab täna hästi rahvale mahamüümiseks ja emad saadavad poegi, naised mehi nagu lambaid võõrasse sõtta Putini ambitsioonide nimel. Keegi ei kobise, keegi ei protesteeri. Lisaks muidugi hirm, et kui väga häält tõstad, siis saadetakse 15 aastaks Siberisse nagu Stalini ajal.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 17:51 Muidugi vagurad. Nad ju võitlevad fašistidega, et kaitsta oma kodumaad. Nii neile räägitakse ja nad usuvad.
-
Külaline
Naiivne oled. Töötan venekeelsete inimestega ja tundub üsna peaga avastu seina jookmisena neile selgitada, et Ukrainas tapeti sõja alguses esmalt eelkõige venemeelseid venelasi sest esmase rünnaku tegid nad just venekeelsele-venemeelsele alale.Guest kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:43Võiks arvata, et tänaseks on juba kõik aru saanud, et pommid rahvust ei küsi. Kes ette jääb, see jääb.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 17:08 Mulle tundub, et neil lihtsalt on rohkem ükskõik kas see või teine. Umbes kui eestlane elab Lätis ja Eesti otsustab mingi tüki Lätist ära vallutada. Ah eks siis elan Eesti võimu all edasi nagu enne elasin Läti võimu all. Ikkagi eestlased ja räägivad eesti keelt. Mis mul eestlasel ikka karta. Lätlaseks jaoks pole kindlasti ükskõik, tema pigem siis kolib minema sellelt alalt.
-
Külaline
Vene lasteaedades ja koolides ei aita tõesti muu, kui täielik kaadrivahetus. Hull propaganda käib seal. Nüüdisaegsetest õppemeetoditest pole neil halli aimugi. Ei piisa ka sellest kui seal pikaajaliselt töötanu on eestlane - tema töötamine on olnud võimalik ainult seetõttu, et meelsus on "õige". Ei tea kes ja millal seda teeks aga see on tõesti ainuvõimalik lahendus.Guest kirjutas: ↑29 Aug 2024 18:28Kui sa külastaks vene lasteaedu, koole, jälgiks mõnel päeval venelaste infovoogu (meedia, sotsiaalmeedia), mõistaksid sa kui üüratu vahe sel on!Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 19:02
Me eestlased ju ka vahtisime neid filme, aga meie ajud selle kloppimise peale miskipärast vahtu ei läinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist