Kui peaksite kolima
-
Külaline
Palju see su igapäevaelu mõjutaks?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 08:11 USAs suudaks elada vaid luterlaste ülekaaluga osariigis.
-
Külaline
Luteri kirikuid ja luterlasi on üldse USAs pigem vähe, umbes 3% kõigist sealsetest kristlastest. Põhja-Dakota ja Minnesota on sellised, kus neid märkmisväärne kogus on. Aga kas just ülekaalus, raske öelda.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 08:11 USAs suudaks elada vaid luterlaste ülekaaluga osariigis.
-
Külaline
Sinu jaoks. Inimesed on erinevad.Karsumm kirjutas: ↑21 Juul 2024 10:53 Paha mõte.
-
Külaline
Vägagi mõjutab, sellest tuleb sarnane kultuurine taust ja inimesed. Nii nagu Euroopas tunnen ma end kõige kodusemalt riikides, mis on samuti luterliku taustaga. Skandinaavia ja Põhja-Euroopa. Me siin võime ju praalida, et kõiksee usuleigem riik, aga see luterlik taust on meie kultuuris nii kõvasti sees. Mitte kusagil katoliiklikus ega muu usu riikides ei tunne ma end nii kultuuriliselt kodus.
Minnesota ja Põhja Dakota on kaks osariiki, kus luterlased on ülekaalus. Sinna emigreerus omal ajal palju just Skandinaavia ja Põhja-Euroopa inimesi. Heal järjel osariigid. Kus ikka luterlased toimetanud, seal on ka jõukus.
Kuid valged ameeriklased on valdavalt nagunii protestantid, mille alla käivad ka luterlased.
-
Liane
Tegelikult oli plaanis Euroopasse tagasi kolida, aga nüüd vaatan, et pigem on mõistlik Lõuna-Ameerikasse hetkel jääda. Kliima on siin vähemalt hea, kõige muuga on nii nagu on. Õnneks on nüüd õnnestunud kaugtööd Euroopas leida, sedasi on siin päris normaalne elu, kuna palgad on siin ikka väga nirud.
-
Teadjanaine
Kui Euroopas sõjaks läheb, on tõesti Lõuna-Ameerika ainus koht, kus on lootust rahu leida. Ülejäänud riigid ilmselt valivad poole. Ja kuhugi Aafrikasse väga ei kipu.Liane kirjutas: ↑21 Juul 2024 16:07 Tegelikult oli plaanis Euroopasse tagasi kolida, aga nüüd vaatan, et pigem on mõistlik Lõuna-Ameerikasse hetkel jääda. Kliima on siin vähemalt hea, kõige muuga on nii nagu on. Õnneks on nüüd õnnestunud kaugtööd Euroopas leida, sedasi on siin päris normaalne elu, kuna palgad on siin ikka väga nirud.
-
Külaline
Kui poolte valimiseks läheb, siis Lõuna-Ameerika riigid suuremas osas löövad venkudega mesti. Nii on see enamasti olnud. Sotsialistid-kommarid on majanduse pekki keeranud. Vaesunud lihtrahvas valgub hordidena üle USA lõunapiiri.Teadjanaine kirjutas: ↑22 Juul 2024 07:49Kui Euroopas sõjaks läheb, on tõesti Lõuna-Ameerika ainus koht, kus on lootust rahu leida. Ülejäänud riigid ilmselt valivad poole. Ja kuhugi Aafrikasse väga ei kipu.Liane kirjutas: ↑21 Juul 2024 16:07 Tegelikult oli plaanis Euroopasse tagasi kolida, aga nüüd vaatan, et pigem on mõistlik Lõuna-Ameerikasse hetkel jääda. Kliima on siin vähemalt hea, kõige muuga on nii nagu on. Õnneks on nüüd õnnestunud kaugtööd Euroopas leida, sedasi on siin päris normaalne elu, kuna palgad on siin ikka väga nirud.
-
Külaline
Ühes osariigis oli neil kuhjaga mormoone. Äkki Salt Lake City kant?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 09:13Luteri kirikuid ja luterlasi on üldse USAs pigem vähe, umbes 3% kõigist sealsetest kristlastest. Põhja-Dakota ja Minnesota on sellised, kus neid märkmisväärne kogus on. Aga kas just ülekaalus, raske öelda.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 08:11 USAs suudaks elada vaid luterlaste ülekaaluga osariigis.
-
Külaline
Olles USAs elanud, siis minu jaoks on Minnesota ja North Dakota eelkõige ilusa loodusega kohad, aga muus mõttes sellised suvalised. Kindlasti esimeses valikus need ei oleks, kui peaks mingil põhjusel jälle sealkandis elama.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 11:56Vägagi mõjutab, sellest tuleb sarnane kultuurine taust ja inimesed. Nii nagu Euroopas tunnen ma end kõige kodusemalt riikides, mis on samuti luterliku taustaga. Skandinaavia ja Põhja-Euroopa. Me siin võime ju praalida, et kõiksee usuleigem riik, aga see luterlik taust on meie kultuuris nii kõvasti sees. Mitte kusagil katoliiklikus ega muu usu riikides ei tunne ma end nii kultuuriliselt kodus.
Minnesota ja Põhja Dakota on kaks osariiki, kus luterlased on ülekaalus. Sinna emigreerus omal ajal palju just Skandinaavia ja Põhja-Euroopa inimesi. Heal järjel osariigid. Kus ikka luterlased toimetanud, seal on ka jõukus.
Kuid valged ameeriklased on valdavalt nagunii protestantid, mille alla käivad ka luterlased.
Mormoone on jah palju Utah's, mille pealinn on Salt Lake City. Utah on fantast koht suusatamiseks ja seal on nii mõnigi looduskaunis koht, aga muidu ka selline suvaline.
Ise jääksin idakaldale või siis vaataks Seattle'i kanti.
-
Külaline
Nad on tõesti venemeelsed, aga õnneks on venemaa sealt siiski kaugel, nii et mesti löömine on keeruline.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 13:58Kui poolte valimiseks läheb, siis Lõuna-Ameerika riigid suuremas osas löövad venkudega mesti. Nii on see enamasti olnud. Sotsialistid-kommarid on majanduse pekki keeranud. Vaesunud lihtrahvas valgub hordidena üle USA lõunapiiri.Teadjanaine kirjutas: ↑22 Juul 2024 07:49Kui Euroopas sõjaks läheb, on tõesti Lõuna-Ameerika ainus koht, kus on lootust rahu leida. Ülejäänud riigid ilmselt valivad poole. Ja kuhugi Aafrikasse väga ei kipu.Liane kirjutas: ↑21 Juul 2024 16:07 Tegelikult oli plaanis Euroopasse tagasi kolida, aga nüüd vaatan, et pigem on mõistlik Lõuna-Ameerikasse hetkel jääda. Kliima on siin vähemalt hea, kõige muuga on nii nagu on. Õnneks on nüüd õnnestunud kaugtööd Euroopas leida, sedasi on siin päris normaalne elu, kuna palgad on siin ikka väga nirud.
-
Külaline
Tõega või? Sul koolis ajalootunde ei olnud, või arvad, et tänapäeval on tehnika kehvem kui eelmiste maailmasõdade ajal?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 16:00
Nad on tõesti venemeelsed, aga õnneks on venemaa sealt siiski kaugel, nii et mesti löömine on keeruline.
-
Külaline
Araabia Ühendemiraadid.
8 kuud aastas on suurepärane ilm.
Peaaegu olematud maksud.
Suurepärane tasuline tervishoid ja koolid.
Maailma sõlmpunkt ja majanduskeskus.
Noor ja rahvusvaheline rahvastik.
Karmid seadused sobivad ka hästi, tagavad turvalise elu.
Peaaegu olematud maksud.
-
Liane
Kui poolte valimiseks läheb, siis Lõuna-Ameerika riigid suuremas osas löövad venkudega mesti. Nii on see enamasti olnud. Sotsialistid-kommarid on majanduse pekki keeranud. Vaesunud lihtrahvas valgub hordidena üle USA lõunapiiri.
[/quote]
Nad on tõesti venemeelsed, aga õnneks on venemaa sealt siiski kaugel, nii et mesti löömine on keeruline.
[/quote]
Nad pole niivõrd venemeelsed kui nad on Ameerika vastased. Seda ei saa neile muidugi pahaks panna, kuna Ameerika on siinkandis päris palju loodusvarasid käinud poolmuidu kokku kühveldamas ja muidu enesele kasulikku äri ajamas. Ukraina sõda on ka muidugi ahnete ameeriklaste kätetöö nende arvates.
[/quote]
[/quote]
Nad pole niivõrd venemeelsed kui nad on Ameerika vastased. Seda ei saa neile muidugi pahaks panna, kuna Ameerika on siinkandis päris palju loodusvarasid käinud poolmuidu kokku kühveldamas ja muidu enesele kasulikku äri ajamas. Ukraina sõda on ka muidugi ahnete ameeriklaste kätetöö nende arvates.
-
Juustup
Kui mul oleks võimalik, siis ma hea meelega elaksin seal aastakese- täitsa põnev oleksKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 22:06Mul on USA-ga kahetised tunded. Ühest küljest on see riik mind alati paelunud. Olen lugenud erinevaid USA blogisid ja saan aru, et vahe osariikide vahel on tohutu. Oleks ääretult põnev seal näiteks aasta aega erinevates osariikides ringi reisida ja elada.
Eriti huvitavad mind piirkonnad nagu Arizona, New Mexico ja Texas. Hoolimata, et need on tuntud kas siis kriminaalsuse või konservatiivsuse poolest. Samuti Kanadaga piirnevad osariigid.
Teisalt sealne tervisekindlustuse süsteem on jube inimvaenulik. Jällegi blogidest loetud või tuttavate käest kuuldud info põhjal. Oma keskklassi või vaesemate kodanikega see riik hästi ei käitu. Aga ära tahaks näha ja seda just tavaelaniku mitte turisti silmade läbi.
/Juustup
-
Külaline
Minu jaoks täiesti välistatud ja seda mitte kultuuriliste erinevuste pärast. See piirkond jätab kaugelt vaadates paradiisi mulje, aga ta ei ole seda. Mu töökaaslane, kes on araabia kultuuri taustaga kolis sinna koos oma pere ja lastega. Nad pidasid seal vastu viis aastat, pärast mida kolisid Euroopasse.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 19:01 Araabia Ühendemiraadid.
Peaaegu olematud maksud.
Peamine põhjus sealt ära kolimiseks oli tohutu elukallidus. Mõlemad on IT-ala inimesed, aga nende palkadest ei jätkunud normaalseks eluks. Ühel sealses mõistes heal järjel perel on koduabiline. Ühistransport on ainult vaestele, "normaalsed" sõidavad taksoga või oma autoga. Haridus ja tervishoid on tasuline. Kohutavalt palju on võõrtööjõudu Indiast ja Bangladeshist, aga nemad moodustavad justkui sealse rikka ühiskonna paralleel-ühiskonna. Neid koheldakse halvasti ja tihtipeale on nad lausa orja staatuses. Tööandja võib neil dokumendid ära võtta ja mingit arvestatavat tööalast kaitset neile ei laiene. Mina ise kindlasti ei kipuks riiki, millel on inimõigustest niivõrd vildakas tõlgendus.
See, et mõnede euroopa neidude seas on populaarne seal eskordiks käia on ka täitsa omaette teema.
-
Külaline
Aga ongi ju seal ameerika karvane käsi mängus.Liane kirjutas: ↑22 Juul 2024 19:47 Nad pole niivõrd venemeelsed kui nad on Ameerika vastased. Seda ei saa neile muidugi pahaks panna, kuna Ameerika on siinkandis päris palju loodusvarasid käinud poolmuidu kokku kühveldamas ja muidu enesele kasulikku äri ajamas. Ukraina sõda on ka muidugi ahnete ameeriklaste kätetöö nende arvates.
-
Külaline
Sealt põõsast paistab ikka see va vene karu p***e.
-
Külaline
Minu arust üks asi on kolida riiki mis tundub reisides nagu kodu. Teine asi on see, kuidas sinusse suhtutakse seal. Minu arust on nt Eestisse raske kolida. Peab õppima ära kiiresti eesti keele, et susse hästi suhtutakse. Aga isegi keelt oskavana ollakse võõramaalastesse eelarvamusega. Kus riigis suhtutakse kliima, majandus või sõjapõgenikesse hästi? Üks asi on et peab olema kõigiga viisakas. Aga pinna all on ikka põliselanikel tulijasse negatiivne arvamus,nagu meil on. Kus riigis seda poleks? Kolid ära küll, aga pead hullu vaeva nägema et end tõestada hea inimesena mujal maal, nagu siin suhtutakse, et sind omaks võetakse. Ja kui kaasmaalane keerab seal käki kokku, laieneb see suhtumine ka sulle. Nagu siin ukrainlastega on
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mortal ja 8 külalist