Kas kannate päikeseprille?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 14:10 Ma see, kes nende odavatega rahul. Mul sellised tasuta saadud töökoha poolt ja juba 3ndat aastat väga head. Ja mis peamine, imekombel sobivad mu näokujuga. Mul sellesmõttes väga raske näoga normaalselt sobivaid päikeseprille leida. Kõik on liiga suured.

Pilt
Jap, neid saab tasuta kaasa.

https://www.blaklader.ee/et/firmast/kam ... eseprillid
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2026 21:15
Külaline kirjutas: 04 Juun 2026 20:37Ostan ainult märgiprille-Chanel, Gucci, Bvlgari, Christian Dior, Prada keskmiselt 300-400 eurot paar. Kõige tähtsam on näoga sobivus ning mugavus. Pidevas kasutuses on hetkel 10 paari, valin igal päeval vastavalt riietusele ja vajadusele. Prillid on nagu jalanõud, mida sobitad vastavalt riietusele ja vajadusele.
Mulle sinu suhtumine meeldib. Mul peaaegu sama asi, aga....autodega. Valin igal päeval vastavalt riietusele auto. Hetkel on garaazis 10 autot, igasuguseid keretüüpe- cabrio, sportlik kupee, maastur, sedaan jne. Erinevates värvitoonides. Autod on nagu prillid, mida sobitad vastavalt riietusele ja vajadusele ;)
Mulle ka meeldib teie mõlema suhtumine. Mul sama asi majadega, neid on praegu 12, erinevas kliimas ja erinevateks aastaaegadeks.
Külaline

Kuna päikeseprillide maailmas liigub palju võltsitut, siis ma ostsin kunagi (ca 10 aastat tagasi) ühest Euroopa suurest lennujaamast endale Ray-banid. eeldasin seda, et äkki lennujaama poes võltskaupa ei müüda. Need on enamasti mul autos, vahel võtan autost välja ja kasutan ka mujal. Siis on mul veel mõned reklaamkingid-päikeseprillid. Need on mul teistes autodes, millega sõidan harvem. Need ei ole nii head kui R-B, aga samas ka mitte päris kräpp.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 15:11
Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 14:10 Ma see, kes nende odavatega rahul. Mul sellised tasuta saadud töökoha poolt ja juba 3ndat aastat väga head. Ja mis peamine, imekombel sobivad mu näokujuga. Mul sellesmõttes väga raske näoga normaalselt sobivaid päikeseprille leida. Kõik on liiga suured.

Pilt
Jap, neid saab tasuta kaasa.

https://www.blaklader.ee/et/firmast/kam ... eseprillid
Väga head on. Vaatasin, et hind muidu 20 eur. Aga head siiski hoolimata odavast hinnast :D
Külaline

Guest kirjutas: 05 Juun 2026 09:51
Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 09:33
Guest kirjutas: 04 Juun 2026 19:22

See on lihtsalt keemiline pleksiklaasi kate. Tänapäeval prillides väga vähe kasutatakse päris klaasi. Kõik on plast tänapäeval ja plast kaetakse keemilise vedelikuga mis ei lase UV kiirgusel läbida, on tume, peegel, värviline või muudab läbipaistvust.
Issand halasta, see info on ju prille ostes ja klaase valides näha: millimeetrid, materjalid, omadused.
Klaas ei ole alati klaas
Puust ja punaseks: iga prillikandja teab, mis materjalist "klaasid" tal prilliraamides on - ta ise valib need.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:24
Guest kirjutas: 05 Juun 2026 09:51
Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 09:33
Issand halasta, see info on ju prille ostes ja klaase valides näha: millimeetrid, materjalid, omadused.
Klaas ei ole alati klaas
Puust ja punaseks: iga prillikandja teab, mis materjalist "klaasid" tal prilliraamides on - ta ise valib need.
Jutt on päikeseprillidest ja päikeseprillidel ei ole pärisklaase.
Külaline

Ma ei saa üldse aru, kuidas on ilma päikeseprillideta elu võimalik. Mul läksid paarkümmend aastat tagasi prillid talvel puruks ja prillideta autosõidust oli kevadeks tekkinud kurjusekorts. Päike muudkui sillerdas vastu lund ja mina muudkui kissitasin ja kortsutasin.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:31Päike muudkui sillerdas vastu lund ja mina muudkui kissitasin ja kortsutasin.
Talvel läheb autos päikeseprille ikka üliharva vaja võrreldes suvega. Suvi on Eestis ikka see aeg, kui pead silmi kaitsma.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:52
Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:31Päike muudkui sillerdas vastu lund ja mina muudkui kissitasin ja kortsutasin.
Talvel läheb autos päikeseprille ikka üliharva vaja võrreldes suvega. Suvi on Eestis ikka see aeg, kui pead silmi kaitsma.
Kui on päike või väga valge, on mul alati prillid ees, talvel sõites samuti.
Külaline

Jutt on päikeseprillidest ja päikeseprillidel ei ole pärisklaase.
Tehakse ka pärisklaasidega päikeseprille. Mul on kaks paari Ray-Ban'e, millel on klaasist klaasid ees.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:52
Talvel koormavad silmi külm, tuul, kuiv õhk ning madalal asuv päike. Seetõttu on oluline kanda päikeseprille ka talvel.
Lumi peegeldab kuni 80% valgusest, mis võib inimest ajutiselt pimestada ja halvendada sügavustaju. Seetõttu soovitame kasutada kergelt toonitud klaase ka talveajal.“

https://vizionette.ee/miks-talvel-tulek ... eseprille/
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:55Kui on päike või väga valge, on mul alati prillid ees, talvel sõites samuti.
Sedand küll, aga talvel enamasti päike väga eredalt ei paista. Aga ikka võib ka talvel -kevadel päikeseprillidega autos sõita.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:58
Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 17:55Kui on päike või väga valge, on mul alati prillid ees, talvel sõites samuti.
Sedand küll, aga talvel enamasti päike väga eredalt ei paista. Aga ikka võib ka talvel -kevadel päikeseprillidega autos sõita.
Piisab, kui paistab ja lumelt tekib peegeldus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, Semrush [Bot] ja 10 külalist