Pesumasin kuivatiga

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Pesumasin kuivatiga

Postitus Postitas Külaline »

Kunagi ei soovitatud osta pesumasin-kuivati 2 in 1, aga aega on nüüd nii palju edasi läinud, et turul on kindlasti asjalikke töökindlaid seadmeid. Kuna mul läks just pesumasin katki ja kuivati oli juba enne plaanis osta, siis mõtlesin uurida, kas võtta kaks kärbest ühe hoobiga. Mis teie kogemused? Ruumipuudust muidu vannitoas ei ole, mahuks ka 2 masinat.
Külaline

Tehnoloogia ei ole muutunud. Ikka on sama küttekeha mis toodab pesukuivatamiseks vajalikku kuumust. Minu naaber ostis, kaks kuud ja saatis garantiisse, sai tagasi, kuu veel ja küsis raha tagasi. Ostis teise firma mudeli, ju siis töötab.
Külaline

Uuemate väidetavalt töökindlamate seadmete kohta ei tea - pigem kipuvad just uuemad masinad kiiremini katki minema. Endal on masin umbes aastast 2010 ning igati töökorras ja tubli tööloom. Kuivati on mul pigem häda-varuvariandiks, sest 99,9% pesu kuivatan restil. Mul kahte eraldi masinat ei mahuks, olgugi tegu majaga. Muidu aga oleks mul ilmselt siiski eraldi kuivati, kuna tahaks sellist, mis pelgalt ei kuivata, vaid ka kohevamaks klopib. Et saaks näiteks sulejopesid või -patju pesta ja siis tennispallidega koos kuivatis kohevaks kuivatada-kloppida. Pesumasin-kombod seda minuteada ei suuda, juba tehnilise poole tõttu.
Külaline

Tolm on see põhiline mis küttekeha külge kleepub ja siis põleb küttekeha läbi kui ei saa jahutust. Kui korralikult hooldada, siis kestab kauem
Külaline

Seda on ju korduvalt räägitud, et kaks ühes ei ole hea variant. Üks asi on masina vastupidavus. Teine on see, et need kaks ühes masinad ei suuda kuivatada sama kogust pesu, nagu sa ära pesid. Ligi pool pesu tuleb välja võtta kuivatamise ajaks. Mul on eraldi masinad ning mul süsteem toimib nii, et ma pesen kaks masinatäit pesu. Ja siis panen selle kaks masinatäit korraga kuivatisse kuivatama. Ehk siis kuivati kuivatab mul kahe pesumasinatäie pesu korraga.

Samuti võib kaks ühes masin osutuda ebamugavaks, kui on käsil suurem pesupäev. Tahad pesta mitu masinatäit, aga vahepeal tahaks osa pesu juba ära kuivatada. Eraldi masinad saavad korraga kumbki oma tööd teha. Kui masinad on ühes, siis sa enne juba pestud masinatäit kuivatama hakata ei saa, kui pesu on pestud.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2026 23:00 Uuemate väidetavalt töökindlamate seadmete kohta ei tea - pigem kipuvad just uuemad masinad kiiremini katki minema. Endal on masin umbes aastast 2010 ning igati töökorras ja tubli tööloom. Kuivati on mul pigem häda-varuvariandiks, sest 99,9% pesu kuivatan restil. Mul kahte eraldi masinat ei mahuks, olgugi tegu majaga. Muidu aga oleks mul ilmselt siiski eraldi kuivati, kuna tahaks sellist, mis pelgalt ei kuivata, vaid ka kohevamaks klopib. Et saaks näiteks sulejopesid või -patju pesta ja siis tennispallidega koos kuivatis kohevaks kuivatada-kloppida. Pesumasin-kombod seda minuteada ei suuda, juba tehnilise poole tõttu.
Sa siis kuskil esiku või magamistoa kapis ei leia nii palju ruumi, et masin sinna paigutada?
Külaline

Hädaga ajab asja ära, kui on hommikuks kohe kuovi riideid vaja. Mul on 2in1 ja kuivatan vaid siis, kui kiirelt vaja on. Hirmsasti jäävad minul asjad kortsu. Kui masin üle poole natukenegi on. Kui on veidi alla poole, siis ei jää. Aga ma ei taha nii vähest kogust korraga koguaeg pesta. Ja tolmu kogumise poole pealt üsna vilets. Mul kassid ja no peale 2in1 masinaga kuivatust ikka riided karvased.

Meil kortermajas on pesutuba ja seal kuivati eraldi. Vahel käin seal asju pesemas ja see tolmu kogus mis riietest eraldi kuivatist tuleb on tohutu 😃
Külaline

Ma ka praegu tegelen selle teemaga. Räägin erinevate inimestega ja enamus soovitab ikkagi kahte eraldi masinat, nagu siin teemas ka kirjutatakse. Mul on klassikaline pere täna (ja ilmselt lähemad 4-5 aastat) ehk kaks täiskasvanud ning kaks koolilast ja pesu pesta on vaja omajagu. Kaks ühes masin kõlbab üksikule inimesele või vanemale paarile, kus palju pesta ei ole vaja. Üks miinus pidi olema veel tolmu teke ja kaks ühes masina puhul pidi trumlit puhastama seetõttu vms
Külaline

Tänan vastuste eest! Tuleb siis ikkagi kaks eraldi masinat.
Külaline

On ikka muutunud tehnoloogia. Mis tolm ja küttekeha? Õhksoojuspumba tehnoloogiaga masinaga selliseid probleeme pole. Mul on AEG 2in1 masin, vist om 5a vana juba. Võin julgelt soovitada. Jääb ära see ühest masinast teise tõstmise vaev
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2026 18:22 On ikka muutunud tehnoloogia. Mis tolm ja küttekeha? Õhksoojuspumba tehnoloogiaga masinaga selliseid probleeme pole. Mul on AEG 2in1 masin, vist om 5a vana juba. Võin julgelt soovitada. Jääb ära see ühest masinast teise tõstmise vaev
Mis seal siis muutunud? Kuivati kuivatab küttekehaga ja sinna peale ladestub pesutolm. Küttekeha ei saa õhutust ja põleb läbi. Kaks ühes masin ei ole selline nagu on lihtsalt kuivati, sest vesi peab ka sees käima. Kuivati on palju lihtsama ehitusega. Mida saab selles tehnoloogias paremini teha? Mitte midagi.
Külaline

Õhksoojuspumbad ei ole ajas muutunud, tehnoloogia on sama, muutunud on ainult gaas mis soojust edasi kannab. Selles tehnoloogias samuti midagi muuta ei saa. Kõik on sisult lihtsalt reklaam.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2026 18:22 On ikka muutunud tehnoloogia. Mis tolm ja küttekeha? Õhksoojuspumba tehnoloogiaga masinaga selliseid probleeme pole. Mul on AEG 2in1 masin, vist om 5a vana juba. Võin julgelt soovitada. Jääb ära see ühest masinast teise tõstmise vaev
Tõstmise vaev siis asendab seda, et sa saaksid uue masinatäie juba uuesti pesema panna, kui eelmise oled tõstnud kuivatisse. 2in1 masinate häda on ka see, et kogu tsükkel võtab topeltaja. Minu tavapärane psu ja kuovatus otsa on ca 3h. Beko masin.
Aga ma saaksin selle 3h asemel lausa 2 masinatäit pesta, kui oleks eraldi kuivati. Heleda ja tumeda mõlemad samal õhtul.
Kui raske siis on seda väikest liigutust teha, kui masimad kõrvuti või üksteise peal on. 2x3 ekstraliigutust. Aga samal ajal kui teise masinatäie paned pesema, saad panna esimese juba teise lõpuks kuivaks.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2026 18:22 On ikka muutunud tehnoloogia. Mis tolm ja küttekeha? Õhksoojuspumba tehnoloogiaga masinaga selliseid probleeme pole. Mul on AEG 2in1 masin, vist om 5a vana juba. Võin julgelt soovitada. Jääb ära see ühest masinast teise tõstmise vaev
See ühest masinast teise tõstmise jutt kõlab küll naljakalt. 2in1 masinas pead ju ka pesu välja tõstma, sest esiteks ei suuda masin sama kogust, mida pesi, korraga ära kuivatada. Teiseks, kõiki riideesemeid ju nagunii ei saa kuivatisse panna - ehk siis pead kuivatit mitte kannatavad riided välja sorteerima.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2026 12:24 Ma ka praegu tegelen selle teemaga. Räägin erinevate inimestega ja enamus soovitab ikkagi kahte eraldi masinat, nagu siin teemas ka kirjutatakse. Mul on klassikaline pere täna (ja ilmselt lähemad 4-5 aastat) ehk kaks täiskasvanud ning kaks koolilast ja pesu pesta on vaja omajagu. Kaks ühes masin kõlbab üksikule inimesele või vanemale paarile, kus palju pesta ei ole vaja. Üks miinus pidi olema veel tolmu teke ja kaks ühes masina puhul pidi trumlit puhastama seetõttu vms
Eraldi masinat peab ka tolmust puhastama. Ja pärast iga kasutamist. Aga eraldi masinal on selleks üks filter või sahtel, kuhu kogu tolm koguneb. Aga selle puhastamine on hästi lihtne ja mugav. Ja noh, seda tolmu koguneb sinna ikka mõnuga.

Igal juhul soovitan osta eraldi masin. Paljud ei tea ka seda, et kuivati võid panna ükskõik kuhu, kus on pistik olemas. Kanalisatsiooniga ühendamist see masin ei vaja. Sellepärast imestangi, et keegi eespool kirjutas, et on oma maja, aga eraldi masin ei mahu...
Külaline

2in1 masinal on ka eraldi filtrisahtel kuhu tolm koguneb. Mingit vahet pole enam eraldi masinatega. See on samasugune müüt nagu kunagi oli pealtlaetavate masinatega oli (et need on paremad).
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2026 21:14 2in1 masinal on ka eraldi filtrisahtel kuhu tolm koguneb. Mingit vahet pole enam eraldi masinatega. See on samasugune müüt nagu kunagi oli pealtlaetavate masinatega oli (et need on paremad).
2in1 sobib üksikule mehele, peseb oma särgi ja sokid ja paneb ka kohe kuivatama. Ta ei sobi perele
Külaline

On Samsungi 2ühes masin üle viie aasta kasuusel ja pole põhjust kurta. Peseb ja kuivatab nii nagu vaja. Ma küll tervele masinaäiele pikka pesu+ kuivatus programmi ei kasuta aga nt voodiriided talveperioodil lähevad kõik kuivatisse. Lisaboonuseks tuustib kassikarvad ka teskstiilidelt ära. LIsaboonusena suure mahuma masin, peseb 9kg, kuivatab 7kg pesu.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2026 21:18
Külaline kirjutas: 04 Juun 2026 21:14 2in1 masinal on ka eraldi filtrisahtel kuhu tolm koguneb. Mingit vahet pole enam eraldi masinatega. See on samasugune müüt nagu kunagi oli pealtlaetavate masinatega oli (et need on paremad).
2in1 sobib üksikule mehele, peseb oma särgi ja sokid ja paneb ka kohe kuivatama. Ta ei sobi perele
selle peale meenub kohe see müüt, et kitsam 40cm nõudepesumasin on sobiv ainult üksikutele inimestele, kes kodus süüa ei tee. Mis ei vasta samuti tõele.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2026 12:23
Guest kirjutas: 04 Juun 2026 21:18
selle peale meenub kohe see müüt, et kitsam 40cm nõudepesumasin on sobiv ainult üksikutele inimestele, kes kodus süüa ei tee. Mis ei vasta samuti tõele.
Vaidled vist ainult vaidlemise pärast? Suur osa inimesi elab üksi ja ei vaja perele mõeldud kodumasinaid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist