Kui peaksite kolima
-
Külaline
-
Külaline
Uus-Meremaa kõige tõenäolisemalt. Aga ega seal keegi meid ei oota.
-
Külaline
Eelistaks ikka jääda sama kliima, religiooni ja kultuuri taustsüsteemi. Oleneb mis on põhjusel olen sunnitud lahkuma. Kui see on mingi katastroof või sõjategevus, siis tõenäoliselt hõlmab see suuremat ala kui Eesti ja ma ei saa minna ka vahetus naabruses olevatesse riikidesse.
-
Külaline
Ei, kui kõike kardaks, ei saakski elada. Kui enda ümbrusest teadlik olla, pole seal hullem kui kusagil mujal.
-
Külaline
Ei Kanadas ega Uus-Meremaal oota neid eesti vanureid keegi. Uus-Meremaale kolimise raskustega olen vähem kursis, aga tuttavate näitel näen nende Kanada-teekonda. Nad on nooremapoolsed väikeste lastega inimesed, vanemad mõlemad haritud ja edukad. Ei olnud see elu- ja töökoha leidmine neil lihtne.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 15:51 Kanada, Uus-Meremaa
Itaaliasse. Aga see on lihtsalt ideaal kliima ja kultuuri mõttes. Kui vaja praktiliselt mõelda, siis mingi koht, kus kohalik keel on inglise (muid võõrkeeli soravalt ei oska) ja kus on enam-vähen lootust mingi tööots leida.
-
Külaline
Ilmselt Hispaaniasse. Euroopa kultuuriruum, inimesed sõbralikud, kliima on parasjagu mõnus, keel on lihtne ära õppida ja pole probleemi vahepeal Eestis käia. Saan täitsa aru, miks eestlased just sinna tikuvad.
-
Külaline
Rahune maha, keegi ei plaanigi minna. Inimesed toovad lihtsalt endale sümpaatseid riike välja, kus elamist võiks ette kujutada.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 17:58Ei Kanadas ega Uus-Meremaal oota neid eesti vanureid keegi. Uus-Meremaale kolimise raskustega olen vähem kursis, aga tuttavate näitel näen nende Kanada-teekonda. Nad on nooremapoolsed väikeste lastega inimesed, vanemad mõlemad haritud ja edukad. Ei olnud see elu- ja töökoha leidmine neil lihtne.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 15:51 Kanada, Uus-Meremaa
-
Külaline
Ega kusagil mujalgi avasüli oodata. Sisseelamine ja ühiskonda sulandumine on alati raske nagu immigrantidel ikka.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 17:58 Ei Kanadas ega Uus-Meremaal oota neid eesti vanureid keegi. Uus-Meremaale kolimise raskustega olen vähem kursis, aga tuttavate näitel näen nende Kanada-teekonda. Nad on nooremapoolsed väikeste lastega inimesed, vanemad mõlemad haritud ja edukad. Ei olnud see elu- ja töökoha leidmine neil lihtne.
-
Külaline
Hiiumaale. - meil on lapsel poliitilise kaardiga gloobus, mille järgi kuuluvad 2 eesti suurimat saart hoopis... Rootsile.
või Islandile.
või Islandile.
-
Külaline
Mulle tundub jälle USA põnev. Tahaks natuke aega elada, et näha, kuidas seal on.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 19:05 Jeemenisse. Tundub põnev.
-
Külaline
Mul on USA-ga kahetised tunded. Ühest küljest on see riik mind alati paelunud. Olen lugenud erinevaid USA blogisid ja saan aru, et vahe osariikide vahel on tohutu. Oleks ääretult põnev seal näiteks aasta aega erinevates osariikides ringi reisida ja elada.
Eriti huvitavad mind piirkonnad nagu Arizona, New Mexico ja Texas. Hoolimata, et need on tuntud kas siis kriminaalsuse või konservatiivsuse poolest. Samuti Kanadaga piirnevad osariigid.
Teisalt sealne tervisekindlustuse süsteem on jube inimvaenulik. Jällegi blogidest loetud või tuttavate käest kuuldud info põhjal. Oma keskklassi või vaesemate kodanikega see riik hästi ei käitu. Aga ära tahaks näha ja seda just tavaelaniku mitte turisti silmade läbi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist