Milleks jumal hoidku neid üritusi siis vaja on kui ei viitista kohalegi minna?!Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 12:46Tausta kohv ja mitmetunnised lõunapausid??? Töötasin 15 aastat ametiasutuses. Selliseid hüvesid ei pakutud nende aastate jooksul kordagi. Üks suvepäev ei võrdu pideva pillerkaarega. Päris paljud ei viitsi sellistel üritustel mitte kunagi käia, sest midagi eriti ägedat ja metsikut pidutsemist seal ei toimu nagu mõni kadestaja arvab. Alati on töökohti, kus teenitakse alla keskmise. Kas seetõttu peab riigiasutustes permanentselt leinameeleolu olema?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 12:01Olgu erasektoriga solidaarsed. Selliste uudiste valguses, alla keskmise palga saaja erasektoris ei saa mingeid suve, talve, kevadpäevi, jõulupidusid, suvepidusid. Miks teised kannatama peaks? Ainult erasektor väärib piitsutamist? Teised lõõgastugu ja naitigu edasi?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 11:56 Miks sa arvad, et ära piitsutatud töötajad, kellele mingit vaheldust ega inimlikku kontakti vabamas keskkonnas kolleegidega ei lubata, on tõhus töötaja? Paljud inimesed ju saavad tänu sellistele üritustele tööd ja leiba. Kui need ära jäetakse, siis kaovad paljud töökohad erasektoris.
Ei kuku need “piitsutatud” töötajad kontorites ventikaga, puhkepäevade, tasuta kohviga ja mitmetunniste lõunapausidega midagi)
Cateringide ja turismitalude, peokohtade sissetulek ja leib on just suured grupid, mitte üksikud külastajad. Kui pole suuri gruppe, siis pole neil ka mõtet oma äri jätkata. Hulk kokkasid, ettekandjaid, koristajaid, turismitalunikke jne jääks tööta. Väiksest sissetulekust parem alternatiiv olla töötu või?
Ministeeriumid korraldavad kümnete tuhandete eurode eest suveüritusi
-
Külaline
-
Külaline
Kui inimesel on nii vähe raha, et peab sööki korvist tagasi riiulisse panema, siis tõesti ei ole vaja osta pudelivett, karastusjooke ega mahlu klaastaaras. Need on mugavustooted, tegelikult täiesti ebavajalikud. Rahaga ei osata ümber käia ega mõistlikke/teadlikke valikuid poes teha. Seega polegi rahapuudus suurim probleem MOTTKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:07Kõvasti? 4-5 liikmelises peres tekib panditaarat tihti, veepudeleid, karastusjooke, apelsinimahla ja mahla klaastaaras. Aga õigus on sul jh, vaesed peaks ainult kloorimaitselist kraanivetti lürpima, asja neil poepudelite letti ongi hähKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:00Justament. Panditaara tekkimiseks peab kõvasti limonaadi ja õlu lürpima. Äkki ostaks selle asemel toitu.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 12:56
Kui tekib nii palju panditaarat, et vanemad koos lastega saavad pidevalt neid kotte vedada, ei ole peres rahapuudus ilmselt suurim probleem. Raha kulub valedele asjadele lihtsalt. Ka neid on alati olnud.
-
Külaline
Peab ikka tohutuid summasid riigieelarvest pidudele kuluma, et need suudaks turismitalusid elus hoida. Parem vähendaks riigi (rahva)raha raiskamist, ei peaks maksukoormust suurendama ja turismitalusid uudaks ühiskond+turistid elus hoida.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 12:46
Cateringide ja turismitalude, peokohtade sissetulek ja leib on just suured grupid, mitte üksikud külastajad. Kui pole suuri gruppe, siis pole neil ka mõtet oma äri jätkata. Hulk kokkasid, ettekandjaid, koristajaid, turismitalunikke jne jääks tööta. Väiksest sissetulekust parem alternatiiv olla töötu või?
Nende min-te pidudega on veel see kurbloolisus, et paljud osalevad nö sundkorras, parema meelega veedaks nad selle aja oma perega.
-
Külaline
Kuidas sina tead millise aja jooksul taara kogunenud on ja kas see on üldsegi NENDE taara? Tean lapsi kes käisid naabrite taarat viimas, naabrid said vedamisekohustuse ära ja lapsed raha. F*kk sul on raske mingit kaastunnet onada, võtab tüki küljest?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:16Kui inimesel on nii vähe raha, et peab sööki korvist tagasi riiulisse panema, siis tõesti ei ole vaja osta pudelivett, karastusjooke ega mahlu klaastaaras. Need on mugavustooted, tegelikult täiesti ebavajalikud. Rahaga ei osata ümber käia ega mõistlikke/teadlikke valikuid poes teha. Seega polegi rahapuudus suurim probleem MOTTKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:07Kõvasti? 4-5 liikmelises peres tekib panditaarat tihti, veepudeleid, karastusjooke, apelsinimahla ja mahla klaastaaras. Aga õigus on sul jh, vaesed peaks ainult kloorimaitselist kraanivetti lürpima, asja neil poepudelite letti ongi hähKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:00
Justament. Panditaara tekkimiseks peab kõvasti limonaadi ja õlu lürpima. Äkki ostaks selle asemel toitu.
Mis su järgmine hiilgav idee on “just dont be poor?”
-
Külaline
Suurtes asutustes on ju palju inimesi. Kui pooled lähevad, siis on ka päris suur üritus. Egas neid siis lampi ei organiseerita, ikka inimeste arvu järgi. Sinu lohutuseks võib öelda, et tänu sellele on need enamasti palju tagasihoidlikuma eelarvega üritused kui olla võiksid. Inimesed on erinevad. Nagu siit näha, siis mõnele on suvepäevad elu suurim unistus, kuhu hirmsasti tahaks, aga paljudele mitte.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:08Milleks jumal hoidku neid üritusi siis vaja on kui ei viitista kohalegi minna?!Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 12:46Tausta kohv ja mitmetunnised lõunapausid??? Töötasin 15 aastat ametiasutuses. Selliseid hüvesid ei pakutud nende aastate jooksul kordagi. Üks suvepäev ei võrdu pideva pillerkaarega. Päris paljud ei viitsi sellistel üritustel mitte kunagi käia, sest midagi eriti ägedat ja metsikut pidutsemist seal ei toimu nagu mõni kadestaja arvab. Alati on töökohti, kus teenitakse alla keskmise. Kas seetõttu peab riigiasutustes permanentselt leinameeleolu olema?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 12:01
Olgu erasektoriga solidaarsed. Selliste uudiste valguses, alla keskmise palga saaja erasektoris ei saa mingeid suve, talve, kevadpäevi, jõulupidusid, suvepidusid. Miks teised kannatama peaks? Ainult erasektor väärib piitsutamist? Teised lõõgastugu ja naitigu edasi?
Ei kuku need “piitsutatud” töötajad kontorites ventikaga, puhkepäevade, tasuta kohviga ja mitmetunniste lõunapausidega midagi)
-
Külaline
No ku sa ikka kogu aeg näed neid taarat vedamas, mitte kord aastas, siis peab seda joogikraami sealt poest kogu aeg ka peale tulema. Tead lapsi, kes korra käisid taarat vedamas. Jessver minu lapspõlves oligi klaastara äravedu laste töö. Teha mingi ühekordse taaraeveo alusel järelduse, et majas on suur vaesus, on pigem sinu luulu. Me kõik viime ju seda selle kodust ära, mitte ei kogu lõputult. Loodan, et naabrid mind nälginuks ei pea, kui näevad taarakotiga toast lahkumas.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:19Kuidas sina tead millise aja jooksul taara kogunenud on ja kas see on üldsegi NENDE taara? Tean lapsi kes käisid naabrite taarat viimas, naabrid said vedamisekohustuse ära ja lapsed raha. F*kk sul on raske mingit kaastunnet onada, võtab tüki küljest?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:16Kui inimesel on nii vähe raha, et peab sööki korvist tagasi riiulisse panema, siis tõesti ei ole vaja osta pudelivett, karastusjooke ega mahlu klaastaaras. Need on mugavustooted, tegelikult täiesti ebavajalikud. Rahaga ei osata ümber käia ega mõistlikke/teadlikke valikuid poes teha. Seega polegi rahapuudus suurim probleem MOTTKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:07
Kõvasti? 4-5 liikmelises peres tekib panditaarat tihti, veepudeleid, karastusjooke, apelsinimahla ja mahla klaastaaras. Aga õigus on sul jh, vaesed peaks ainult kloorimaitselist kraanivetti lürpima, asja neil poepudelite letti ongi häh
Aga mis sinu hiilgav idee muidu oli? See, et jagage suvepäevadele kuluv raha Eesti vaestele, igaüks saab 10 eurot? Äkki on ikka mõistlikum investeerida ministeeriumide töötajatesse, et nood paremini tööd teeks ning riigiaparaati paremini töös hoiaks (mis tähendab ka sotsiaalse ebavõrdsusega tegelemist)? Ministeeriumide töötajate palgad pole midagi roosilist ning sinna normaalsete (loe: tööd südamega tegevate) töötajate leidmine pole kerge.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:19 Mis su järgmine hiilgav idee on “just dont be poor?”
Sa ise oled kõigist oma soodustustest loobunud muidugi juba nende naabrite kasuks (kui sul neid on) või teed neile pidevalt rahalisi kingitusi? Või miks muidu sa ministeeriumite töötajate motivatsioonipaketti vähendama tõttad, selleks ikka enda panus kõigepealt juba antud?
Mulle tundub, et sa lihtsalt virised - sest tahaks viriseda ja kelle muu suunas seda parem teha on, kui ebaisikulise riigi suunas. Keegi kohtusse andma ei tule ja mõttekaaslasi jagub ka.
-
Külaline
Mida sa JAURAD? Ma ei hakka SULLE nende elulugu ja pisidetaile jagama?! Mina märkan paljugu vaesust ümberringi. Sa paistad tahtvat hirmsasti vastanduda ja oma õigust taga ajada, leia keegi teine enda lõbustamiseks. Mulle aitab.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:23No ku sa ikka kogu aeg näed neid taarat vedamas, mitte kord aastas, siis peab seda joogikraami sealt poest kogu aeg ka peale tulema. Tead lapsi, kes korra käisid taarat vedamas. Jessver minu lapspõlves oligi klaastara äravedu laste töö. Teha mingi ühekordse taaraeveo alusel järelduse, et majas on suur vaesus, on pigem sinu luulu. Me kõik viime ju seda selle kodust ära, mitte ei kogu lõputult. Loodan, et naabrid mind nälginuks ei pea, kui näevad taarakotiga toast lahkumas.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:19Kuidas sina tead millise aja jooksul taara kogunenud on ja kas see on üldsegi NENDE taara? Tean lapsi kes käisid naabrite taarat viimas, naabrid said vedamisekohustuse ära ja lapsed raha. F*kk sul on raske mingit kaastunnet onada, võtab tüki küljest?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:16
Kui inimesel on nii vähe raha, et peab sööki korvist tagasi riiulisse panema, siis tõesti ei ole vaja osta pudelivett, karastusjooke ega mahlu klaastaaras. Need on mugavustooted, tegelikult täiesti ebavajalikud. Rahaga ei osata ümber käia ega mõistlikke/teadlikke valikuid poes teha. Seega polegi rahapuudus suurim probleem MOTT
-
Külaline
Riigiametites on iga liigutus ette kirjutatud, ei saa nad suvepäevade rõõmust midagi paremini teha. See ei ole tootev töö, et keera aga vunki juurde.
-
Külaline
Kui minu peres oleks kellelgi rahalised raskused siis ma toetaks, sama peaks olema laialdasemalt ühiskonnas. Suvepäevad on piisk meres, või arvad see on ainuke mitte kriisiajal kõige mõistlikum kulu? Mis motivatsioonipaketti teile vaja on? Suurem osa Eestist suudab ilma motivatsioonipaketita töötada, miks sa ENNAST nii eriliseks pead ja rohkem väärivaks kui teised?km70 kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:26Aga mis sinu hiilgav idee muidu oli? See, et jagage suvepäevadele kuluv raha Eesti vaestele, igaüks saab 10 eurot? Äkki on ikka mõistlikum investeerida ministeeriumide töötajatesse, et nood paremini tööd teeks ning riigiaparaati paremini töös hoiaks (mis tähendab ka sotsiaalse ebavõrdsusega tegelemist)? Ministeeriumide töötajate palgad pole midagi roosilist ning sinna normaalsete (loe: tööd südamega tegevate) töötajate leidmine pole kerge.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:19 Mis su järgmine hiilgav idee on “just dont be poor?”
Sa ise oled kõigist oma soodustustest loobunud muidugi juba nende naabrite kasuks (kui sul neid on) või teed neile pidevalt rahalisi kingitusi? Või miks muidu sa ministeeriumite töötajate motivatsioonipaketti vähendama tõttad, selleks ikka enda panus kõigepealt juba antud?
Mulle tundub, et sa lihtsalt virised - sest tahaks viriseda ja kelle muu suunas seda parem teha on, kui ebaisikulise riigi suunas. Keegi kohtusse andma ei tule ja mõttekaaslasi jagub ka.
Kuidas ministeeriumi töötaja paremat tööd teeb peale suvepäevi, kuhu, nagu üks eelkirjutaja mainis, ei viitsita minnagi ja tajutakse kohustusena?
-
Külaline
Mina kauba tagasi panemist ei ole näinud, aga paar päeva tagasi kuulsin Grossis: nii ilusad murelid! Palju maksavad? 5 euri. Ja hakkasid kastist väikseid aprikoose korjama. Täiesti viisaka välimusega mees ja naine olid.
-
Külaline
Ega suvepäevad ametnike ainust laiamine ole, neil ju 13. palk, prisked preemiad, lahti laskmise korral saavad tipud tohutud summad.
-
Külaline
Egas need riigiasutustes töötajad ka nüüd mingid rikkurid ole. Tavalised keskmised inimesed. Vaesust on alati olnud ja seda ma olen terve elu siin ja seal näinud. Mina jällegi sellist nö uusvaesust ei näe, mis alles hiljuti sündinud. Tänased vaesed ei ole kunagi heal järjel olnudki. Küsimus on, kas laste sündimise hetkel olid vanemad heal järjel? Miks otsustati lapsed saada vaatamata vaesusele? Lapsetoetus ahvatles? Aga kui laste vanemad on näiteks kelnerid cateringi ettevõttes ja see peab nüüd pillid kotti panema, sest riigiasutused üritusi ei korralda, siis on jube hästi? Parem istugu tegevusetult stressiga kodus, kui et riik hoiab raskel ajal nende töökohad alles?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:28Mida sa JAURAD? Ma ei hakka SULLE nende elulugu ja pisidetaile jagama?! Mina märkan paljugu vaesust ümberringi. Sa paistad tahtvat hirmsasti vastanduda ja oma õigust taga ajada, leia keegi teine enda lõbustamiseks. Mulle aitab.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:23No ku sa ikka kogu aeg näed neid taarat vedamas, mitte kord aastas, siis peab seda joogikraami sealt poest kogu aeg ka peale tulema. Tead lapsi, kes korra käisid taarat vedamas. Jessver minu lapspõlves oligi klaastara äravedu laste töö. Teha mingi ühekordse taaraeveo alusel järelduse, et majas on suur vaesus, on pigem sinu luulu. Me kõik viime ju seda selle kodust ära, mitte ei kogu lõputult. Loodan, et naabrid mind nälginuks ei pea, kui näevad taarakotiga toast lahkumas.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:19
Kuidas sina tead millise aja jooksul taara kogunenud on ja kas see on üldsegi NENDE taara? Tean lapsi kes käisid naabrite taarat viimas, naabrid said vedamisekohustuse ära ja lapsed raha. F*kk sul on raske mingit kaastunnet onada, võtab tüki küljest?
-
Külaline
Ilmselgelt pole sa kunagi riigiasutuses töötanud. Pole mingit 13. palka, priskeid preemiaid ja koondamise korral samad reeglid nagu teistel inimestel. Sa räägid tippude tippudest Enamus ametnikke ole juhid, ammugi tippjuhid. Need suveüritused ei ole juhtidele, sest nad saavad omale lubada paremat meelelahutust kuskil mujal.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:40 Ega suvepäevad ametnike ainust laiamine ole, neil ju 13. palk, prisked preemiad, lahti laskmise korral saavad tipud tohutud summad.
Nii, seega sa siis toetad neid naabrilapsi? Ütle nüüd otse. Laialdasemalt ühiskonnas jne.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:32 Kui minu peres oleks kellelgi rahalised raskused siis ma toetaks, sama peaks olema laialdasemalt ühiskonnas.
Miks sa minust räägid? Mina ei ole riigiametnik. Ma lihtsalt saan asjadest aru, erinevalt sinust. Ja luba naerda, et "suurem osa Eestist" motivatsioonipaketita töötab. Vabanda, aga täpselt vastupidi on. Üha olulisem on, et lisaks palganumbrile oleks ettevõttel välja käia üritusi, soodustusi, spordivõimalusi ja muud taolist. Sa elad kuskil 90-ndates oma mõtetes.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:32 Mis motivatsioonipaketti teile vaja on? Suurem osa Eestist suudab ilma motivatsioonipaketita töötada, miks sa ENNAST nii eriliseks pead ja rohkem väärivaks kui teised?
Viimati muutis km70, 20 Juul 2024 13:48, muudetud 1 kord kokku.
Täiesti ükskõik. Firmad korraldavad ka suvepäevi oma töötajatele. Ministeeriumites on töötajad, kes paraku-paraku! on riigi palgal. Ei näe probleemi.
Viimati muutis Mauno, 20 Juul 2024 13:53, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Miks sa siis ei lähe riigiametnikus? Tasuta kohv, mitmetunnised lõunapausid, 13. palk, prisked preemiad. Mina ja kandideeri. Hoiatuseks ütlen, et sind tabab suur šokk. Pole mitte ühtegi nendest hüvedest.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:40 Ega suvepäevad ametnike ainust laiamine ole, neil ju 13. palk, prisked preemiad, lahti laskmise korral saavad tipud tohutud summad.
-
Külaline
Sa ei saa erinevusest aru? Firmad teenivad pidutsemiseks ise raha.
Eeeeem.... aga riigiametnikud siis ei tohigi kunagi ühtegi asutuse peost/üritusest osa saada, sest nad on riigi palgal? Seal on tuhandeid tavalisi inimesi, kes elavad võib-olla Mustamäe korteris 3 lapsega või mida iganes. Arvad, et seal on kõik kaelani kullas? Pole see ministeerium nüüd mingi imekoht, riigiametnike palgad on pigem kesised, kui me just tippjuhtidest ei räägi.
-
Külaline
Vanas perekoolis ju tehti küsitlus, et milliseid hüvesid teie töökohas pakutakse. Sealt selgus, ikka väga palju panustavad ettevõtted oma töötajate hüvedesse. Neid, kes ütlesid, et neil ei pakuta mitte midagi, oli seal väga vähe. Sügiseti on Tallinnas lahtiste uste päevad ja käisin isegi tutvumas kaasaegsete kontoritega ja tingimused olid töötajatele väga head. Ettevõtted ei looda enam ammu sellele, et töötajad saab enda juures hoida vaid palgaga. Häid töötajaid ei ole Eestis lademes ja nende leidmiseks peab tööandja ühe rohkem vaeva nägema. Tasuta puuviljad, snäkid, spordisaalid, tervisekindlustus, üritused on enamikes kaasaegsetes ettevõtetes täna tavalised.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], rucola, Semrush [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 3 külalist