Kas teile sobiks pühapäeva hommik:

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Mai 2026 23:40
Külaline kirjutas: 21 Mai 2026 11:48 1. Anu Välbaga
2. Rain Lõhmusega
3. LHV-ga
4. Muu (kirjelda)

https://elu24.postimees.ee/8475145/saut ... ik-rainiga
Ma jookseks sellise tööandja juurest nii kuis jalad võtavad. Täielik orjapidaja mentaliteet.

"Kolmapäeval andis sõnakas pankur «Pealtnägijale» intervjuu, kus avaldas, et LHV pangas ei ole kohta inimesele, kes ei ole nõus näiteks pühapäeviti töötama."
Õige suhtumine. Tahad areneda ja saada head töötasu-tuleb olla valmis töötama.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2026 00:51
Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 00:03Täiesti teine teema on aga, kui näiteks analüütikule teatatakse pühapäeva hommikul, et on vaja tööle tulla.
Ehk on ka analüütiku töölepingus selline nõue kirjas? Kui mingi jama juhtub, tuled ja analüüsid.
Usun, et nt kriminalistid töötavad samuti - kui juhtus, tulevad välja. Väga spetsialiseerunud arstid samuti, isegi kui nad valves pole.
Elektrikute meeskondi mobiliseeritakse ka iga tormi järel suva maakonnas. Töötavad samuti suva kellaajal, kui on vaja.
Lõputult on ju ameteid, kus on vaja töötada just siis, kui on vaja ja nädalapäev üldse ei loe.
Mis pangas erilist on? Ka IT-mehi võidakse iga kell välja kutsuda.
Just täna õhtul oli Swedis kiri, et on probleem, üritame lahendada.
Eile oli sama teade maksuametis. Ikka keegi neid asju lahendab, olgu tööaeg või pühapäev või mitte.
Kui kõik peab toimima 24/7, siis on küsimus põhiliselt selles, kui palju töötajaid seda katab. Kas võetakse tööle rohkem töötajaid, kes vahetavad üksteist ja suudavad töömahu ilusti katta ja vahepeal puhata ka? Või jagatakse sama töömaht väheste töötajate vahel ja sisendatakse neile, et kui te tehtud ei saa - siis läheb asutusel halvasti ja meil kõigil halvasti? Ja töötaja ongi väljaspool tööaega tööl ja loobub vabast ajast, sest töö maht oli liiga suur, et seda tööajaga raames ära teha, aga kui ei tee - siis on justkui saamatu ja kasutu. Muidugi on iga töötaja palkamine ettevõttele kulu, tööjõukulu, nii et kasulikum oleks justkui võtta vähem töötajaid ja las rabelevad väljaspool tööaega ka.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2026 13:00
No vaata, üks asi on see, kui inimene saab nende ebatavalisel ajal töötamise/välja tulemiste eest muul ajal vaba aega tagasi.
Linnaliini trammijuht/bussijuht võibolla töötab isegi vana-aasta õhtul, aga saab ju selle eest muul ajal vaba aja. Eelpool kirjeldatud juuksurist ja et ta on oma eluga rahul, ma saan ka aru - tal on vaba aeg lihtsalt teisel ajal kui tüüpilisel inimesel (hommikupoole), aga see on tal olemas.

Hulluks läheb asi siis, kui keegi töötab kogu aeg - hommikul alustab, aga õhtul kell 9 paneb edasi, nädalavahetused uhab töötada, seejärel on jälle esmaspäev ja kõik otsast peale jne.

Siis tekib juba küsimus, et kas inimesel isiklikku, pereelu ka üldse saab olla - kodus toimetamist, oma perega aja veetmist? Ilmselt ei saa ega tohigi olla - pole ette nähtud!
Meil ei ole juba ammu orjanduslikku korda, et PEAB kuskil kindla koha peal töötama. Kui tingimused ei sobi - liigu mujale. Sinu asemele tuleb see, kellele sobivad. Nagu juba öeldud - pole kuulda olnud, et LHV töötajaid ei leia. Pingeridades on ta ju lausa ihaldusväärste tööandjate TOPi eesotsas.

https://www.cvkeskus.ee/karjaarikeskus/ ... ndjad-2025
Külaline

2. Rain Lõhmusega
3. LHV-ga
4. Muu (kirjelda)

Ma jookseks sellise tööandja juurest nii kuis jalad võtavad. Täielik orjapidaja mentaliteet.

"Kolmapäeval andis sõnakas pankur «Pealtnägijale» intervjuu, kus avaldas, et LHV pangas ei ole kohta inimesele, kes ei ole nõus näiteks pühapäeviti töötama."
Kas sa oled keegi nende seast, kelle jaoks töölkäimine on piin ja õudus ning kes lõpetaks koheselt töötamise, kui enam raha tõttu ei peaks?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2026 14:41
2. Rain Lõhmusega
3. LHV-ga
4. Muu (kirjelda)

Kas sa oled keegi nende seast, kelle jaoks töölkäimine on piin ja õudus ning kes lõpetaks koheselt töötamise, kui enam raha tõttu ei peaks?
Eks oleneb tööst ja töökohast, kas on piin ja õudus tööl käia või pole piin ja õudus tööl käia.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 13:07
LHV pangas ei ole kohta inimesele, kes ei ole nõus näiteks pühapäeviti töötama."
On see seal siis iganädalane pühapäeviti?
Vabu päevi ikka on?
Kui pole siis ju seadusevastane.

Ehk kes pole nõus surnuks töötama, sel pole kohta lhv-s?
Külaline

Esimest varianti jälestan. Teised on ükskõik. Oleksin oma lemmikloomaga metsas.
Külaline

Pingutad, et veri ninast väljas omanike heaks ja läbipõlenuna saad sõnumiga vallandamisteate. Nii pingutada tasub ainult enda firmas.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2026 16:21
Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 13:07
LHV pangas ei ole kohta inimesele, kes ei ole nõus näiteks pühapäeviti töötama."
On see seal siis iganädalane pühapäeviti?
Vabu päevi ikka on?
Kui pole siis ju seadusevastane.

Ehk kes pole nõus surnuks töötama, sel pole kohta lhv-s?
Töötan ka pangas, ja tean, et on vaja tööd teha ka nädalavahetusel. Nii klienditeenindusel kui ka IT-l. Samas, on ju loogiline, et töötamine toimub tööaja seaduse järgi. Ehk siis - oled pühapäeval tööl, siis on sul nädala sees mingi päev vaba. Kui see nii ei ole, siis on see tööaja rikkumine.

Nats naljakas oleks tööd teha nii, et sul on fikseeritud palk ja tööaeg, aga tööandja leiab, et peaksid tasuta veel mingitel puhkepäevadel rügamas käima. Selline tööandja tuleks vastutusele võtta!
Külaline

Lõhmuse jutust jäi just selline mulje, et iga hetk peab tema heaks tööl olema. Mis muidu LHV-s erilist oleks, paljudes kohtades töötatakse nädalavahetuse, isegi öösel.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 21:16 Pingutad, et veri ninast väljas omanike heaks ja läbipõlenuna saad sõnumiga vallandamisteate. Nii pingutada tasub ainult enda firmas.
Jah, need omanikud su palga ju maksavad, seega korraliku tasu eest peadki pingutama. Enne läbipõlemist tuleb aeg maha võtta ja puhkama sõita, soovitavalt kuuks.
Külaline

Mäletan perekooli ajast teemasid - viin kõik oma säästud LHV-sse, sest see on Eesti pank. Ausalt, sellise käitumise peale viiks ma oma säästud ükskõik kuhu panka, aga seal enam ei hoiaks. Loodan siiralt, et kõik kliendid reageerivad selle poliitika peale!
Külaline

Töötan ka pangas, IT-arenduses. Ja üldse ei suuda Lõhmusest aru saada. See, kuidas ta seda ütles, ei olnud ju see, et kuna teenus peab 24*7 püsti olema, siis vajadusel osad inimesed töötavad igal ajal. Jah, loomulikult töötavad, kui vaja. Aga see ei tähenda sugugi seda, et redisekasvatamuse asemel peavad kõik pühapäevast töötegemist eelistama. Aga just sellise sõnumi ta ju andis. Ma ei saa ausalt aru, mis on meediasse selliste sõnumitega tulemuse eesmärk? Kliente ta vaevalt selle abil juurde saab. Pigem olen kuulnud inimestest, kes sellise orjapidamisliku arrogantsi pärast LHV-st ära kolida plaanivad. Head töötajad ka vaevalt, et sellise jutu peale sinna tormi jooksevad. Minu kolleegid küll hetkel LHV- d ei eelistaks praegusele tööandjale. Mis see on tal? Proovib endast mingit sellist kuvandit luua? Aga miks?

Mina olen väga rahul oma tööga ja tööandjaga. Mul on üsna suur vabadus otsustada, kuidas oma töid ja tööaega organiseerin. Kui vaja, saan tööajal oma eraasju ajada, kui vaja teen väljaspool tööaega tööd. Peaasi, et asjad õigeks ajaks tehtud on. Kui kuskil mingi kriis on, kus mina aidata saan, siis teen, olgu see või pühapäeval ja ületunnitasu ei küsi. See on sellise suhteliselt vabaduse korral minu jaoks elementaarne. Aga kui mu tööandja Lõhmusega sarnast juttu rääkima hakkaks, siis võtaks see küll motivatsiooni maha ja ilmselt hakkaksin uut tööd otsima. Orjana ma ei ole nõus töötama.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mai 2026 14:53 Aga kui mu tööandja Lõhmusega sarnast juttu rääkima hakkaks, siis võtaks see küll motivatsiooni maha ja ilmselt hakkaksin uut tööd otsima. Orjana ma ei ole nõus töötama.
Otsi, otsi. Praegu on iga koha peale 100+ kandidaati ja pole sina neist millegi poolest etem. Jäädki otsima.
Külaline

Nojah, eks konkurss sõltub ikka ametikohast. IT- arendajaid nüüd küll sadade kaupa üle ei ole. Ja õnneks mu tööandja on mõistlik ja oskab hinnata oma töötajaid ning saab aru, et lisaks tööle on inimestel ka eraelu. Nii et ei ole mul plaanis midagi otsida, miks peaksin. Eks LHV töötajad peavad otsustama, kas selline sõnum juhtidelt on neile sobiv või hakkavad uut kohta otsima. Meie juures on headele tegijatele kindlasti tööd pakkuda.
Külaline

https://toptooandja.ee/aasta/top-tooand ... tulemused/
Paistab, et pühapäevane töötamine pole kõigi jaoks probleem, kui LHV endiselt TOP-s.
Külaline

Mina olen ka pühapäeval töötanud, kui on mingi kriitiline moment ja mingi asjaga oleme maha jäänud ja tähtaeg kukub. Aga saan selle eest ka väärilise tasu ja pärast puhata. Võib-olla ta mõtleski seda, et kriitilisel ajal oled valmis töötama ka nädalavahetustel, mitte ei ütle, et ei huvita, mul on eraelu ka. Aga see pole ometi normaalne, et inimene rabab vahetpidamata 24 tundi ööpäevas puhkepäevadeta, sest see pole tegelikult ka tööandjale kuidagi kasulik. Keerulisemad tööd saab inimene selgeks alles kolme aastaga ja kui ta pidevalt töötab ja üldse ei puhka, pead võtma jälle uue ja hakkama otsast. See pole kuidagi rahaliselt kasulik.
Külaline

Küll sa oled oma vanuse pärast mures, arvad, et teistele on ka solvav kui vanaks peetakse või?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mai 2026 19:19 Küll sa oled oma vanuse pärast mures, arvad, et teistele on ka solvav kui vanaks peetakse või?
Jah, eks loomulikult otsivad noored innukalt võimalust esimest töökogemust saada. Samad noored kandideerivad ka teistesse pankadesse. Kuskilt peab ju oma karjääri alustama ja pank on väga hea algus. Kõikides pankades on praktikalohtadele suur konkurss.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 00:51
Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 00:03Täiesti teine teema on aga, kui näiteks analüütikule teatatakse pühapäeva hommikul, et on vaja tööle tulla.
Ehk on ka analüütiku töölepingus selline nõue kirjas? Kui mingi jama juhtub, tuled ja analüüsid.
Usun, et nt kriminalistid töötavad samuti - kui juhtus, tulevad välja. Väga spetsialiseerunud arstid samuti, isegi kui nad valves pole.
Elektrikute meeskondi mobiliseeritakse ka iga tormi järel suva maakonnas. Töötavad samuti suva kellaajal, kui on vaja.
Lõputult on ju ameteid, kus on vaja töötada just siis, kui on vaja ja nädalapäev üldse ei loe.
Mis pangas erilist on? Ka IT-mehi võidakse iga kell välja kutsuda.
Just täna õhtul oli Swedis kiri, et on probleem, üritame lahendada.
Eile oli sama teade maksuametis. Ikka keegi neid asju lahendab, olgu tööaeg või pühapäev või mitte.
Sa oled asjast valesti aru saanud. Analüütiku töö ei ole jama korral tulla ja analüüsima hakata. Ja kui ka on, siis see ongi tal töölepingus kirjas, samamoodi nagu neil elektrikutel, arstidel jne. Aga ei ole mingit ühtset reeglit, et kui töötad IT-mehena, siis võidakse sind iga kell välja kutsuda. Kutsutakse ikka ainult neid välja, kel ongi töölepingus nii kirjas ja kes ongi nö. valves. Tekib töövälisel ajal mingi jama, siis võetaksegi nendega ühendust ja nemad tulevad lahendama. Mitte nii, et helistakse Matile, aga tema on sõpradega väljas joomas ja ei ole töövõimeline, siis helistatakse Katile, aga tema on parasjagu Võrus vanaema juures ja lõpuks saadakse kätte töövõimeline Toomas ja tema siis hakkab lahendama. Ka sellistel ametikohtadel töötavatel inimestel on ette nähtud oma isiklik vaba aeg ja puhkepäevad ja neil on oma graafik, kes millal peab valmis olema jamasid lahendama. Isegi väga spetsialiseerunud arstidel on õigus puhata ja veeta oma vaba aega teisiti kui tööl.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke ja 7 külalist