Hei, maitsepungade teadlased!
-
Külaline
Hei, maitsepungade teadlased!
Kuidas teile seller maitseb, kas tõesti mõru ja soolane nagu üks seda internetis kirjeldanud on? Mu meelest ei ole kumbagi. No ei ole kuskilt otsast soolane ega mõru. Pigem selline rabarberi vanavanaisa välimuse ja palju mahedama olekuga.
Maitset õnneks ei mäleta, aga seda mäletan küll, et kui sai kord proovitud, ajas mul südame pahaks. Nagu petersellgi, sama toimega. Mõlemad on vänged ja halva maitsega.
-
Külaline
-
Külaline
Ei meeldi ka seller ega koriander, petersell meeldivad. Kunagi õppisin psühholoogiat ja seal räägiti, et ega vägisi midagi sisse pressida pole mõtet, järelikult on sinu seedeensüümid sellised, et neile ei sobi teatud asjad. Kui sulle see maitse tundub tõeliselt ebameeldiv ja ajab südame pahaks, siis ei maksa toppida. Kui aga tunne on, et lihtsalt ei veider või ei meeldi, aga mingit tugevat ebameeldivat reaktsiooni ei ole, siis võib harjumise mõjul asi muutuda, et hakkab meeldima. Seller ei tundu mulle mõru ega kibe, aga lihtsalt vastumeelne maitse. Nagu selle lehelutika oleks suhu pistnud. Sama koriandriga, mis ka osadele väga meeldib ja teistele üldse mitte.
-
Külaline
Ei ole just suurim selleri fänn aga mõru ja soolane see küll pole. Ma ei oskagi seda maitset kirjeldada või millegiga võrrelda. Ongi spetsiifiline selleri maitse ... mõne supi sees olen tarbinud.
-
Külaline
Smuuti sees kärab küll, kui panna kurk, seller, porgand ja pärast paksem osa ära sõeluda ning vedelik juua. Võid 10h jalgel lasta pärast seda, kuidagi palju energiat annab.
-
Külaline
Mõru ja soolane... tundub, et see inimene, kes niimoodi sellerit kirjeldab, on seda mingi toidu sees saanud, kus sellised maitsed olid. Kuidas saab käögivili kasvada soolaseks? Ei ole loogiline.
-
Külaline
Nt petersell on selline taim, mis pole ise küll soolane, aga lisab toitudele justkui soola. Aitab vähendada tegeliku soola lisamist.Külaline kirjutas: ↑16 Mai 2026 21:04 Mõru ja soolane... tundub, et see inimene, kes niimoodi sellerit kirjeldab, on seda mingi toidu sees saanud, kus sellised maitsed olid. Kuidas saab käögivili kasvada soolaseks? Ei ole loogiline.
Selleri maitset kirjeldatakse tihti mõrkja ja soolasena, nt ka siin:
https://biomarket.ee/blog/seller-monusa ... e-kasutada
-
Külaline
Sulle vist tervislikud asjad üldse ei maitse?
Ikka maitsevad. Söön müslit, kaerahelbeputru, puuvilja, jogurtit - kõik pidid tervislikud olema. Aga vänged ja teravad ei maitse jah, õigemini, tervis ei kannata. Näiteks magusa chilli kaste on hea küll ja nagu eriti vänge ka ei tundu, aga mul hakkab sellest kõht valutama. Värske küüslauguleib on ka hea maitsega, aga jällegi, kõht hakkab valutama. Nii et kes teab, ega's need teravad/vänged pruugi tervislikud ollagi.
-
Külaline
Tolmukübe kirjutas: ↑17 Mai 2026 16:40 Ikka maitsevad. Söön müslit, kaerahelbeputru, puuvilja, jogurtit - kõik pidid tervislikud olema. Aga vänged ja teravad ei maitse jah, õigemini, tervis ei kannata. Näiteks magusa chilli kaste on hea küll ja nagu eriti vänge ka ei tundu, aga mul hakkab sellest kõht valutama. Värske küüslauguleib on ka hea maitsega, aga jällegi, kõht hakkab valutama. Nii et kes teab, ega's need teravad/vänged pruugi tervislikud ollagi.
Sinu nimekirjast on tervislik ainult jogurt. Eriti juhul, kui suhkruta kreeka jogurt.
Kui poemüsli, siis tervislikust kaugel. Ise tuleks teha. Kaerahelbepudru puhul loeb ka, kuidas tehtud. Puuviljad on fruktoos ja samuti pole hea liiga palju tarbida.
-
Külaline
Tõesti. Vaid maitsestamata jogurt on tervislik. Muud on üsna suured suhkrupommid.Külaline kirjutas: ↑17 Mai 2026 21:54Tolmukübe kirjutas: ↑17 Mai 2026 16:40 Ikka maitsevad. Söön müslit, kaerahelbeputru, puuvilja, jogurtit - kõik pidid tervislikud olema. Aga vänged ja teravad ei maitse jah, õigemini, tervis ei kannata. Näiteks magusa chilli kaste on hea küll ja nagu eriti vänge ka ei tundu, aga mul hakkab sellest kõht valutama. Värske küüslauguleib on ka hea maitsega, aga jällegi, kõht hakkab valutama. Nii et kes teab, ega's need teravad/vänged pruugi tervislikud ollagi.
Sinu nimekirjast on tervislik ainult jogurt. Eriti juhul, kui suhkruta kreeka jogurt.
Kui poemüsli, siis tervislikust kaugel. Ise tuleks teha. Kaerahelbepudru puhul loeb ka, kuidas tehtud. Puuviljad on fruktoos ja samuti pole hea liiga palju tarbida.
-
Külaline
Miks sa üldse arvad, et mingi tööstuslik kaste peaks tervislik olema?
Lisan pisut värsket tšillit mitmesse toitu, ei peagi alati just vürtsikas olema, annab veidi lisamaitset. On tervislik küll.
Kui sulle kaste ei sobi, ehk on asi pigem lisaainetes, mitte tooraines?
-
Külaline
Ma just tahtsin sama lisada. Olen siiski üsna veendunud, et TK ei söö maitsestamata jogurteid. Seega, nagu ikka - tema teadmised tervislikust toitumisest ei ole kiita.Guest kirjutas: ↑17 Mai 2026 22:32Tõesti. Vaid maitsestamata jogurt on tervislik. Muud on üsna suured suhkrupommid.Külaline kirjutas: ↑17 Mai 2026 21:54Tolmukübe kirjutas: ↑17 Mai 2026 16:40 Ikka maitsevad. Söön müslit, kaerahelbeputru, puuvilja, jogurtit - kõik pidid tervislikud olema. Aga vänged ja teravad ei maitse jah, õigemini, tervis ei kannata. Näiteks magusa chilli kaste on hea küll ja nagu eriti vänge ka ei tundu, aga mul hakkab sellest kõht valutama. Värske küüslauguleib on ka hea maitsega, aga jällegi, kõht hakkab valutama. Nii et kes teab, ega's need teravad/vänged pruugi tervislikud ollagi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Semrush [Bot], Triibu ja 12 külalist