Lähedase viinaviga

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eks need emad, ämmad kelle üle nüüd nutate, on ka peenete dringitajatena alustanud.
Keha harjub alkoholiga, mistõttu sama "lõõgastuse" saavutamiseks on vaja juua järjest suuremaid koguseid.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 14:41 Eks need emad, ämmad kelle üle nüüd nutate, on ka peenete dringitajatena alustanud.
Keha harjub alkoholiga, mistõttu sama "lõõgastuse" saavutamiseks on vaja juua järjest suuremaid koguseid.
Väide, et alkohoolikud on nii alustanud, on kindlasti tõsi, kuid sina teed siit ka teistpidise järelduse, nagu kõik, kes dringitajatena alustaks, lõpetaks alkohoolikutena - see on tõest väga kaugel. Seega pole sihukesel jutul, et "vaadake, kuidas perekoolis reedeti jooma hakati" mingit mõtet. Mina olen üks neist, kes seal mõnikord õhtuti drinki tegi ja praeguseks olen täiesti alkoholist loobunud, ei maitse ega huvita. Olen kindel, et 90% neist, kes seal drinki tegid, on samamoodi täiesti normaalset eluviisi elavad naised.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 16:20 Väide, et alkohoolikud on nii alustanud, on kindlasti tõsi, kuid sina teed siit ka teistpidise järelduse, nagu kõik, kes dringitajatena alustaks, lõpetaks alkohoolikutena - see on tõest väga kaugel. Seega pole sihukesel jutul, et "vaadake, kuidas perekoolis reedeti jooma hakati" mingit mõtet. Mina olen üks neist, kes seal mõnikord õhtuti drinki tegi ja praeguseks olen täiesti alkoholist loobunud, ei maitse ega huvita. Olen kindel, et 90% neist, kes seal drinki tegid, on samamoodi täiesti normaalset eluviisi elavad naised.
Ainult et seda, ka sinust saab või ei saa dringitades alkohoolik, saad sa teada alles siis, kui sul pole enam jõudu olukorda muutma hakata. Kui sa juba oled alkohoolik valmis, kuigi sa võid omale ise väita, et probleemi ei ole, see mõni drink pole mingi joomine.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 16:20Mina olen üks neist, kes seal mõnikord õhtuti drinki tegi ja praeguseks olen täiesti alkoholist loobunud, ei maitse ega huvita.
See on huvitav jah, et mõnel kui tervis perZes, siis saavad järsku ilma drinkimata ka olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 14:20
Guest kirjutas: 11 Mai 2026 12:28
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 10:15 Alkohoolik valib alati alkoholi, sellest ei tohi tunda end isiklikult puudutatuna, sest inimene on haige. Üks minu vanem on ka kaotanud oma elus kõik: pere, töö, tervise. Jätkab endiselt samas vaimus. Kõige hullem on, et selline jääb ju pärast laste kantseldada. Juba mõni aasta tagasi arvas ta, et lapsed peaksid tema arveid maksma. Ise joob oma tööturaha maha. Pigem see on see osa, mis viha teeb, et hakka veel joodikut ülal pidama, et ta saaks rahus end surnuks juua.
Alkohooliku lapsed ei pea oma vanemat ülal pidama.
Perekonnaseadus ütleb midagi muud.
Ei ütle, ju sa ei oska seda lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 14:17 Kas selle sõbrannaga jooksma, treeningule või jalutama ei või joomise asemel minna?
Ei, ma teen rangelt trenni üksi ning kõndimas käin klappidega. Pealegi kas arutate jõusaalis elu raskete probleemide üle?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 16:44Pealegi kas arutate jõusaalis elu raskete probleemide üle?
Kui siis ainult kergete probleemide üle.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 16:28
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 16:20Mina olen üks neist, kes seal mõnikord õhtuti drinki tegi ja praeguseks olen täiesti alkoholist loobunud, ei maitse ega huvita.
See on huvitav jah, et mõnel kui tervis perZes, siis saavad järsku ilma drinkimata ka olla.
Mu tervis on tugev ja hea ning mul pole kunagi elus olnud probleemi "ilma drinkimata olemisega".
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 16:24
Guest kirjutas: 11 Mai 2026 16:20 Väide, et alkohoolikud on nii alustanud, on kindlasti tõsi, kuid sina teed siit ka teistpidise järelduse, nagu kõik, kes dringitajatena alustaks, lõpetaks alkohoolikutena - see on tõest väga kaugel. Seega pole sihukesel jutul, et "vaadake, kuidas perekoolis reedeti jooma hakati" mingit mõtet. Mina olen üks neist, kes seal mõnikord õhtuti drinki tegi ja praeguseks olen täiesti alkoholist loobunud, ei maitse ega huvita. Olen kindel, et 90% neist, kes seal drinki tegid, on samamoodi täiesti normaalset eluviisi elavad naised.
Ainult et seda, ka sinust saab või ei saa dringitades alkohoolik, saad sa teada alles siis, kui sul pole enam jõudu olukorda muutma hakata. Kui sa juba oled alkohoolik valmis, kuigi sa võid omale ise väita, et probleemi ei ole, see mõni drink pole mingi joomine.
Seda küll. Siiski ei juhtu sellist jama igaühega ning isegi mitte enamusega meist. Alkoholisõltuvusse jäävad vähesed, täiesti põhja joomise tasemeni jõuab neist veel omakorda väike osa. Sama hästi võiks sa väita, et inimesed ei tohi süüa midagi magusat, sest kõik paksuks minekud algavad just sellest torditükist, mille sa praegu võtad ...
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 12:07 Sama võib öelda igasuguste krooniliste enesehaletsejate ja depressiivikute jms “enesetapumõtetega” isikute kohta, kes on lähedastele ja sõpradele vaimseks ja füüsiliseks koormaks. Terveks nad justkui saadaka eriti ei soovi, tuhandeid vabadusi alati -raske lapsepõlv, ajukeemia paigast ära, sitt elu, hingeline trauma jne. Äravahetmiseni sama jutt, mis keskmisel joodikul või mōnel muul sõltlasel põhimõtteliselt. Midagi mõistlikku soovitada, siis oled loll, kes ei mõista nende rasket haigust ja nende keerulist hingeelu.
Misasja sa siin võrdled praegu? Sa paned ühte patta alkoholismi, depressiooni ja iseõpitud abituse? Alkoholism on sõltuvushäire ja depressioon on päris haigus.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 16:42

Sa ise oskad seadust lugeda? Ei jää sellist muljet. Perekonnaseadus ei tee mingit vahet alkohoolikust, diabeetikust, migreenikust ega hüpohondrikust vanema vahel. Oluline on, kuidas vanem on täitnud oma kohust lapse ülal pidamisel. Kui on täitnud, siis on ka lapsel tema vastu kohustused. Kui ei ole täitnud, siis saab kohus vabastada lapse kohustusest vanemat ülal pidada, kuid iga juhtum vaadatakse eraldi üle. See, kas vanem joob piima, viina, kalja või vett, ei ole siinkohal oluline.
Külaline

Sa loe vahel lisaks lobafoorumitele midagi muud ka. Neid lugusid on ikka ja jälle meediast läbi käinud, kuidas ennast teovõimetuks joonud vanema lastelt nõutakse hooldekodukoha eest tasumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 18:15

Sa loe vahel lisaks lobafoorumitele midagi muud ka. Neid lugusid on ikka ja jälle meediast läbi käinud, kuidas ennast teovõimetuks joonud vanema lastelt nõutakse hooldekodukoha eest tasumist.
Paistab, et sul tasub endal end veidi asjadega kurssi viia. Kes nõuab tasumist? KOV. Loomulikult nõuab, see on esimene asi, mida nad teevad. Esiteks on meil juba mitu aastat hooldekodu KOV ülalpidamisel.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 17:56
Sa ise oskad seadust lugeda? Ei jää sellist muljet. Perekonnaseadus ei tee mingit vahet alkohoolikust, diabeetikust, migreenikust ega hüpohondrikust vanema vahel. Oluline on, kuidas vanem on täitnud oma kohust lapse ülal pidamisel. Kui on täitnud, siis on ka lapsel tema vastu kohustused. Kui ei ole täitnud, siis saab kohus vabastada lapse kohustusest vanemat ülal pidada, kuid iga juhtum vaadatakse eraldi üle. See, kas vanem joob piima, viina, kalja või vett, ei ole siinkohal oluline.
Mina oskan seadust lugeda, sina mitte. Kui ülalpeetava abivajadus tuleb tema ebamõistlikust käitumisest, siis sellist inimest ülal pidama ei pea. Kui joob end vigaseks, siis nii on.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 17:56Sa ise oskad seadust lugeda? Ei jää sellist muljet. Perekonnaseadus ei tee mingit vahet alkohoolikust, diabeetikust, migreenikust ega hüpohondrikust vanema vahel. Oluline on, kuidas vanem on täitnud oma kohust lapse ülal pidamisel. Kui on täitnud, siis on ka lapsel tema vastu kohustused.
Kui lapsed väiksed olid, siis vast ikka täitis ja ongi lastel kaelas see kohustus.
Külaline

Isad tõmbavad laste juurest minema, neid saab kergemini kohustuste mittetäitjaks tunnistada. Kuidas memme elu tõestad, eks ta mõnel päeval ikka kaine ka oli ja lastele suppi keetis.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Loen kommentaare ja peale paari inimese ei mõista ikka mitte keegi, mis asi on sõltuvushaigus. See ei pea olema alkoholism, sõltuvushaigusi on ka teisi, aga neil kõigil on iseloomulikud jooned ja üheks neist on haiguskriitika puudumine ehk siis sa ei saa öelda nt kasiinosõltlasele, et ahh, mis sa lollakas seda raha sinna tassid, nagunii ei võida....
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 18:33
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 17:56

Mina oskan seadust lugeda, sina mitte. Kui ülalpeetava abivajadus tuleb tema ebamõistlikust käitumisest, siis sellist inimest ülal pidama ei pea. Kui joob end vigaseks, siis nii on.
Palun viita siis paragrahvile, millele sa toetud, kui kõik sinu arvates seadust valesti loevad/sellest aru ei saa!
Külaline

Mina olen aru saanud, et naised, kes tulevad muidu normaalsest perest ja on noorena normaalsed, aga hakkavad teatud vanuses jooma, teevad seda mingi trauma, suure ja raske elusündmuse tagajärjel.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 21:04
Guest kirjutas: 11 Mai 2026 18:33
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 17:56 Sa ise oskad seadust lugeda? Ei jää sellist muljet. Perekonnaseadus ei tee mingit vahet alkohoolikust, diabeetikust, migreenikust ega hüpohondrikust vanema vahel. Oluline on, kuidas vanem on täitnud oma kohust lapse ülal pidamisel. Kui on täitnud, siis on ka lapsel tema vastu kohustused. Kui ei ole täitnud, siis saab kohus vabastada lapse kohustusest vanemat ülal pidada, kuid iga juhtum vaadatakse eraldi üle. See, kas vanem joob piima, viina, kalja või vett, ei ole siinkohal oluline.
Palun viita siis paragrahvile, millele sa toetud, kui kõik sinu arvates seadust valesti loevad/sellest aru ei saa!
§ 103. Ülalpidamisnõude piiramine (1) Kohus võib kohustatud isiku ülalpidamiskohustuse täitmisest vabastada või täitmist ajaliselt piirata või elatise suurust vähendada, kui kohustuse täitmist on äärmiselt ebaõiglane nõuda, eelkõige kui:
1) ülalpidamist saama õigustatud isiku abivajadus on tekkinud tema enda ebamõistliku käitumise tagajärjel;
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 6 külalist