Kuidas saada vaimne tervis korda, kui raha ei ole?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 11:48
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 22:59 Alusta AI-st. Suunagi teda koheselt sõnadega "ole minu psühholoog".
AD-sid kirjutavad perearstid ka välja, aga enne võiksid AI abiga selgusele jõuda, milline ravim sinu sümptomitega klapib, millise hormooni töös häired esinevad jne.
Olles ise juba 10+ aastat AD-sid jms võtnud, samuti psühholoogide juures käinud, siis ei jää AI ühelegi psühholoogile alla, on tasuta ja kohe saadaval.
Kuule, psühholoogi töö ei ole ravimeid kirjutada ning psühhiaatri asemele ma küll AI-d ei soovitaks. Küll aga on AI tõesti väga hea kuulaja ja aitab inimesel end tühjaks rääkida, andes samas ka lihtsamaid nõuandeid näiteks ärevuse vastu, halbade mõtete vastu ja märgates ning kiites inimest tema tugevuste eest. Proovige, te ei kahetse.
Psühholoog tõesti ei kirjuta ravimeid, aga perearst võib küll kirjutada. Psühhiaatrit ei huvita su lapsepõlv ega kuri naaber, tema lähtub sümptomitest ja kirjutab ravimi.
Psühholoog on see, kes su pikka kaeblemist kuulab ja proovib sulle mingeid lahendusi pakkuda - sama teeb AI ka ära. Ehk siis: kui raha pole, siis AI on psühholoog ja perearst ravib.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 12:43
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 11:48
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 22:59 Alusta AI-st. Suunagi teda koheselt sõnadega "ole minu psühholoog".
AD-sid kirjutavad perearstid ka välja, aga enne võiksid AI abiga selgusele jõuda, milline ravim sinu sümptomitega klapib, millise hormooni töös häired esinevad jne.
Olles ise juba 10+ aastat AD-sid jms võtnud, samuti psühholoogide juures käinud, siis ei jää AI ühelegi psühholoogile alla, on tasuta ja kohe saadaval.
Kuule, psühholoogi töö ei ole ravimeid kirjutada ning psühhiaatri asemele ma küll AI-d ei soovitaks. Küll aga on AI tõesti väga hea kuulaja ja aitab inimesel end tühjaks rääkida, andes samas ka lihtsamaid nõuandeid näiteks ärevuse vastu, halbade mõtete vastu ja märgates ning kiites inimest tema tugevuste eest. Proovige, te ei kahetse.
Kõigepealt peaks tühjaks rääkimist alustama oma sõpradest.
Miks? Ei pea. Paljudel polegi nii lähedasi sõpru. Ja paljud ei soovi oma muresid isegi lähedaste sõpradega jagada.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 13:09
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 11:48 Kuule, psühholoogi töö ei ole ravimeid kirjutada ning psühhiaatri asemele ma küll AI-d ei soovitaks. Küll aga on AI tõesti väga hea kuulaja ja aitab inimesel end tühjaks rääkida, andes samas ka lihtsamaid nõuandeid näiteks ärevuse vastu, halbade mõtete vastu ja märgates ning kiites inimest tema tugevuste eest. Proovige, te ei kahetse.
Miks? Ei pea. Paljudel polegi nii lähedasi sõpru. Ja paljud ei soovi oma muresid isegi lähedaste sõpradega jagada.
Ja paljud sõbrad ei suuda pooltki nii hästi kuulata ega pooltki nii õigeid küsimusi või repliike anda kui AI.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 13:09
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 11:48 Kuule, psühholoogi töö ei ole ravimeid kirjutada ning psühhiaatri asemele ma küll AI-d ei soovitaks. Küll aga on AI tõesti väga hea kuulaja ja aitab inimesel end tühjaks rääkida, andes samas ka lihtsamaid nõuandeid näiteks ärevuse vastu, halbade mõtete vastu ja märgates ning kiites inimest tema tugevuste eest. Proovige, te ei kahetse.
Väga kahju, see inimene peaks siis alustama tõesti iseendast. See ei ole võimalik, et ei ole lähedasi sõpru. Veelgi hullem, miks sei suuda? Kas mure on midagi, mida tuleks häbeneda? Pole ime, kui depressiooni saate, see ei olegi normaalne elu.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 14:20
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 13:09

Väga kahju, see inimene peaks siis alustama tõesti iseendast. See ei ole võimalik, et ei ole lähedasi sõpru. Veelgi hullem, miks sei suuda? Kas mure on midagi, mida tuleks häbeneda? Pole ime, kui depressiooni saate, see ei olegi normaalne elu.
Mingi seadus on kuskil, mis nõuab sõprade olemasolu? Jah, ta alustabki iseendast - ja räägib muresid AI-le, sest ta pole kindel, kas mõni sõber äkki sinu moodi tüüp pole, kes kohe hindeid panema hakkab ja mõttetuid nõuandeid loobib, mitte ei kuula rahulikult, mis inimesel öelda on.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 14:27
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 13:09 Miks? Ei pea. Paljudel polegi nii lähedasi sõpru. Ja paljud ei soovi oma muresid isegi lähedaste sõpradega jagada.
Mingi seadus on kuskil, mis nõuab sõprade olemasolu? Jah, ta alustabki iseendast - ja räägib muresid AI-le, sest ta pole kindel, kas mõni sõber äkki sinu moodi tüüp pole, kes kohe hindeid panema hakkab ja mõttetuid nõuandeid loobib, mitte ei kuula rahulikult, mis inimesel öelda on.
Mina olen oma sõpradele alati toeks, istun ja kuulan tundide viisi või niikaua, kui on vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 14:20See ei ole võimalik, et ei ole lähedasi sõpru.
Täitsa võimalik, et ei ole selliseid lähedasi inimesi kellele midagi kurta. See oleks hädaldamine ja vingumine minu jaoks. Kes seda jama viitsiks kuulata.
Õnneks pole keegi mulle midagi kurtnud ja ei tahaks vist kuulata ka. Ise ka ei kujuta ette, et ma hakkaks midagi kellelegi midagi rääkima oma probleemidest.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 18:39

Mina olen oma sõpradele alati toeks, istun ja kuulan tundide viisi või niikaua, kui on vaja.
Sul ei olegi sõpru. Istud ööd ja päevad siin, ja trollid.
Külaline

Ei näe küll välja nii, nagu sa suudaks oma arvamust enda teada hoida ja lihtsalt empaatiliselt kuulata.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 18:39Mina olen oma sõpradele alati toeks, istun ja kuulan tundide viisi või niikaua, kui on vaja.
Mina usun küll, et sa oled hea kuulaja.
Millistest teemadest sulle räägitakse?
Kas armastuseteemadest ka räägitakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 19:59
Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 14:27 Mingi seadus on kuskil, mis nõuab sõprade olemasolu? Jah, ta alustabki iseendast - ja räägib muresid AI-le, sest ta pole kindel, kas mõni sõber äkki sinu moodi tüüp pole, kes kohe hindeid panema hakkab ja mõttetuid nõuandeid loobib, mitte ei kuula rahulikult, mis inimesel öelda on.
Mul on 8 sõbrannat, kellest 4 on väga lähedased-teame teineteise elust kõike, võime pöörduda millal tahes, suhtleme mitu korda nädalas, sõbrannad 32-26 aastat. Teised 4 on sellised, keda näen 3-4 korda aastas, jätkame sealt, kus pooleli jäi, sõbrannad 15-20 aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 14:27 Mingi seadus on kuskil, mis nõuab sõprade olemasolu? Jah, ta alustabki iseendast - ja räägib muresid AI-le, sest ta pole kindel, kas mõni sõber äkki sinu moodi tüüp pole, kes kohe hindeid panema hakkab ja mõttetuid nõuandeid loobib, mitte ei kuula rahulikult, mis inimesel öelda on.
Oled sina alles vastik nähvits!
Külaline

Mul nt ei ole sõpru. Kunagi oli. Ma siit loen et on 8 sõpra...
Need peavad olema kõik väga toredad inimesed. Minu sõbrad olid sellised, kelle pundis käis ikka täielik klatsh. Ok seda võib nimetada muretsemiseks ühe sõbra üle, et räägitakse tagaselja tema probleeme omavahel. Aga see oli ikkagi nii häiriv, ei näinud välja nagu muretsemine vaid põnevus mis keegi rääkinud või teinud oli :(
Külaline

Guest kirjutas: 11 Mai 2026 20:35

Mul on 8 sõbrannat, kellest 4 on väga lähedased-teame teineteise elust kõike, võime pöörduda millal tahes, suhtleme mitu korda nädalas, sõbrannad 32-26 aastat. Teised 4 on sellised, keda näen 3-4 korda aastas, jätkame sealt, kus pooleli jäi, sõbrannad 15-20 aastat.
Mine kaeva aias peenraid või keeda kodututele suppi või midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Mai 2026 09:02

Pole minu töö. Mis siis sulle jääks?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Mai 2026 09:02

Sinul vist sõpru pole? Kes ikka sellise kibestunud mutiga sõbrustada sooviks :D
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juul 2025 18:55 Mul on vanast traumast jäänud häired, mis ei lase teatud olukordades selgelt mõelda, vaid tekitavad tohutut viha ja trotsi. No tegelikult lausa segavad elu aeg-ajalt, ma ei mõtle alati objektiivselt ja selgelt. Hirm ja viha on nii suured. Teraapia ilmselt aitaks, aga mu sissetulek tõesti ei võimalda käia psühholoogi juures 120-150 eurot tunnike vestlust. (Ma muidugi ei tea, sageli seal üldse käima peaks.) No mida ette võtta või kust üldse abi saaks? (Ütlen ennetavalt, et Ohvriabi teenuste alla ma ilmselt ei mahu, pole seda liiki trauma.)
võtad perearstilt saatekirja ja saad tasuta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist