Plastikupõletajad

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Plastikupõletajad

Postitus Postitas Külaline »

Soe aeg, aknad pärani. Naaber grillib ja iga kord pärast grillimise lõpetamist hoovab piirkonnas plastipõlemishais. Mis niisugustel inimestel peas toimub?
Külaline

Naabriga vestelda ei ole mõelnud? Saaksid kohe algallikast teada, mis täpselt ta peas toimub...
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 19:26 Soe aeg, aknad pärani. Naaber grillib ja iga kord pärast grillimise lõpetamist hoovab piirkonnas plastipõlemishais. Mis niisugustel inimestel peas toimub?
Sellised inimesed arvavad ilmselt, et ega teised ei saa aru. Noh, põletame pisut ehitusprahti ka kui juba lõke sai tehtud, pole nagu kunagi vahele ka jäänud ja nii ta käibki. Minu meelest jube käitumine, aga ega selliseid keskkonnareostajaid see ei huvita.
Külaline

Võimalik, et ei põleta ehitusprahti, vaid põletab lihtsalt need pakendid ära, kus vorstid ja lihad sees olid. Mitte et see lubatud oleks, aga ega midagi teha ka ei saa, kui inimene ise ei hooli.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 14:39 Võimalik, et ei põleta ehitusprahti, vaid põletab lihtsalt need pakendid ära, kus vorstid ja lihad sees olid. Mitte et see lubatud oleks, aga ega midagi teha ka ei saa, kui inimene ise ei hooli.
Seda TA ju mõtlesgi. Plastiku hais tuleb nendest pakendutest.
Ehituspraht toodi sisse nüüd viimase külalise poolt.
Külaline

See on prügisorteerimisnõude tulemus.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 19:26 Soe aeg, aknad pärani. Naaber grillib ja iga kord pärast grillimise lõpetamist hoovab piirkonnas plastipõlemishais. Mis niisugustel inimestel peas toimub?
Mis sinul epas toimub? Inimene viskab vorsti paki lõkkesse ja sina kaebad kohe terve ilma täis. Vasrtik kui sellised naabrid satuvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 15:38 See on prügisorteerimisnõude tulemus.
Eestis on prügisorteerimine tõesti ääretult halvasti organiseeritud. Paljudes teistes riikides on juba ammu tava, et sorteeritakse klaas, plastik, metall ja põletatav prügi eraldi. Kõige selle jaoks on eraldi konteinerid üle linna. Suurtes elamurajoonides on igal majal oma konteinerid ja ei pea sugugi pool linna läbi käima, et oma klaaspudelid või metallkonservid nõuetekohaselt ära visata.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 15:58
Eestis on prügisorteerimine tõesti ääretult halvasti organiseeritud. Paljudes teistes riikides on juba ammu tava, et sorteeritakse klaas, plastik, metall ja põletatav prügi eraldi. Kõige selle jaoks on eraldi konteinerid üle linna. Suurtes elamurajoonides on igal majal oma konteinerid ja ei pea sugugi pool linna läbi käima, et oma klaaspudelid või metallkonservid nõuetekohaselt ära visata.
Nii on. Meie süsteem on segane ja vaevaline. Mina viskan näiteks klaaspudelid ja -purgid olmeprügisse, sest ma ei viitsi neid koguda ja teise linnaotsa viia. Endal on paha tunne küll, aga mis teha.
Külaline

Kui kaugel see teine linna ots siis on, kus on lähimad pakendite konteinerid? Ma mõtlen et kuidas saaks olla paremini? Iga maja juures neid tõesti pole. Aga ega see pole ka mingi õnn, kui aknast vaatavad need konteinerid vastu. Ps olen mõelnud, et klaasi ära viimisel konteinerisse peaks olema kehteatatud päevane aeg. Nende pudelite kukkumine sinna teeb müra. Samas kui mõnel on väike laps, kes magab päeval, ka see ei rõõmusta, kuigi konteiner on ju kohe lähedal.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 20:24 Kui kaugel see teine linna ots siis on, kus on lähimad pakendite konteinerid? Ma mõtlen et kuidas saaks olla paremini? Iga maja juures neid tõesti pole. Aga ega see pole ka mingi õnn, kui aknast vaatavad need konteinerid vastu. Ps olen mõelnud, et klaasi ära viimisel konteinerisse peaks olema kehteatatud päevane aeg. Nende pudelite kukkumine sinna teeb müra. Samas kui mõnel on väike laps, kes magab päeval, ka see ei rõõmusta, kuigi konteiner on ju kohe lähedal.
Kui autot ei oma, siis on tõesti tüütu vähe kaugemalegi seda klaasi viia. Raske ja võtab palju ruumi.
Klaasikonteinerid on suured ja nendega üldiselt probleemi pole aga vot pakendite ja papi ja paberi konteinerid on küll igas kogumispuntiks koguaeg üle ääre ajavad.
Autoga viies jah kärutad need koju tagasi aga kui ikka jala selle vaev ette võtad, on ärritav, kui sama targalt tagasi koju vedama need pead.
Pärnus vähemalt on küll probleem nende konteineritega, et koguaeg täis on. Eriti Vana-Pärnu ja Raeküla omad.
Külaline

Klaasikonteinerid on suured ja nendega üldiselt probleemi pole aga vot pakendite ja papi ja paberi konteinerid on küll igas kogumispuntiks koguaeg üle ääre ajavad.
Minu arust on see probleem, et inimesed ei lapi neid pappkaste ja karpe väikseks kokku, vaid viskavad niisama. Nii ei mahu ju midagi. Minu kodu juures olevate konteinerite puhul märkan seda probleemi.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 21:25
Minu arust on see probleem, et inimesed ei lapi neid pappkaste ja karpe väikseks kokku, vaid viskavad niisama. Nii ei mahu ju midagi. Minu kodu juures olevate konteinerite puhul märkan seda probleemi.
Täitsa nõus!
Külaline

Ma elan maal ja kaugel kõigist konteineritest. Viiakse ära üks 240-liitrine prügikast 4 nädala järel. Sinna võib panna kõike, v.a kompostitavad jäätmed. Klaas pole keelatud. Kõikvõimalikud tsellofaanist ja vahtplastist karbid lõikan puruks, et rohkem mahuks, mahla- ja piimapakid keeran võimalikult väikseks kokku.
Ilmselt täidavad neid avalikke pakendikaste "õhuga" need, kel need on nii lähedal, et saavad üle päeva kõik pakendid sinna viia.
Papi ja plastpudelid korjan küll eraldi, samuti vanapaberi. Muidu peaksin palju suurema konteineri tühjendamise tellima.
Külaline

Mina lapin kokku ja viskan õigesse konteinerisse 90% ajast. Harva, kui midagi olmeprügisse kuuluvat läheb mujale. Mis puutub sellesse, et peab kaugele viima konteinerisse, siis konteinereid saab KÜ või ka eramaja endale ise tellida. Meil on kõik neli ja need on nädala lõpuks täis kortermajas. Biosse läheb vähem. Mis puutub klaastaarasse, siis kuulen ise ka vahetevahel, kui keegi viskab, aga pole tulnudki selle peale, et pahandada. Elad linnas, siis pead olema müraga harjunud. Lapsele ka parem, kui olmemüraga harjub ja iga asja peale ei ehmata.
Külaline

Selles ongi vahe, et need on suured elamurajoonid. Kortermajade juures pole ka Eestis probleemi, et need klaasi ja pakendi konteinerid liiga kaugel asuks. Igal korteriühistul on segaolmest eraldi konteinerid biojäätmete ja paberi jaoks. Probleem on väikeste eramute piirkondades. Neil on aia taga üks isiklik konteiner, aga pakendid, klaas ja paber tuleb tõesti sageli kuhugi teise linna otsa viia. Paljud ei viitsi ja siis läheb kõik segaolmesse. Mida hõredam piirkond, seda viletsam on prügi sorteerida. Ma ei tea kuidas see Skandinaavia eramute piirkondades lahendatud on. Kortermajades olen neil näinud värviliste kottide süsteemi. Igal prügiliigil oma värv. Kõik läheb prügimaja ühest luugist sisse ja ja koti värvi järg hiljem eraldatakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 20:24 Ps olen mõelnud, et klaasi ära viimisel konteinerisse peaks olema kehteatatud päevane aeg. Nende pudelite kukkumine sinna teeb müra.
No ega igaühe järgi ei saa neid sättida, aga norm riikides on kellaajad konteineritel peal 8-20.00 ja inimesed peavad enamasti kinni.
Külaline

Mina elan suures linnas suures elamurajoonis kortermajas ja minu Eestis on meil maja juures olme-, pakendi-, paberi-, klaasi ja bioloogilise prügi prügikastid. Ei pea kuhugi teise linna otsa minema. Ole ainult meheks ja sorteeri. Ja sellest hoolimata pannakse paberiprügikasti kilekotiga toidujäätmeid ja klaaspurke bioloogilise prügi hulka. Tundub, et peaks need paljude teiste riikide prügi sorteerida oskavad elanikud ka siia importima.
Külaline

Kahjuks nii on tõesti, et isegi kui kõik konteinerid on olemas, siis visatakse sinna prügi suvaliselt. Kui olmeprügikast on parajasti täis saanud, siis visatakse prügikott biolagunevate jäätmete konteinerisse, sest see on pooltühi. Paberikonteinerisse pakendeid. Мне все равно. Kui tehakse remonti, siis sokutatakse ka kogu ehituspraht olmeprügisse. Rääkimata diivanitest, telekatest ja riiulitest, mis rõõmsalt prügimaja kõrvale taritakse, kuigi teada on, et prügifirma seda kraami ei puutu. Äkki võtavad seal ise jalad alla.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 12:46
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 20:24 Ps olen mõelnud, et klaasi ära viimisel konteinerisse peaks olema kehteatatud päevane aeg. Nende pudelite kukkumine sinna teeb müra.
No ega igaühe järgi ei saa neid sättida, aga norm riikides on kellaajad konteineritel peal 8-20.00 ja inimesed peavad enamasti kinni.
Oh meil ei suudeta isegi muruniitmist ja saagimist piirata, et oleks vähemalt üks päev nädalas, kus õuest ei kostu plärinat ja mürinat.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist