Põrandapesur

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Põrandapesur

Postitus Postitas Külaline »

Kellel on põrandapesur - on see ennast ära tasunud?
S.t teeb ka elu kergemaks või on rohkem mässamist kui mopi loputamise-väänamise-toppimisega?
Külaline

Mul oli Kärcheri oma. Mõne aasta eest, ma isegi ei mäleta, mis seal see kõige ebamugavam asi oli, aga päris kiirelt jäis seisma ja läks tütre kätte. Ka tema proovis, aga kasutama ei jäänud.
Külaline

Osa põrandaid peseb robot-tolmuimeja. Teiste jaoks on 40-cm tald ja 10 moppi selle jaoks. Teen need kõik korraga märjaks ja järjest vahetan. Ei vääna ega loputa vahepeal, pärast lähevad pesumasinasse.
Külaline

Ma ei tea, mida TA silmas peab, aga mul on robottolmuimeja, mille alla käib niiske lapp. See tähendab, et vaiba peal töötades on lapp sees kuskil peidus. Parketile jõudes tuleb lapp välja.

Olgem ausad, ega see mingit efekti küll ei anna. Kui vaja põrandat pesta võtan oma Vileda taldmopi ja pesen.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2026 22:23 Ma ei tea, mida TA silmas peab, aga mul on robottolmuimeja, mille alla käib niiske lapp. See tähendab, et vaiba peal töötades on lapp sees kuskil peidus. Parketile jõudes tuleb lapp välja.

Olgem ausad, ega see mingit efekti küll ei anna. Kui vaja põrandat pesta võtan oma Vileda taldmopi ja pesen.
Mu robot-tolmuimeja lapp vibreerib päris hästi. Panen ta elutoas 3 korda järjest pesema ja põrand saab täitsa puhas. Vahetan lappe.
Algul lasen toast 2 korda tolmu imeda, ka vaibalt. Vaiba korjan enne pesu ära.
Mul on ka päris palju pinda mööbli all, las toimetab seal mõnuga.
Külaline

TA siin. Mul on ka robot-tolmuimeja, millele saab lapi alla panna, aga see on nii pisike, et seda peaks ilmselt iga paari minuti tagant loputama. Mul käivad koerad päev otsa sisse-välja, põrandad on ikkagi mustad mis mustad, ei ole kerge määrdumine. Isegi kui enamik ruumide uksi on kinni, siis põrandapinda, kuhu nad liikuma pääsevad, on ikkagi palju. Tüütu on see igapäevane mopilükkamine. Aga sain siit väga hea nipi ja võtan kasutusele mitu lappi. Pesur on selline mitmesajaeurone väljaminek, nii et ehku peale ei julge osta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2026 09:32 TA siin. Mul on ka robot-tolmuimeja, millele saab lapi alla panna, aga see on nii pisike, et seda peaks ilmselt iga paari minuti tagant loputama. Mul käivad koerad päev otsa sisse-välja, põrandad on ikkagi mustad mis mustad, ei ole kerge määrdumine. Isegi kui enamik ruumide uksi on kinni, siis põrandapinda, kuhu nad liikuma pääsevad, on ikkagi palju. Tüütu on see igapäevane mopilükkamine. Aga sain siit väga hea nipi ja võtan kasutusele mitu lappi. Pesur on selline mitmesajaeurone väljaminek, nii et ehku peale ei julge osta.
Mu robot peseb ka ainult nn puhtaid ruume, kuhu loomad ei pääse. Teised nühin ikka taldmopiga.
Mul on elutoas hästi suur ja sügav nurgadiivan, magamistubades laiad voodid. Ma peaks kõhuli olema, et nende alt imeda või pesta. Pesev tolmuimeja on seal väga abiks.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 09:32 TA siin. Mul on ka robot-tolmuimeja, millele saab lapi alla panna, aga see on nii pisike, et seda peaks ilmselt iga paari minuti tagant loputama. Mul käivad koerad päev otsa sisse-välja, põrandad on ikkagi mustad mis mustad, ei ole kerge määrdumine. Isegi kui enamik ruumide uksi on kinni, siis põrandapinda, kuhu nad liikuma pääsevad, on ikkagi palju. Tüütu on see igapäevane mopilükkamine. Aga sain siit väga hea nipi ja võtan kasutusele mitu lappi. Pesur on selline mitmesajaeurone väljaminek, nii et ehku peale ei julge osta.
Aga pane pilt sellest pesurist.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 21:37
Guest kirjutas: 05 Mai 2026 09:32 TA siin. Mul on ka robot-tolmuimeja, millele saab lapi alla panna, aga see on nii pisike, et seda peaks ilmselt iga paari minuti tagant loputama. Mul käivad koerad päev otsa sisse-välja, põrandad on ikkagi mustad mis mustad, ei ole kerge määrdumine. Isegi kui enamik ruumide uksi on kinni, siis põrandapinda, kuhu nad liikuma pääsevad, on ikkagi palju. Tüütu on see igapäevane mopilükkamine. Aga sain siit väga hea nipi ja võtan kasutusele mitu lappi. Pesur on selline mitmesajaeurone väljaminek, nii et ehku peale ei julge osta.
Aga pane pilt sellest pesurist.
Mul ei ole välja vaadatud üht konkreetset toodet. Näeb välja nagu varstolmuimeja. Guugelda põrandapesur.
Külaline

Guugeldasin kah. Need kõik varrega ja üsna kitsa pesualaga? Pead ikka ise lükkama, ainus pluss, et ise käsi suurt ei liiguta ja enne pole vaja tolmu imeda?
Ma pigem jään peseva tolmuroboti ja taldmopi juurde.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 22:05 Guugeldasin kah. Need kõik varrega ja üsna kitsa pesualaga? Pead ikka ise lükkama, ainus pluss, et ise käsi suurt ei liiguta ja enne pole vaja tolmu imeda?
Ma pigem jään peseva tolmuroboti ja taldmopi juurde.
Viimasel ajal reklaamitakse jah just selliseid varrega lükatavaid, sealt on see mulle silma jäänud. Ausalt öeldes ma pole veel jõudnud süveneda nendesse funktsioonidesse, mõtlesin enne lihtsalt maad uurida, mis kogemused/muljed kellelgi on.

Mis puudutab kitsast pesuala, siis mees tõi välja hea poindi, et taldmopp ka päris oma täies pikkuses samaväärselt ei pese, rõhuasetus jääb ikkagi sinna keskele. Efektiivsus võib selles osas sarnane olla.

Minu jaoks on selline 300-400 € aparaat ikkagi kallis asi, käsi väga ei tõuse ostma, kuigi robottolmuimeja oli veel kulukam ja selle ostmise peale ei pilkunud silm ka. Aga see vähemalt õigustab end, meil nelja loomaga ikka metsikult karvu, purusid, liiva ja muud toredat, nii et see masin saab korralikult vatti.
Külaline

Mina olen 15+a koristaja ametilt olnud ja ma kasutan isegi ka oma kodus seda kummist peenikest vee kokku tõmbajat ja sinna peale käivaid lappe. Liiva ja karvad saab vahepeal niisama kuivalt vaid selle kummiga kokku pühkida.
Taldmopp on minu ametis õudusunenägu. See vaid nühib mustust põrandale laiali. Eriti õudne on näha, kuidas inimesed nühivad seda moppi edasi tagasi.
Õige võte on kummuli 8 (nagu see infity märk on) tegemine iga lapiga. Ka muude pindade peal.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2026 22:25Mis puudutab kitsast pesuala, siis mees tõi välja hea poindi, et taldmopp ka päris oma täies pikkuses samaväärselt ei pese, rõhuasetus jääb ikkagi sinna keskele. Efektiivsus võib selles osas sarnane olla.
Mõtlen, ma tegelikult eriti ei vajutagi sinna keskosa peale. Ja lapid on karedad. Peale vaadates saavad nad täitsa ühtlaselt mustaks - mitte nende keskosa rohkem. Ju siis ikka koguvad seda mustust endasse ka servad.
Käivad ikka üsna hästi üle terve pesuala. Vähemalt köögis näen, et igasugu plekid kaovad ka serva-alalt ära.
Mahub ka madalate kappide alla, kuhu pesur ei mahuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2026 22:47Taldmopp on minu ametis õudusunenägu. See vaid nühib mustust põrandale laiali.
No ei ole ikka nii. Kui taldmopp jääb põrandapesu lõpuks puhtaks, siis on ka mustus põrandalt kadunud.
Üks koristaja rääkis kunagi ka, et aknaid ei tohi mingil juhul paberiga pesta, paber ajab lihtsalt mustuse laiali. Täpselt sama - kui paber on lõpuks puhas, on ka mustus aknalt kadunud.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 22:47 Mina olen 15+a koristaja ametilt olnud ja ma kasutan isegi ka oma kodus seda kummist peenikest vee kokku tõmbajat ja sinna peale käivaid lappe. Liiva ja karvad saab vahepeal niisama kuivalt vaid selle kummiga kokku pühkida.
Taldmopp on minu ametis õudusunenägu. See vaid nühib mustust põrandale laiali. Eriti õudne on näha, kuidas inimesed nühivad seda moppi edasi tagasi.
Õige võte on kummuli 8 (nagu see infity märk on) tegemine iga lapiga. Ka muude pindade peal.
Taldmoppi tuleb osata kasutada. Sellega tõmbad täpselt samasuguste liigutustega kui näiteks käpuli põrandal pestes - ühelt küljelt teisele "kaheksaid" tõmmates. Mina pesen alati kaks korda - kõigepealt esimese korraga pesen põhimustuse ära ja siis teine kord veel puhta lapiga üle.

Kõige mõttetumad on nöörmopid - vot nendel puudub see raskus ja piisav kontakt põrandaga ja see ei pühi mitte midagi - õigemini pühib mustuse vaid laiali.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 23:02
Külaline kirjutas: 05 Mai 2026 22:47Taldmopp on minu ametis õudusunenägu. See vaid nühib mustust põrandale laiali.
No ei ole ikka nii. Kui taldmopp jääb põrandapesu lõpuks puhtaks, siis on ka mustus põrandalt kadunud.
Üks koristaja rääkis kunagi ka, et aknaid ei tohi mingil juhul paberiga pesta, paber ajab lihtsalt mustuse laiali. Täpselt sama - kui paber on lõpuks puhas, on ka mustus aknalt kadunud.
Mina olen koristajate suust kuulnud hoopis veeta pesust ja sellest, et põrandaid ei pesta vaid tõmmatakse kuivalt puhtaks. Minu kodus oleks see mõeldamatu, sest näiteks köögipõranda plaatidel on alati mingeid tilku või vaid märgpuhastusega eemaldatavat mustust.
Külaline

Kas mingit tõhusat pesevat robotit ei ole, või pole tulemas? Ma meelsamini ostaksin sellise. Üks koer, aga keegi meil eriti koristada ei armasta, robot teeb tolmuga väga head tööd. Nüüd oleme hakanud mõtlema selle peseva peale, aga mees väidab, et veel algelised....
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2026 01:16
Guest kirjutas: 05 Mai 2026 23:02
Mina olen koristajate suust kuulnud hoopis veeta pesust ja sellest, et põrandaid ei pesta vaid tõmmatakse kuivalt puhtaks. Minu kodus oleks see mõeldamatu, sest näiteks köögipõranda plaatidel on alati mingeid tilku või vaid märgpuhastusega eemaldatavat mustust.
On olemas tõesti ka kuiv koristus. Aga igale pinnale ja vastavalt ruumile on ikka erinevad meetodid. Niiske on võtmesõna. Mida rohkem vett(ja pesuainet! Sellega liialdatakse ja arvatakse, et mida rohkem vahendit, seda puhtam) kasutad, seda rohkem tegelikult nühid mustust pinnale kinni.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist