Kersti sai ametist priiks

vana hea klassika
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 17:35Pigem siis Kanter või Höövelson.
No need on ikka väääga erinevad valikud. Kahju nentida, kuid Höövelsonis küll mingit sellesse ametisse vajalikku sisu pole.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

kolja kirjutas: 29 Apr 2026 18:27Kahju nentida, kuid Höövelsonis küll mingit sellesse ametisse vajalikku sisu pole.
Olen nõus. Tulevane EOK juht võiks olla koolis ka käinud.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 18:28
kolja kirjutas: 29 Apr 2026 18:27Kahju nentida, kuid Höövelsonis küll mingit sellesse ametisse vajalikku sisu pole.
Olen nõus. Tulevane EOK juht võiks olla koolis ka käinud.
See vist on selles ametis kahjuks.
Külaline

Sportlased olid trennis kui haridust ja mõistust jagati.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 15:04 Nool: "Minu ettepanek on, et iga Eesti noormees võiks gümnaasiumit lõpetades suuta ära teha NATO testi. See võiks neile teada olla gümnaasiumi alguses, et kolm aastat on aega treenida. See teeb 1000 päeva, et valmistuda. Alustad kas või ühe kätekõverdusega ja treenid, kuni suudad teha 50. Areng on protsess ja kui tead protsessi ette, siis see ei ole raske – võtad kätte ja hakkad otsast treenima. Eesmärk on teha 50 kõhulihast, 50 kätekõverdust ja läbida 3,2 kilomeetrit 15–16 minutiga."
No vabandust, aga see on ikka väga rumal jutt. Hakkame aga jälle kõiki lapsi raamidesse suruma- kui NATO füüsilist testi ära ei tee, siis oled könn ja mõttetu mees.

Inimene pole siiani aru saanud, et noorte huvid ja võimed on erinevad ja kõigile lihtsalt pole see 50 kätekõverdust jõukohane ega saavutatav mitte ühelgi moel.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 20:10No vabandust, aga see on ikka väga rumal jutt. Hakkame aga jälle kõiki lapsi raamidesse suruma- kui NATO füüsilist testi ära ei tee, siis oled könn ja mõttetu mees.

Inimene pole siiani aru saanud, et noorte huvid ja võimed on erinevad ja kõigile lihtsalt pole see 50 kätekõverdust jõukohane ega saavutatav mitte ühelgi moel.
Aga näed, kaitseväes pead tegema need testid. Enne koju ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 20:10
Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 15:04 Nool: "Minu ettepanek on, et iga Eesti noormees võiks gümnaasiumit lõpetades suuta ära teha NATO testi. See võiks neile teada olla gümnaasiumi alguses, et kolm aastat on aega treenida. See teeb 1000 päeva, et valmistuda. Alustad kas või ühe kätekõverdusega ja treenid, kuni suudad teha 50. Areng on protsess ja kui tead protsessi ette, siis see ei ole raske – võtad kätte ja hakkad otsast treenima. Eesmärk on teha 50 kõhulihast, 50 kätekõverdust ja läbida 3,2 kilomeetrit 15–16 minutiga."
No vabandust, aga see on ikka väga rumal jutt. Hakkame aga jälle kõiki lapsi raamidesse suruma- kui NATO füüsilist testi ära ei tee, siis oled könn ja mõttetu mees.

Ei ole midagi sellist öeldud, et kedagi tuleb mõnitada - ära pane sõnu suhu.

On pakutud välja võimalus, kuidas iga noormees saab oma füüsilist vormi parandada. On see siis kuidagi kergem ja parem, kui kuni sõjaväeteenistuseni ei tee midagi ja siis tuleb järsku, oma treenimata ja ettevalmistamata kehaga, füüsiliselt liigutama hakata? Ma arvan, et see viimane on kindlasti ebameeldivam läbielamine, kui seda on enda rahulik treenimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 20:50On pakutud välja võimalus, kuidas iga noormees saab oma füüsilist vormi parandada. On see siis kuidagi kergem ja parem, kui kuni sõjaväeteenistuseni ei tee midagi ja siis tuleb järsku, oma treenimata ja ettevalmistamata kehaga, füüsiliselt liigutama hakata? Ma arvan, et see viimane on kindlasti ebameeldivam läbielamine, kui seda on enda rahulik treenimine.
Anna andeks, aga see ettepanek nüüd sellest ettepaneku tegijast küll kuidagi erilist inimest või millegi erakordse väljamõtlejat ei tee. See, et tulemuse saamiseks tuleb pingutada ja harjutada on siililegi selge. Ühtmoodi saab harjutada nii kätekõverdusi kui ka matemaatikaülesannete lahendamist ja kuigi kõigile on teada, et kooliastmed lõppevad eksamitega, siis ometigi kukutakse ka neis läbi. Ja matemaatikaeksami tulemus on valdavas enamuses noortele märksa olulisem kui Nato testi tulemus, vähestes kohtades on edasiõppimise jaoks vajalikud füüsilised katsed.
Ja Nato testi muideks tehakse ka gümnaasiumis kehalise tunnis, aga see test ei ole iseenesest midagi ülejõukäivat ühele tavalisele lapsele, ma ei saa ainult aru, miks selleks just 16-aastaselt harjutama peaks hakkama ja mitte olema sportlik ja liikumisharjumustega juba lasteaiast alates.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 00:12
Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 20:50On pakutud välja võimalus, kuidas iga noormees saab oma füüsilist vormi parandada. On see siis kuidagi kergem ja parem, kui kuni sõjaväeteenistuseni ei tee midagi ja siis tuleb järsku, oma treenimata ja ettevalmistamata kehaga, füüsiliselt liigutama hakata? Ma arvan, et see viimane on kindlasti ebameeldivam läbielamine, kui seda on enda rahulik treenimine.
Anna andeks, aga see ettepanek nüüd sellest ettepaneku tegijast küll kuidagi erilist inimest või millegi erakordse väljamõtlejat ei tee. See, et tulemuse saamiseks tuleb pingutada ja harjutada on siililegi selge. Ühtmoodi saab harjutada nii kätekõverdusi kui ka matemaatikaülesannete lahendamist ja kuigi kõigile on teada, et kooliastmed lõppevad eksamitega, siis ometigi kukutakse ka neis läbi. Ja matemaatikaeksami tulemus on valdavas enamuses noortele märksa olulisem kui Nato testi tulemus, vähestes kohtades on edasiõppimise jaoks vajalikud füüsilised katsed.
Ja Nato testi muideks tehakse ka gümnaasiumis kehalise tunnis, aga see test ei ole iseenesest midagi ülejõukäivat ühele tavalisele lapsele, ma ei saa ainult aru, miks selleks just 16-aastaselt harjutama peaks hakkama ja mitte olema sportlik ja liikumisharjumustega juba lasteaiast alates.
Asi selles ongi, et neid "siile" hakkab mingipärast väheks jääma. Asemele tuleb palju imelikke lapsevanemaid, kelle põhihuvi näib olevat hoopis oma last kaitsta matemaatika korraliku selgekssaamise või/ja füüsilise vormi paranemise eest. Nende lemmikjutt on, et kõik olevat laste kurvastamine, kasti surumine, millest mitte midagi head niikunii ei tulla ei saa. Neid julgustavad takka ametnikud, kes oma jutuga sinnapoole tüürivad. Kui õpetajad, soovimata niisuguse suundumusega ühiskonnas ja niisuguste vanematega pidevalt konfliktis olla, lähevad enda säästmise teed (nagu keegi kirjutas, et kui õpetaja paneks objektiivseid hindeid, siis peaks ta mõistmatu lapsevanemaga jagelema pidevalt, kui hindab lõdvalt ja ehmatus tabab alles riigieksamil, siis saab ehk ühe etteheitva kirja ehk õpetaja jaoks on säästvam lõdvalt hinnata), siis tase langebki. Siis kukuvad mõned muret väljendama, olukorda kaardistama, samas, konkreetseks minekut, mida teha, väldivad. Sest siis võib tabada pahameel (ja tõesti, tabab kah). Vähem on neid, kes ütlevad ja saavadki pahameele kaela ("loll", "vanameelne"), aga on sellest üle.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 10:40
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 00:12
Asi selles ongi, et neid "siile" hakkab mingipärast väheks jääma. Asemele tuleb palju imelikke lapsevanemaid, kelle põhihuvi näib olevat hoopis oma last kaitsta matemaatika korraliku selgekssaamise või/ja füüsilise vormi paranemise eest. Nende lemmikjutt on, et kõik olevat laste kurvastamine, kasti surumine, millest mitte midagi head niikunii ei tulla ei saa. Neid julgustavad takka ametnikud, kes oma jutuga sinnapoole tüürivad. Kui õpetajad, soovimata niisuguse suundumusega ühiskonnas ja niisuguste vanematega pidevalt konfliktis olla, lähevad enda säästmise teed (nagu keegi kirjutas, et kui õpetaja paneks objektiivseid hindeid, siis peaks ta mõistmatu lapsevanemaga jagelema pidevalt, kui hindab lõdvalt ja ehmatus tabab alles riigieksamil, siis saab ehk ühe etteheitva kirja ehk õpetaja jaoks on säästvam lõdvalt hinnata), siis tase langebki. Siis kukuvad mõned muret väljendama, olukorda kaardistama, samas, konkreetseks minekut, mida teha, väldivad. Sest siis võib tabada pahameel (ja tõesti, tabab kah). Vähem on neid, kes ütlevad ja saavadki pahameele kaela ("loll", "vanameelne"), aga on sellest üle.
No aga terve nõuka aeg oli nii, et olid normid kehalise tunnis, vastavalt sellele said hinde. Minu arust oli pikaajaline võitlus, et see ära lõpetada, et hinnataks pingutust. Ja nüüd siis mingi inimene ütleb, et peaks tagasi selle tooma ja tema on väga tubli ja konkreetne, kes tuli geniaalse ideega välja. Võin omast kogemusest öelda, et see nõukaaegne süsteem ei tekitanud liikumisarmastust, praegu liigutakse pigem rohkem. Mitte kõik, aga paljud noored käivad trennis. Sinna võiks anda raha, et rahalistel põhjustel noored ei jääks sellest ilma, aga mingi Noole geniaalsed välgatused võiks olla olemata. Ma saan aru, et osad peavad temast lugu, sest vähe targemate inimeste jutust nad ei saa lihtsalt aru. Nool ütleb igale probleemile konkreetse primitiivse vastuse: teeme Nato testi kohustuslikuks ja ongi meil kõik probleemid lahendatud.
Külaline

Aga alustame sinust endast. Kui see sinu arvates on suurepärane võimalus enda füüsilise vormi parandamiseks, siis kas sa oled järginud antud soovitust ja teed nüüd Nato testi mängleva kergusega ära? Ja kui ei ole, siis mis on sinu vabandus? Head füüsiulist vormi on ju meile kõigile vaja, mitte ainult gümnaasiumi lõpetama hakkavatele noormeestele.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 12:36Aga alustame sinust endast. Kui see sinu arvates on suurepärane võimalus enda füüsilise vormi parandamiseks, siis kas sa oled järginud antud soovitust ja teed nüüd Nato testi mängleva kergusega ära?
Ma pole küll see, kellelt küsiti, kuid keskkoolis oleks ma iga kell NATO või mis iganes füüsilise testi mängleva kergusega ära teinud. Sai isegi pioneeride võistlusel "Põuavälk" oma kooli eest väljas oldud, kus 50 kätekõverdust sai tehtud minuti jooksul. Võistlus oligi, mitu minutiga suudad teha. Meile, tüdrukutele, küll oli võimalus neid madalale võimlemispingile toetudes teha - tõsi. 5km jooksin Rahvajooksul 19 minutiga - asi see siis mingi 3,2 paar minutit lühema ajaga ära joosta. Ja 50 kõhulihast polnud ka mitte mingi teema. Mul oli korralik 8-pakk tollal.

Nüüd, 50+ vanuses ma muidugi enam nii treenitud pole. On muud prioriteedid olnud. Küll on aga nooruspõlves treenimine aidanud mul läbi elu tervena ja suht vormis püsida. Rahvasporti olen muidugi teinud ka hiljem. Seega tõesti võiks noored trennile nii palju kui võimalik tähelepanu pöörata. See aitab ka edaspidises elus.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 13:12
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 12:36Aga alustame sinust endast. Kui see sinu arvates on suurepärane võimalus enda füüsilise vormi parandamiseks, siis kas sa oled järginud antud soovitust ja teed nüüd Nato testi mängleva kergusega ära?
Ma pole küll see, kellelt küsiti, kuid keskkoolis oleks ma iga kell NATO või mis iganes füüsilise testi mängleva kergusega ära teinud. Sai isegi pioneeride võistlusel "Põuavälk" oma kooli eest väljas oldud, kus 50 kätekõverdust sai tehtud minuti jooksul. Võistlus oligi, mitu minutiga suudad teha. Meile, tüdrukutele, küll oli võimalus neid madalale võimlemispingile toetudes teha - tõsi. 5km jooksin Rahvajooksul 19 minutiga - asi see siis mingi 3,2 paar minutit lühema ajaga ära joosta. Ja 50 kõhulihast polnud ka mitte mingi teema. Mul oli korralik 8-pakk tollal.

Nüüd, 50+ vanuses ma muidugi enam nii treenitud pole. On muud prioriteedid olnud. Küll on aga nooruspõlves treenimine aidanud mul läbi elu tervena ja suht vormis püsida. Rahvasporti olen muidugi teinud ka hiljem. Seega tõesti võiks noored trennile nii palju kui võimalik tähelepanu pöörata. See aitab ka edaspidises elus.
Hüpersuper tore, aga kas teema oli sinust?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 13:12

Selle vastuse põhjal järeldame, et Erkki Nool üritab lahtisest uksest sisse murda ja lahendada olematut probleemi, praegused 50+ vanuses inimesed tegid selle testi omal ajal probleemideta ära ja on ka oma lapsed kenasti sportlikeks kasvatanud.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 13:38

Kellest see teema on siis, tulnukatest või?!
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 14:55
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 13:38

Kellest see teema on siis, tulnukatest või?!
Kersti Kaljulaidist oli teema, juhuks kui sa lugeda ei oska.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 13:38No täpselt! Mass-sport ja tippsport on seotud ainult niipalju, et mida rohkem lapsi/noori proovib algtasemel spordiga tegelemist, seda tõenäolisem on see, et nende hulgast selekteerub välja vähene "tippspordi materjal" , kellel langevad kokku ühelt poolt piisavad füüsilised eeldused ja teisalt "hullu sportlase hing", mis paneb neid tahtma võistelda ja võita ja selle nimel tippspordi ränkraskeid treeninguid, väga distsiplineeritud päevarežiimi jne. taluma.

Kõik ülejäänud lapsed/noored, kes osutusid nö. tavalisteks - nad võivad rahumeeli harrastaja tasemel sportida, elada tavalist elu. Ega ei tule ükski tippspordi teener, näiteks Erki Nool, neid tänavalt kinni püüdma ja tippspordi trenni vedama ja utsitama, et nüüd peate võitma medaleid. Ei ole vaja dramatiseerida, et jube-jube, kas kõik peavad medaleid võitma.

"Spordi juures" võib laps/noor muidugi olla ka hobikorras - ega selle eest keegi karistama tule. Lihtsalt, veelkord - mida massilisemalt lapsed spordivad, seda suurem tõenäosus on leida see keegi , kes on erilisem ja kes ise väga tahab (ja ka suudab) olla tippsportlane. Teisi (kes jäid hobikorras sportima) see kuidagi ei sega ju.
Nii võiks olla, aga nii ei ole. Hobikorras trenne polegi niisama lihtne leida ja proovi sa veel leida sellist kui on tegu võistkonnalaga. Ja ma ei tea, kas võistlustel osalevad spordiklubid saavad kuidagi rohkem raha, aga milligepärast on võistlemine treeneritele oluline. Ja kui tegu on andekama lapsega, kes aga võistelda ei soovi, siis pole sel lapsel sugugi lihtne lihtsalt niisama trennis käia. Ja kui trennis on korraga võistlevad ja mittevõistlevad lapsed, siis paratamatult jäävad need teised tähelepanuta.
Külaline

https://arvamus.postimees.ee/8463015/na ... une-norkus

Siin autor arvab, et KK sai saatuslikuks tema kõige nõrgem külg ehk oskamatus inimestega suhelda, millega ta põhjustas oma toetajatele halva üllatuse juba presidendiks oleku ajal. Mistõttu paljud algsed toetajad loobusid teda toetamast ja võimalus teiseks ametiajaks valitud saada langes ära.

Kaljulaid vaatab ülalt alla, kipub nähvama, õpetama ja dotseerima kohtades ja viisil, mis ei vii edasi. Ajakirjanikud võivad omakorda rääkida, kuidas temalt midagi küsides tuli tihti vastuseks umbes midagi sellist, et mis sa küsid, loe dokumente.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2026 12:30 https://arvamus.postimees.ee/8463015/na ... une-norkus

Siin autor arvab, et KK sai saatuslikuks tema kõige nõrgem külg ehk oskamatus inimestega suhelda, millega ta põhjustas oma toetajatele halva üllatuse juba presidendiks oleku ajal. Mistõttu paljud algsed toetajad loobusid teda toetamast ja võimalus teiseks ametiajaks valitud saada langes ära.

Kaljulaid vaatab ülalt alla, kipub nähvama, õpetama ja dotseerima kohtades ja viisil, mis ei vii edasi. Ajakirjanikud võivad omakorda rääkida, kuidas temalt midagi küsides tuli tihti vastuseks umbes midagi sellist, et mis sa küsid, loe dokumente.
See on õige, et ta ei oska meeldivalt suhelda ja ei jäta meeldiva inimese muljet. Imestan, et niimoodi on ülikõrgele jõudnud.
Külaline

kolja kirjutas: 29 Apr 2026 18:27
Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 17:35Pigem siis Kanter või Höövelson.
No need on ikka väääga erinevad valikud. Kahju nentida, kuid Höövelsonis küll mingit sellesse ametisse vajalikku sisu pole.
Höövelson vist ei elagi eestis, elab ikka jaapanis oma vene naisega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 13 külalist