lühikesed varukad ja nahaprobleem küünarnukil...kas kannaksite
-
Külaline
lühikesed varukad ja nahaprobleem küünarnukil...kas kannaksite
Kirjutan siia, sest siin on rohkem arutlejaid. Mul on küünarnukil psoriaas ja see on ägenenud viimasel aastal, kas te julgeks kanda lühikeste varukatega asju suvel rahvarohketes kohtades. See probleem paistab silma
-
Külaline
Julgemises poleks asi, iseasi, kas ma tahaksin. Üldjuhul inimene soovib ikka probleemseid kohti varjata. Samas suvel seepärast end üleni katta ka ei tahaks. Kas päike teeb psoriaasile head või halba? Sellest teadmisest lähtuksin ka.
(VaRRukas)
(VaRRukas)
-
Külaline
Päikese mõju pigem positiivne. Aga jah, ma just mõtlesin seda, et hästi silmatorkav on..et kas julgeks.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 13:43 Julgemises poleks asi, iseasi, kas ma tahaksin. Üldjuhul inimene soovib ikka probleemseid kohti varjata. Samas suvel seepärast end üleni katta ka ei tahaks. Kas päike teeb psoriaasile head või halba? Sellest teadmisest lähtuksin ka.
(VaRRukas)
-
Külaline
mina kannaks avaraid kolmveerandvarrukaid kui otse probleemi juurde minna. Küsin igaks juhuks kas arsti juures käid, psoriaasiga saab päris head ravi.Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2026 13:45Päikese mõju pigem positiivne. Aga jah, ma just mõtlesin seda, et hästi silmatorkav on..et kas julgeks.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 13:43 Julgemises poleks asi, iseasi, kas ma tahaksin. Üldjuhul inimene soovib ikka probleemseid kohti varjata. Samas suvel seepärast end üleni katta ka ei tahaks. Kas päike teeb psoriaasile head või halba? Sellest teadmisest lähtuksin ka.
(VaRRukas)
TLC vaatajana näen häid tulemusi, loomulikult mõistan, et halbu ei näidatagi.
-
Külaline
Sama meelt, julguses poleks asi, aga kindlasti ei tahaks demonstreerida võõrastele inimestele. Oma kodus käiksin kasvõi alasti, aga välja minnes eelistan alati hea välja näha. Seega kasutaksin 3/4 varrukaid, mulle meeldivad nad niigi.
-
Külaline
Mina ei käiks, varjan ka teisi oma mitte nii ilusaid kohti. Linase särgiga näiteks käies pole küll erilist vahet palavuse mõttes, et kas on lühikesed või pikad varrukad.
-
Külaline
Linast ma ei kanna, pole minu stiil üldse.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 15:47 Mina ei käiks, varjan ka teisi oma mitte nii ilusaid kohti. Linase särgiga näiteks käies pole küll erilist vahet palavuse mõttes, et kas on lühikesed või pikad varrukad.
Ikka julgeks, kes sind ikka vaatab. Isegi prügikastikolle ei vaata keegi, toimetavad omaette, keda su küünarnukk huvitab, ei kedagi. Keegi ei vaatagi sinu poole, või kui juhtubki, siis inimesed vaatavad ikka otsa, mitte kanda, küünarnukki, vms.
-
Külaline
Kus kivi all sa elad. Ikka inimesed vaatavad. Mõni läheb isegi küsima. Niivõrd ebaviisakad on inimesed. Mõni lausa võib jõllitada krimpsus näoga. Mõni teeb sesa tahtlikult, mõni mitte nii tahtlikult, vaid uudishimust.
Mul üks tuttav käib küll suviti lühikese varukaga, kellel ka psoriaas(mees, kui see peaks oluline olema). Tal päike aitab parandada ka. Käib isegi solaariumis sellepärast talvel.
Mul endal tekivad päikesest punased laigud käsivartele, küünarnukist ülespoole ja mul endal on ebakindel tunne ja üritan neid varjata. Kannan ka kolmveerandvarukat
-
Külaline
Kanna mida tahad, mõte oli selles, et pikkade käistega pole palavam kui lühikestega, kui on hingav materjal. Mina oma iluvigu ei demonstreeri, aga inimesed on erinevad ja võivad teha, nagu nad tahavad.
-
Külaline
See on sinu sisetunde küsimus. Psoriaas pole nakkav, kuid on inetu. Kuidas sa ise tunned? Minu isikliku arvamuse põhjal võiksid kanda lühikesi varrukaid küll, aga mina olen arst ja näen, mis haigusega on tegemist. Mind nt ei häiriks. Kui sulle tundub, et sa ei taha oma nahka näidata, siis kanna pikemaid varrukaid.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 13:27 Kirjutan siia, sest siin on rohkem arutlejaid. Mul on küünarnukil psoriaas ja see on ägenenud viimasel aastal, kas te julgeks kanda lühikeste varukatega asju suvel rahvarohketes kohtades. See probleem paistab silma
-
Külaline
Küsin ka, et kas sa nahaarstil oled käinud.
Elan Prantsusmaal, suhteliselt lõuna pool, ja järsku lõi mul ka psoriaas välja. Läksin kohaliku külaarsti juurde, kes minu kaebamise peale vaatas korraks peale ja kirjutas retsepti välja. Peale paari korda salviga määrimist olid laigud kadunud. See oli mitu kuud tagasi. Nii et on küll ravimeid olemas, usun, et Eesti ka. Sa ei pea kannatama.
Elan Prantsusmaal, suhteliselt lõuna pool, ja järsku lõi mul ka psoriaas välja. Läksin kohaliku külaarsti juurde, kes minu kaebamise peale vaatas korraks peale ja kirjutas retsepti välja. Peale paari korda salviga määrimist olid laigud kadunud. See oli mitu kuud tagasi. Nii et on küll ravimeid olemas, usun, et Eesti ka. Sa ei pea kannatama.
-
Külaline
psoriaas on nii levinud, et kindlasti ei piiraks ma sellepärast oma rõivavalikut. Prille ja kuuldeaparaati ju ei häbeneta?
Minu sõbrannal on psoriaasi näha nii kätel kui ka näol, ise ta natuke häbeneb ja üritab meigiga varjata - aga minumeelest on see just äge ja omapärane, kindlasti ei tee teda inetumaks.
Minu sõbrannal on psoriaasi näha nii kätel kui ka näol, ise ta natuke häbeneb ja üritab meigiga varjata - aga minumeelest on see just äge ja omapärane, kindlasti ei tee teda inetumaks.
-
Külaline
Psoriaas ikka pole nagu prillid või kuuldeaparaat, vaid pigem nagu lahtine haav, mädased villid, plahvatavad vistrikud, seen vms. Üks asi on abivahend, hoopis teine asi on see, kui inimene näib haige, selle vastu on teistel inimestel psühholoogiline hirm. See on kaitsereaktsioon, et ma ise ei jääks haigeks. Inimesed ei ole kursis, mis haigus on psoriaas ja et see ei nakka. On ka suur vahe, milline see välja näeb, mul on tuttaval psoriaas ja see näeb tal välja vahel täiesti okei, ainult kerged punetavad laigud, vahel päris hirmus. Mina olen harjunud, aga ma arvan, et tema selle kõige hullema seisuga küll välja ei läheks, katab pigem kuidagi ära.Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 09:33 psoriaas on nii levinud, et kindlasti ei piiraks ma sellepärast oma rõivavalikut. Prille ja kuuldeaparaati ju ei häbeneta?
-
Külaline
Tore, et sa oma tuttavat toetad, aga et see nüüd nii äge ja omapärane on, ei tasu päris üle ka pingutada: https://www.google.com/search?sca_esv=4 ... 2&dpr=1.54minumeelest on see just äge ja omapärane
-
Külaline
Aga ma ei saa ikkagi aru, miks kõik need inimesed arsti juurde ei lähe. Või on Eestis ravi kättesaamatu? Ei usu nagu. Või on p... ui? Aga siis ei peaks ka teiste arvamus huvitama.
Kui ei saagi päris lahti, siis mingil määral abi ikka, et mädanevate kätega ringi ei pea käima.
Kui ei saagi päris lahti, siis mingil määral abi ikka, et mädanevate kätega ringi ei pea käima.
-
Külaline
Ilmselt ikka lähevad enamus arsti juurde, aga kõigil ei aita ravi. Ja see on haigus, mis vahepeal võib olla kontrolli all ja siis äkki välja lüüa.Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 17:37 Aga ma ei saa ikkagi aru, miks kõik need inimesed arsti juurde ei lähe. Või on Eestis ravi kättesaamatu? Ei usu nagu. Või on p... ui? Aga siis ei peaks ka teiste arvamus huvitama.
-
Külaline
Pole ju üldse midagi hullu. Usun, et enamik inimesi teavad, mis haigus see on. Nii palju kui tean, siis seda päris välja ravida ei saa, aga kontrolli all-et nahk on puhas-saab küll.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 11:05Tore, et sa oma tuttavat toetad, aga et see nüüd nii äge ja omapärane on, ei tasu päris üle ka pingutada: https://www.google.com/search?sca_esv=4 ... 2&dpr=1.54minumeelest on see just äge ja omapärane
-
Külaline
Paljud esiteks ei tea, kas see laik on psoriaas või midagi muud ja ei tea, et psoriaas pole nakkav (aga mõni teine sarnase laiguga haigus jälle on). Mina isiklikult ei paneks ennast olukorda, kus vahitakse ja mõttes oletatakse, kas ikka tohib bussis kõrvale istuda või mitte vms. Pealegi pole suvel vahet, kas on lühikese käise või kolmveerandvarrukaga või päris pikk. Aga kui on täiesti suva, siis kanna rahulikult.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 17:43See on sinu sisetunde küsimus. Psoriaas pole nakkav, kuid on inetu. Kuidas sa ise tunned? Minu isikliku arvamuse põhjal võiksid kanda lühikesi varrukaid küll, aga mina olen arst ja näen, mis haigusega on tegemist. Mind nt ei häiriks. Kui sulle tundub, et sa ei taha oma nahka näidata, siis kanna pikemaid varrukaid.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 13:27 Kirjutan siia, sest siin on rohkem arutlejaid. Mul on küünarnukil psoriaas ja see on ägenenud viimasel aastal, kas te julgeks kanda lühikeste varukatega asju suvel rahvarohketes kohtades. See probleem paistab silma
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist