Õngitsejad ajakirjanikud

vana hea klassika
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Alati ei olegi valikuid, aga kui keegi ütleb nt kojamehe ameti kohta, et keegi peab selle töö ka ära tegema, siis pigem pole ütleja ise selle ameti pidaja, vaid keegi, kes saab aru et kõik ei saa olla ettevõtjad, direktorid ja omanikud - keegi peab olema ka alluv , sh kojamees. Ja alati on ka keegi, kes saabki olla ainult kojamees või muu lihttöö tegija, sest kõikide inimeste vaimne võimakus, soovid ja motivatsioon erinevad.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Tete77 kirjutas: 27 Apr 2026 09:10 Huvitav vaid see, et juba teist korda on õngitsemiseks just minu teema sobinud. Rohkem siis ei postita, teine teeb sellega raha. Aitab rumalusest.

https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... HVldWYwJye
Kas sa siis ei taha, et su tõstatatud teemad oleksid keskmisest kaalukamad ja laiema arutluse all? Tahad sahtlisse kirjutada ühiskondlikel teemadel?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Perekoolis üks lihtsake alati halvustas ehitajaid.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2026 10:58
Guest kirjutas: 27 Apr 2026 09:36
Mind nt huvitab ka vanema põlvkonna ütlus mingi raske või vastiku töö kohta, mida on öeldud - keegi peab selle töö ka ära tegema.
Ma ei tea, kui vana see põlvkond on, kes seda ütlust kasutab. Ma olen 50+ ja mõtlen, et napakamat ütlust annab välja mõelda. Ma ei tuleks küll selle peale, et mingit vastikut tööd teha sellepärast, et keegi peab selle ära tegema. Kuidas keegi üldse sellise asja peale tuleb, on puhas müstika.
Esiteks vanemad põlvkonnad ei võtnud kõike nii individualistlikult, tunnetasid paremini kogukonna/ühiskonna sidusust ja et kõik tööd on vajalikud - näiteks, mina toodan sulle toidu, sina toodad aga midagi mulle vajalikku, tema toodab jällegi midagi kolmandat, mida meil mõlemale vajalik on jne. jne. Kuna tunnetati, et töö tulemus on reaalselt, eluliselt vajalik - siis ei pirtsutatud ega dramatiseeritud tööprotsessi mingite raskemate või ebameeldivamate külgede osas nii palju, vaid kohanduti ja harjuti nendega - on vaja teha, eks siis teeme.

Seoses muutunud maailmaga on sidususe tunnetamine kaduma läinud, suhtutaksegi pirtsakamalt, et mis mõttes, pfuuu, mina küll ei tee. Mille üle vanemad põlvkonnad ilmselt imestaks - no küll on pepsid preilid/härrad, nii valivad ja midagi teha ei kõlba.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2026 18:55 Noored on erinevad. Häda pole mitte selles, et nad hindavad oma aega ja mugavust rohkem, kui meie, vaid selles, et me ei mõista seda.
Inimestel on kummaline viis hinnata ajalugu mineviku järgi, et kui mina (minu tütar/minu ema) jne sain sellega hakkama, tulin sellest välja, suutsin ....siis peaksid nagu kõik teised ka samal viisil kannatama, toime tulema vm.
Kogu maailm on vahepeal nii palju muutunud, et enam pole võimalik midagi võrrelda, juba 20 aastaga on väga suur hüpe tehtud...

see sõna "kannatama" tänapäeval ülekasutatud. Iga asja kohta öeldakse kohe, et kannatama. Miks mitte kohanduma, näiteks?
Kui kõrgele oma elustandard seada, on muidugi oma asi - kui saab vähemaga hakkama ja polegi palju vaja kui eelmsiel põlvkonnal, pole iseenesest midagi katki. Elabki selle vähemaga. Häda on aga siis, kui nõudmised on suured (tahaks ikka seda ja seda ka), aga millegi tegemine on "nii vanamoodne".
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2026 10:35 Vaatasin seda teemat nüüd ja peaks mainima, et teemaalgataja tehtud teema on väga primitiivne, ei arutle ega analüüsi mitte midagi. Kiisleri artiklil on vähemalt mingi mõte sees. Üle lüüa sellest hukas noored teemast pole küll mitte midagi.
:) see on minu primitiivne kirjutis. Seda teemat TA ei mõelnud
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 08:37
Guest kirjutas: 27 Apr 2026 10:35 Vaatasin seda teemat nüüd ja peaks mainima, et teemaalgataja tehtud teema on väga primitiivne, ei arutle ega analüüsi mitte midagi. Kiisleri artiklil on vähemalt mingi mõte sees. Üle lüüa sellest hukas noored teemast pole küll mitte midagi.

Mõtles ikkagi seda teemat, kus inimene küsis, mis ametimees on see Eesti Hunt Kriimsilm.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Apr 2026 23:08
Guest kirjutas: 27 Apr 2026 10:58
Guest kirjutas: 27 Apr 2026 09:36
Mind nt huvitab ka vanema põlvkonna ütlus mingi raske või vastiku töö kohta, mida on öeldud - keegi peab selle töö ka ära tegema.
Ma ei tea, kui vana see põlvkond on, kes seda ütlust kasutab. Ma olen 50+ ja mõtlen, et napakamat ütlust annab välja mõelda. Ma ei tuleks küll selle peale, et mingit vastikut tööd teha sellepärast, et keegi peab selle ära tegema. Kuidas keegi üldse sellise asja peale tuleb, on puhas müstika.
Esiteks vanemad põlvkonnad ei võtnud kõike nii individualistlikult, tunnetasid paremini kogukonna/ühiskonna sidusust ja et kõik tööd on vajalikud - näiteks, mina toodan sulle toidu, sina toodad aga midagi mulle vajalikku, tema toodab jällegi midagi kolmandat, mida meil mõlemale vajalik on jne. jne. Kuna tunnetati, et töö tulemus on reaalselt, eluliselt vajalik - siis ei pirtsutatud ega dramatiseeritud tööprotsessi mingite raskemate või ebameeldivamate külgede osas nii palju, vaid kohanduti ja harjuti nendega - on vaja teha, eks siis teeme.

Seoses muutunud maailmaga on sidususe tunnetamine kaduma läinud, suhtutaksegi pirtsakamalt, et mis mõttes, pfuuu, mina küll ei tee. Mille üle vanemad põlvkonnad ilmselt imestaks - no küll on pepsid preilid/härrad, nii valivad ja midagi teha ei kõlba.
No aga aeg on edasi läinud. Vaevalt, et need müstilised "vanemad põlvkonnad" ka oleksid nõus käsitsi kogu pere pesu ära pesema või käsisae ja kirvega majaehituseks palke tegema. Kusagil on siiski piir ja minu jaoks on see "keegi peab selle töö ka ära tegema" pigem laiskus ja tobe eneseõigustus sellele, et ei viitsita õppida, areneda ja oma mugavustsoonist välja tulla. Lihtsam on kiruda riiki ja edasi vireleda ja endale kinnitada, et keegi peab ju selle töö ka ära tegema. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 08:57

Mõtles ikkagi seda teemat, kus inimene küsis, mis ametimees on see Eesti Hunt Kriimsilm.
No ei tea me peast kõikide siinsete teemade sisu, kas paneksid täpsema pealkirja?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 09:48
Guest kirjutas: 28 Apr 2026 08:57

No ei tea me peast kõikide siinsete teemade sisu, kas paneksid täpsema pealkirja?

Umbes, et mis ametimees on influencer jne. Tänasest ajakirjandusel igav nagu lubasin, kui nad just Karise alust postitust ei kaaperda kolmandana.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Semrush [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 8 külalist