Kui palju teil kulub päevas söögi peale?
-
Külaline
Mina paevakulu ei tea, aga kord nadalas kain ca 70-100 euro eest poes ja nadala jooksul ostame ca 30 euro eest lisaks. Samas aga kais tana mees veel ekstra poes ja toi ca 50€ eest lisaks- kohvioad, tualettpaber umbes kuuks, lõhe soolamiseks.
Meil on suurim kulu kilepiim, iga õhtusoogikorra juurde kulub umbes 1,5 liitrit ja hommikul pool kuni liiter lisaks. Poes kaies olen ma sellega peaaegu alati ostukontrollis. Teine kuluallikas on kohupiimast snakid ja kolmas puuviljad.
Aga teen koik ohtusoogid ise ja poolfabrikaate kasutan haruharva. Purgitoite ka ei soo. Pere perel on laual lihtne kraam - kotletid, hakklihakaste, sealihast ahjuroad köögiviljadega. Vahel teen rannakarpe (2kg korraga) voi tuunikalasteike ka. Ise soon lihast umbes pool kilo kanafileed nadalas ja suure koguse koogivilju.
Paar-kolm korda nadalas teen magustoitu, lihtsad asjad nagu mannavaht, tarretis, leivasupp. Neid valmistan sageli nö ülejaakidest - nt sünnipaevapeol jai 3l mahlapurgist pool üle ja sellest sai mannavaht voi ostsin lihavottepühadeks liiga palju teralist kohupiima, millest sai kohupiimavorm ning jaalt voetud tikritest keetsin kisselli juurde.
Toitu ära me ei viska praktiliselt üldse - tahkest leivast saab küüslauguleiba, saiast riivsai, piimatoodetest pannkooke jne.
Voimalusel ostan viimase kuupaeva tooteid, nt Lidl paneb need valja mitu paeva enne realiseerimisaja loppu. Lauas neli inimest sh kaks teismelist poissi pikkusega 1,90. Toopaevadel soob mees valjas ja lapsed koolisooklas. Need kulud minusse ei puutu, raagin seega vaid hommiku-ja õhtu ning nadalavahetuse sookidest.
Meil on suurim kulu kilepiim, iga õhtusoogikorra juurde kulub umbes 1,5 liitrit ja hommikul pool kuni liiter lisaks. Poes kaies olen ma sellega peaaegu alati ostukontrollis. Teine kuluallikas on kohupiimast snakid ja kolmas puuviljad.
Aga teen koik ohtusoogid ise ja poolfabrikaate kasutan haruharva. Purgitoite ka ei soo. Pere perel on laual lihtne kraam - kotletid, hakklihakaste, sealihast ahjuroad köögiviljadega. Vahel teen rannakarpe (2kg korraga) voi tuunikalasteike ka. Ise soon lihast umbes pool kilo kanafileed nadalas ja suure koguse koogivilju.
Paar-kolm korda nadalas teen magustoitu, lihtsad asjad nagu mannavaht, tarretis, leivasupp. Neid valmistan sageli nö ülejaakidest - nt sünnipaevapeol jai 3l mahlapurgist pool üle ja sellest sai mannavaht voi ostsin lihavottepühadeks liiga palju teralist kohupiima, millest sai kohupiimavorm ning jaalt voetud tikritest keetsin kisselli juurde.
Toitu ära me ei viska praktiliselt üldse - tahkest leivast saab küüslauguleiba, saiast riivsai, piimatoodetest pannkooke jne.
Voimalusel ostan viimase kuupaeva tooteid, nt Lidl paneb need valja mitu paeva enne realiseerimisaja loppu. Lauas neli inimest sh kaks teismelist poissi pikkusega 1,90. Toopaevadel soob mees valjas ja lapsed koolisooklas. Need kulud minusse ei puutu, raagin seega vaid hommiku-ja õhtu ning nadalavahetuse sookidest.
-
Külaline
Kuidas on võimalik terve nädala elada ära poole kilo kanafileega? Minul on üks toidukord 250g kintsuliha, lisaks on päevas liha sisaldavaid toidukordi 2-3.Külaline kirjutas: ↑25 Apr 2026 23:37 Mina paevakulu ei tea, aga kord nadalas kain ca 70-100 euro eest poes ja nadala jooksul ostame ca 30 euro eest lisaks. Samas aga kais tana mees veel ekstra poes ja toi ca 50€ eest lisaks- kohvioad, tualettpaber umbes kuuks, lõhe soolamiseks.
-
Külaline
Äkki sa sööd lihtsalt hullult suuri koguseid? Või midagi liha juurde enam ei söögi, kui 250g korraga tarbid?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:05
Kuidas on võimalik terve nädala elada ära poole kilo kanafileega? Minul on üks toidukord 250g kintsuliha, lisaks on päevas liha sisaldavaid toidukordi 2-3.
Ise tegin eile ahjus ca 1kg lihakamaka (koos lihaga läksid samasse küpsetuskotti ka köögiviljad). Peale ahjust võtmist tõstsin liha eraldi taldrikule, lõikasid väääga paksudeks viiludeks, neid viile tuli kokku täpselt 10 (ehk siis ca 100g viilud), ja kuigi ma lahkelt teatasin perele, et kes tahab, võtab ühe, kes tahab, kaks, keegi üle 1 tüki ei võtnud, sest pidasid neid 2cm paksuseid viile piisavalt parajaks. Juurde olid küpsetuskotis hautatud köögiviljad, lisaks eraldi juurdekeedetud riis. Kastmeks praevedelik.
-
Külaline
Siin on läinud menüüde üleslugemiseks. See on ka tore, aga pange konkreetselt kirja, mitu inimest on peres ja palju nädalas või kuus EUROdes kogu pere peale raha kulub. Muidu ei saa ju võrrelda. See, et keegi pool kilo kanaliha nädalas sööb ei ütle ju tegelt miskit.
-
Külaline
Liha ei soovitata süüa iga paev üldse, liiati et kaks-kolm korda päevas.
Mina hetkel olen loobunud punasest lihast ja söön vaid kana. Teistel paevadel söön valget kala voi valguna läätse, kodujuustu vms.
-
Külaline
nii toimubki lauasKülaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:15 kuigi ma lahkelt teatasin perele, et kes tahab, võtab ühe, kes tahab, kaks, keegi üle 1 tüki ei võtnud,
-
Külaline
Perekoolis 5 inimest nädal aega ühe kanaga toitnud memm on vist nälga surnud.
-
Külaline
Pealinnas elava inimese kohta võiks 250-300 eurot kuus arvestada toidukuluks. Kaheliikmeline pere siis 500-600 eurot kuus. Kui muidugi ökonoomitada kõvasti, siis saab ka odavamalt.
-
Külaline
Mis see pealinn siin loeb? On odavam kui maal?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 14:30Pealinnas elava inimese kohta võiks
-
Külaline
Maal on odavam. Kartul ja porgand oma aiast. Pool lammast tuttavalt talunikult
-
Külaline
Pealinnas on odavam. Maal puuduvad suured poed kus hinnad odavamad kui maal poes.
Maalt linna pikem maa, et poodi minna, seega kütusele ka läheb rohkem raha.
Maalt linna pikem maa, et poodi minna, seega kütusele ka läheb rohkem raha.
-
Külaline
Mul läheb kahe peale 400 eurot kuus. Mina arvasin, et jubedalt palju. Mõned aastad tagasi läks 100 eurot kuus. Siis oli ka laps muidugi väiksem, aga ikkagi on toiduhinnad meeletult kallinenud. Minu arust see 40-50 protsenti, mida tunnistatakse, pole küll tõsi.
-
Külaline
Minu pere (2 inimest) nädala toidukorv on umbes 150 eurot. Teeme väga palju ise süüa ja alati selle arvestusega, et mitu karpi ka sügavkülma panna. Pärast hea tööle lõunasöögiks kaasa võtta, ei pea kusagilt kioskist kallist toitu kaasa ostma. Korra nädalas sööme väljas, selle peale võib lõdvalt arvestada 80-100 eurot, kui alkoholi ja kõrvale võtta.
Eestis on tõesti elu kallis. Palju kallim, kui Skandinaavias, kus ma elan. Imestan, kuidas näiteks paljulapselised pered eestis söönuks saavad.
Eestis on tõesti elu kallis. Palju kallim, kui Skandinaavias, kus ma elan. Imestan, kuidas näiteks paljulapselised pered eestis söönuks saavad.
-
Külaline
Mõnd asja müüakse mõnes üksikus kohas soodukaga, aga soodukate otsimiseks pidevalt eri poodide vahel pandeldada nagu ka ei viitsiks. Pigem siis nii, et kui on sinnakanti asja, kus tead müügil olevat soodsama hinnaga, siis sätid käigud nii, et ka tollest poest läbi lähed. Või kui mõnes poes on mingil konkreetsel päeval mingid soodukad
(nt mu pensionärist ema käib poes kolmapäeviti, siis on Selveris -10% pensionäridele. ps, ärge soovitage talle grossit, rimi või prismat, sest need on tema kodust 35km kaugusel. )
Rimis on pensionäride soodukas esmaspäeviti ja juur- ja puuviljade -15% reedeti. Lisaks pakub Rimi personaalseid soodukaid läbi terminali või äpi, kui lisad samale kontole ka teised pereliikmete rimi kaardid, on sooduskaupu rohkem. nt koera närimispulki pole me tavahinnaga juba pool aastat ostnud, kui tuleb soodukas, siis ostame hulgi. Samuti on mõistlik käia Rimides nädala algul, olen mitmel korral näinud L-P liha "soodus"hinnaga 4.50 või 3,99/kg ja siis E või T on liha 2,99€/kg. ostan mitu pakki ja panen sügavkülma. Viimati oli huvitav nähtus lõhega: roogitud lõhe 11,99€/kg, lõhefilee 10,99€/kg
Täna käisin spetsiaalselt Grossi poest kohvi toomas, sest kodus olid kohvivarud otsas. Kui Selveri e-poes algavad hetkel 500g kohvipaki hinnad 10,66€/pakk, siis Grossi poodides (vähemalt Tallinnas) maksab Arabica 500g kohvipakk vaid 1,58€, ehk siis hinnavahe 6,7korda (ostsin korraga kohe kolm pakki, et jätkuks terveks kuuks, meil läheb kodus üks 500g pakk umbes 10 päevaga)
Kalakraami on mõistlik osta Balti-Jaama turu kalapoest või külmutatult Kariamarketist.
Viimases on ka väga hea valik lihatooteid. Odavaid singi-vorsti-suitsulihatooteid, aga ka odavaid konserve, sügavkül.kraami, küpsiseid, komme, limonaadi leiab Lasnamäelt Mere poest (endise Laagna poe ruumides).
Lihalõike ja ebastandardse kujuga vorsi-singitooteid leiab ka A1000 ja Meie keti poodidest, ühtteist huvitavat ja odavat leiab ka Realiseeriskeskuse poodidest, st kui teele ette jäävad, tasub sisse astuda.
(nt mu pensionärist ema käib poes kolmapäeviti, siis on Selveris -10% pensionäridele. ps, ärge soovitage talle grossit, rimi või prismat, sest need on tema kodust 35km kaugusel. )
Rimis on pensionäride soodukas esmaspäeviti ja juur- ja puuviljade -15% reedeti. Lisaks pakub Rimi personaalseid soodukaid läbi terminali või äpi, kui lisad samale kontole ka teised pereliikmete rimi kaardid, on sooduskaupu rohkem. nt koera närimispulki pole me tavahinnaga juba pool aastat ostnud, kui tuleb soodukas, siis ostame hulgi. Samuti on mõistlik käia Rimides nädala algul, olen mitmel korral näinud L-P liha "soodus"hinnaga 4.50 või 3,99/kg ja siis E või T on liha 2,99€/kg. ostan mitu pakki ja panen sügavkülma. Viimati oli huvitav nähtus lõhega: roogitud lõhe 11,99€/kg, lõhefilee 10,99€/kg
Täna käisin spetsiaalselt Grossi poest kohvi toomas, sest kodus olid kohvivarud otsas. Kui Selveri e-poes algavad hetkel 500g kohvipaki hinnad 10,66€/pakk, siis Grossi poodides (vähemalt Tallinnas) maksab Arabica 500g kohvipakk vaid 1,58€, ehk siis hinnavahe 6,7korda (ostsin korraga kohe kolm pakki, et jätkuks terveks kuuks, meil läheb kodus üks 500g pakk umbes 10 päevaga)
Kalakraami on mõistlik osta Balti-Jaama turu kalapoest või külmutatult Kariamarketist.
Viimases on ka väga hea valik lihatooteid. Odavaid singi-vorsti-suitsulihatooteid, aga ka odavaid konserve, sügavkül.kraami, küpsiseid, komme, limonaadi leiab Lasnamäelt Mere poest (endise Laagna poe ruumides).
Lihalõike ja ebastandardse kujuga vorsi-singitooteid leiab ka A1000 ja Meie keti poodidest, ühtteist huvitavat ja odavat leiab ka Realiseeriskeskuse poodidest, st kui teele ette jäävad, tasub sisse astuda.
-
Külaline
Viimasele kirjutajale. Pikk lugu lugeda, aga palju sul siis kuus toidule kulub?
-
Külaline
Ma väga täpset arvestust ei pea.Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 18:06 Viimasele kirjutajale. Pikk lugu lugeda, aga palju sul siis kuus toidule kulub?
Krediitkaardi väljavõtte järgi kulus minul neis poodides ja söögikohtades, kus toitu müüakse, märtsikuus kokku umbes 330€, arvestades, et aegajalt käivad ka teised pereliikmed poes või söövad väljas, siis ma pakuks, et ühes kalendrikuus võiks see summa olla 500-600€ vahel kolme täiskasvanu peale. Kui mõni sünnipäev on või nt restoraniskäik vmt juurde, siis vast kuni 700€
-
Külaline
Talunik annab tasuta või? Maa harid labidaga, väetist ei pane, seemneid ei osta?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 15:30Maal on odavam. Kartul ja porgand oma aiast. Pool lammast tuttavalt talunikult
-
Külaline
Jah, selle 250g söön näiteks kreeka jogurtiga tehtud aedviljasalatiga, riisi ega kartulit juurde ei söö. Päevas tarbin 1500 kcal, see ei ole palju.Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:15Äkki sa sööd lihtsalt hullult suuri koguseid? Või midagi liha juurde enam ei söögi, kui 250g korraga tarbid?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:05
Kuidas on võimalik terve nädala elada ära poole kilo kanafileega? Minul on üks toidukord 250g kintsuliha, lisaks on päevas liha sisaldavaid toidukordi 2-3.
Ise tegin eile ahjus ca 1kg lihakamaka (koos lihaga läksid samasse küpsetuskotti ka köögiviljad). Peale ahjust võtmist tõstsin liha eraldi taldrikule, lõikasid väääga paksudeks viiludeks, neid viile tuli kokku täpselt 10 (ehk siis ca 100g viilud), ja kuigi ma lahkelt teatasin perele, et kes tahab, võtab ühe, kes tahab, kaks, keegi üle 1 tüki ei võtnud, sest pidasid neid 2cm paksuseid viile piisavalt parajaks. Juurde olid küpsetuskotis hautatud köögiviljad, lisaks eraldi juurdekeedetud riis. Kastmeks praevedelik.
-
Külaline
Kas sa siinkohal natukene ei eksi? Toore ja küpsetatud liha kaal ei saa mitte kuidagi sama olla. Kui sa panid ahju 1 kg liha, siis sa ei saanud mitte kuidagi ahjust välja võtta samuti 1 kg liha ega lõigata sellest kümmet 100-grammist tükki.Guest kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:15Äkki sa sööd lihtsalt hullult suuri koguseid? Või midagi liha juurde enam ei söögi, kui 250g korraga tarbid?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:05
-
Külaline
Sellest said jah umbes 70 grammised tükid, mida ei saa kuidagi eriti paksudeks ja suurteks tükkideks lugeda.Guest kirjutas: ↑26 Apr 2026 20:08Kas sa siinkohal natukene ei eksi? Toore ja küpsetatud liha kaal ei saa mitte kuidagi sama olla. Kui sa panid ahju 1 kg liha, siis sa ei saanud mitte kuidagi ahjust välja võtta samuti 1 kg liha ega lõigata sellest kümmet 100-grammist tükki.Guest kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:15Äkki sa sööd lihtsalt hullult suuri koguseid? Või midagi liha juurde enam ei söögi, kui 250g korraga tarbid?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 13:05
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist