Kui palju teil kulub päevas söögi peale?
-
Külaline
Kui palju teil kulub päevas söögi peale?
Hetkel elan üksinda ja toidule kulub päevas 10-12 euri.Söön peamiselt kodus.Kuna toit on Eestis ülikallis siis toidu pealt rohkem kokku hoida ei oskagi. Selveris paljud inimesed ostavad ainult mõned üksikud toitained.Harva on korv pilgeni toitu täis...
-
Külaline
Elan üksi, enamasti teen ise süüa. Kuus ainult toiduained 250-300 €. Mõtlen sageli kuidas küll lastega pered hakkama saavad.
-
Külaline
Päeva peale on väga raske öelda, ükskõik mille pakendist jagub tavaliselt nädalaks või kauemaksi. Laias laastus nädala peale 40 eurot, ma pakun. Elan üksi.
Elame kahekesi, kuus umbes 300-400. Täpselt ei teagi, ei pea arvet. Selle summa sees on ka majapidamisvahendid ja hügieenitarbed.
-
Külaline
Elan üksi ja ainult kodus tehtavale toidule kulub 250 eurot kuus. Töölt saan osta nii värsked kui pakendatud kana-ja kalatooted omahinnaga, see on päris suur asi.
-
Külaline
Meil kulub umbes 50 eurot päevas, 1500 kuus. 4-liikmeline pere.
-
Külaline
Mingi 500-600 kuus. Mina, teismeline ja nädalavahetustel kodus käiv üliõpilane. Selle summa sees on ka esmavajalikud tööstuskaubad, mida toidupoest osta saab.
-
Külaline
Oleneb kuust. Ma üksi täiskasvanu aga küll kahe lapsega. Teismeline tõesti sööb palju aga väikelaps mitte nii väga.
Ja oleneb kuust. Kui elan nö kapivarude ja sügavkülma peal, siis saab ca 50 eur nädalas hakkama. Ostan siis vaid piima, leiba/saia, puuvilju ja võileiva materjali(sink, kutk, tomat). Aga ma ikkagi ka jooksvalt täiendan varusid, kui otsa hakkab saama.
Ma arvan, et kuus läheb ca 300 meil. Seal hulgas ka kodutarvikud.
Ma teen peaaegu kõik toidud ise. Olen suur sügavkülmutaja ja ostan palju allahinnatud tooteid(nt liha, need siis lähevadki sügavassa üldiselt). Lisaks on mul suur ports supipõhju ette tehtud.
Üks päev ma küll mõtlesin, et oh nii odavalt sai kaheks päevaks toit. Ostsin vaid kanaliha ja tegin kanakarrit. Maksin kokku liha ja mõne muu asja eest poes 4.35. Pooled asjad olid kodus olemas. Ja kusjuures jäi ülegi ja lõpu sügavkülmutasin.
Me sööme üldse palju suppe. Need üsna soodsad. Ma arvan, et päeva kohta ca 5 eur tuleb.
Ja oleneb kuust. Kui elan nö kapivarude ja sügavkülma peal, siis saab ca 50 eur nädalas hakkama. Ostan siis vaid piima, leiba/saia, puuvilju ja võileiva materjali(sink, kutk, tomat). Aga ma ikkagi ka jooksvalt täiendan varusid, kui otsa hakkab saama.
Ma arvan, et kuus läheb ca 300 meil. Seal hulgas ka kodutarvikud.
Ma teen peaaegu kõik toidud ise. Olen suur sügavkülmutaja ja ostan palju allahinnatud tooteid(nt liha, need siis lähevadki sügavassa üldiselt). Lisaks on mul suur ports supipõhju ette tehtud.
Üks päev ma küll mõtlesin, et oh nii odavalt sai kaheks päevaks toit. Ostsin vaid kanaliha ja tegin kanakarrit. Maksin kokku liha ja mõne muu asja eest poes 4.35. Pooled asjad olid kodus olemas. Ja kusjuures jäi ülegi ja lõpu sügavkülmutasin.
Me sööme üldse palju suppe. Need üsna soodsad. Ma arvan, et päeva kohta ca 5 eur tuleb.
-
Külaline
Kuu summa/30= päeva kulu; nädala summa/7= päeva kulu.Külaline kirjutas: ↑25 Apr 2026 10:16Päeva peale on väga raske öelda, ükskõik mille pakendist jagub tavaliselt nädalaks või kauemaksi. Laias laastus nädala peale 40 eurot, ma pakun. Elan üksi.
Miks te WC paberi ja pesupulbri toidukuluks arvestate
-
Külaline
Sest lihtne on arvestada seda, palju kuus toidupoes kulub ning mitte hakata mõtlema, kas ma mingis kuus vetsupaberit, majapidamispaberit, šampooni, deodoranti, pesupulbrit, nõudepesumasina vahendeid, prügikotte, pesušvamme jmt ostsin või ei ning kui ostsin, siis kui palju see maksis.Külaline kirjutas: ↑25 Apr 2026 14:38Miks te WC paberi ja pesupulbri toidukuluks arvestate
-
Külaline
Vastik, et koostisi kehvemaks muudetakse. Kunagi ostsin Lidlist juustukooki ja oli hea, nüüd ostetud on nagu plastiliin.
-
Külaline
15€ keskmiselt päevas. Kaks inimest, ema ja teismeline poeg.
-
Külaline
Jah, sest me need, kes eraldi arvet(mungit tabelit vms) ei pea, siis tõesti ei hakka seda eraldi välja arvutama.Külaline kirjutas: ↑25 Apr 2026 14:38Kuu summa/30= päeva kulu; nädala summa/7= päeva kulu.Külaline kirjutas: ↑25 Apr 2026 10:16Päeva peale on väga raske öelda, ükskõik mille pakendist jagub tavaliselt nädalaks või kauemaksi. Laias laastus nädala peale 40 eurot, ma pakun. Elan üksi.
Miks te WC paberi ja pesupulbri toidukuluks arvestate
Mul muideks on ka kaksi kassi. Ma loen nende kulu(toit+liiv) ka oma toiduarvele see ca 300 eur kuus.
-
Külaline
Ma vist jube laristaja ... elan hetkel enamjaolt üksi (ajateenijast poeg on kodus nädalavahetustel), aga alla 200 nädalas ei suuda kulutada 
-
Külaline
Päeva kohta arvestust ei pea, aga kolmeliikmelise perena (üks üliõpilane), kulub kuus u 800 eur, mõnikord ka rohkem, kui oleme käinud Stockmannis või veine/torti ostnud.
-
Külaline
Inimesed ei viitsi neid tsekkide pealt eraldi välja "nokkida", pannakse kirja palju marketis raha läks. Liidetakse tsekid kuu lõpuks kokku ja saadakse tulemus.Külaline kirjutas: ↑25 Apr 2026 14:38Miks te WC paberi ja pesupulbri toidukuluks arvestate
-
Külaline
Mees naine ja kaks koolis käivat last, elukoht Tallinn, natuke saab maalt kartulit ja porgandit ning mõne purgi hoidiseid. Oleme juba paar aastat toidukulusid kirja pannud tabelisse, võtame seebid, hambapasta ja paberid arvestusest välja. Ema -isa lõunasöögikulu ei ole ka arvestuses. Puhtalt toidule kulub ühes kuus 1200-1400 eurot neljaliikmelise pere peale. Päevakulu ühe inimese kohta tuleb seega 10-11 eurot.
-
Külaline
See on suht tavaliste kuust kuusse toimetulevate inimeste teema, vahet pole, kui palju teenivad, alatinon otsas.
-
Külaline
Mul pole tegelikult õrna aimugi sellest, kui palju päevas söögile kulub, sest:
- poes käivad kõik pereliikmed suvalistel aegadel ja kui keegi midagi ka koju ostab, siis oma raha eest, st mina ei tea, palju mees või laps toidule parasjagu kulutas
- üldjuhul sööb tööpäevadel mõni meist ka väljas, 1-3 inimest, sõltuvalt päevast
- kui mitu päeva poodi ei satu, ei juhtu ka midagi, põhimõtteliselt võiks sellest, mis külmikus-kappides-sügavkülmikus-keldris leidub, elada lausa mitu nädalat jutti, kuigi sel juhul tuleks loobuda piimatoodetest, sest seda kraami külmikus rohkem kui 3-4 päevaks ei piisaks.
- nädalavahetusel teen süüa suurema laari, siis jätkub ka nädala algul õhtusöögi kõrvale ja E-T abikaasale tööle karbiga kaasa
- väga palju ostame soodustooteid või suuremaid pakendeid, millest osa läheb kohe tarbimiseks, osa sügavkülma
Pikemalt oste ei mäleta, aga võin tuua näite kahest viimasest päevast.
Eilsed toiduostud:
mina: tööl sööklas supp+magustoit, turult 1 pirukas, suitsukondid (sügavkülma panekuks), 1kg maasikaid, 1 küüslauk
laps: ostis lõuna ajal poest valmistoitu tööle + koju 300g kohupiimakreemi
(mees võttis tööle lõuna kodunt kaasa, poes ei käinud)
Tänased toiduostud:
mees: pidi tooma leiba, piima, 1 kaalika ja 4-5 sibulat, lisaks ostis "oma peaga" veel saia, keefiri ja kohupiima .
Tänane menüü:
H: herkulopuder või/maasikate/moosiga, kohv, leib/sai/näkileib karulagupesto/suitsuliha/valgumarjaga (igaüks valis vastavalt oma eelistusteele)
L: ahjuliha porgandite, sibula, küüslaugu ja kaalikaga + keedukartul (seda jäi kõvasti järgi ka), magustoiduks kohupiim maasikatükkidega
Õ: wrapp, mille vahele sai pandud toorsalatit (kapsas, sibul, paprika, tomat, kurk, karulauk), hakitud pihv, salatikaste ja juust
- poes käivad kõik pereliikmed suvalistel aegadel ja kui keegi midagi ka koju ostab, siis oma raha eest, st mina ei tea, palju mees või laps toidule parasjagu kulutas
- üldjuhul sööb tööpäevadel mõni meist ka väljas, 1-3 inimest, sõltuvalt päevast
- kui mitu päeva poodi ei satu, ei juhtu ka midagi, põhimõtteliselt võiks sellest, mis külmikus-kappides-sügavkülmikus-keldris leidub, elada lausa mitu nädalat jutti, kuigi sel juhul tuleks loobuda piimatoodetest, sest seda kraami külmikus rohkem kui 3-4 päevaks ei piisaks.
- nädalavahetusel teen süüa suurema laari, siis jätkub ka nädala algul õhtusöögi kõrvale ja E-T abikaasale tööle karbiga kaasa
- väga palju ostame soodustooteid või suuremaid pakendeid, millest osa läheb kohe tarbimiseks, osa sügavkülma
Pikemalt oste ei mäleta, aga võin tuua näite kahest viimasest päevast.
Eilsed toiduostud:
mina: tööl sööklas supp+magustoit, turult 1 pirukas, suitsukondid (sügavkülma panekuks), 1kg maasikaid, 1 küüslauk
laps: ostis lõuna ajal poest valmistoitu tööle + koju 300g kohupiimakreemi
(mees võttis tööle lõuna kodunt kaasa, poes ei käinud)
Tänased toiduostud:
mees: pidi tooma leiba, piima, 1 kaalika ja 4-5 sibulat, lisaks ostis "oma peaga" veel saia, keefiri ja kohupiima .
Tänane menüü:
H: herkulopuder või/maasikate/moosiga, kohv, leib/sai/näkileib karulagupesto/suitsuliha/valgumarjaga (igaüks valis vastavalt oma eelistusteele)
L: ahjuliha porgandite, sibula, küüslaugu ja kaalikaga + keedukartul (seda jäi kõvasti järgi ka), magustoiduks kohupiim maasikatükkidega
Õ: wrapp, mille vahele sai pandud toorsalatit (kapsas, sibul, paprika, tomat, kurk, karulauk), hakitud pihv, salatikaste ja juust
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Baidu [Spider] ja 2 külalist