Tööturu olukord
-
Külaline
Tööturu olukord
Vaatasin viimast Täistunni saadet ja sealt jäi kõlama et tööd on piisavalt. Kui võtan kodukoha pakkumised lahti, siis nt 90 pakkumisest kaks kolmandikku on spetsiifilistele aladele ja ülejäänud kas nt teenindus kuhu ei sobi kuna on sotsiaalne ärevus või siis graafikuga öötööd mis ei klapi pereeluga. Kui ka kord mõne kuu tagant tekivad üksikud kuulutused 8-17 tööga, siis on sinna kümneid ja kümneid tahtjaid ja mida pikem on auk cv-s, seda suurema tõenäosusega ei saa isegi mingit vastust. Kui oma ärevuse ja depressiooniga osalist töövõimetust taotlema minna, siis tuleb vastus et oled terve ja pole häda midagi, aga sama vastus pidavat tulema juba ka tõsiste füüsiliste hädadega. Mulle lõpuks öeldi töötukassast et nad rohkem aidata ei oska ja otsigu ma iseseisvalt edasi. Nüüd pole ka haigekassat ja ei saa rohtusidki võtta, ootan siis et ehk deprekas ühel päeval ise kaob 
-
Külaline
Kas Töötukassa kaudu mingeid koolitusi poleks saanud? Ehk oleks täiendõpe aidanud natuke valikut laiendada.
Kui kooli õppima lähed, siis saad ka tervisekindlustuse.
Tööturu olukord on juba palju aastaid väga kehv. Ka silmapaistvate CV-dega inimesed kurdavad, et ei saa tööle, mis siis veel nendest rääkida, kes ei ole tugevad kandidaadid.
Kui kooli õppima lähed, siis saad ka tervisekindlustuse.
Tööturu olukord on juba palju aastaid väga kehv. Ka silmapaistvate CV-dega inimesed kurdavad, et ei saa tööle, mis siis veel nendest rääkida, kes ei ole tugevad kandidaadid.
-
Külaline
Teised ei saa sinu eest sinu elu ära elada. Sa pead ikka ise oma elu suutma ära elada. Ilmselt tüütasid seal töötukassas kõik ametnikud juba ära, seepärast nad sulle nii ütlesid. Kõik algab mõtlemisest. Kui sa kogu aeg mõtled nii- oi ma olen viletsakene, siit haige ja sealt haige, siis sa nii oledki. Aga sa mõtle positiivselt. ma olen terve ja tegus inimene. Äkki leiad töö. Paljud asjad saavad alguse inimese enda mõtlemisest. Kas klaas on pooltäis või pooltühi?Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:44Mulle lõpuks öeldi töötukassast et nad rohkem aidata ei oska ja otsigu ma iseseisvalt edasi.
-
Külaline
Eile oli just artikkel, et tööle on väga raske saada, läheb isegi aasta. Ühele kohale sadu soovijaid.
Koristuskohad on vabad, keegi ei takista tööle minemast. Mul sugulase tuttaval poeg on töötu, kandideeris, kus palk 3000, sinna oli sadu soovijaid, loomulikult teda ei võetud. Koristama sellisel minna ei kõlba, käib raha laenamas ja ema annab ka, nii et teiste arvelt elada kõlbab küll, siis pole tal midagi häda.
-
Külaline
Jah, see on õige, koristajaid ja kojamehi otsitakse kogu aeg. Peaks sobima ka ärevsuhäirega inimesele.Tolmukübe kirjutas: ↑24 Apr 2026 11:14 Koristuskohad on vabad, keegi ei takista tööle minemast. Mul sugulase tuttaval poeg on töötu, kandideeris, kus palk 3000, sinna oli sadu soovijaid, loomulikult teda ei võetud. Koristama sellisel minna ei kõlba, käib raha laenamas ja ema annab ka, nii et teiste arvelt elada kõlbab küll, siis pole tal midagi häda.
-
Külaline
Tänapäeva ühiskonnas, kus käib pidev võistlus, kes on ilusam, targem ja tugevam, on meil kõigil ärevushäire. Sellega tuleb tegeleda, vajadusel õppida elama, aga töövõimetust tõesti saama ei peaks. Sest siis peaksime me kõik seda saama, muidu poleks nende suhtes aus, kes kõigest hoolimata ennast hambad ristis edasi pressivad.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:44 Kui oma ärevuse ja depressiooniga osalist töövõimetust taotlema minna, siis tuleb vastus et oled terve ja pole häda midagi,
-
Külaline
Äkki sa ei tahagi tegelikult tööle minna? kui ikka väga vaja on ja endal suur soov, siis kindlasti leiaks.
-
Külaline
Stalini ajal selliseid inimesi nagu TA näiteks ei olnud. Töölaager ravis nad kõik terveks.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 13:51 Äkki sa ei tahagi tegelikult tööle minna? kui ikka väga vaja on ja endal suur soov, siis kindlasti leiaks.
-
Külaline
Aga ühiskonna seisukohalt ongi nad ju ballast: mingit väärtust nad ei loo, ühiskonnale midagi tahasi ei anna, ainult kurnavad süsteemi. Kui selliste inimeste arv järsult kasvab, siis langeb kõigi elukvaliteet, sest need töölkäijad ja maksumaksjad ei jõua lisaks endale ja oma lastele ja pensionärist vanematele veel tervet hulka hädiseid ülal pidada ja kõige esmavajalikuga varustada.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 14:23
Stalini ajal selliseid inimesi nagu TA näiteks ei olnud. Töölaager ravis nad kõik terveks.
-
Külaline
Nii ongi. Praegu on igal teisel kuulsusel just äsja avastatud ATH, Kroonika vahel ikka kirjutab. Tänapäeval on ju kerge öelda, ma tunnen ärevust ja täna ei viitsi tööle minna, lebotan lihtsalt diivanil. Stalin sellist asja ei sallinud, inimesed nabiti kinni ja saadeti töölaagritesse, kus neid sunniti kurnavat tööd tegema. Mis omakorda oli muidugi julm, aga laiskvorste ja parasiite praktiliselt ei olnud riigis. Kas just nii karm peaks olema, aga laiskvorstidel ja tööpõlguritel ei tohiks lasta võimust võtta riigis.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 14:32mingit väärtust nad ei loo, ühiskonnale midagi tahasi ei anna, ainult kurnavad süsteemi.
-
Külaline
Mis sellel graafikuga öötööl viga on? Kuidas kõik teised saavad käia? Eeldusel, et sul on mees ka, ei ole ju oluline, et kaks inimest korraga lastega oleks.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:44 Vaatasin viimast Täistunni saadet ja sealt jäi kõlama et tööd on piisavalt. Kui võtan kodukoha pakkumised lahti, siis nt 90 pakkumisest kaks kolmandikku on spetsiifilistele aladele ja ülejäänud kas nt teenindus kuhu ei sobi kuna on sotsiaalne ärevus või siis graafikuga öötööd mis ei klapi pereeluga. Kui ka kord mõne kuu tagant tekivad üksikud kuulutused 8-17 tööga, siis on sinna kümneid ja kümneid tahtjaid ja mida pikem on auk cv-s, seda suurema tõenäosusega ei saa isegi mingit vastust. Kui oma ärevuse ja depressiooniga osalist töövõimetust taotlema minna, siis tuleb vastus et oled terve ja pole häda midagi, aga sama vastus pidavat tulema juba ka tõsiste füüsiliste hädadega. Mulle lõpuks öeldi töötukassast et nad rohkem aidata ei oska ja otsigu ma iseseisvalt edasi. Nüüd pole ka haigekassat ja ei saa rohtusidki võtta, ootan siis et ehk deprekas ühel päeval ise kaob![]()
-
Külaline
Kle, inimene läheks ju töölaagrisse ka, kui sellest söönud saaks. Töölaagreid pole ju enam.
Tööturul on keeruline jah, aga jällegi oleneb - minu koondatud kolleeg oli väga aktiivne ja leidis töö nelja kuuga, samas mees oli mul kunagi pea aasta kodus ja ma ise olen ka korra olnud töötu, 10 kuud. Kui aktiivne suhtlemine TA-le ei sobi, siis on olemas mingid kaubapaigutajad marketites või saiaküpsetajad, seal teed natuke omas tempos ja rahulikumalt?
-
Külaline
Öötöö pigem rikub und ja üleüldse tervist. Mitte küll kõigil. Aga suuremal osal. On ka selliseid, kellele see sobib. Mul on üks nüüdseks pensionil sugulane, kes töötas 20 aastat koömes vahetuses ja nüüd on igavesed uneprobleemid ja muud tervisehädad(kaasaarvatud kehakaaluga).Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 17:42Mis sellel graafikuga öötööl viga on? Kuidas kõik teised saavad käia? Eeldusel, et sul on mees ka, ei ole ju oluline, et kaks inimest korraga lastega oleks.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:44 Vaatasin viimast Täistunni saadet ja sealt jäi kõlama et tööd on piisavalt. Kui võtan kodukoha pakkumised lahti, siis nt 90 pakkumisest kaks kolmandikku on spetsiifilistele aladele ja ülejäänud kas nt teenindus kuhu ei sobi kuna on sotsiaalne ärevus või siis graafikuga öötööd mis ei klapi pereeluga. Kui ka kord mõne kuu tagant tekivad üksikud kuulutused 8-17 tööga, siis on sinna kümneid ja kümneid tahtjaid ja mida pikem on auk cv-s, seda suurema tõenäosusega ei saa isegi mingit vastust. Kui oma ärevuse ja depressiooniga osalist töövõimetust taotlema minna, siis tuleb vastus et oled terve ja pole häda midagi, aga sama vastus pidavat tulema juba ka tõsiste füüsiliste hädadega. Mulle lõpuks öeldi töötukassast et nad rohkem aidata ei oska ja otsigu ma iseseisvalt edasi. Nüüd pole ka haigekassat ja ei saa rohtusidki võtta, ootan siis et ehk deprekas ühel päeval ise kaob![]()
Kuna ma ise olen öökull, siis mulle sobib kõige paremini õhtuvahetusega töö. Aga noh muu elu eluba seda teha, seega olen ikka hommikul sunnitid tööl käima.
-
Külaline
Aga kui mees käib ka graafikuga 3 vahetuses tööl, nt 6-14, 14-22, 22-6 ja täpne graafik antakse teada 5 päeva enne uue kuu algust?Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 17:42Mis sellel graafikuga öötööl viga on? Kuidas kõik teised saavad käia? Eeldusel, et sul on mees ka, ei ole ju oluline, et kaks inimest korraga lastega oleks.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:44 Vaatasin viimast Täistunni saadet ja sealt jäi kõlama et tööd on piisavalt. Kui võtan kodukoha pakkumised lahti, siis nt 90 pakkumisest kaks kolmandikku on spetsiifilistele aladele ja ülejäänud kas nt teenindus kuhu ei sobi kuna on sotsiaalne ärevus või siis graafikuga öötööd mis ei klapi pereeluga. Kui ka kord mõne kuu tagant tekivad üksikud kuulutused 8-17 tööga, siis on sinna kümneid ja kümneid tahtjaid ja mida pikem on auk cv-s, seda suurema tõenäosusega ei saa isegi mingit vastust. Kui oma ärevuse ja depressiooniga osalist töövõimetust taotlema minna, siis tuleb vastus et oled terve ja pole häda midagi, aga sama vastus pidavat tulema juba ka tõsiste füüsiliste hädadega. Mulle lõpuks öeldi töötukassast et nad rohkem aidata ei oska ja otsigu ma iseseisvalt edasi. Nüüd pole ka haigekassat ja ei saa rohtusidki võtta, ootan siis et ehk deprekas ühel päeval ise kaob![]()
-
Külaline
Ta tahab töövõimetust, mitte tööle minna.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 13:51 Äkki sa ei tahagi tegelikult tööle minna? kui ikka väga vaja on ja endal suur soov, siis kindlasti leiaks.
-
Külaline
Julged sõnad. Kui sinust endast või mõnest su lähedasest ühel päeval see ebavajalik ballast saab, siis tuleta neid sõnu omale meelde. Sinna su "hädiste" hulka kuuluvad kõik ühiskonna nõrgemad liikmed, sh sinu nimetatud pensionärid.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 14:32Aga ühiskonna seisukohalt ongi nad ju ballast: mingit väärtust nad ei loo, ühiskonnale midagi tahasi ei anna, ainult kurnavad süsteemi. Kui selliste inimeste arv järsult kasvab, siis langeb kõigi elukvaliteet, sest need töölkäijad ja maksumaksjad ei jõua lisaks endale ja oma lastele ja pensionärist vanematele veel tervet hulka hädiseid ülal pidada ja kõige esmavajalikuga varustada.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 14:23
Stalini ajal selliseid inimesi nagu TA näiteks ei olnud. Töölaager ravis nad kõik terveks.
-
Külaline
Kui ikka töötul poleks kedagi, kes teda toidaks ja makse maksaks, küllap ta siis leiaks suht kiiresti töö.
-
Külaline
Rahvakeeles tahab TA grupi peale saada, et siis maksumaksja teda ülal peaks. Ma suvel sõitsin autoga mööda Eestimaad ringi ja käisin Obinitsa poes. Poe ees pingil istusid neli pealtnäha tervet mees, õlled näppus. Küsisid mult suitsu. Mina vastu, noh mehed, kas te päise päeva aeg tööl ei peaks olema? Ei pea, me kõik grupi peal oli vastus. Selline lugu.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 19:06Ta tahab töövõimetust, mitte tööle minna.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist