Kas tema on ka? 32 ja 24.
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1205 ... ende-suhte
Pigem võiksid need "puumad" jääda vanusesse 50+ ja siis noorukid, keda jahitakse vahemikku 20-30. Seega ma seda 32-24 juhtumit cougari kategooriasse ei liigitaks.Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2026 17:11Kas tema on ka? 32 ja 24.
Rõhk on sõnal jahtimine. Kui keegi just nimelt jahib ja mitte midagi peale verinoorte ei sobi või siis kohtusid kaks inimest ja armusid, vanusevahest teadmata ning olenemata.
Vaat kuhu jõudnud oleme, temust cougari teemaniKülaline kirjutas: ↑23 Apr 2026 21:44Rõhk on sõnal jahtimine.
See teavitus ei vii kuhugi, need kes mõtlevad, ei osta juba oma tervest mõistusest või paremast maitsest, ülejäänud ei märka, usu või hooli. Ära nähtud eri teemadega. Ega see pole üksnes meil nii: ühes dokis vaadeldi kuidas inimesed valisid kalapulki (ei mäleta, mis maal see oli, aga igal juhul arenenud riigis) ja küsitleti siis õues. Neid pulki oli väga erinevaid seal külmikus, selliseid kus kala 40% ja selliseid, kus 80%.Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2026 22:34Vaat kuhu jõudnud oleme, temust cougari teemaniKülaline kirjutas: ↑23 Apr 2026 21:44Rõhk on sõnal jahtimine.![]()
Aga tänane Delfi paneb puid alla
„Kui ma loen mingit statistikat, kus öeldakse, et osa Aasia e-kaubandusplatvormide kaubad ei vasta 60–70% ulatuses Euroopa Liidu nõuetele, on küsimus selles, miks nad üldse saavad tegutseda,“ ütleb ta. Mertsina tõdes, et riigiametid ei suuda pakiuputusega sammu pidada. Tema sõnul on aga tarbijate teavitamine ja rangem kontroll ainus viis, kuidas Eesti majandust pikaajalisest kahjust säästa.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12057 ... ses-seisus
Jah, eks rõhk ongi majanduse päästmisel. Ali ja Amazon on ammuilma olemas olnud, aga mitte nii üüratu reklaamiga peale tulnud nagu Temu praegu. Tooted ju samad!Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2026 22:34Vaat kuhu jõudnud oleme, temust cougari teemaniKülaline kirjutas: ↑23 Apr 2026 21:44Rõhk on sõnal jahtimine.![]()
Aga tänane Delfi paneb puid alla
„Kui ma loen mingit statistikat, kus öeldakse, et osa Aasia e-kaubandusplatvormide kaubad ei vasta 60–70% ulatuses Euroopa Liidu nõuetele, on küsimus selles, miks nad üldse saavad tegutseda,“ ütleb ta. Mertsina tõdes, et riigiametid ei suuda pakiuputusega sammu pidada. Tema sõnul on aga tarbijate teavitamine ja rangem kontroll ainus viis, kuidas Eesti majandust pikaajalisest kahjust säästa.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12057 ... ses-seisus
Ma ka imestan seda suurt muret ohutuse pärast. Inimesed ei tohiks Temust tellida, kuna see on ohtlik. Aga pigem ikka on probleem selles, et firmad tahavad ise sealt tellida ja siis mitmekordse hinnaga maha müüa. Siis ohutuseprobleemi ei ole. Sellist asja nimetatakse normaalseks äritegevuseks, aga kui inimesed ei soovi mitmekordselt maksta, siis see on väga halb. Tuleb maksustada, ära keelata, mida iganes.Mu sugulane ostis Eesti poest mustriga küpsiserulli, 25€. Väga ilusaid küpsiseid rullib tõesti. Aga selle firma rull oli samuti Alist ostetud - pilt firma reklaamis ka täpselt sama - Alist kopeeritud! Ali hind 5.-.
Kas tõesti EL kontrollib kuidagi selle rulli ohutust, mida Eesti firma 5-kordse hinnaga müüb?
Kujutage ette, et lapselaps käib vanaema juures ja sööb vanaema tehtud kooke ja küpsiseid, mille taina rullimiseks on kasutatud seda odavat taignarulli, mis on tehtud mürgiseid aineid eraldavast plastikust. Mis lapsega juhtub viie aasta pärast? Kas me sellist Eestit tahtsimegi?Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 09:52siis võid olla kindel et see Temu (vm) on pildi lihtsalt maha kopinud ja müütab sulle mingi jõleda vufli, millega tehtud küpsised on mürgised.
Teema on pigem selles, et selle sama tainarulli võid sa rõõmsalt osta Koduekstrast või suvalisest muust poest. Ettekujutus, et poodides müüdav on kõik kuidagi rohkem kontrollitud, on naiivne.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 11:19Kujutage ette, et lapselaps käib vanaema juures ja sööb vanaema tehtud kooke ja küpsiseid, mille taina rullimiseks on kasutatud seda odavat taignarulli, mis on tehtud mürgiseid aineid eraldavast plastikust. Mis lapsega juhtub viie aasta pärast? Kas me sellist Eestit tahtsimegi?
Ma kardan, et talle kasvavad saba, sarved ja teine pea?Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 11:19Kujutage ette, et lapselaps käib vanaema juures ja sööb vanaema tehtud kooke ja küpsiseid, mille taina rullimiseks on kasutatud seda odavat taignarulli, mis on tehtud mürgiseid aineid eraldavast plastikust. Mis lapsega juhtub viie aasta pärast? Kas me sellist Eestit tahtsimegi?
Ja maksumaksja maksab selle kinni kaudselt.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 13:03 küsimus pole ju neis küpsistes ainult - kes kasutab Temu taignarulli, see tõenäoliselt ei hooli ka muudest kodustest mürkidest - pann Temust, voodilinad, rätikud, sussid, kosmeetika Temust jne. Kokku tuleb tõesti selline komplekt, et lapselapsel on ATH ja vanaemal kummalised tevisehädad, millega perearsti tüütab.
Paraku lõpuks ikka sina saad vähi, aga need plastist taignarulli kasutajad tiksuvad 95-nda eluaastani, kuigi ei tea midagi lisaainetest või mineraalpannidest.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:43 Mingit plastist taignarulli ei ostaks ma iial, tõenäoliselt vajan ühte rull oma elus, seega ikka puidust ja usaldusväärselt tegijalt. Ka pannid on mul igavesed, kestavad kogu elu, (mineraalpannid, Prantsusmaalt) mitte ühtegi lisaainet. Selliseid tooteid on palju, kallimad, aga kvaliteetsed.
Täpselt nii ongi kahjuks!Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:52Paraku lõpuks ikka sina saad vähi, aga need plastist taignarulli kasutajad tiksuvad 95-nda eluaastani, kuigi ei tea midagi lisaainetest või mineraalpannidest.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:43 Mingit plastist taignarulli ei ostaks ma iial, tõenäoliselt vajan ühte rull oma elus, seega ikka puidust ja usaldusväärselt tegijalt. Ka pannid on mul igavesed, kestavad kogu elu, (mineraalpannid, Prantsusmaalt) mitte ühtegi lisaainet. Selliseid tooteid on palju, kallimad, aga kvaliteetsed.
Midagi muud ei suuda välja rumalate ostude õigustamiseks? Selle vanuseni jõuavad tänapäeval väga vähesed ja kindlasti mitte need põlvkonnad, kes praegu söövad ja ostavad, mis aga odavam ja ilusamas karbis. Ja asi pole kunagi eluaea pikkuses, asi on tervelt elatud aastates. Kas oled küll elus, aga viimased 20 aastat ainult arstide ja ravimite abil. Kuigi, jah, meditsiin areneb kõvasti ja eriti individuaalne meditsiin, aga see on üpris kallis. Seega tasuks pigem investeerida see raha rämpsu ostmise asemel.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:52Paraku lõpuks ikka sina saad vähi, aga need plastist taignarulli kasutajad tiksuvad 95-nda eluaastani, kuigi ei tea midagi lisaainetest või mineraalpannidest.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:43 Mingit plastist taignarulli ei ostaks ma iial, tõenäoliselt vajan ühte rull oma elus, seega ikka puidust ja usaldusväärselt tegijalt. Ka pannid on mul igavesed, kestavad kogu elu, (mineraalpannid, Prantsusmaalt) mitte ühtegi lisaainet. Selliseid tooteid on palju, kallimad, aga kvaliteetsed.
Trenni, eriti alates vanusest 40 just jõusaali ja normaalsesse toitu tuleb investeerida, kui tahad tervelt elada. Mingi Temu taignarull on absoluutselt teisejärguline. Nii hiinlaste kui eestlaste oodatav eluiga on 79 aastat. Arvate, et hiinlased oma toodangut ise ei tarbi, ostavad Euroopast?Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 17:43Midagi muud ei suuda välja rumalate ostude õigustamiseks? Selle vanuseni jõuavad tänapäeval väga vähesed ja kindlasti mitte need põlvkonnad, kes praegu söövad ja ostavad, mis aga odavam ja ilusamas karbis. Ja asi pole kunagi eluaea pikkuses, asi on tervelt elatud aastates. Kas oled küll elus, aga viimased 20 aastat ainult arstide ja ravimite abil. Kuigi, jah, meditsiin areneb kõvasti ja eriti individuaalne meditsiin, aga see on üpris kallis. Seega tasuks pigem investeerida see raha rämpsu ostmise asemel.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:52Paraku lõpuks ikka sina saad vähi, aga need plastist taignarulli kasutajad tiksuvad 95-nda eluaastani, kuigi ei tea midagi lisaainetest või mineraalpannidest.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:43 Mingit plastist taignarulli ei ostaks ma iial, tõenäoliselt vajan ühte rull oma elus, seega ikka puidust ja usaldusväärselt tegijalt. Ka pannid on mul igavesed, kestavad kogu elu, (mineraalpannid, Prantsusmaalt) mitte ühtegi lisaainet. Selliseid tooteid on palju, kallimad, aga kvaliteetsed.
Mina rääkisin küpsiserullist. Ei olnud juttu ei Temust ega plastikust. Selle luuletasite ise juurde.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:52Mingit plastist taignarulli ei ostaks ma iial, tõenäoliselt vajan ühte rull oma elus, seega ikka puidust ja usaldusväärselt tegijalt.
Jutt tegelikult oli sellest, et me oleme ammuilma neist Hiina firmadest tulnud kaupu tarbinud ise seda teadmta, sest oleme täpselt samu asju ostnud vägagi usaldusväärsetest Eesti oma poodidest.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 00:16Mina rääkisin küpsiserullist. Ei olnud juttu ei Temust ega plastikust. Selle luuletasite ise juurde.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:52Mingit plastist taignarulli ei ostaks ma iial, tõenäoliselt vajan ühte rull oma elus, seega ikka puidust ja usaldusväärselt tegijalt.
See küpsiserull, mille mu sugulane täiesti usaldusväärsest Eesti firmast ostis, oligi puidust. Väga korralik.
Mingil hetkel kogemata selgus, et pilt ju puhtalt Alist kopitud ja 5 korda kallimalt selles "usaldusväärses" meie oma firmas edasi müüdud.
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 4 külalist