Hukas noored

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Hukas noored

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas noored,teismelised on nii jõhkrad, et tapavad?
Muidugi pere kust nad tulevad, pole neid kasvatanud. Samas ma ei saa ikka aru sellest pere süüdistamisest või mõistmisest et kui pere on selline, ega midagi ole lootagi. Lapsed käivad ju ikka koolis ja suhtlevad pere väliselt teiste inimestega. Teismelised on ju väga vanemakriitilised. Vanemad on lollid, halvad nende arust ka tavalistes peredes.
Kuidas siis hooleta laste puhul on pere nagu ikka eeskujuks?
Ma võrdlen enda lapsepõlve. Meil kõik jõid. Aga ma ju nägin teiste perede pealt, milline on normaalne elu, milline peaks elu olema. Ja see ajas mind pidevasse omavahelisse tülli vanematega.
Ma mõtlen, et kas saab ikka öelda, et laps pole normaalset elu näinudki.
Külaline

Oma mätta otsast on hea arvata. Paraku kui su pere ja nende sõbrad on põhiharidusega, korraliku ametita, aeg-ajalt peavad töökohta, ainus hobi on joomine, pidev rahapuudus…. Kui mõne sugulase-peretuttava kinni kukkumine voi vanglast vabanemine on pererutiini osa, vargused igapäevaelu ja kodus lahendatakse pea kõiki eriarvamus füüsilise vägivallaga ja võib olla sa ka haised veits pesematuse ja mustuse järele.
Räägitagu lasteaias-koolis kiusamisvabast maailmast, aga väikestes kogukondades on selliste perede lastel “silt” küljes ja “korralikud vanemad” neid oma koju ei kipu laskma. Kindlasti aitab hea naabritädi ja natuke suheldakse lähikonna lastega, kuid need, kellega läbi käiakse, kipuvad olema sarnased. Mul on väga kahju rikutud noortest eludest. Kui ma mõtlen nendele mitmetele noorte poolt toime pandud mõrvadele ja loen, et toimepanijad-lapsed pärinesid politseile teada-tuntud peredest, mõtlen (tegelikke olusid teadmata), et miks omaeti neid lapsi varem peredest ei eraldatud.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Tapeti ära, kuna oli ühe poisi emale öelnud halvasti (lits vms), alguses peksti läbi paar nädalat varem, asja hakkas uurima politsei, siis tapeti. Postimehes kirjutas, et õhutajaks oli ühe poisi ema.
https://elu24.postimees.ee/8446691/valg ... peksuvideo
Viimati muutis Tõutäkk, 06 Apr 2026 11:23, muudetud 1 kord kokku.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
ann
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas ann »

Mulle tundub, et paljuski on siin süüdi see, et lastele lubatakse kõik, puuduvad piirangud. Lastel ei ole mingeid kohustusi ja siis ei õpi nad ka vastutust.
Külaline

Esiteks Valga on paras pommiauk. Mustlased, venelased ruulivad. Teiseks kuidas pere, nii ka lapsed. Mustrid kanduvad edasi. Kui nüüd Tõutäku jutt õige on, siis ongi natukene nagu vangla mentaliteet. Ah ütlesid mu emale l...s säh sulle nuga neeru.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 06 Apr 2026 11:16 Tapeti ära, kuna oli ühe poisi emale öelnud halvasti (lits vms), alguses peksti läbi paar nädalat varem, asja hakkas uurima politsei, siis tapeti. Postimehes kirjutas, et õhutajaks oli ühe poisi ema.
Ohver olevat ju olnud ometi nii tore ja vagur inimene, kuidas selline küll niimood ütles? Vagur ja viisakas inimene küll ei käi ega nimeta teisi nimedega, isegi kui nood seda väärivad.
See, et noored on agressiivsed, pole mingi uudis - arvutimängud ja virtuaalmaailm, keskkond, kus kasvanud, range kontrolli puudumine (mitte et ma samas arvaks, et rangus mingi imeravim on, põhjused on siiski mujal). Tundub küll väga getostumise moodi. Seda, et Valga on pommiauk, ma samas ka ei ütleks, lähedus Lätiga annab seal mitmeid võimalusi, mida kohalik võiks ära kasutada (ja kasutabki).
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 12:50
Tõutäkk kirjutas: 06 Apr 2026 11:16 Tapeti ära, kuna oli ühe poisi emale öelnud halvasti (lits vms), alguses peksti läbi paar nädalat varem, asja hakkas uurima politsei, siis tapeti. Postimehes kirjutas, et õhutajaks oli ühe poisi ema.
Ohver olevat ju olnud ometi nii tore ja vagur inimene, kuidas selline küll niimood ütles? Vagur ja viisakas inimene küll ei käi ega nimeta teisi nimedega, isegi kui nood seda väärivad.
See, et noored on agressiivsed, pole mingi uudis - arvutimängud ja virtuaalmaailm, keskkond, kus kasvanud, range kontrolli puudumine (mitte et ma samas arvaks, et rangus mingi imeravim on, põhjused on siiski mujal). Tundub küll väga getostumise moodi. Seda, et Valga on pommiauk, ma samas ka ei ütleks, lähedus Lätiga annab seal mitmeid võimalusi, mida kohalik võiks ära kasutada (ja kasutabki).
Elu virtuaalmaailmas tekitab illusiooni, et halvad asjad pole päriselt, saab surma küll, aga mitte tegelikult ja see tuuakse üle siis päris maailma. Nagu üks test näitas, kaks gruppi noori, ühed lugesid raamatut paar tundi, teised teises toas mängisid arvutimänge, seejärel kutsuti ükshaaval vestlusele. vestluse käigus lükkas psühholoog nagu juhuslikult pliiatsitopsi ümber ja vaadeldi, kes kargas püsti appi pliiatseid üles korjama ja kes mitte. No tulemuseks - enamus lugejatest läks appi ja enamus mängijatest istus rahulikult edasi.
Keskkond on väga oluline, see harjutab normaliseerima olukordi, mis seda tegelikult ei ole ja igal juhul mõjutab enesehinnangut, Enesehinnang jälle mõjutab seda, mida oleme valmis taluma ja mille vastu mässu tõstame.
Külaline

Huvitav, et sellistel alati ka tapmisest video on. Nii rumalad, aga teisest küljest hea, et tõendusmaterjal kohe võtta.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Apr 2026 09:43 Kuidas noored,teismelised on nii jõhkrad, et tapavad?
Muidugi pere kust nad tulevad, pole neid kasvatanud. Samas ma ei saa ikka aru sellest pere süüdistamisest või mõistmisest et kui pere on selline, ega midagi ole lootagi. Lapsed käivad ju ikka koolis ja suhtlevad pere väliselt teiste inimestega. Teismelised on ju väga vanemakriitilised. Vanemad on lollid, halvad nende arust ka tavalistes peredes.
Kuidas siis hooleta laste puhul on pere nagu ikka eeskujuks?
Ma võrdlen enda lapsepõlve. Meil kõik jõid. Aga ma ju nägin teiste perede pealt, milline on normaalne elu, milline peaks elu olema. Ja see ajas mind pidevasse omavahelisse tülli vanematega.
Ma mõtlen, et kas saab ikka öelda, et laps pole normaalset elu näinudki.
Jah, mõnel lapsel on õnneks nii palju tarkust ja vaimset tugevust, et isegi hullemate vanemate kiuste mõtleb: "Ei, minust samasugust ei saa!" ja valib oma tee ja temast saab vaatamata kõigele normaalne täiskasvanu.

Aga kõigil lastel/noortel ei pruugi ju nii olla. Kui jääb puudu arukusest (kellestki normaalsemast kui oma pere eeskuju võtta) või jääb puudu vaimsest tugevusest (et oma kodusele keskkonnale kogu aeg vastu võidelda), siis võibki noor viltu kasvada.
Külaline

Aga noore korpulentne mamma?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Apr 2026 12:50
Ehk, eks see "vagurus ja viisakus" on ju alati suhteline. Mõni pealtnäha vagur ja viisakas inimene, näiteks, kommenteerib netis mõnda tuntud inimest üsna õelalt.

Ega kõik ei ole delikaatsed ja teiste tunnetega arvestavad.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Apr 2026 11:20 Esiteks Valga on paras pommiauk. Mustlased, venelased ruulivad. Teiseks kuidas pere, nii ka lapsed. Mustrid kanduvad edasi. Kui nüüd Tõutäku jutt õige on, siis ongi natukene nagu vangla mentaliteet. Ah ütlesid mu emale l...s säh sulle nuga neeru.
Alati kuidagi kriibib, kui kellegi käitumises süüdistatakse kohta.

Valga inimestel on kindlasti väga "mõnus" lugeda, et nende linna suhtutakse nii, et sealt enamvähem ainult kurjategijad saavadki üles kasvada. Kindlasti ei ole see nii.
Külaline

Lapseeast saati tapavad arvutimängudes inimesi ja nii üle kümne aasta ning siis imestame, miks tavaelus see nii kergeläeliselt käib. Aju on sassi keeratud ammu juba. Enamus koolitulistajaid, Norra mõrtsukas, Trumpile kuuli laskja, kõik ju arvutifriigid. Vanemad aga vaatavad, et võsukestel oleks ilusti oma tuba ja arvuti olemas ning muu jaoks aega pole.
Koolis juba üle kümne aasta rääkida ei tohi, et mõrv on patt. See ei sobi meie vanematele ja nii kasvabki üles noor inimene, kellele pole üheski tunnis öeldud, et kuule ära tapa teist maha, see on patt. Ja siiagi saan nüüd mitmed miinused seetõttu vanematelt, kes tulevikus ei suuda ära imestada, kuidas oma armas teismeline nii üle käte läinud.
Kolmas suur viga, lapsed ja noored on liiga palju koos omavanustega, nii see olema ei peaks, eeskuju eluks tuleb saada ikkagi täiskasvanute kõrval ja õpetama peavad oma vanemad. Mitte eeskuju omavanustelt. “Mine teiste lastega mängima.” Lapsed on täna kasvatamatud, õelad, kiusajad, lööjad, valetajad. Õiged eeskujud on puudu, vanemad tegelevad peamiselt raha koju toomisega ja õpetajad kannatavad.
Külaline

Kas pole praegu just aeg, kus lastele pööratakse läbi aegade rohkem tähelepanu? Mitte nii nagu varasemast ajast- hommikul välja ja õhtul tuppa. Vahepeal sai kodus söömas käudud. Nii ju räägitakse sellest varasemast ilusamast ajast? Lapsed olid omapead.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 09:26 Kas pole praegu just aeg, kus lastele pööratakse läbi aegade rohkem tähelepanu? Mitte nii nagu varasemast ajast- hommikul välja ja õhtul tuppa. Vahepeal sai kodus söömas käudud. Nii ju räägitakse sellest varasemast ilusamast ajast? Lapsed olid omapead.

Vaata, mis kinodes, teleris ja internetis näidatakse ilma mingi tsensuurita sisuliselt.
Külaline

Vaatasin, et Facebookis kogub selle tapetu poolvend raha advokaatidele ja kohtuistungitele. Hakati süüdistama, et pettur, aga siis räägiti, et no teie ei tea, palju sellel tapetu emal igasugu lapsi oli ja see olevat keegi poolvend. Siis üks kirjutas, et milleks raha, et süüdlased on käes, nad lähevad kohtu alla, mingi maailma raha neile suuremat karistust ei osta. Kas keegi oskab vastata, milleks siin ohvri sugulastel advokaati on vaja palgata? Kui oleks matusekulud, siis ma veel saaks ehk aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 16:14 Vaatasin, et Facebookis kogub selle tapetu poolvend raha advokaatidele ja kohtuistungitele. Hakati süüdistama, et pettur, aga siis räägiti, et no teie ei tea, palju sellel tapetu emal igasugu lapsi oli ja see olevat keegi poolvend. Siis üks kirjutas, et milleks raha, et süüdlased on käes, nad lähevad kohtu alla, mingi maailma raha neile suuremat karistust ei osta. Kas keegi oskab vastata, milleks siin ohvri sugulastel advokaati on vaja palgata? Kui oleks matusekulud, siis ma veel saaks ehk aru.
Äkki laimamise eest tahavad kohtusse kaevata? Nagu see imikutapja pere tegi.
Külaline

https://www.facebook.com/photo?fbid=101 ... 506867[url][/url]

Näiteid inimeste huligaansest ja vägivaldsest käitumisest 1967.a.

Karistused on iseenesest üsna leebed - 10-15 päeva aresti, huvitav, kas see siis mõjutas ka inimest paranemise suunas või istus tuimalt need päevad ära, tuli välja ja napsitas/mürgeldas edasi?

Perevägivalla ehk oma naise löömise eest (viimane karistatu) sai mees 1 kuu paranduslikke töid ja 20% kinnipidamist palgast.
Külaline

Aga näe, teine mees sai purjuspäi naise löömise eest ainult 13 päeva aresti. Huvitav, millest selline karistuste ebavõrdus naise löömise eest?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist