Haigutamine

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Haigutamine

Postitus Postitas Külaline »

Kui suur haigutaja oled?
Sõidan tihti varajase linnadevahelise bussiga ja mu kõrval istub lakkamatu haigutaja (nagu praegu). Tahaks nii väga öelda et rahunegu maha. Tundub, et need haigutajad ise ei adu oma haigutamist ja seda, et sellline tema tegevus võib kõrvalolevat inimest häirida.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 06:42 Kui suur haigutaja oled?
Sõidan tihti varajase linnadevahelise bussiga ja mu kõrval istub lakkamatu haigutaja (nagu praegu). Tahaks nii väga öelda et rahunegu maha. Tundub, et need haigutajad ise ei adu oma haigutamist ja seda, et sellline tema tegevus võib kõrvalolevat inimest häirida.
Ma ka eile haigutasin, sest mul oli külm ja olin hirmus väsinud. Ma hakkan siis haigutama, kui just külm on. See peaks sellest tulenema, et ajul pole piisavalt hapniku. Aga ma haigutan vaikselt. Mitte häälega. See ei tohiks küll ju kedagi segada.

Mind ennast häirib pigem see, kes kõva häälega üle bussi oma jutte telefonis lobiseb või häälega videosi kuulab. Eks neid "segajaid" bussis igasuguseid. Kes väristab närvilselt jalga, kes köhib, kes ümiseb omaette, mõni lausa hingab kõvasti vilinal(nagu nina oleks kinni)😃 jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 06:42 Kui suur haigutaja oled?
Mis nad siis tegema peaksid? Pidev haigutamine viitab terviseprobleemidele.
Külaline

Haigutamine rahustab ärevuses närvisüsteemi ka, olen nüüd lugenud.
Mul on sõbranna, kes mulle helistades teeb haiguse häält. Mõtlesin et kas ma olen nii igav, et mu jutt ajab haigutama.
Aga ta teeb seda ilmselt alateadlikult. Ta on pinges ja ta on leidnud sellise enda rahustamise viisi. Ma loodan et mina pole pinge põhjuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 08:24 Haigutamine rahustab ärevuses närvisüsteemi ka, olen nüüd lugenud.
Mul on sõbranna, kes mulle helistades teeb haiguse häält. Mõtlesin et kas ma olen nii igav, et mu jutt ajab haigutama.
Aga ta teeb seda ilmselt alateadlikult. Ta on pinges ja ta on leidnud sellise enda rahustamise viisi. Ma loodan et mina pole pinge põhjuseks.
Minu eks tegi seda pidevalt. Alguses häiris, lõpuks harjusin ära. Nüüdseks on ta võibolla sellest kombest vabanenud.

Tegelikult seal on vahe, kas haigutatakse väsimusest või kaaslasega vesteldes nö jutu täiteks. Mu mees on selline, et kui haigutama kukub, siis ikka kümme korda järjest ja nii, et lõualuud ragisevad.
Külaline

Mind, TA- d, häirib võõra inimese häälitsemine ja tugeva õhuvoo minu öhuruumi lennutamine.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 10:12 Mind, TA- d, häirib võõra inimese häälitsemine ja tugeva õhuvoo minu öhuruumi lennutamine.
Sel juhul peaksid sa sõitma oma isikliku transpordiga. Midagi pole teha, inimene on nii ehitatud, et vajab ellu jäämiseks hingamist ehk õhuvoo lennutamist. Mõnikord on see tugevam (aevastus, haigutamine, köhimine), häälekam (hingeldamine, köhimine, haigutamine). Kõik nad on aga protsessid, mis on paratamatud ning juhitamatud, seega kui soovid neid vältida, siis ega muud varianti pole.
Külaline

Eks arusaadav. Mõni haigutab väga häälekalt. Mind ka häiriks. Kui ise haigutan, üritan seda teha hääletult.
See on sama aevastamisega. Mõni teeb kõvasto atttsuhhh. Samas mõni teeb vaikse tsuhi salli või käise sisse.
Mina ise alati ühises ruumis arvestan teistega. Aevastamine ja haigutus on sellised asjad mida väga tagasi hoida ei saa.
Ja samamoodi nuuskamisega. Ma oskan nuusata ka vaikselt. Miksmõni ei oska, seda ei tea 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 10:12 Mind, TA- d, häirib võõra inimese häälitsemine ja tugeva õhuvoo minu öhuruumi lennutamine.
Ma ei mõista, miks selline inimene siis sõidab ühistranspordiga? Kui häirib, tuleb liikuda autoga.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 13:06
Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 10:12 Mind, TA- d, häirib võõra inimese häälitsemine ja tugeva õhuvoo minu öhuruumi lennutamine.
Ma ei mõista, miks selline inimene siis sõidab ühistranspordiga? Kui häirib, tuleb liikuda autoga.
Sest ehk see inimene on rohelise mõtteviisiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 13:06
Kõik ei taha/oska/saa autoga sõita. Võib olla erinevaid põhjuseid eksole. Aga samas siis ei peaks väga kurtma ka.
Aga inimlikus perspektiivis saan aru, et kui kõrvalistuja tõesti väga häälekalt haigutab jätkuvalt, siis see on häiriv. Seda teemaalgatuses mainitud ei ole, kas see oli häälekas või hääletu haigutamine.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 13:12
Guest kirjutas: 21 Apr 2026 13:06
Sest ehk see inimene on rohelise mõtteviisiga.
Mõelgu siis roheliselt ja ärgu vingugu.
Külaline

Mind ajab haigutama, kui keegi teine minu juuresolekul haigutab.

Haigutamine võib viidata ka kergele õhupuudusele. Näiteks, mina ei saanud oma lastele raamatuid ette lugeda, sest kohe, kui lugema hakkasin, ajas nii haigutama, et täiesti võimatu oli edasi lugeda. Ei teagi, miks nii, aga minu lapsed üldiselt seetõttu piisavalt palju ettelugemist ei saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 13:32
Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 13:06
Kõik ei taha/oska/saa autoga sõita. Võib olla erinevaid põhjuseid eksole. Aga samas siis ei peaks väga kurtma ka.
Aga inimlikus perspektiivis saan aru, et kui kõrvalistuja tõesti väga häälekalt haigutab jätkuvalt, siis see on häiriv. Seda teemaalgatuses mainitud ei ole, kas see oli häälekas või hääletu haigutamine.
Eestis on ka taksosõit väga odav. Ise käin kesklinnas ainult taksoga. Panen auto koju ära ja võtan takso. Linnas asjad valmis, sups Bolt 1 minutiga ees ja koju, väga mugav.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 13:12Sest ehk see inimene on rohelise mõtteviisiga.
Kas see mood läbi ei ole?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist