Kas külmkapi ja pesumasina puhul tasuks pigem mitte valida integreeritavaid lahendusi? Ma mõtlen, et kui mõni masin peaks juhuslikult otsad andma, on ju lihtsam asendada mitteintegreeritud lahendust ...
Köögimööbli head-vead
-
Külaline
Köögimööbli head-vead
Olen elus esimest korda asumas tellima köögimööblit ja tahaks kuulda erinevaid kogemusi just selle nurga alt, mida olete enda mööbli juures kahetsenud (materjalid, viimistlus, värvid, furnituurid jms) ... kindlasti on mingeid selliseid asju, mille peale esimese hooga ei tulegi, aga mis võivad samas väga häirivaks osutuda. Köök tuleb ilma saareta, st selles osas kommentaare ei oota 
Kas külmkapi ja pesumasina puhul tasuks pigem mitte valida integreeritavaid lahendusi? Ma mõtlen, et kui mõni masin peaks juhuslikult otsad andma, on ju lihtsam asendada mitteintegreeritud lahendust ...
-
Külaline
Minu kogemus näitab, et potid-pannid-nõud ja võimalikult palju muud kama sahtlites on mugavam hoida kui riiulitel.
Pesumasina ja külmkapi koga pealt olen nõus, kui köögi välimus ei kannata.
Lisasahtlid soklis on väga mõnus täiendavat hoiuruumi pakkuv asi, eriti väikses köögis.
Pesumasina ja külmkapi koga pealt olen nõus, kui köögi välimus ei kannata.
Lisasahtlid soklis on väga mõnus täiendavat hoiuruumi pakkuv asi, eriti väikses köögis.
-
Külaline
Mina olen integreeritava köögitehnika usku ja olen tellinud seepärast köögimööbli koos integreeritava tehnikaga Arensist. Tehnika võid valida kas kallima või odavama. Mul on külmik ka integreeritav olnud. See on lihtsalt silmale parem vaadata. Pesumasina koht ei ole minu silmis köögis, vaid majapidamisruumis või vannitoas.
-
Külaline
Pmst nõus, aga kahjuks mul vannituppa ei mahu ja majapidamisruumi pole - seega ainuvõimalik lahendusGuest kirjutas: ↑17 Apr 2026 14:35 Pesumasina koht ei ole minu silmis köögis, vaid majapidamisruumis või vannitoas.
-
Külaline
Mitu ruutmeetrit köök on? Kui on väga väike ja pesumasin veel ka köögis, siis integreeritava köögitehnikaga mööbel muutub küsitavaks.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 14:39Pmst nõus, aga kahjuks mul vannituppa ei mahu ja majapidamisruumi pole -
-
Külaline
ca 10m2
-
Külaline
Meie köögimööbli valmistaja tungivalt ei soovitanud integreeritud külmikut. Tal olid väga head argumendid ka, mida ma hetkel ei suuda meenutada. Aga ilmselt üks nendest oli see, et kui on vaja külmik väga vahetada, siis võib keeruliseks osutuda. Aga midagi oli veel...
Kui mööbel tuleb nurgaga, siis soovitaks kindlasti nurgakappi lasta teha pottide-pannide hoidmise lahendus. Ei tea, kuidas seda nimetatakse, aga kui teed kapi lahti, siis saad terve riiuli koos pottide-pannidega välja tõmmata.
Siin lehel on kaks pilti selle lahenduse kohta
https://desala.ee/koogimoobli-jutunurk- ... eida-voib/
Kui mööbel tuleb nurgaga, siis soovitaks kindlasti nurgakappi lasta teha pottide-pannide hoidmise lahendus. Ei tea, kuidas seda nimetatakse, aga kui teed kapi lahti, siis saad terve riiuli koos pottide-pannidega välja tõmmata.
-
Külaline
Minu mees pole just kuigi suur meistrimees, aga on lausa 2 integreeritavat külmikut paigaldanud. Ühe uude kööki ja ühe 20 a vanasse kappi. Ainukesed argumendid on vast need, et integreeritud külmikul on maht natuke väiksem ja hind on ka tavaliselt kallim. Aga kui on köök-elutuba, siis eraldiseisev külmik väga hästi ei mõju. Kui on eraldi köök, siis pole vahet.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 14:04 Meie köögimööbli valmistaja tungivalt ei soovitanud integreeritud külmikut. Tal olid väga head argumendid ka, mida ma hetkel ei suuda meenutada. Aga ilmselt üks nendest oli see, et kui on vaja külmik väga vahetada, siis võib keeruliseks osutuda. Aga midagi oli veel...
-
Külaline
Me ka just tellimas, ilmselt Saksa firmalt, aga vaatame ja uurime veel. Need nurga karussellriiulid pottidele, pannidele on alati kallimad, kui näiteks lai kapp vastastikuste ustega, kus nad lihtsalt reas. Sahtlid on ka alati oluliselt kallimad, kui kapid. Integreeritav külmik pole tingimata kallim, aga see on maitse asi, me ka pole veel otsustanud, kas see või teine.
-
Külaline
See on hea info ... ma ka veits imestasin, miks mulle neid sahtleid väga pushitiGuest kirjutas: ↑18 Apr 2026 18:35 Sahtlid on ka alati oluliselt kallimad, kui kapid. I
-
Külaline
Eks loogiline ju ka, et on kallimad. Kapil on pmst neli seina ja uks(ed), võib-olla plaat või paar riiuliteks ka sees, aga sahtlite ehitamise ja siinide paigaldamisega on oluliselt suurem jupp jama. Samas mugavust jälle on oluliselt rohkem.
Kas sahtlite pealt kuidagi rohkem kasumit teenitakse, ei oska öelda.
-
Külaline
Eks peabki vaatama, et mida sinna sahtlisse panna sellist, mis on mugavam välja tõmmata ja kas see on hädavajalik. Minu praegune vana kõõk on eritellimusel tuttava valmistaja käest tellitud ja sahtlid on nn tüüpilised madalama või kõrgema äärega, ehk see äär on ühes tükis (kasti tüüpi). Nüüd need moodsad sahtlid on ju alt kitsama kinnise äärega ja siis ülevalpool veel äär, aga vahepeal tühjus. Seega siis peab teadma, mida konkreetselt oleks vaja sinna ladustada, sest igale asjale nad polegi nii praktilised. See, mis mõeldud nugadele, kahvlitele, on küll hea, aga teistega tuleks hästi läbi mõelda vajadus, seda sisekujundajad ka rõhutavad.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 19:28Eks loogiline ju ka, et on kallimad. Kapil on pmst neli seina ja uks(ed), võib-olla plaat või paar riiuliteks ka sees, aga sahtlite ehitamise ja siinide paigaldamisega on oluliselt suurem jupp jama. Samas mugavust jälle on oluliselt rohkem.
Kas sahtlite pealt kuidagi rohkem kasumit teenitakse, ei oska öelda.
Pushivad selle pärast, et müügiinimene saab oma preemia müügitehingu summalt, mida suurem summa, seda suurem preemia.
-
Külaline
mul on üsna vähe köögiruumi (avatud köök-elutuba), ja kõige parem asi seal on tavapärasest suurem sügavus. On 75 cm, aga võiks lausa 80 olla. Selliselt mahuvad ka väiksed kodumasinad kenasti ära (pliidiplaadi taha mahub leivaröster nt).
Sahtlid on hoiustamiseks kõige mugavam lahendus. Eri suuruses, eri kõrguses.
Tasuks mõelda, kuhu panna potikaaned - kui on mõni kapp, siis kapi ukse siseküljele nt.
Mul on palju ilusaid nõusid, ja sellepärast osad riiulid lahtised.
Eelmistest köökidest olen õppinud, et pole mõtet kulutada automaatse ukseavamise peale - ei olnud mugav lahendus. Ja kallis karusell ka ei osutunud eriti vajalikuks. Prügi jaoks on kraanikausi all Ikea prügikastid, täiesti tavalise kapiukse taga. Väljatõmmatav lahendus ei meeldinud ja oli ebamugav puhastada.
Sahtlid on hoiustamiseks kõige mugavam lahendus. Eri suuruses, eri kõrguses.
Tasuks mõelda, kuhu panna potikaaned - kui on mõni kapp, siis kapi ukse siseküljele nt.
Mul on palju ilusaid nõusid, ja sellepärast osad riiulid lahtised.
Eelmistest köökidest olen õppinud, et pole mõtet kulutada automaatse ukseavamise peale - ei olnud mugav lahendus. Ja kallis karusell ka ei osutunud eriti vajalikuks. Prügi jaoks on kraanikausi all Ikea prügikastid, täiesti tavalise kapiukse taga. Väljatõmmatav lahendus ei meeldinud ja oli ebamugav puhastada.
-
Külaline
Automaatne sahtliavaja on minu Ikea köögi absoluutne lemmik. Prügikastide sahtli puhul on see veel eriti hea, sest käed on kas märjad või mustad või midagi on käes. Kõik allpool asuvad suuremd sahtlid võiks tegelikult jalaga/põlvega elektriliselt avatavad ja suletavad olla (ja osadel ilmselt ongi), aga minu jaoks kahjuks liiga kallis asi, et igale poole panna.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2026 08:35Eelmistest köökidest olen õppinud, et pole mõtet kulutada automaatse ukseavamise peale - ei olnud mugav lahendus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ell ja 3 külalist