Eks siis näed, kui häda käes, raha enam midagi ei maksa ja keegi appi ei tule.Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 16:25 Mina ei saa aru sellest väljendist, mis siingi enne välja toodi: inimene on sotsiaalne olend. Et inimesel on geneetiliselt vaja teiste inimestega koos olla? Ja muidu mis?
Küll vanas eas on üksi kole
-
Külaline
-
Külaline
Möhh? Mõnel inimesel on reaalsed sõbrad, kellega võid 10 aastat mitte suhelda ja siis samast kohast jätkata. Sellised imikueast saati sõbrad.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2026 20:32Eks siis näed, kui häda käes, raha enam midagi ei maksa ja keegi appi ei tule.
-
Külaline
See nüüd küll ei olnud selle küsimusega seotud.Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 20:32Eks siis näed, kui häda käes, raha enam midagi ei maksa ja keegi appi ei tule.Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 16:25 Mina ei saa aru sellest väljendist, mis siingi enne välja toodi: inimene on sotsiaalne olend. Et inimesel on geneetiliselt vaja teiste inimestega koos olla? Ja muidu mis?
-
Külaline
Maniakk loomulikult! Mõelda vaid! Julgeb kord päevas helistada ja küsida kuidas läheb!Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 17:43Mingi maniakk. Arvad, et mees ei teavitaks, KUI laste ja koeraga oleks midagi lahti? Kohutav kontrollivajadus, mis muud.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 22:22Suve perioodil, kui nad on ilma minuta suvilas, siis peaaegu iga päev korra, sest tahan teada, et lastega ja koeraga on kõik korras.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 22:12
Sa ütlesid, et helistad oma pereliikmetele nii tihti, kui sina tahad ja vajalikuks pead. Siit kumab läbi see mina ja mina. Aga see, kas sa segad neid nende töö või toimetuste ajal, sind ei huvita. Ausalt, mis elu sa ise elad ja küll võib olla ebameeldiv sellisega suhelda. Tahad omaette mingit huvitavat saadet vaadata, mingi sinusugune helistab sisse ja hakkab mingit lambijuttu ajama. Mõtled, et puhkad paar päeva ja ei räägi kellegagi, sinusugune jälle helistab ja ajab mingit igavat juttu.
On see siis nii õudne tüütamine ja teiste inimeste mitte austamine?
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 00:36Maniakk loomulikult! Mõelda vaid! Julgeb kord päevas helistada ja küsida kuidas läheb!Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 17:43Mingi maniakk. Arvad, et mees ei teavitaks, KUI laste ja koeraga oleks midagi lahti? Kohutav kontrollivajadus, mis muud.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 22:22
Suve perioodil, kui nad on ilma minuta suvilas, siis peaaegu iga päev korra, sest tahan teada, et lastega ja koeraga on kõik korras.
On see siis nii õudne tüütamine ja teiste inimeste mitte austamine?
Minu jaoks on see küll maniakk.
-
Külaline
Täiesti küündimatu jutt teil, te ei saa aru oma eluetapis, mingi keskealisena, millest üldse jutt käib. Tehke vahet üksindusel ja üksildusel. Varurite ülsildus on arenenud riikides ja ka meil täiesti epideemiline- pered elavad eraldi ja kaugel, ei käi nii palju läbi, ei ole aega pidevalt külas käia, vanainimene kas oma korteris või vanadekodus või oma vanas talus kuskil. Ei asenda helistamised jms päris suhtlust. Ei aita vahel ka abielu ja lapsed- mees sureb kõrvalt ära, lapsed elavad kaugemal linnas või välismaal. Egas Jaapanis muidu ei leiutataks robotkaaslasi ja soovitataks vanuritele koera vms, ikka keegi kõrval.
-
Külaline
Aga kui elad koos, siis kas koos seksimine on ka maniakaalne?Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 07:35Minu jaoks on see küll maniakk.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 07:43 Täiesti küündimatu jutt teil, te ei saa aru oma eluetapis, mingi keskealisena, millest üldse jutt käib. Tehke vahet üksindusel ja üksildusel. Varurite ülsildus on arenenud riikides ja ka meil täiesti epideemiline- pered elavad eraldi ja kaugel, ei käi nii palju läbi, ei ole aega pidevalt külas käia, vanainimene kas oma korteris või vanadekodus või oma vanas talus kuskil. Ei asenda helistamised jms päris suhtlust. Ei aita vahel ka abielu ja lapsed- mees sureb kõrvalt ära, lapsed elavad kaugemal linnas või välismaal. Egas Jaapanis muidu ei leiutataks robotkaaslasi ja soovitataks vanuritele koera vms, ikka keegi kõrval.
Jah, aga saad aru, et see ei ole kõigil nii. On inimesi, kes ongi niimoodi väga rahul. Kisa teevad need, kellele see ei sobi.
-
Külaline
Mured tekivad enamasti siis, kui üksi enam hakkama ei saa, tervise pärast. Sa võid ju praegu 40+-50 arvata, et sa oleks väga rahul, aga sa ei tea, kas ka reaalselt vanurina üksiolemine nii tore oleks. Niiet ära võta sõna, millest sul reaalkogemust pole. Vanainimene, kes nii ütles, teadis, millest räägib.Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 08:05Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 07:43 Täiesti küündimatu jutt teil, te ei saa aru oma eluetapis, mingi keskealisena, millest üldse jutt käib. Tehke vahet üksindusel ja üksildusel. Varurite ülsildus on arenenud riikides ja ka meil täiesti epideemiline- pered elavad eraldi ja kaugel, ei käi nii palju läbi, ei ole aega pidevalt külas käia, vanainimene kas oma korteris või vanadekodus või oma vanas talus kuskil. Ei asenda helistamised jms päris suhtlust. Ei aita vahel ka abielu ja lapsed- mees sureb kõrvalt ära, lapsed elavad kaugemal linnas või välismaal. Egas Jaapanis muidu ei leiutataks robotkaaslasi ja soovitataks vanuritele koera vms, ikka keegi kõrval.
Jah, aga saad aru, et see ei ole kõigil nii. On inimesi, kes ongi niimoodi väga rahul. Kisa teevad need, kellele see ei sobi.
-
Külaline
Tööst tulenevalt tean väga hästi, millest räägin.Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 08:32Mured tekivad enamasti siis, kui üksi enam hakkama ei saa, tervise pärast. Sa võid ju praegu 40+-50 arvata, et sa oleks väga rahul, aga sa ei tea, kas ka reaalselt vanurina üksiolemine nii tore oleks. Niiet ära võta sõna, millest sul reaalkogemust pole. Vanainimene, kes nii ütles, teadis, millest räägib.Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 08:05Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 07:43 Täiesti küündimatu jutt teil, te ei saa aru oma eluetapis, mingi keskealisena, millest üldse jutt käib. Tehke vahet üksindusel ja üksildusel. Varurite ülsildus on arenenud riikides ja ka meil täiesti epideemiline- pered elavad eraldi ja kaugel, ei käi nii palju läbi, ei ole aega pidevalt külas käia, vanainimene kas oma korteris või vanadekodus või oma vanas talus kuskil. Ei asenda helistamised jms päris suhtlust. Ei aita vahel ka abielu ja lapsed- mees sureb kõrvalt ära, lapsed elavad kaugemal linnas või välismaal. Egas Jaapanis muidu ei leiutataks robotkaaslasi ja soovitataks vanuritele koera vms, ikka keegi kõrval.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2026 13:34Ma olen igati aktiivne ja rõõmsameelne introvert. Mis aga mu rõõmsameelsust oluliselt vähendab, on asjaolu, et mul ei lasta piisavalt üksi olla. Seda nii laste kui sõbrannade poolt. Kui ometi saaks lihtsalt olla oma kodus üksi, ilma et keegi mu vastu huvi tunneks!Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2026 13:29Naistele üksi elamine kahjulikku mõju ei avalda, aga mõlemal juhul elavad kauem ja tervemana aktiivsed ja rõõmsameelsed inimesed.
Mul sama, kui kodust väljas seltskonnas olen, olen seltskonna nael, kutsutakse, oodatakse, aga tegelikult olen introvert. Ei taha kedagi külla, peidan, paljud elust minema ajanud. Nii naudin omaette olemist ja lastega ka. Nende kõige omamatega. Kui telefon heliseb, siis esimese hooga pahandan, kes julgeb mulle helistada, ise ka helistaja pole.
-
Külaline
Ma saan aru, et sinu kodus käivad asjad nii, et mehe ümber tuleb kikivarvul käia ja teda ei tohi tülitada ega kõnetada. Kui midagi soovid rääkida, siis tuleb selleks aeg eraldi kokku leppid.... sest muidu sa segad ja oled ebaviisakas...
Mina sinu asemel mõtleksin hoolega järele, kas selline suhe ikka on ok. Mida rohkem sa siin räägid, seda enam jääb mulje, et sind vist isegi väärkoheldakse ja sa oled teisejärguline pereliige.
Kui see on sinu valik, siis ise tead, aga milleks oma väärastunud peremudeliga siin foorumis hoobelda ja mõnitada neid, kes on normaalses suhtes, seda ei mõista. Tahad, et teistel oleks sama s...tt suhe nagu sul?
-
Külaline
Olen introvert. Minu jaoks kord päevas helistada oma perele ei ole liiga palju. Kui jutt on mõistlik, mitte kontrolliv ega tänitav.
Pigem näitab normaalseid peresuhteid.
Nendest pidevalt telefoni küljes rippuvatest inimestest, kes absoluutselt iga pisiasja peavad kohe kõigiga jagama ma aga eriti hästi ei arva. Selliseid on nii Eestis kui minu elukohariigis, Lääne-Euroopas. Minu hinnangul on tegemist kas siis ebakindlusega või siis on tõesti endal pea nii tühi, et oma mõtete mõtlemine tuleb asendada sooja auru suust välja ajamisega. 90% on tegu naistega. Minu elukohariigis on palju rahvusi koos, ja enamasti on need lõunamaalased või araablased.
Pigem näitab normaalseid peresuhteid.
Nendest pidevalt telefoni küljes rippuvatest inimestest, kes absoluutselt iga pisiasja peavad kohe kõigiga jagama ma aga eriti hästi ei arva. Selliseid on nii Eestis kui minu elukohariigis, Lääne-Euroopas. Minu hinnangul on tegemist kas siis ebakindlusega või siis on tõesti endal pea nii tühi, et oma mõtete mõtlemine tuleb asendada sooja auru suust välja ajamisega. 90% on tegu naistega. Minu elukohariigis on palju rahvusi koos, ja enamasti on need lõunamaalased või araablased.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 14:37Ma saan aru, et sinu kodus käivad asjad nii, et mehe ümber tuleb kikivarvul käia ja teda ei tohi tülitada ega kõnetada. Kui midagi soovid rääkida, siis tuleb selleks aeg eraldi kokku leppid.... sest muidu sa segad ja oled ebaviisakas...
Mina sinu asemel mõtleksin hoolega järele, kas selline suhe ikka on ok. Mida rohkem sa siin räägid, seda enam jääb mulje, et sind vist isegi väärkoheldakse ja sa oled teisejärguline pereliige.
Kui see on sinu valik, siis ise tead, aga milleks oma väärastunud peremudeliga siin foorumis hoobelda ja mõnitada neid, kes on normaalses suhtes, seda ei mõista. Tahad, et teistel oleks sama s...tt suhe nagu sul?
Minu kodus käivad asjad nii, et olen lõpuks saavutanud luksusliku elu - nimelt üksi elamise. Ja helistan/kirjutan inimestega, samuti eeldan, et minuga helistatakse/kirjutatakse, ainult siis, kui on mingi põhjus.
"Mis teed, ma siin niisama istun ja mõtlesin, et helistan" - miks? Miks sa raiskad enda ja teiste inimeste aega?
Sina tood näite, nagu ühes ruumis viibides ei tohiks suhelda - see on ju teistsugune olukord! Aga ka sellises olukorras ainult rääkimise pärast rääkida, kartes paaniliselt vaikust, on kohutav omadus.
-
Külaline
Sul on ju ilmselgelt mingi suhtlemishäire, aga tavalised inimesed pole sellised. Sotsiaalsed suhted meeldivate inimestega pakuvad neile rõõmu ja hoiavad vaimset tervist. Mida väga erilst sa teed oma ajaga siis, et suhtlemine on ajaraisk? Kui sina ei oska teiste inimestega vestlemist ja koosolemist nautida, siis nii tavaline inimene ei käitu."Mis teed, ma siin niisama istun ja mõtlesin, et helistan" - miks? Miks sa raiskad enda ja teiste inimeste aega?
-
Külaline
Tavaline introvert käitub küll, kui tal on parasjagu soov omaette olla. Ja introverdid on täiesti tavalised, terved, normaalsed inimesed. Lihtsalt ekstravertidest erinevate vajadustega, mis suhtlemist puudutab.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 16:18 Kui sina ei oska teiste inimestega vestlemist ja koosolemist nautida, siis nii tavaline inimene ei käitu.
-
Külaline
No see on ikka mingi häirega isik juba, kes üldse suhelda ei soovi ja ei saa isegi aru, et mõnel selline soov on. Olen ka ise introvert ja saan väga hästi aru, mis on juba häire alla kuuluv ja mis on introverdi puhul tavaline. Kui inimene üldse kedagi enda ümber ei talu ja pahandab, kui keegi temaga suhelda soovib, pole see enam mingi tavaline, terve, normaalne inimene.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 16:23Tavaline introvert käitub küll, kui tal on parasjagu soov omaette olla. Ja introverdid on täiesti tavalised, terved, normaalsed inimesed. Lihtsalt ekstravertidest erinevate vajadustega, mis suhtlemist puudutab.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 16:18 Kui sina ei oska teiste inimestega vestlemist ja koosolemist nautida, siis nii tavaline inimene ei käitu.
-
Külaline
Aga introvert ei oskagi ju. Kui keegi küsib, mis teed, siis niisama maast ja ilmast rääkimine on oskus, mida me ei valda. Ja sellepärast me seda ei armasta ega vaja. Me ei ole sellepärast halvemad, vaid teiste vajadustega.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 16:18Sul on ju ilmselgelt mingi suhtlemishäire, aga tavalised inimesed pole sellised. Sotsiaalsed suhted meeldivate inimestega pakuvad neile rõõmu ja hoiavad vaimset tervist. Mida väga erilst sa teed oma ajaga siis, et suhtlemine on ajaraisk? Kui sina ei oska teiste inimestega vestlemist ja koosolemist nautida, siis nii tavaline inimene ei käitu."Mis teed, ma siin niisama istun ja mõtlesin, et helistan" - miks? Miks sa raiskad enda ja teiste inimeste aega?
-
Külaline
Ütlesin juba, et olen ka ise introvert ja tean väga hästi, mida see tähendab. Vastupidiselt siinsete päris juba häirega isikute arvates ei ole introvert selline, kes absoluutselt inimesi väldib. Tema ring on lihtsalt piiratud, kellega ta ennast mugavalt tunneb. Siin on inimesed, kes oma introvertsusega vabandavad igasugust tavalist viisakust. Isegi introvert peab õppima suhtlema ja ta oskab seda küll, lihtsalt suured rahvamassid võivad väsitada ja soovib ka omaette aega. Kui inimesel on päris kommunikatsioonihäire, siis ei ole see normaalne. Mõni siin peab normaalseks, et naabri eest minnakse autosse peitu või muud sellist. See ei ole mingi introvertsus, vaid teil on juba päris tõsised pervasiivse arenguhäire jooned, kasvatuse viga või midagi muud taolist. Sellega siin uhkustada ja rinnale taguda, et ma olen introvert ja mulle ongi selline käitumine lubatud, ei ole absoluutselt normaalne ega tavaline.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 17:21Aga introvert ei oskagi ju. Kui keegi küsib, mis teed, siis niisama maast ja ilmast rääkimine on oskus, mida me ei valda. Ja sellepärast me seda ei armasta ega vaja. Me ei ole sellepärast halvemad, vaid teiste vajadustega.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 16:18Sul on ju ilmselgelt mingi suhtlemishäire, aga tavalised inimesed pole sellised. Sotsiaalsed suhted meeldivate inimestega pakuvad neile rõõmu ja hoiavad vaimset tervist. Mida väga erilst sa teed oma ajaga siis, et suhtlemine on ajaraisk? Kui sina ei oska teiste inimestega vestlemist ja koosolemist nautida, siis nii tavaline inimene ei käitu."Mis teed, ma siin niisama istun ja mõtlesin, et helistan" - miks? Miks sa raiskad enda ja teiste inimeste aega?
-
Külaline
Kle, vaata palun täpsemalt, millele sa vastad ja millest see vadtuselõim koosneb. Jutt oli sellest, et imtrovert tahab parasjagu üksi olla ja siis võtab keegi, kellel muud muret polegi kui suhtlemisvajadus, telefoni ja tüütab inimest, kes hetkel erlistaks omaette olla mingi tühja lobaga. Loomulikult võib seda pahaks panna. Mitte ei olnud juttu kellegi eest heast peast autosse peitu pugemisest, et teist vältida vmt.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 17:28Mõni siin peab normaalseks, et naabri eest minnakse autosse peitu või muud sellist. See ei ole mingi introvertsus, vaid teil on juba päris tõsised pervasiivse arenguhäire jooned, kasvatuse viga või midagi muud taolist. Sellega siin uhkustada ja rinnale taguda, et ma olen introvert ja mulle ongi selline käitumine lubatud, ei ole absoluutselt normaalne ega tavaline.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 3 külalist