miks neid põõsaid..
-
Külaline
miks neid põõsaid..
https://www.err.ee/1609997419/pildid-ta ... rehitamist
...kitsaste ribadena sõiduradade vahele panna? On sellel teie arvates mõtet? Sest kujutage ette, millised tingimused seal keset asfalti on: talvel ju tänavaid soolatatakse, autorataste alt pritsib kahelt poolt soola-liiva plöga peale, siis lükkab veel lumesahk valli lund peale, mis sulades muutub kõvaks ja jäiseks... Kas ei või minna nii, et põõsad saavad seal nii soolast ja lumesahkamisest räsitud, et mingil ajal juuritakse nende jäänused vaikselt üles ja asendatakse kivi vms.?
Kui oleks korralik lai haljasriba sõidusuundade vahel, siis ma saaks aru.
...kitsaste ribadena sõiduradade vahele panna? On sellel teie arvates mõtet? Sest kujutage ette, millised tingimused seal keset asfalti on: talvel ju tänavaid soolatatakse, autorataste alt pritsib kahelt poolt soola-liiva plöga peale, siis lükkab veel lumesahk valli lund peale, mis sulades muutub kõvaks ja jäiseks... Kas ei või minna nii, et põõsad saavad seal nii soolast ja lumesahkamisest räsitud, et mingil ajal juuritakse nende jäänused vaikselt üles ja asendatakse kivi vms.?
Kui oleks korralik lai haljasriba sõidusuundade vahel, siis ma saaks aru.
-
Külaline
Paralleelsete sõiduradade vahele panekust saan veel aru, aga kui ringristmiku kogu ring mingeid suurekasvulisi põõsaid täis istutatakse, nagu Keila ringteedel, siis nende vahelt ei näe ka, kes mis suunas parasjagu ringil liigub.
Just üleeile sattusin üle pika aja lasnakale ja nägin, et nad olid nüüd Punase ja Pae tänava ringristmiku ringi paksult puid täis istutanud, seega järgmine ristmik, mida tuleb varsti vältima hakata, kui elu armas on.
Just üleeile sattusin üle pika aja lasnakale ja nägin, et nad olid nüüd Punase ja Pae tänava ringristmiku ringi paksult puid täis istutanud, seega järgmine ristmik, mida tuleb varsti vältima hakata, kui elu armas on.
-
Külaline
See on pildil ilus lihtsalt vaadata. Parimal juhul tulevad sellistesse kohtadesse mingid potipõõsad, mis kiratsevad suurema osa aastast ja kui rohelust tahad näha, siis vaatad seda pilti juurde.
-
Külaline
Ennustan, et Vabaduse väljakust Tõnismäeni jääb üks soidurada ühissoidukiliiklusele ja sealt edasi lisandub üks soidurada kummaski suunas autodele. Muidu see põõsarivi ja hiiglaslikud kõnniteed, mida keegi ei kasuta, ära ei mahu.
-
Külaline
Ristmikul, mis on pildil nr 5, kus paistab Jaani kiriku nurk on need puud ju alati olnud. Teisel pool teed asuv puuderivi on jah illustratiivne. See Kosmose-esise ala planeering on tõesti küsitav.
-
Külaline
Ma arvan et tean vastust. Tallinnal on plaan autod kesklinnast välja tõrjuda. See põõsaste värk täidab seda eesmärki, et autodega seal ei sõidetaks. Juba praegu on liiklus Kosmose kino ja Palace hotelli vahel võrreldes 10 aasta taguse ajaga hulka väiksem.
-
Külaline
Kuidas see praktikas välja peaks nägema? See pole ju võimalik. Või mida täpselt kesklinna all silmas peetakse? Vanalinn võiks küll autovaba olla, aga kesklinna osas jään eriarvamusele.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2026 22:24 Ma arvan et tean vastust. Tallinnal on plaan autod kesklinnast välja tõrjuda. See põõsaste värk täidab seda eesmärki, et autodega seal ei sõidetaks. Juba praegu on liiklus Kosmose kino ja Palace hotelli vahel võrreldes 10 aasta taguse ajaga hulka väiksem.
-
Külaline
Selgitan. Mingid aastad tagasi muudeti liikluskorraldust Liivalaia Pärnu mnt ristmikul. Viadukti poolt tulles jäeti alles ainult üks rada otse sõitjatele, kaks rada pööravad paremale Olümpia hotelli poole. Varem oli teistmoodi. Põhjus lihtne, et autodega otse ei sõidetaks. Selleks tehakse see ebamugavaks. Seal on alati pikk järjekord.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2026 22:28Kuidas see praktikas välja peaks nägema?
-
Külaline
Ma olin nii üllatunud, kui üle pika aja Eestis käies seal kandis sõitsin. Mõtisklesin omaette, et mis loogika järgi see muudatus küll tehti, tundus kuidagi arusaamatu. Su jutus on pointi, ilmselt see nii on jah, et liiklus suunatakse kesklinnast välja.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2026 22:31Selgitan. Mingid aastad tagasi muudeti liikluskorraldust Liivalaia Pärnu mnt ristmikul. Viadukti poolt tulles jäeti alles ainult üks rada otse sõitjatele, kaks rada pööravad paremale Olümpia hotelli poole. Varem oli teistmoodi. Põhjus lihtne, et autodega otse ei sõidetaks. Selleks tehakse see ebamugavaks. Seal on alati pikk järjekord.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2026 22:28Kuidas see praktikas välja peaks nägema?
Samas mulle on alati meeldinud seal ristmikul otse sõita, et siis üle trammitee vasakpööre teha, seega mind see paar minutit kauem ootamine ei heiduta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Triibu ja 6 külalist