Lihakonserv ilma kamara ja rupskiteta
-
Külaline
Lihakonserv ilma kamara ja rupskiteta
No nii tigedaks ajab! Mulle maitsevad lihakonservid, kus on kallerdis ja mis on mõusa vürtsika aga mitte terava maitsega, kuid poes müüdavatest ei oska enam midagi valida- igalpool on sees suured kamaratükid või mingid ebamäärast värvi ning konsintentsiga rupskitükid. Ja e-poest tellida kuskilt taluniku käest ms ka ei taha, sest siis maksa veel niigi 5-6 eurosele konservile postikulu ka juurde. Tahaks poest ikka poole odavamalt ja lihtsamalt saada normaalset asja. Kas keegi oskab soovitada oma kogemuste põhjal, milline tavalises toidupoes (Maxima, Selver jne) müüdav kallerdisega lihakonserv oleks ilma öökimaajavate lisanditeta? Ei pea olema eesti oma, oluline on ,et mitte lamba-ega linnuliha.
Viimane jube kogemus oli Rannarootsi veiseliha omas mahlas...esimene kord arvasin, et noh juhtus ehk kehv partii, järgmine päev ostsin teisest poeketist ja oli vähemalt sama räige..pool karpi lihtsalt viskasin minema. Mingid kamara (naha), südame-kopsu jne tükid..täitsa jube. 2 korral mingi 2.80 (pensionärile suur raha) prügikasti.
Viimane jube kogemus oli Rannarootsi veiseliha omas mahlas...esimene kord arvasin, et noh juhtus ehk kehv partii, järgmine päev ostsin teisest poeketist ja oli vähemalt sama räige..pool karpi lihtsalt viskasin minema. Mingid kamara (naha), südame-kopsu jne tükid..täitsa jube. 2 korral mingi 2.80 (pensionärile suur raha) prügikasti.
-
Külaline
Mul mees ostab Lidlist miskeid Pikoki pooleliitriseid klaaspurke monikord. Ta on lihatoodetega erakordselt valiv ja samuti muid plekkpurke kirunud, aga Lidli omadest pole midagi järele jäetud.
-
Külaline
Meie väikelinnas pole LidliGuest kirjutas: ↑14 Apr 2026 23:31 Mul mees ostab Lidlist miskeid Pikoki pooleliitriseid klaaspurke monikord. Ta on lihatoodetega erakordselt valiv ja samuti muid plekkpurke kirunud, aga Lidli omadest pole midagi järele jäetud.
Ei ole olemas odavaid ja häid asju. Ei ole olemas odavaid ja häid konserve. Ma ise suur konservide fänn ei ole, aga vahel olen ostnud ühe tuttava käest Hiiu Lihaveise konserve, hind oli äkki 4,50 tükist. Vaatan et poes maksavad nad 7.95. Maitsesid hästi, aga sinu hinnaskaalast lähevad need välja?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 22:35Ja e-poest tellida kuskilt taluniku käest ms ka ei taha, sest siis maksa veel niigi 5-6 eurosele konservile postikulu ka juurde. Tahaks poest ikka poole odavamalt ja lihtsamalt saada normaalset asja.
https://pood.hiiumaa.ee/tootja/hiiu-roheline/
-
Külaline
Farmer Granti omad on väga kvaliteetsed ja väga mõistliku hinnaga, aga Tallinnas poes ma neid veel näinud ei ole. Kui midagi veel juurde panna, on mõistlik nende e-poest tellida.
https://kaptengrant.ee/e-pood/konservid-2/
https://kaptengrant.ee/e-pood/konservid-2/
-
Külaline
Töödeldud punase liha konservid võivad suurendada teatud vähivormide, eelkõige jämesoolevähi riski. Konserveeritud lihatooted kuuluvad sageli “töödeldud liha” hulka, sest neis kasutatakse säilitamiseks soola, suitsutamist, nitriteid või muid töötlemisviise.
Soovitan poest osta ainult värsket liha, soovitavalt linnu liha.
-
Külaline
Kui sa hoolega ja aeglaselt teemaalgatust loed, siis saad teada, et seda ei küsitud.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 12:47 Töödeldud punase liha konservid võivad suurendada teatud vähivormide, eelkõige jämesoolevähi riski. Konserveeritud lihatooted kuuluvad sageli “töödeldud liha” hulka, sest neis kasutatakse säilitamiseks soola, suitsutamist, nitriteid või muid töötlemisviise.
-
Külaline
Kui neid just iga päev ei söö, pole hullu midagi. Suur osa toidust võib vähiriski tekitada. Sellele mõeldes jääks me nälga.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 12:47 Töödeldud punase liha konservid võivad suurendada teatud vähivormide, eelkõige jämesoolevähi riski. Konserveeritud lihatooted kuuluvad sageli “töödeldud liha” hulka, sest neis kasutatakse säilitamiseks soola, suitsutamist, nitriteid või muid töötlemisviise.
Mõõdukus on võtmesõna.
-
Külaline
Tundub, et sa oled selle teema ametlik valvur. Kas palka makstakse ka või teed seda puhtast rõõmust teisi solvata?Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 13:29Kui sa hoolega ja aeglaselt teemaalgatust loed, siis saad teada, et seda ei küsitud.
-
Külaline
Ei ole vaja loopida mingeid mõttetuid klišeeloosungeid. Loomulikult on olemas odavaid ja häid asju.
Ma ei ütleks et see nüüd mingi loosung on. Erandeid muidugi on, et maksad hästi vähe raha ja saad hea asja. Keegi siin ütles, et sööge liha, mitte konserve. Erinevad lihatükid maksavad erinevat hinda põhjusega. Sisefilee on kallim kui abatükk, seapea ja seajalg maksavad veelgi vähem. Põhjusega. Ma lihtsalt mainisin, et Hiiu mahelihaveis on kindla peale minek, kuigi kallis. Te võite minu arvamust muidugi miinustada, aga kallim asi on seekord ka parem.
-
Külaline
Aga kui pole tuttavaid kes konserve teevad-müüvad?taivopalm kirjutas: ↑15 Apr 2026 12:05Ei ole olemas odavaid ja häid asju. Ei ole olemas odavaid ja häid konserve. Ma ise suur konservide fänn ei ole, aga vahel olen ostnud ühe tuttava käest Hiiu Lihaveise konserve, hind oli äkki 4,50 tükist. Vaatan et poes maksavad nad 7.95. Maitsesid hästi, aga sinu hinnaskaalast lähevad need välja?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 22:35Ja e-poest tellida kuskilt taluniku käest ms ka ei taha, sest siis maksa veel niigi 5-6 eurosele konservile postikulu ka juurde. Tahaks poest ikka poole odavamalt ja lihtsamalt saada normaalset asja.
-
Külaline
Kas ma seda küsisin või?Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 12:47 Töödeldud punase liha konservid võivad suurendada teatud vähivormide, eelkõige jämesoolevähi riski. Konserveeritud lihatooted kuuluvad sageli “töödeldud liha” hulka, sest neis kasutatakse säilitamiseks soola, suitsutamist, nitriteid või muid töötlemisviise.
-
Külaline
Facebook ikka vast sul on, gruppidest saab osta.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:33Aga kui pole tuttavaid kes konserve teevad-müüvad?taivopalm kirjutas: ↑15 Apr 2026 12:05Ei ole olemas odavaid ja häid asju. Ei ole olemas odavaid ja häid konserve. Ma ise suur konservide fänn ei ole, aga vahel olen ostnud ühe tuttava käest Hiiu Lihaveise konserve, hind oli äkki 4,50 tükist. Vaatan et poes maksavad nad 7.95. Maitsesid hästi, aga sinu hinnaskaalast lähevad need välja?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 22:35Ja e-poest tellida kuskilt taluniku käest ms ka ei taha, sest siis maksa veel niigi 5-6 eurosele konservile postikulu ka juurde. Tahaks poest ikka poole odavamalt ja lihtsamalt saada normaalset asja.
-
Külaline
Südamlik tänu, et vaevusid mu postitust kommenteerides seda algoritmi silmis veelgi populaarsemaks muutma.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:34Kas ma seda küsisin või?
No kui ei ole, siis ei ole. See minu konserv oli ilma igasuguste siltideta. Tuttaval oli neid palju, oli omakorda Hiiumaalt saanud. Pakkus mulle. Ma ütlesin, et anna siis mingi neli tükki prooviks. See juhtus mingi pool aastat tagasi ja üks on külmikus veel alles. Vahepeal mingid tuttavad pakuvad suitsuvorsti põdralihast. Eks jahimeestel liigub ka igasugu huvitavat kraami. Vorste ja konserve, keegi pakub mett. Alati ei ole nad muidugi kõige odavamad, aga vahel hea prooviks midagi osta.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:33Aga kui pole tuttavaid kes konserve teevad-müüvad?
-
Külaline
Ja maksta postikulu lisaks... Pensionäril on iga sent arvel.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:42Facebook ikka vast sul on, gruppidest saab osta.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:33Aga kui pole tuttavaid kes konserve teevad-müüvad?taivopalm kirjutas: ↑15 Apr 2026 12:05
Ei ole olemas odavaid ja häid asju. Ei ole olemas odavaid ja häid konserve. Ma ise suur konservide fänn ei ole, aga vahel olen ostnud ühe tuttava käest Hiiu Lihaveise konserve, hind oli äkki 4,50 tükist. Vaatan et poes maksavad nad 7.95. Maitsesid hästi, aga sinu hinnaskaalast lähevad need välja?
Kas siis poodides tuntud ja "kvaliteetsed" lihatootjad tõesti keegi söödavat konservi ei tee?
-
Külaline
Konserve hoitakse üldiselt toatemperatuuril, mitte külmikus.taivopalm kirjutas: ↑15 Apr 2026 19:29No kui ei ole, siis ei ole. See minu konserv oli ilma igasuguste siltideta. Tuttaval oli neid palju, oli omakorda Hiiumaalt saanud. Pakkus mulle. Ma ütlesin, et anna siis mingi neli tükki prooviks. See juhtus mingi pool aastat tagasi ja üks on külmikus veel alles. Vahepeal mingid tuttavad pakuvad suitsuvorsti põdralihast. Eks jahimeestel liigub ka igasugu huvitavat kraami. Vorste ja konserve, keegi pakub mett. Alati ei ole nad muidugi kõige odavamad, aga vahel hea prooviks midagi osta.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:33Aga kui pole tuttavaid kes konserve teevad-müüvad?
-
Külaline
Sealt ei pea ju endale koju tellima. Tihtipeale antakse teada, kus ta selle laadungiga asub või kust läbi sõidab ja mis ajal. Igasugustel laatadel on need müüjad samuti.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 21:35Ja maksta postikulu lisaks... Pensionäril on iga sent arvel.
Kas siis poodides tuntud ja "kvaliteetsed" lihatootjad tõesti keegi söödavat konservi ei tee?
Kui arvestada kilohinda, on muidugi värsket liha odavam osta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist