Üldjuhul küll jah. Töö on kodukontoris olnud pikka aega (selle osaga olen rahul, mulle sobib). Pereliikmetega pole olnud sellist kommet niisama suhelda, pole kuigi lähedased. Kui mõned korrad aastas näeme, siis räägime. Nüüd on küll ka beebi lisandunud, samuti on mul lemmikloomad, aga nendega monoloogide pidamist ei saa päris suhtlemiseks nimetada.Guest kirjutas: ↑13 Apr 2026 21:42Kas su mees on ainuke inimene, kellega sa üldse suhtled?Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2026 20:38 Mina olen ka introvert, pealekauba sotsiaalärevik. Sellegipoolest ei taha üksi olla - see on üksildane tunne. Kui mees oli nädala sees ära, lugesin päevi, millal ta tagasi tuleb, kellegi teisega suhelda ka polnud. Ei ole mõeldud see inimene päris erakuna elama.
Küll vanas eas on üksi kole
-
Külaline
-
Külaline
Loomulikult helistan vahepeal ka perele. Ja täpselt nii palju kordi kui palju konkreetsel juhul soovin või vajalikuks pean.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 02:08Kas sa siis oled n.ö üksi-üksi? Või helistad paar korda päevas perele, et küsida, mis nad teevad?Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2026 23:35Üksinda meeldib mulle küll, aga vaid paar päeva kuni nädal. Rohkem ei ole vaja. Õnneks saan ma seda omale lubada, kui soovin. Aga ega eriti tihti ei vaja. Tavaliselt suvel juhtub seda, kui pere on suvilas puhkusel ja mina üksi linnas.
Mul ämm selline, et ütleb, ma tahan üksi olla, mulle meeldib nii. Ja siis helistab mitu korda päevas, et küsida, mis me teeme ja kas ma sain poest toidu, mida ma tahtsin. Sa jeerum tõesti
Sinu mõtteviisist aga ei saa aru. Miks ei tohi üksi olla sooviv inimene vahepeal oma pereliikmetega kontakteeruda? Mis seal nii imelikku on? Või üritad nüüd praegu meile kõigile siin selgeks teha, kuidas üksinda olemine päriselt käib? Üsna tõenäoliselt on sul mingi probleem, kui soovid kuude kaupa oma lähedastest, perest ja sõpradest täielikku isolatsioonis olla. Inimene on siiski sotsiaalne olend ja absoluutne eraklikkus viitab pigem mingile häirele kui et on midagi, mis peaks olema ideaalne elustiil ja millest peaksid kõik unistama.
-
Külaline
Sulle on siis lollid loomad sattunud. Mina olen alati oma kassidega dialooge pidanud.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 06:59samuti on mul lemmikloomad, aga nendega monoloogide pidamist ei saa päris suhtlemiseks nimetada.
-
Külaline
No näed, just sellise mõtteviisi tõttu ei olegi võimalik lähedastele ega sõpradele öelda, et tahaks nüüd paar kuud omaette olla, vaid seda aega peab üritama kuidagi nihverdada. Kohe hakkab mingi kahtlustamine ja ülemuretsemine. Sest ega see soov ju ometi saa normaalne olla.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 07:59Või üritad nüüd praegu meile kõigile siin selgeks teha, kuidas üksinda olemine päriselt käib? Üsna tõenäoliselt on sul mingi probleem, kui soovid kuude kaupa oma lähedastest, perest ja sõpradest täielikku isolatsioonis olla. Inimene on siiski sotsiaalne olend ja absoluutne eraklikkus viitab pigem mingile häirele kui et on midagi, mis peaks olema ideaalne elustiil ja millest peaksid kõik unistama.
-
Külaline
Olgu, olgu! Lihtsalt ära ürita oma häiret teistele peale suruda! Enamus inimesi siiski ei vaja ega soov ennast kogu maailmast kuudeks isoleerida.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 08:07No näed, just sellise mõtteviisi tõttu ei olegi võimalik lähedastele ega sõpradele öelda, et tahaks nüüd paar kuud omaette olla, vaid seda aega peab üritama kuidagi nihverdada. Kohe hakkab mingi kahtlustamine ja ülemuretsemine. Sest ega see soov ju ometi saa normaalne olla.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 07:59Või üritad nüüd praegu meile kõigile siin selgeks teha, kuidas üksinda olemine päriselt käib? Üsna tõenäoliselt on sul mingi probleem, kui soovid kuude kaupa oma lähedastest, perest ja sõpradest täielikku isolatsioonis olla. Inimene on siiski sotsiaalne olend ja absoluutne eraklikkus viitab pigem mingile häirele kui et on midagi, mis peaks olema ideaalne elustiil ja millest peaksid kõik unistama.
-
Külaline
Ahsoo.
-
Külaline
Mis mõttes peale suruda? See, kui inimene tahab olla omaette on ju igasuguse pealesurumise vastand. Teised on need, kes oma suhtlust peale suruvad.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 08:14Olgu, olgu! Lihtsalt ära ürita oma häiret teistele peale suruda!
-
Külaline
[/quote]
Loomulikult helistan vahepeal ka perele. Ja täpselt nii palju kordi kui palju konkreetsel juhul soovin või vajalikuks pean.
Sinu mõtteviisist aga ei saa aru. Miks ei tohi üksi olla sooviv inimene vahepeal oma pereliikmetega kontakteeruda? Mis seal nii imelikku on? Või üritad nüüd praegu meile kõigile siin selgeks teha, kuidas üksinda olemine päriselt käib? Üsna tõenäoliselt on sul mingi probleem, kui soovid kuude kaupa oma lähedastest, perest ja sõpradest täielikku isolatsioonis olla. Inimene on siiski sotsiaalne olend ja absoluutne eraklikkus viitab pigem mingile häirele kui et on midagi, mis peaks olema ideaalne elustiil ja millest peaksid kõik unistama.
[/quote]
Miks see häirele viitab?
Loomulikult helistan vahepeal ka perele. Ja täpselt nii palju kordi kui palju konkreetsel juhul soovin või vajalikuks pean.
[/quote]
Miks see häirele viitab?
-
Külaline
Miks sa neid tüütad? Tänapäeval kirjutatakse messengeri, mitte ei helistata. Austa ometi inimeste privaatsust ja las nad vastavad siis, kui neil selleks aega on. Viisakas on helistada vaid kiireloomuliste asjade puhul.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 07:59Loomulikult helistan vahepeal ka perele. Ja täpselt nii palju kordi kui palju konkreetsel juhul soovin või vajalikuks pean.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 02:08Kas sa siis oled n.ö üksi-üksi? Või helistad paar korda päevas perele, et küsida, mis nad teevad?Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2026 23:35Üksinda meeldib mulle küll, aga vaid paar päeva kuni nädal. Rohkem ei ole vaja. Õnneks saan ma seda omale lubada, kui soovin. Aga ega eriti tihti ei vaja. Tavaliselt suvel juhtub seda, kui pere on suvilas puhkusel ja mina üksi linnas.
Mul ämm selline, et ütleb, ma tahan üksi olla, mulle meeldib nii. Ja siis helistab mitu korda päevas, et küsida, mis me teeme ja kas ma sain poest toidu, mida ma tahtsin. Sa jeerum tõesti
-
Külaline
Et normaalne on see, kui vajatakse sotsiaalset suhtlust? Ehk siis ekstraverdid on introvertidest paremad? Kes eelistab omaette olla ning ei otsi seltskonda, on häirega? Miks?Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 08:14Olgu, olgu! Lihtsalt ära ürita oma häiret teistele peale suruda! Enamus inimesi siiski ei vaja ega soov ennast kogu maailmast kuudeks isoleerida.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 08:07No näed, just sellise mõtteviisi tõttu ei olegi võimalik lähedastele ega sõpradele öelda, et tahaks nüüd paar kuud omaette olla, vaid seda aega peab üritama kuidagi nihverdada. Kohe hakkab mingi kahtlustamine ja ülemuretsemine. Sest ega see soov ju ometi saa normaalne olla.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 07:59Või üritad nüüd praegu meile kõigile siin selgeks teha, kuidas üksinda olemine päriselt käib? Üsna tõenäoliselt on sul mingi probleem, kui soovid kuude kaupa oma lähedastest, perest ja sõpradest täielikku isolatsioonis olla. Inimene on siiski sotsiaalne olend ja absoluutne eraklikkus viitab pigem mingile häirele kui et on midagi, mis peaks olema ideaalne elustiil ja millest peaksid kõik unistama.
-
Külaline
Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
Vanaduse üksindus on ilmselt hirmus. See tunne kui sa pole kellelegi vajalik ja samas ei saa ise koikide asjadega enam hakkama. Siis hakkab lugema, millise elu oled eelnevalt üles ehitanud, kas lapsed soovivad suhelda, kas jagub sõpru ja tervist.
Vanaduse üksindus on ilmselt hirmus. See tunne kui sa pole kellelegi vajalik ja samas ei saa ise koikide asjadega enam hakkama. Siis hakkab lugema, millise elu oled eelnevalt üles ehitanud, kas lapsed soovivad suhelda, kas jagub sõpru ja tervist.
-
Külaline
See on ju midagi muud, see on hirm üksi olla.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
-
Külaline
Sul on ilmselgelt haigus, sa räägid aiaaugust. Vajab psühhiaatrit.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
-
Külaline
Kui siin ei ole selgelt näha, et inimene räägib kahte sorti üksindusest, siis tasuks veel funktsionaalset lugemist harjutada.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 16:54Sul on ilmselgelt haigus, sa räägid aiaaugust. Vajab psühhiaatrit.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.Siis hakkab lugema, millise elu oled eelnevalt üles ehitanud, kas lapsed soovivad suhelda, kas jagub sõpru ja tervist.Vanaduse üksindus on ilmselt hirmus. See tunne kui sa pole kellelegi vajalik ja samas ei saa ise koikide asjadega enam hakkama.
-
Külaline
Tahtsin teha bold'iks, aga hoopis tsiteerisin. Esile tahtsin tõsta seda osa:
"Vanaduse üksindus on ilmselt hirmus. See tunne kui sa pole kellelegi vajalik ja samas ei saa ise koikide asjadega enam hakkama."
"Vanaduse üksindus on ilmselt hirmus. See tunne kui sa pole kellelegi vajalik ja samas ei saa ise koikide asjadega enam hakkama."
-
Külaline
Kas sa oma elus ei ole üksi üldse elanud?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
-
Külaline
Ma arvan, et ma olen lõpuks valmis inimesi ära kägistama, kui ma ei saa olla piisavalt üksi.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
-
Külaline
Mul sama. Need, kes ei ole võimelised iseendaga olema, on suhtesõltlased. Kui juhtub lahku minema, kukub maailm kokku, sest iseennast pole olemas.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 19:24Ma arvan, et ma olen lõpuks valmis inimesi ära kägistama, kui ma ei saa olla piisavalt üksi.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
-
Külaline
Kas see ongi põhjus, miks pidevalt kolki saavad või halvasti koheldud naised mehe juurest ära ei lähe?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2026 19:28Mul sama. Need, kes ei ole võimelised iseendaga olema, on suhtesõltlased. Kui juhtub lahku minema, kukub maailm kokku, sest iseennast pole olemas.
-
Külaline
Sul on ilmselt ka see, et oled harjunud melu sees olema, toimetama, suhtlema. Ja kui ühtäkki on vaikus ja pead endaga olema, ei oska, vaikus on valus, sest kogu aeg annad end teistele. Näiteks intovert ei talu kui tema enda mõtetesse kogu aeg sisse sõidetakse, tema naudib vabat mõtete voogu omaette olles. Ta ootab tavaliselt isegi seda head tühjuse tunnet, kus kõik omad mõtted on saanud läbi voolata.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Inimesed on nii erinevad. Mina ei taha üksi olla. Pole mitte kunagi elus tahtnud. Kui olin teismeline ja vanemad nädalavahetuseks maale läksid, kutsusin alati paaniliselt mõne sõbranna. Kui mees töölähetusse läheb, tunnen end ebamugavalt, olen örev. Paar korda on juhtunud, et mees lähetuses ja lapsed laagris. Jätan öösel kohu majas siis tuled põlema ja magan halvasti. On mingi abstraktne hirm öösel üksi olemise ees. Päeval pole midagi viga. Olen ka suure pere vanem ja voib-olla küsimus ka harjumuses. Õnneks on veel ca 10a üks lastest kodus.
Stressirikka elu puhul juhtub sama- iga päev stressad ja vabal päeval tunned end kehvasti, sest keha ei oska korraga stressist loobuda kohe.
Kuidas sul otsustamise ja vastutamisega on? Poes pükse valides käib sul see kergelt, või ei suuda otsustada ja vajad teiste arvamust?
Olen väga nõus.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 13:29 Vanaduse üksindus on ilmselt hirmus. See tunne kui sa pole kellelegi vajalik ja samas ei saa ise koikide asjadega enam hakkama. Siis hakkab lugema, millise elu oled eelnevalt üles ehitanud, kas lapsed soovivad suhelda, kas jagub sõpru ja tervist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: rucola ja 10 külalist