Keda pakub sotsiaalmeedia mulle sõbraks?
-
Külaline
Keda pakub sotsiaalmeedia mulle sõbraks?
Mis algoritmiga FB ja instagram uusi sõpru pakuvad, oskab keegi seletada? Miks mulle pakub FB sõbraks ja Instagramis jälgimiseks juba mitmendat korda (ja mitme kuu tagant) eksmehe uut pruuti? Kas ta vaatab mind või milles asi? Mingeid ühiseid tuttavaid meil ei ole peale selle mehe. Ühiseid huvisid ka ei peaks olema. Mina olen teda kunagi korra vaadanud, see oli kindlasti 3-4 kuud tagasi. Seda mu mõistus ka tõrgub uskumast, et ta mind niimoodi kogu aeg stalgiks. Mis loogika siin siis olla võiks?
-
Külaline
-
Külaline
Jaa, sama siin- ei saa aru mitte mingist loogikast, miks mulle pakub fb sõbraks mingeid esoteerikuid, poliitikuid valest erakonnast või lihtsalt suvalisi inimesi. Ja miks mu ajajoonele tulevad mingi teated a`la Mari Maasikas on õnnelik, või et Kuno Kullerkupp avastas midagi..ja siis järgneb pikk lugu märkega "vaata veel" Ja siis veel muidugi et mingi John Abdul avaldas video vms. No ei huvita ausalt..Nende inimestega kusjuures ei saa mul olla ühtegi ühist tuttavat, kelle "uudised" mulle pidevalt ilmuvad.Guest kirjutas: ↑06 Apr 2026 17:07 Mis algoritmiga FB ja instagram uusi sõpru pakuvad, oskab keegi seletada? Miks mulle pakub FB sõbraks ja Instagramis jälgimiseks juba mitmendat korda (ja mitme kuu tagant) eksmehe uut pruuti? Kas ta vaatab mind või milles asi? Mingeid ühiseid tuttavaid meil ei ole peale selle mehe. Ühiseid huvisid ka ei peaks olema. Mina olen teda kunagi korra vaadanud, see oli kindlasti 3-4 kuud tagasi. Seda mu mõistus ka tõrgub uskumast, et ta mind niimoodi kogu aeg stalgiks. Mis loogika siin siis olla võiks?
-
Külaline
-
Külaline
Ei oska kahjuks ise seda seadistada. Ja enamus tuttavaidki on öelnud, et neil sama teema- nii et loll soovitus mitte IT inimesteleGuest kirjutas: ↑06 Apr 2026 18:17 Vaadake oma seadmed üle ja tehke privaatsemaks.
-
Külaline
Minul (TA) on kõik nii privaatne kui olla saab. Võõras näeb ainult nime ja kaanepilti, muud midagi.Guest kirjutas: ↑06 Apr 2026 18:17 Vaadake oma seadmed üle ja tehke privaatsemaks.
Suvainimeste postituste voogu tulek on hoopis teine teema, seal FB otsib arvatavasti mingit analoogiat - jääd kasvõi hämmeldunult vaatama, kui mõni eriti loll postitus läbi jookseb, ja juba FB fikseerib, et ahhaa, luges kauem kui keskmist postitust, järelikult huvitab ... ja tuleb riburada samasuguseid.
-
Külaline
Ükskōik, mis põhjendusi otsida, töötab osade puhul tõesti ka see, mis kontosid ise vaadanud oled ja mida teised vaadanud on. Ka need inimesed asetab soovitustesse. Mul on ammune tuttav võõrsilt, kellega mul pole ühtegi ühist seost, ühtegi korda elus olnud ei suhtlemist üle interneti ega telefoni, ainult otsesuhtlus on olnud aastaid tagasi ning inimene tekib mulle aastas kord, paar soovituslisti. Teine inimene, kellega mul pole samuti ühiseid tuttavaid, aga kel võis olla huvi mu vastu tuttavalt kuuldu põhjal, tekkis pidevalt tagasi, mina tema kontot kordagi vaadanud pole ning lõpuks panin blokki. Ei meeldi ebarerve huvi mu vastu ja mingit lootust tal sellega pole.
-
Külaline
Ma tean, et osa inimesi tõuseb siin millegipärast tagajalgele, aga mulle tundub küll, et mõnikod tulevad sõbrasoovitused sellelt inimeselt, kes sind on vaadanud.
No ei ole loogiline, et mulle tekib üks ja sama inimene pidevalt soovitusse, keda ma küll tean, aga kellega on mul null ühist sõpra ja huvi.
No ei ole loogiline, et mulle tekib üks ja sama inimene pidevalt soovitusse, keda ma küll tean, aga kellega on mul null ühist sõpra ja huvi.
-
Külaline
Loomulikult lisab algo sõbrasoovitustesse inimesed, kes on sind vaadanud. Miks ei peaks? Samuti pakutakse sind sõbraks neile, kelle kontodel oled ise luusinud.Guest kirjutas: ↑07 Apr 2026 23:41 Ma tean, et osa inimesi tõuseb siin millegipärast tagajalgele, aga mulle tundub küll, et mõnikod tulevad sõbrasoovitused sellelt inimeselt, kes sind on vaadanud.
-
Külaline
Mulle pakub pidevalt ühte surnud naabrimehe kontodest. Tal oli neid mingi 3-4 tk, kuna unustas paroolid ja ei suutnud taastada vmt.
-
Külaline
Ma ei tea! Minu arust on see ka suht loogiline. Aga mõned korrad, kui siin või perekooli foorumis on keegi selle versiooni välja käinud, siis on paar inimest lausa ärritunud sellise "rumala" arvamuse peale.Guest kirjutas: ↑08 Apr 2026 20:45Loomulikult lisab algo sõbrasoovitustesse inimesed, kes on sind vaadanud. Miks ei peaks? Samuti pakutakse sind sõbraks neile, kelle kontodel oled ise luusinud.Guest kirjutas: ↑07 Apr 2026 23:41 Ma tean, et osa inimesi tõuseb siin millegipärast tagajalgele, aga mulle tundub küll, et mõnikod tulevad sõbrasoovitused sellelt inimeselt, kes sind on vaadanud.
-
Külaline
Minule tuleb igasugu sõbrasoovitusi täiesti suvalistelt inimestelt ja ajavoogu satub ka palju selliseid, kellega mul pole muud seost, kui et jäin kord nende postitust pikemalt lugema või vaatama. Täiesti suvalistelt.
Nt üks arst postitab väga tihti nii meditsiini probleemidest kui ka oma kunsti kollektsioneerimisest. Neid teemasid kord lugesin, nüüd järjest tulevad kõik tema postitused. Ei jälgi teda, pole ühtki ühist sõpra, aga loen, kuna on huvitav.
Sama ühe teise tuntud kunstniku ja kuraatoriga. Jäin kord lugema ja nüüd näen teda tihti.
Mul pole temaga absoluutselt mingit seost.
Sama ka ühe Korea tütarlapsega, kes postitab videoid oma toiduvalmistamisest ja siis selle üüratus koguses söömisest. Päris äge vaadata, aga hakkab juba tüütuks muutuma. Nüüd kerin üle, ehk varsti enam ei näe neid.
Nt üks arst postitab väga tihti nii meditsiini probleemidest kui ka oma kunsti kollektsioneerimisest. Neid teemasid kord lugesin, nüüd järjest tulevad kõik tema postitused. Ei jälgi teda, pole ühtki ühist sõpra, aga loen, kuna on huvitav.
Sama ühe teise tuntud kunstniku ja kuraatoriga. Jäin kord lugema ja nüüd näen teda tihti.
Sama ka ühe Korea tütarlapsega, kes postitab videoid oma toiduvalmistamisest ja siis selle üüratus koguses söömisest. Päris äge vaadata, aga hakkab juba tüütuks muutuma. Nüüd kerin üle, ehk varsti enam ei näe neid.
-
Külaline
Postituse üleval paremas nurgas, kolme punkti all on valikud. Sealt saad keelata need.Guest kirjutas: ↑09 Apr 2026 00:37 Minule tuleb igasugu sõbrasoovitusi täiesti suvalistelt inimestelt ja ajavoogu satub ka palju selliseid, kellega mul pole muud seost, kui et jäin kord nende postitust pikemalt lugema või vaatama. Täiesti suvalistelt.
-
Külaline
Päris keelata kah ei taha, vahel on vägagi huvitav.Külaline kirjutas: ↑09 Apr 2026 00:57Postituse üleval paremas nurgas, kolme punkti all on valikud. Sealt saad keelata need.Guest kirjutas: ↑09 Apr 2026 00:37 Minule tuleb igasugu sõbrasoovitusi täiesti suvalistelt inimestelt ja ajavoogu satub ka palju selliseid, kellega mul pole muud seost, kui et jäin kord nende postitust pikemalt lugema või vaatama. Täiesti suvalistelt.
Aga kommentaar oli selle kohta, et alati ei pea sind keegi "jälitanud" olema, et neid sulle sõbraks pakutaks või nad su ajajoonele ilmuksid.
Sõprade sõprade ja kaugete sõprade sõpru muidugi, aga see ei tähenda sugugi, et kõik need sinu kontol kolanud oleksid. Sugugi mitte.
-
Külaline
Ärritutakse selle peale, kui soovitakse üheselt teada, et kas võin sellest, et mulle Jürit pakutakse sõbraks, järeldada, et Jüri muudkui piilub mind. Ei! Ei või. On tuhat muud võimalust, miks Jürit sulle võidakse sõbraks pakkuda. See, kas üksteise vaatamine on ka üks põhjustest, ei tea - Meta minu teada küll eitab, samas oleks loogiline.Guest kirjutas: ↑09 Apr 2026 00:09Ma ei tea! Minu arust on see ka suht loogiline. Aga mõned korrad, kui siin või perekooli foorumis on keegi selle versiooni välja käinud, siis on paar inimest lausa ärritunud sellise "rumala" arvamuse peale.Guest kirjutas: ↑08 Apr 2026 20:45Loomulikult lisab algo sõbrasoovitustesse inimesed, kes on sind vaadanud. Miks ei peaks? Samuti pakutakse sind sõbraks neile, kelle kontodel oled ise luusinud.Guest kirjutas: ↑07 Apr 2026 23:41 Ma tean, et osa inimesi tõuseb siin millegipärast tagajalgele, aga mulle tundub küll, et mõnikod tulevad sõbrasoovitused sellelt inimeselt, kes sind on vaadanud.
-
Külaline
Kas asukoha määramine on telefonis sees? FB pakub ka selle põhjal, arvates, et olete seltskonnas kokku puutunud. Tegelikult istusite bussis lähestikku või olite arsti ooteruumis või kohtute 4x nädalas koerajalutusringil vms.
-
Külaline
Issver, kui õudne. Ma olen igasugu inimesi vaadanud, kas nad saavad nüüd minu sõbrasoovituse?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2026 23:41 Ma tean, et osa inimesi tõuseb siin millegipärast tagajalgele, aga mulle tundub küll, et mõnikod tulevad sõbrasoovitused sellelt inimeselt, kes sind on vaadanud.
-
Külaline
Ikka võivad saada. Pole midagi õudset, tavaline FB. Ju nad ignoreerivad samamoodi nagu sina ka enda suvalisi sõbrasoovitusi lausvõõrastelt.Külaline kirjutas: ↑09 Apr 2026 22:03Issver, kui õudne. Ma olen igasugu inimesi vaadanud, kas nad saavad nüüd minu sõbrasoovituse?
-
Külaline
Aga ise? Sa ei või kellelegi huvi pakkuda? Soovitusi saad?Guest kirjutas: ↑09 Apr 2026 22:03Issver, kui õudne. Ma olen igasugu inimesi vaadanud, kas nad saavad nüüd minu sõbrasoovituse?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2026 23:41 Ma tean, et osa inimesi tõuseb siin millegipärast tagajalgele, aga mulle tundub küll, et mõnikod tulevad sõbrasoovitused sellelt inimeselt, kes sind on vaadanud.
-
Külaline
Nt mina saan sõbrasoovitusi lõputult. Paljud on nendelt, kellega on ühiseid FB sõpru, aga veel rohkem täiest võõraid nii Eestist kui ka välismaalt, nii eraisikutelt kui ka täiesti tundmatutelt firmadelt. Keda ma pole iial jälginud, pole neist kunagi kuulnudki.Külaline kirjutas: ↑10 Apr 2026 00:16Aga ise? Sa ei või kellelegi huvi pakkuda? Soovitusi saad?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, elke, Google [Bot], kaegu, kiisu ja 9 külalist