Sügavkükis puhkeasend

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Sügavkükis puhkeasend

Postitus Postitas Külaline »

Uudishimu teema. Minu jaoks tuli mõningase üllatusena, et paljud inimesed ei saa/taha eriti kükitavas asendis olla (resting squat). Tallad maas, põlved üleval ja tagumik all, lihased lõdvad. Mul on see alati üks lemmik asendeid olnud, kui peab maas midagi toimetama, tuld ahju tegema vms. Isegi nüüd, kui on 15-20 kilo ülekaalu pole see ebamugav. Mees on ka tihti sellisena puhkeasendis. Kellele veel selline asend meeldib?
Külaline

Mina olen juba aastaid seda asendit kasutanud erinevate tegevuste juures. Suvel maal käsitsi pesu pestes, marju korjates vms. Teen ka teadlikult kükkimis harjutusi, et keha vormis hoida. Minu keha jaoks on see mugav, aga tean inimesi, kes muidu on treenitud, aga samas nii jäigad, et ei suuda tallad maas kükkasendis istuda vaid kukuvad uppi.
Külaline

Ma saan olla tallad maas kükis. Põlved peavad olema laiali. See on nagu see ossikükk või joogakükk.
Põlved koos ja tallad maas, seda ei saa. Nagu aasia kükk.
Ei saa ka nö kikivarvul kükis olla. St saan aga tasakaal kaob ära.
Kõige raskem on siiski kükist püsti saamine. Joogakükist saan. Aga kükis edasi liikuda küll ei saa, mingi raks võib põlves käia ja siis ei saa enam üldse kuidagi püsti.
Ma olen seda kükitamist nüüd teadlikult harjutanud. Muidu mulle meeldib teha asju ettepainutuses. Ülimõnus, kui selgmised lihased on venituses, käed maas. Nii saab kõik tööd ära teha ilma kükitamata.
Külaline

Ma teen kükitades sageli tööd küll, aga mitte nii kükitades.
Külaline

Ossikükk on hea mugav.
Külaline

Jaa, mina ka armastan seda asendit igatpidi, põlved koos või mitte, aitööd, terassi õlitamised jm. muidu ei saakski midagi tehtud, kes jõuab küürutada iga töö ääres. Mees aga mul näiteks ei saa põlvitada, vana sportlasena põlveoppe teinud ja seega jäävad sellised tööd pigem mulle.
Külaline

Mina rohisin väiksena peenraid(need kohutavad peedid ja porgandid) niimoodi. Kui ma midagi kükakil teen siis ikka jah tallad on maas. Aga ma nagunii ülipainduv(hüpermobiilsed liigesed) ja saan kükist ka kohe hops püsti. Kui just üle poole tunni järjest ei ole olnud. Siis mul kipuvaf jalad ära surema ja põlved jäävad kangeks.
Külaline

Teen aiatöid-rohimisi alati kükitades, ja pigem mitte kummardades. Vanus on 53. Mul on ka hüpermobiilsed liigesed. Pole probeemi kükki minna või kükist püsti tõusta. Aga poolkükis (trenni ajal) end hoida ei meeldi ja väga kaua ka ei jaksa.

Siiski, märkan, et mida vanemaks saan, seda rohkem annavad põlved tunda. Küll ragisevad ja mõnikord on ka valulikud. Kükis olla ei ole ebamugav, aga põlved annavad tunda siis pigem tõustes. Ülekaal puudub.

Sageli on kükitada raske just ülekaalulistel, kellel on põlvedega jama. Ülekaalulistel võib põlvejama olla ka nii hull, et on ka käia valus.
Külaline

Kükitada ei meeldi, aiatöid teen kummardades. Selle vastu pole mul midagi, selg paindub hästi.
Külaline

Algajatele, kellel on raskusi tasakaalu hoidmisega ja püsti saamisega.

Pilt
Külaline

Ma saan kükitada küll. Aga miks ma ei saa teha aasia kükki?
Ja kuidas need saavad kes saavad? Kas see oleneb tugevatest lihastest, et selili ei kuku või on reie ja sääre omavaheline pikkus oluline?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist