Kas oskate vahetada segistit?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Kas oskate vahetada segistit?

Postitus Postitas Külaline »

Milliseid "meestetöid" te kodus ise teha suudate? Vaja oleks vannitoavalamu segisti välja vähetada ja mõtlen, kas saaksin sellega ise hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 17:15 Milliseid "meestetöid" te kodus ise teha suudate? Vaja oleks vannitoavalamu segisti välja vähetada ja mõtlen, kas saaksin sellega ise hakkama.
Et sellele küsimusele vastata, peaksid sa meile ette lugema tööd, millega sa seni hakkama oled saanud ja siis foorumi külastajad otsustavad, kas sa saad hakkama segisti vahetusega. Rohkem infot enda oskustest palun.
Külaline

Ma arvan, et YouTubest leiab õpetavaid videosid, aga mina ei viitsiks mässata ja telliks tehniku. Saab kiiresti ja korralikult tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 18:12aga mina ei viitsiks mässata ja telliks tehniku.
Väike täpsustus. Kutsuma peaks SANtehniku.
Külaline

no nii vaene ma ka ei ole
Külaline

Olen vahetanud. Pole üldse midagi keerulist.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Apr 2026 18:00
Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 17:15 Milliseid "meestetöid" te kodus ise teha suudate? Vaja oleks vannitoavalamu segisti välja vähetada ja mõtlen, kas saaksin sellega ise hakkama.
Et sellele küsimusele vastata, peaksid sa meile ette lugema tööd, millega sa seni hakkama oled saanud ja siis foorumi külastajad otsustavad, kas sa saad hakkama segisti vahetusega. Rohkem infot enda oskustest palun.
Ma ei küsinud foorumikülastajatelt, kas nende arvates sasksin mina segistivahetusega hakkama. Ma küsisin, kas nemad saavad sellega hakkama.
Külaline

Mul on mees, pole seega vaja seda ette võtta. Ja kui ta poleks saadaval, oleks piisavalt vara see torumees kohale kutsuda. Küll aga vajadusel värvin seina või panen tapeeti, elektritöid siiski ette ei võta. Ja mööblit ka kokku ei pane, kui mitte arvestada mingit väiksemat vidinat.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 04 Apr 2026 18:53 Olen vahetanud. Pole üldse midagi keerulist.
Olen ka vahetanud. Aga ma olen ka mees, seega meestetööd peakski olema nagu minu rida või mis.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 04 Apr 2026 19:55
Guest kirjutas: 04 Apr 2026 18:53 Olen vahetanud. Pole üldse midagi keerulist.
Olen ka vahetanud. Aga ma olen ka mees, seega meestetööd peakski olema nagu minu rida või mis.
No ma olen naine. Aga ma ei pea seda(segistivahetust) otseselt meestetööks.
Ma saan enamus asjadega ise hakkama. Meeste tööks ma pean vb midagi sellist, mis väga suurt füüsilist jõudu vajab. Millegi tõstmine vms. Sest ma ise lühike jupp ja väike naisterahvas.Mootorsaid, trimmerid, muruniidukid, trellid jne kõik on tuttavad. Kuigi ega saan ka näiteks ka puude lõhkumisega hakkama. Kui just poolemeetrise läbimõõduga pakud pole 😀. Velgedega autorehvid vean ka kõik ise autosse, et ära vahetada. Ükskord rehvi vahetamisel(oli tühjaks läinud) jäin küll hätta, sest mul polnud piisavalt kaalu ja jõudu, et rehvi poldid lahti hüpata. Siis tuli üks abivalmis meesterahvas appi parklas, kui nägi, et ma tühjalt seal võtme peal hüppan.
Külaline

Velgedega autorehvid vean ka kõik ise autosse, et ära vahetada.
Ma ei teadnudki, et seda peaks ka saavutuseks pidama. Ma kohe võtan kaks rehvi kätte ja vean autosse, küll ma olen tubli :)
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 21:09
Velgedega autorehvid vean ka kõik ise autosse, et ära vahetada.
Ma ei teadnudki, et seda peaks ka saavutuseks pidama. Ma kohe võtan kaks rehvi kätte ja vean autosse, küll ma olen tubli :)
Koos alumiinium velgedega on need üsna rasked. 50 kilose a 160cm jupina on see tõesti saavutus. Minu jaoks on. Mul üsna kaugele need vedada ka. Keldrist autosse. Autot ukse ette ei saa sõita. Parklas la veel tassi neid edasi autosse. Mul pole väga palju füüsilist jõudu.
Külaline

Ei praks ju vahet olrma kas mees või naine vahetab segistitit. Kui ta just santehnikuks pole õppinud, on mõlemad võrdses seisus. Kui pole varem näinud ega teinud pole vahet kas mees või naine
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 20:25Mootorsaid, trimmerid, muruniidukid, trellid jne kõik on tuttavad.
Mulle tuli silme ette kohe Kristel Aaslaia poolt mängitud Padjaklubi Miša. Loomulikult on olemas mehelikke naisi siin ilmas, nad teevad meeleldi mehelikke töid. Meenub Nõukogude aegne naistraktorist Elmina Otsman.
elm.jpg
Külaline

Ma pole proovinud.
Ükskord kutsusin toruabi. Samal õhtul kutsusin nad uuesti tagasi, sest jäi tilkuma, ehk läbi laskma.
Üks teine kord lasin vahetada tuttaval meesterahval teise segisti, see jäi ka tilkuma ja nüüd mul on veekahjustusest rikutud põrand.
Külaline

Segistit ennast pole põhjust olnud vahetada, otsikuid vahetan küll. Kui peaks vaja olema, ju ma kuskilt õpetava video leiaksin ja vahetatud saaksin, pole raske füüsiline töö, ainult teadmisi vaja.
Trimmerdan, ka puud saan lõhutud. Aga ei taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 00:29Trimmerdan, ka puud saan lõhutud. Aga ei taha.
Trimmerdamine ja puude saagimime/lõhkumine parimad tegevused õues. Panen audioraamatu mängima ja mõnus füüsiline õuetöö värskes õhus, mees ostis mulle ka just uue võimsama trimmeri, ei jõua nüüd suve ära oodatagi. Meeste tööd on minu jaoks kindlalt kõik sellised, milles sisaldub palju juhtmeid (sh elektritööd). Viimane meestetöö näide - meil on ports mingeid iidvanu kõvakettad, igal ühel küljes umbes pool kilo adaptereid jms, osad ei avane ühes arvutis, teised ei avane teises arvutis aga keegi peab keegi kogu selle kraami üle vaatama, ära sortima, kopeerima, ja lõpuks ainult olulise uuele kõvakettale salvestama. Ilmselt kulub selleks kolm erinevat avutit ja palju aega, protsess on kuskil poole peal. See on kindlalt asi, mida ma ainult pojal ja mehel lasen teha. Samuti kõik tegevused, kus mingit ehitusmaterjali vms peab millimeetri täpsusega mõõtma, loodi ajama ja lõikama. Jälestan. Segistit on vahetanud mees, ei tundunud väga kurnav tegevus.
Külaline

taivopalm kirjutas: 04 Apr 2026 22:15
Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 20:25Mootorsaid, trimmerid, muruniidukid, trellid jne kõik on tuttavad.
Mulle tuli silme ette kohe Kristel Aaslaia poolt mängitud Padjaklubi Miša. Loomulikult on olemas mehelikke naisi siin ilmas, nad teevad meeleldi mehelikke töid. Meenub Nõukogude aegne naistraktorist Elmina Otsman.
elm.jpg
See ei tee naist mehelikuks, kui mingi kraani ära vahetab.
Pille
Kontakt:

Postitus Postitas Pille »

Oleneb kui kaua ta seal sul seisnud on. Kokkuroostetanud asja puhul võib ulatuslikku jõuõlga vaja olla. Eks proovi. Mina näiteks ei jaksanud viimati vannitoas, lõhkusin sõrmenukid ära. 14-aastane spordipoiss keeras lahti nagu naksti.
Külaline

Pille kirjutas: 05 Apr 2026 10:18
Oleneb kui kaua ta seal sul seisnud on. Kokkuroostetanud asja puhul võib ulatuslikku jõuõlga vaja olla. Eks proovi. Mina näiteks ei jaksanud viimati vannitoas, lõhkusin sõrmenukid ära. 14-aastane spordipoiss keeras lahti nagu naksti.
12-13 a poiss on jah keskmisest naisest ülakeha jõu poolest juba tugevam.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline