Laps erinevas vanuses
Laps erinevas vanuses
No saate lapse, on ta teil 3a, 13a, 30a, 60-e aastane.. Kas teie suhtumine jääb üldjoontes samaks? No ma mõtlen, et kas armastate teda ikka ühtemoodi ja ikka suhtute temasse hoolitsevalt, teete tema heaks, selles mõttes, et laps jääb vanemale lapseks, olgu ta ükskõik mis vanuses. Või teie suhtumine muutub. Et nüüd on täiskasvanu, nüüd suhtleme omavahel nagu kaks täiskasvanut, või nagu kaks sõpra, et see vanema-lapse suhe nagu kaoks ära. Et teie laps oli teie jaoks laps ainult alaealisena, muul ajal siis nagu polegi. Mina arvan, et vanema-lapse suhe võiks jääda kestma läbi elu, et nii on normaalne. See ei tähenda, et korraldab täiskasvanud lapse elu, vaid just nagu see side omavahel. Mida teie arvate? Kellel pole lapsi või kellel pole täiskasvanud lapsi, need võivad vastata hüpoteetiliselt, kuidas neil olema hakkab. Aga kellel juba vanuses laps, seda oleks huvitav kuulata, et kas ja mis muutused ajaga on toimunud.
-
Külaline
Su meelest pole üldse vahet 3 ja 60aastasel, mida temalt oodatakse või nõutakse jne? Loomulikult EI suhtu vanem samamoodi oma 60aastasesse lapsesse samamoodi kui kolmeaastasse. Loomulikult suheldakse täiskasvanud lapsega nagu täiskasvanuga, sest kasvatamise aeg on mööda saanud. Teatud vanemlik hoolivus ikka jääb.
-
Külaline
Armastus jääb samas(või noh tegelt vanusega lausa kasvab) aga suhtlemine/suhtumine muutub vastavalt vanusele. 20aastast ei saa kohelda nagu 3 aastast.
Ausaltöeldes väga veider mõttevälgatus.
Kuna sul omal lapsi pole, siis võib võrdluse tuua lemmikloomaga. Sa ju ei armasta 10 aastast kassi/koera vähem, kui 3 kuust kassipoega. Küll aga sa ei pea nuttu lohutama ja ei potita teda samamoodi kui ta alles kassipoeg oli.
Ausaltöeldes väga veider mõttevälgatus.
Kuna sul omal lapsi pole, siis võib võrdluse tuua lemmikloomaga. Sa ju ei armasta 10 aastast kassi/koera vähem, kui 3 kuust kassipoega. Küll aga sa ei pea nuttu lohutama ja ei potita teda samamoodi kui ta alles kassipoeg oli.
-
Külaline
Selles pole küll midagi üllatavat.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 16:54Ausaltöeldes väga veider mõttevälgatus.
Muudkui raporteerige.
-
Külaline
Mis see raporteerimine aitab? Ega see inimese mõttemaailma ju ei muuda. Jaa ei,ole stalker aga lihtsalt kui inimene ise jätab üana kohtlase mulje oma teemaalgatustega
Aga vb tal ongi nii igav, seepärast teebki neid teemasid iga mõttevälgatuse peale.
-
Külaline
Temal vähevalt esineb neid, erinevalt siinsetest ülejäänutest, mina sh.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 19:18Aga vb tal ongi nii igav, seepärast teebki neid teemasid iga mõttevälgatuse peale.
-
Külaline
Olen mina ka siia teinud teemasid. Ja üsna päevakajalisi. Aga no tundub, et siin on niivõrd vana kasutajaskond, et noored erit kaasa ei räägi. Tundub, et kõik on 50+
Ma ise alles 37.
-
Külaline
Ma üldse ei saa aru, milleks kiita ja upitada teda koguaeg stiilis, et tema vähemalt teeb, tema elavdab foorumit jne, erinevalt teist?
Minu arust on siiski nii, et pigem vähe ja kvaliteetselt, mitte palju jama ja putru, milles pole midagi kaasa rääkida. Mõni üksik tema algatatud teema on siiski läinud käima, aga seda mitte tänu fantastilisele teemaalgatusele, vaid sellepärast, et paar inimest on siiski vastanud ja ise hoopis teemat mõistlikus suunas edasi aretanud.
Seega, minu seisukoht on jätkuvalt selline, et olgu neid teemasid pigem vähem, aga olgu nad kvaliteetsed ja sisukad.
Mis sellesse puutub, et erinevalt siinsetest ülejäänutest... jne... siis see on ka ilmne liialdus. Õnneks, ja jumal tänatud! teevad siin ka teised inimesed teemasid. Ka ma ise olen siia palju teemasid teinud, mis on saanud palju vastukaja.
-
Külaline
No tore ju! Pole siis ka vaja kedagi teist halvustada. Keri üle, ära ava.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 00:09Ka ma ise olen siia palju teemasid teinud, mis on saanud palju vastukaja.
-
Külaline
Kuidas see ütlus oli: *Me ei saa keelata linde üle oma pea lendamast, kuid me saame keelata neil oma juustesse pesa punumast*.
Vot see käib antud juhul teemaalgataja kohta. Kahju, kui ühe inimese juustes on palju linnupesi, sadu, tuhandeid.
Vot see käib antud juhul teemaalgataja kohta. Kahju, kui ühe inimese juustes on palju linnupesi, sadu, tuhandeid.
-
Külaline
Jah, laps jääb alati lapseks. Olen 50+ ja aeg-ajalt ema ikka õpetab mind stiilis jälle käid mütsita, kevad on nii salalik. Hea ja armas tunne on olla hoitud.
-
Külaline
Jah, kui ta õpetab meeldivas stiilis. Mõni oskab õpetada ainult käskivas stiilis. Ja see ei ole hea ja armas tunne.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 11:44 Jah, laps jääb alati lapseks. Olen 50+ ja aeg-ajalt ema ikka õpetab mind stiilis jälle käid mütsita, kevad on nii salalik. Hea ja armas tunne on olla hoitud.
-
Külaline
Mina olen samuti 50+ ja mul on kahjuks just see teine variant. Olen oma emaga koos nii harva kui võimalik, ta käsutab ja kamandab siiamaani, ise 90a. Ma ka ilma mütsita tema silma alla ei ilmu.Guest kirjutas: ↑02 Apr 2026 20:47Jah, kui ta õpetab meeldivas stiilis. Mõni oskab õpetada ainult käskivas stiilis. Ja see ei ole hea ja armas tunne.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 11:44 Jah, laps jääb alati lapseks. Olen 50+ ja aeg-ajalt ema ikka õpetab mind stiilis jälle käid mütsita, kevad on nii salalik. Hea ja armas tunne on olla hoitud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist