Miks sellist pas.ka kuulama hakkad?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 10:39Jah, meile helistati hiljuti ja pakuti investeerimisteenust. Räägiti vigases inglise keeles, väga käskival ja ähvardal toonil, et kui nüüd kohe ei investeeri, siis jääte ilma suurest kasumist ja et ainult rumal ei haara sellisest võimalusest kinni. Kõne tuli välismaa numbrilt ja suunakoodi järgi oli tegemist Lähis-Ida piirkonnaga. Helistanud isik rääkis aga väga suure slaavi aktsendiga inglise keelt. Elan Skandinaavias.
Sain minagi ristsed kätte
-
Külaline
-
Külaline
Pole küll see, kellelt küsiti, aga heategevuse mõttes võiks selliseid kõnesid venitada nii pikaks, kui võimalik. Siis jõuavad vähem ohvreid orki võtta.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 17:09Miks sellist pas.ka kuulama hakkad?
-
Külaline
Kusjuures see on tõsi. Tasubki need kõned pikaks venitada, lolle küsimusi küsida, vahel ka ennast rumalamaks tehes, et nende aega kulutada. Las see scammer siis vatrab ja moosib. Seda mõnusam on see kõne pärast lõpetada ja petturile viisakal toonil teatada, et ma ei saa praegu rohkem rääkida, sest kõva pissihäda tuli peale.
-
Külaline
Inimestel pole vist tõesti midagi oma eluga peale hakata. Ma saadan kohe pikalt ja viskan toru ära. Pole mul nii halva energiaga inimestega vaja end ja oma aega raisata.
-
Külaline
Ma võiks ka lolli kaasa mängida ja venitada aga kõik petukõned minule on olnud venekeelsed ja mina seda keelt ei valda. Seega ei saa ka kaasa mängida.
Ühe korra on oönud microsofti oma inglise keeles. Sellga vähe kaasa läksin aga igavaks läks. Sest ma ütlesin, et arvutit mul ei ole(päriselt ka ei ole) aga ikka jahus edasi, et ma pean arvutis sisse logima.
Mulle ka just tehti mingi kõne. Kõne oli kehva kvaliteediga ja ragisev. Tehti numbrilt 56679090. Sisu järgmine, et helistab Omnivast ja minu ettevõttele Rändsaekaater OÜ-le on vaja Harju maakohtust kätte toimetada mingi saadetis. Et kuhu saata, kas pakiautomaati või kulleriga. Ütlesin, et saatku Raplasse pakiautomaati. Siis läks jutt mingi pin koodi peale, ütlesin, et mul on nuputelefon ja saatku siis juba kulleriga, et annan allkirja kohapeal Midagi ta üritas veel seletada, aga kuna kõne ragises siis küsisin üle, mis kell kuller tuleb, ütles, et kell 3, vastasin, et olen see aeg kodus.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mulle helistati eile Prantsusmaa suunakoodiga kahelt erinevalt numbrilt, mõlemad kõned katkestasin, st ei vastanud ja vajutasin punast keeldumise nuppu.
-
Külaline
Seda on palju räägitud, et ärge suhelge nendega pikalt! Tehnika salvestab teie hääle ja sõnad. Järgmisena helistate te ise oma lähedasele ja küsite raha või muud kiiret abi.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 21:02Pole küll see, kellelt küsiti, aga heategevuse mõttes võiks selliseid kõnesid venitada nii pikaks, kui võimalik. Siis jõuavad vähem ohvreid orki võtta.
-
Külaline
Mitte nii hea tuttav küsis täna facebookis mu telefoni. Olen äsja facebooki oma lehele pannud korteri üürile andmise ja teise koha lühiajalise rendi pakkumise. Saatsin oma numbri, tegelikult oli tegu petuga ja konto oli kaaperdatud.
-
Külaline
Huvitav, et ettevõtjate telefoni nr-d ja isikukoodid on probleemideta avalikud.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 21:36Mitte nii hea tuttav küsis täna facebookis mu telefoni. Olen äsja facebooki oma lehele pannud korteri üürile andmise ja teise koha lühiajalise rendi pakkumise. Saatsin oma numbri, tegelikult oli tegu petuga ja konto oli kaaperdatud.
-
Külaline
Mida sellega mõtled? Kas huvitav, et avalikud või huvitav, et probleemideta? No probleeme on neil petturitega piisavalt.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 21:46Huvitav, et ettevõtjate telefoni nr-d ja isikukoodid on probleemideta avalikud.
-
Külaline
Kuidas siis ainult telefoninumbrit teades saab kontot kaaperdada? Siin peab ikka mingi muu konks ka olema.
-
Külaline
Tavaliselt on nii, et nende kaaperdatud kontode omanikud on mingile saadetud lingile vajutanud. Töökaaslane rääkis, et sai tuttavalt sõnumi, midagi sellist, et "vaata, kas selles videos oled tõesti sina!". Ta uudishimuliku inimesena klõpsas lingile, siis veel paar klõpsu ja oligi korras.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 06:56 Kuidas siis ainult telefoninumbrit teades saab kontot kaaperdada? Siin peab ikka mingi muu konks ka olema.
-
Külaline
On jah mingi värk nii, et ainult numbrit teades saab kuidagi kaaperdada. FBs on selle eest paljud hoiatanud. Meediast on ka läbi käinud.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 06:56 Kuidas siis ainult telefoninumbrit teades saab kontot kaaperdada? Siin peab ikka mingi muu konks ka olema.
Justkui keegi hea sõber kirjutab mingist loosimängu suurest võidust, mida peab sõbraga jagama, vaja ainult telefoninumbrit. Mu mehele tuleb selliseid sõnumeid paar korda kuus juba ammu.
Tegelikult pole see saatja hea sõber. Kuigi ka vestluse aken näitab, et kogu eelnev sisu on õige.
Kui numbri saadad, ongi konto läinud.
-
Külaline
Ei ole nii. Number on esimene etapp, sealt minnakse edasi. Numbri saatmisega ei kaaperda veel midagi.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 21:44On jah mingi värk nii, et ainult numbrit teades saab kuidagi kaaperdada. FBs on selle eest paljud hoiatanud. Meediast on ka läbi käinud.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 06:56 Kuidas siis ainult telefoninumbrit teades saab kontot kaaperdada? Siin peab ikka mingi muu konks ka olema.
Justkui keegi hea sõber kirjutab mingist loosimängu suurest võidust, mida peab sõbraga jagama, vaja ainult telefoninumbrit. Mu mehele tuleb selliseid sõnumeid paar korda kuus juba ammu.
Tegelikult pole see saatja hea sõber. Kuigi ka vestluse aken näitab, et kogu eelnev sisu on õige.
Kui numbri saadad, ongi konto läinud.
-
Külaline
Sealt edasi tulebki see lingi-teema. Pettur saadab su numbrile mingi lingi ja sellele klõpsates (ilmselt sealt edasi veel mõned klõpsud) ja oledki orki langenud.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 21:52 Ei ole nii. Number on esimene etapp, sealt minnakse edasi. Numbri saatmisega ei kaaperda veel midagi.
-
Külaline
Pettur saab selle lingi mulle messengeri saata, selleks pole tel. nr vaja.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 22:03Sealt edasi tulebki see lingi-teema. Pettur saadab su numbrile mingi lingi ja sellele klõpsates (ilmselt sealt edasi veel mõned klõpsud) ja oledki orki langenud.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 21:52 Ei ole nii. Number on esimene etapp, sealt minnakse edasi. Numbri saatmisega ei kaaperda veel midagi.
Edasi peale nr andmist läheb skeem nii, et saadetakse SMS, kus on teade, et sinu facebooki kood on:...... See on päris Facebooki kood. Nüüd kirjutab tuttav uuesti , et saatis kogemata minu numbrile koodi ja kas ma saan selle talle tagasi saata.
-
Külaline
Ma arvan ka, et telefoninumber annab võimaluse edasi töötlemiseks, aga number iseeenesest ei ole võimalus konto kaapredamiseks.Guest kirjutas: ↑02 Apr 2026 00:10Pettur saab selle lingi mulle messengeri saata, selleks pole tel. nr vaja.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 22:03Sealt edasi tulebki see lingi-teema. Pettur saadab su numbrile mingi lingi ja sellele klõpsates (ilmselt sealt edasi veel mõned klõpsud) ja oledki orki langenud.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 21:52 Ei ole nii. Number on esimene etapp, sealt minnakse edasi. Numbri saatmisega ei kaaperda veel midagi.
Edasi peale nr andmist läheb skeem nii, et saadetakse SMS, kus on teade, et sinu facebooki kood on:...... See on päris Facebooki kood. Nüüd kirjutab tuttav uuesti , et saatis kogemata minu numbrile koodi ja kas ma saan selle talle tagasi saata.
-
Külaline
Just. Panin selle tuttava blokki, kellele kogemata numbri andsin. Ja järgmisel päeval tuli juba teise sõbralistis oleva inimese sõnum, et kas ma saaksin talle teene teha. Läks kohe ka tema blokki.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 19:28Ma arvan ka, et telefoninumber annab võimaluse edasi töötlemiseks, aga number iseeenesest ei ole võimalus konto kaapredamiseks.Guest kirjutas: ↑02 Apr 2026 00:10Pettur saab selle lingi mulle messengeri saata, selleks pole tel. nr vaja.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 22:03
Sealt edasi tulebki see lingi-teema. Pettur saadab su numbrile mingi lingi ja sellele klõpsates (ilmselt sealt edasi veel mõned klõpsud) ja oledki orki langenud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist