Probleem naabritega
-
Külaline
Kas kisamine ja karjumine ja kolistamine on nö inimõigus või siis lapseõigus.
Kui kusagil ei või, aga tahaks, on kodu ainuke koht kus võib.
Ei ole ka nii, et ära karju, ega sa metsas ole...ka metsas ei tohi karjuda, hirmutab loomi.
Kus võib siis täiel rinnal mängida?
Ei ole ka nii, et ära karju, ega sa metsas ole...ka metsas ei tohi karjuda, hirmutab loomi.
-
Külaline
Ei ole. Ei ole sellest keegi ära surnud, et sa ei kisa ega karju. Venelased seda ei keela ja ongi nad ka suurest peast lärmakad lõugajad.Kas kisamine ja karjumine ja kolistamine on nö inimõigus või siis lapseõigus.
-
Külaline
Kuidas lapse psüühikale mõjub see pidev keelamine?
Venelased lärmakad? Seda lärmakust on ka muude maade kultuurides.
-
Külaline
Kui sinu arust on võimatu ilma lõugamata olla, siis mine oma lapsega kuskile mänguväljakule või õue. Ei pea korteris tingimata lärmama.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 14:59 Kuidas lapse psüühikale mõjub see pidev keelamine?
-
Külaline
Mänguväljakul võib kisada? Seal ju ka häirib kedagi.
Õues samamoodi. Naabrid. Nende väikelapsed magavad kärus äkki.
No ja metsas ka ei või.
Kas on kohta kus kedagi ei häiri?
Ja kuidas lasta lapsel laps olla?
No ja metsas ka ei või.
-
Külaline
Ja kust sul selline arusaam, et lapseks olemise juurde kuulub vältimatult kontrollimatu lõugamine?Ja kuidas lasta lapsel laps olla?
-
Külaline
Lapsed tahaks ka teistele kaikaga vastu pead lüüa, õue põõsa sisse kaka teha, muda süüa, koerale jalaga anda jne, jne. Kõik sellised lastele omased impulsiivsed teod. Miks ei lasta laps olla. Imelikul kombel kellegi psüühika ei kannata, kui õpib reeglite järgi käituma. Sama ka lõugamisega. Ei juhtu midagi, kui laps õpib enesekontrolli. See tuleb igal alal tulevases elus kasuks ja enesekontrolli võimest oleneb tulevane edukus rohkem kui intelligentsusest.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 15:11Ja kust sul selline arusaam, et lapseks olemise juurde kuulub vältimatult kontrollimatu lõugamine?Ja kuidas lasta lapsel laps olla?
-
Külaline
Ikka. Lastega seostub sõna kilkamine, rõõmsad hõiked, müramine, mürgeldamine , turnimine. See on lastele väga iseloomulik käitumine
-
Külaline
Kõik on teretulnud mänguväljakul. Rõõmsate hõigete ja kontrollimatu lakkamatu lõugamise vahel on ka vahe olemas.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 15:24 Ikka. Lastega seostub sõna kilkamine, rõõmsad hõiked, müramine, mürgeldamine , turnimine. See on lastele väga iseloomulik käitumine
-
Külaline
Ef siis kilkamine, kiljumine, röömsad hõiked, müramine ja mürgeldamine on ikka lubatud? Toas ka. Kõik see rõõm ja lust mis kuulub mängude juurde.
-
Külaline
Rõõmsad hõiked võivad häirituse korral tundida ka kui kontrollimatu lakkamatu lõugamine.
Nii ütlebki naaber et laps lõugab pidevalt. Ja ema, et laps mängib.
-
Külaline
Selle naise lapsed ka ainult mängisid, kelle naabrimees lõpuks maha lõi. Tuli välja, et väikese mängimise alla käis nii toas tõuksiga sõitmine, pallimäng ja muu mürgel.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 15:37 Rõõmsad hõiked võivad häirituse korral tundida ka kui kontrollimatu lakkamatu lõugamine.
-
Külaline
Ja mõnda naabrit häirib juba fakt, et elamises on laps. Ja veel hullem kui see laps julgeb toas paar kiiremat sammu teha või ta ehitatud klotsidest torn ümber kukub.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 11:51Lapse mängimist saab veidi ka suunata. Mõni peab väga normaalseks, kui laps kolgib vastu põrandat tundide kaupa, hüppab, jookseb, karjub, mängib palli vastu seina jne, jne.Lapsel mängimise ära keelama?
On väga raske uskuda, et kuskil on laps, kes "kolgib vastu põrandat tundide kaupa, hüppab, jookseb, karjub, mängib palli vastu seina jne, jne.". Lapsed kipuvad üldjuhul käima lasteaias ja koolis. Väiksemad teevad veel lisaks lõunauinakut. Ja enamik normaalseid inimesi ei kannataks ka ise kui nende kodus tundide kaupa sellised tegevused toimuvad. Aga kui sind tõesti naabri iga liigutus häirib, siis on see ikka sinu enda mure selle probleemiga tegeleda ja see ei tähenda naabril oma korteri piires tehtavate igapäevasete eluliste tegevuste keelamist. Kui naaber kell 20 tolmu tõmbab või kell 8 pesu peseb, siis üldjuhul ei tee ta seda mitte teiste kiusamiseks, vaid seetõttu, et tal on neid tegevusi vaja teha.
Mina näiteks loen igal kevadel ja suvel hämmastusega, kuidas naabri muruniitmine nii kohutavalt häirib. Muru niitmisega kaasnev heli on ju selline ühtlase tasemega müra ja seda ei ole ju ometi võimalik "tundide kaupa" naabri akna all teha. Ja minu und pole see kunagi seganud, kuigi magan suvel lahtise aknaga. Aga ometi on foorumid täis arutelusid, et millal võiks muru niitmine olla lubatud.
-
Külaline
Inimesed ongi erinevad ja kui on harjunud elama lärmakat elu, siis ei häiri neid ka oma lapse kolkimine, karjumine, jooksmine ja pallimäng. Muidugi on hulgaliselt lapsi, kes seda oma korteris teevad ja nende vanemate arvates on see naabrite probleem. Mina elan praegu eramajas, aga minul on olnud sellised naabrid. Neil oli kaks suurt koera, kes lastega jooksid tõesti tundide viisi mööda korterit ringi. Laps kolkis mingi asjaga vastu põrandat pidevalt. Neil oli ka mingi käru, millega nad toas ringi sõitsid edasi ja tagasi. Need lapsed ei käinud lasteaias, vaid olid emaga kodused. Kolkimine kestis õhtul kaheteistkümneni, sest neil oli aega kaua magada. Kui mõnikord keegi kell üksteist hommikul hakkas tolmu võtma, olid need naabrid küll esimesed kaebajad, sest nemad sellisel kellaajal alles magasid.Ja enamik normaalseid inimesi ei kannataks ka ise kui nende kodus tundide kaupa sellised tegevused toimuvad.
-
Külaline
Mina mängisin klaverit. Pidin ju harjutama. Kus need pillimängijad siis harjutavad?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 13:55Ma kunagi vaatasin mingit saadet Silvia Ilvesest, kui ta näitas oma uut üürikorterit. Igas toas oli pill, siis korvpallid rivis jne, jne. Ja siis kurtis, et naabrid muudkui kaebavad, et laps mängib toas palli, lisaks harjutavad terve perega pille. Kujutasin ette, kui hirmus oleks olla sellise perekonna naaber. Silvia endal mingit süüd ei näinud, lapsed ju ikka mängivad ja pille on ka vaja harjutada.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 12:09Nõus. Ma mõtlen, et kuidas nad ise(vanemad) seal sama korteris olles seda taluvad. Ma keelan juba oma sellepärast, et endal hakkab lõpuks ajudele suur lärmKülaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 11:51
Lapse mängimist saab veidi ka suunata. Mõni peab väga normaalseks, kui laps kolgib vastu põrandat tundide kaupa, hüppab, jookseb, karjub, mängib palli vastu seina jne, jne.![]()
-
Külaline
Eks nad kodus harjutavad jah, kus siis mujal. Need inimesed on lihtsalt teistele väga rasked naabrid taluda. Eriti kui neid harjutajaid on korteris lausa viis ja ka muidu ei olda just tagasihoidliku eluviisiga. Mu enda poeg mängib ka klaverit. Sageli mõtlen, et ei tea, kuidas üldse saaks, kui me ei elaks eramajas. Temal on küll digiklaver ja saaks harjutada ka kõrvaklappidega, aga see ei ole tema sõnul üldse see. Tema tahab ikka mängida kõvasti. Lisaks tahab ta harjutada ka sellistel kellaaegadel, kui talle sobib. Näiteks mängib ta klaverit siis, kui ootab, et isa talle hommikul järgi tuleks ja kooli viiks, see on umbes kell seitse. Ka tuleb mõnikord õhtul kell 11 klaveri mängimise isu. Sest see pole talle lihtsalt harjutamine, vaid ka emotsioonide väljaelamise viis, see rahustab teda ja ta naudib mängimist. Kuna ta mängib hästi, siis oma emale on see mängimine puhas rõõm, aga kujutan ette, et korteris mitte.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 15:59Mina mängisin klaverit. Pidin ju harjutama. Kus need pillimängijad siis harjutavad?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 13:55Ma kunagi vaatasin mingit saadet Silvia Ilvesest, kui ta näitas oma uut üürikorterit. Igas toas oli pill, siis korvpallid rivis jne, jne. Ja siis kurtis, et naabrid muudkui kaebavad, et laps mängib toas palli, lisaks harjutavad terve perega pille. Kujutasin ette, kui hirmus oleks olla sellise perekonna naaber. Silvia endal mingit süüd ei näinud, lapsed ju ikka mängivad ja pille on ka vaja harjutada.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 12:09
Nõus. Ma mõtlen, et kuidas nad ise(vanemad) seal sama korteris olles seda taluvad. Ma keelan juba oma sellepärast, et endal hakkab lõpuks ajudele suur lärm![]()
-
Külaline
Kindlasti ei luba oma lastel kodus karjuda, seda isegi mitte naabrite vaid juba enda pärast. Ega nad metslased pole et lärmama peavad. Täiel rinnal mängimine ei tähenda kindlasti lärmamist.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 14:42 Kas kisamine ja karjumine ja kolistamine on nö inimõigus või siis lapseõigus.
-
Külaline
Üleüldse miks tegelt peab karjuma nagu metslane?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 14:42 Kas kisamine ja karjumine ja kolistamine on nö inimõigus või siis lapseõigus.
Õues karju, kolgi ja jookse nii palju kui jaksad.
Kuigi jah on ka neid, kes peavad ka õues kilkamist valeks. Mina oma pöörase kahese lasengi õues oma energia maha maandada. Aga lihtsalt möirates karjuda ei luba ma tal isegi vabas õhus õues. See on mulle endale kui emale ka ebameeldiv.
-
Külaline
Aga miks laps üldse karjuma peab?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 15:09 Mänguväljakul võib kisada? Seal ju ka häirib kedagi.
No ja metsas ka ei või.
Kõik lapsed ju ei karju, ega kriiska. Eelmine postitaja küsis õieti, et miks laps üldse karjuma peab. Mingi psüühikahäire, hakkab juba varakult pihta.. ? Saab selline suureks, karjub oma kaasa ja laste kallal.. ? Kuskilt sellisedki ju tulevad, on nemadki ju kunagi lapsed olnud. Nii et, millised lapsed on olnud need, kes (täiskasvanuna) teiste peale häält tõstavad.. ?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kahupea, Kirile, Krissse, Roosad tulbid, taivopalm, Tolmukübe ja 5 külalist