See on elementaarne inimlik viisakus. Me ei ela loomaaias.kana kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:29no kui sina tahad ennast sedavõrd piirata, on see sinu valik. sa ei saa teistel elamist ära keelata ja tolmu imemise aegu dikteerida. võta vabalt.Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:26Ma ju ei väidagi, et peab olema haudvaikus ja ma saan 100% aru, et kortermajas pole võimalik selline asi. Ma ise olen kasvatatud vb veidi teisiti. Majas elades ma pühapäeviti muru ei niitnud, hommikuti tolmuimejaga ei tee, pesumasin käib ainult mõistlikel aegadel jne. Ma tean väga hästi, et pole keelatud ja kõik käib ajaraamide sees. Mu eesmärk ei ole ju neile kaela karata ja sõimama hakata, vaid üritangi siit leida vb lahendusi, mis aitaks või kuidas läheneda.Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:11 nalja teete? arvake, mis naabritele teie juures ei meeldi. kui nii tundlik olla, tuleb oma majja kolida. mõelda vaid - laps teeb häält! ja mängib veel palli ka! ja nad imevad tolmu! no kuula nüüd ise ennast.
Probleem naabritega
-
Külaline
-
Külaline
Igaüks teeb oma kodus, mida soovib, kuniks ta ei riku öörahu.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 14:43See on elementaarne inimlik viisakus. Me ei ela loomaaias.kana kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:29no kui sina tahad ennast sedavõrd piirata, on see sinu valik. sa ei saa teistel elamist ära keelata ja tolmu imemise aegu dikteerida. võta vabalt.Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:26
Ma ju ei väidagi, et peab olema haudvaikus ja ma saan 100% aru, et kortermajas pole võimalik selline asi. Ma ise olen kasvatatud vb veidi teisiti. Majas elades ma pühapäeviti muru ei niitnud, hommikuti tolmuimejaga ei tee, pesumasin käib ainult mõistlikel aegadel jne. Ma tean väga hästi, et pole keelatud ja kõik käib ajaraamide sees. Mu eesmärk ei ole ju neile kaela karata ja sõimama hakata, vaid üritangi siit leida vb lahendusi, mis aitaks või kuidas läheneda.
-
Külaline
Ikka ja jälle keegi kirjutab, et öörahu algab kell 23.00 Ei alga, kell 22.00 algab öörahu. Reedel ja laupäeval algab alles 00.00Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:35aga see rahulik inimene istub 24/7 oma korteriurus ja kuulab naabrite elutegevusehääli? ei tule mõttele, et läheks külla, jalutama, teatrisse, jalgrattaga sõitma, kinno, näitusele, saviringi, trenni jne? öörahu, muide, algab 23.00 kui peale seda ei hüppa, on kõik korras.Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:29Arusaadav jaa, et elamise juurde kuuluvad ka hääled. Aga kui selline asi ikka pidevalt toimub, siis lõpuks hakkab ka kõige rahulikumale inimesele ajudele. Ma see, kelle naaber on selle trampoliinil hüppajaga hädas. Ta ütles, et ta ei kuule vahel kodus telekatki, ilma et selle ise karjuma peaks panema, sest see hüppamise tümps on nii kõva ja hakkabki ajudele, kui mitu tundi jutti seda kuulda. Ja noh see hüppaja teeb seda mõnikord ka kell 22 õhtul veel. Proovi siis magama jääda eks.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:13 Kortermajas elades tuleb taluda elutegevusega kaasnevaid häiringuid. Inimene ei saa ju oma kodus kikivarvul käia ja kell 9 tolmuimejat kasutada on täiesti normaalne. Kui öörahust kinni peetakse, ongi kõik korras.
-
Külaline
Paljudel on kodus jooksulint. Huvitav, see peaks ju samuti olema alla kuulda, kui seal peal jooksed.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:29Arusaadav jaa, et elamise juurde kuuluvad ka hääled. Aga kui selline asi ikka pidevalt toimub, siis lõpuks hakkab ka kõige rahulikumale inimesele ajudele. Ma see, kelle naaber on selle trampoliinil hüppajaga hädas. Ta ütles, et ta ei kuule vahel kodus telekatki, ilma et selle ise karjuma peaks panema, sest see hüppamise tümps on nii kõva ja hakkabki ajudele, kui mitu tundi jutti seda kuulda. Ja noh see hüppaja teeb seda mõnikord ka kell 22 õhtul veel. Proovi siis magama jääda eks.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 09:13 Kortermajas elades tuleb taluda elutegevusega kaasnevaid häiringuid. Inimene ei saa ju oma kodus kikivarvul käia ja kell 9 tolmuimejat kasutada on täiesti normaalne. Kui öörahust kinni peetakse, ongi kõik korras.
-
Külaline
Ei tee, mida soovib. Kui inimese elutegevus jääb teiste inimeste kuuldekaugusesse (ja nähtavusse), siis on elementaarne teiste inimestega arvestada. Seda õpetatakse juba väikelastele.
-
Külaline
Minu peale kolis noorpaar kes sageli lohistasid mööblit ja veeretasid suure kolina ja põrgetega mingeid esemeid, teagi kas oli kodune bowling/piljard. Pidev nagu puidu kolin oli.
Rääkima ma ei julgenud minna ja ega ma teagi mis keelsed nad üldse on.
Panin neile uksele viisaka kirja, et häirivad.
Oli see minu uksele tagasi toodud koos väikse vabanduse ja seletusega, et kortermaja ehitus olevat läbikostvuses süüdi.
Müra jätkus.
Panin uuesti selle kirja ja nüüd on juba mitu kuud talutav olnud
Ametlik öörahu on Tallinnas kella 23:00 kuni 07:00
Miks teie sellega ei arvesta?
Kas voodi laguneb igal öösel ära või mis teil koliseb??
Kolistamine kestab enamasti kella 2-3-ni öösel.
Naabrid vajavad öösel magamiseks vaikust!
Oli see minu uksele tagasi toodud koos väikse vabanduse ja seletusega, et kortermaja ehitus olevat läbikostvuses süüdi.
Müra jätkus.
Panin uuesti selle kirja ja nüüd on juba mitu kuud talutav olnud
-
Külaline
Öörahu ei ole 23.00 vaid 22.00/00.00 Milleks te levitate valeinfot?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 15:25 Minu peale kolis noorpaar kes sageli lohistasid mööblit ja veeretasid suure kolina ja põrgetega mingeid esemeid, teagi kas oli kodune bowling/piljard. Pidev nagu puidu kolin oli.
Müra jätkus.
Panin uuesti selle kirja ja nüüd on juba mitu kuud talutav olnud![]()
-
Külaline
ah, laske inimestel elada ka. 22 on liiga vara.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 15:27Öörahu ei ole 23.00 vaid 22.00/00.00 Milleks te levitate valeinfot?
-
Külaline
Kust sa 22:00 võtsid?
§ 3. Avaliku korra nõuete täitmist tagavad keelud
2) häirida öörahu (kella 23:00 kuni 07:00), välja arvatud avariiliste tööde või üldkasutatavas kohas Tallinna Kommunaalameti või linnaosa valitsuse loal heakorratööde ja Tallinna Transpordiameti (edaspidi: transpordiamet) loal teetööde teostamiseks ning Tallinna Keskkonnaameti loal olmejäätmete vedamiseks, välja arvatud 23. juuni ja 31. detsembri ööl. Erandjuhtudel, pärast kella 23:00 lõppevate avalike ürituste puhul, otsustab avaliku ürituse loa andmise Tallinna Linnavalitsus (edaspidi: linnavalitsus);
https://www.riigiteataja.ee/akt/936593
§ 3. Avaliku korra nõuete täitmist tagavad keelud
2) häirida öörahu (kella 23:00 kuni 07:00), välja arvatud avariiliste tööde või üldkasutatavas kohas Tallinna Kommunaalameti või linnaosa valitsuse loal heakorratööde ja Tallinna Transpordiameti (edaspidi: transpordiamet) loal teetööde teostamiseks ning Tallinna Keskkonnaameti loal olmejäätmete vedamiseks, välja arvatud 23. juuni ja 31. detsembri ööl. Erandjuhtudel, pärast kella 23:00 lõppevate avalike ürituste puhul, otsustab avaliku ürituse loa andmise Tallinna Linnavalitsus (edaspidi: linnavalitsus);
https://www.riigiteataja.ee/akt/936593
Pole vaja valeinfot levitada. Vajuta oma lingile, see eeskiri on pärit aastast 2005, vahepeal seadus muutus, nüüd on öörahu alates 22.00
Tallinnas kehtib 2026.
aasta seisuga üldine öörahu tööpäeviti (pühapäevast neljapäevani) kell 22.00–06.00 ning reedeti ja laupäeviti 00.00–07.00. Sel ajal tuleb vältida teisi häirivat müra. Vanalinna meelelahutuskohtades kehtivad eraldi kokkulepped korra tagamiseks.
Tallinnas kehtib 2026.
aasta seisuga üldine öörahu tööpäeviti (pühapäevast neljapäevani) kell 22.00–06.00 ning reedeti ja laupäeviti 00.00–07.00. Sel ajal tuleb vältida teisi häirivat müra. Vanalinna meelelahutuskohtades kehtivad eraldi kokkulepped korra tagamiseks.
-
Külaline
Üldisel küll jah, aga kirjutamata reegel pn ka see, et kaaskodanike ja naabritega peaks inimlikus mõttes ka ikka arvestama. Sellist tegevust, mis teisi ei sega, tee tõesti.
-
Külaline
Ei saa seal oma majas ka rahu. Kui on ikka usinad naabrid, kes on endale hankinud kõige võimsama tööriistade pargi, on müra lakkamatu. Mulle kolis naaber, kes puhub oma lehti kõige suurema lehepuhuriga, mis ta leidis, saeb mingeid puid pidevalt, kolgib ja möllab. Kui on vaiksem töö, mis eriti ei kostaks, siis pannakse vähemalt musa tümpsuma, muidu on ju igav värvida või mida iganes teha. Mina saan kõiki neid tegevusi teha vaikselt, kannan muru niites kõrvaklappe, mitte ei mürtsuta tervet tänavat täis.
-
Külaline
Tavapärane elutegevus-tolmuimeja, mööbli nihutamine, pesumasin, kõndimine, laste jooksmine ja mängimine. Siin pole midagi arvestada.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:13Üldisel küll jah, aga kirjutamata reegel pn ka see, et kaaskodanike ja naabritega peaks inimlikus mõttes ka ikka arvestama. Sellist tegevust, mis teisi ei sega, tee tõesti.
-
Külaline
Öörahu on:Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 15:10
Ikka ja jälle keegi kirjutab, et öörahu algab kell 23.00 Ei alga, kell 22.00 algab öörahu. Reedel ja laupäeval algab alles 00.00
1) 01. september kuni 31. mai kella 23.00 kuni 07.00 ning
2) 01. juuni kuni 31. august kella 24.00 kuni 06.00.
-
Külaline
Lisaks need ööd ja päevad hoovis haukuvad koerad.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:24 Ei saa seal oma majas ka rahu. Kui on ikka usinad naabrid, kes on endale hankinud kõige võimsama tööriistade pargi, on müra lakkamatu. Mulle kolis naaber, kes puhub oma lehti kõige suurema lehepuhuriga, mis ta leidis, saeb mingeid puid pidevalt, kolgib ja möllab. Kui on vaiksem töö, mis eriti ei kostaks, siis pannakse vähemalt musa tümpsuma, muidu on ju igav värvida või mida iganes teha. Mina saan kõiki neid tegevusi teha vaikselt, kannan muru niites kõrvaklappe, mitte ei mürtsuta tervet tänavat täis.
-
Külaline
Mingi järgmine lammas levitab mingit Paikuse Vallavolikogu vana eeskirja. Vaatad ka, kust oma info korjad?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:33Öörahu on:Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 15:10
Ikka ja jälle keegi kirjutab, et öörahu algab kell 23.00 Ei alga, kell 22.00 algab öörahu. Reedel ja laupäeval algab alles 00.00
-
Külaline
Arvestada on väga palju. Kõiki oma elutegevusi saab teha väga mitmel moel. Lapsed saavad mängida mõistlikult või siis karjudes, joostes, uksi põmmutades, nagu oleks maavärin lahti. Selle tädi, kes maha löödi, lapsed tavatsesid sõita toas tõuerattaga ja mängida nii lärmakalt, et naabri närvid enam vastu ei pidada. Mööblit ei pea sa ka just iga päev nihutama.Tavapärane elutegevus-tolmuimeja, mööbli nihutamine, pesumasin, kõndimine, laste jooksmine ja mängimine. Siin pole midagi arvestada.
-
Külaline
Töötasin kunagi Uus-Ihastes ja just selline mürgel seal päevad läbi käis, lisaks sageli hakkas naabri signa üürgama. Keegi seda ei vaigistanud. Kõrvad said puhkama siis kui oma korterisse Annelinnas jõudsin (meil ei olnud trepikojas ühtki last).Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:34Lisaks need ööd ja päevad hoovis haukuvad koerad.Ei saa seal oma majas ka rahu. Kui on ikka usinad naabrid, kes on endale hankinud kõige võimsama tööriistade pargi, on müra lakkamatu. Mulle kolis naaber, kes puhub oma lehti kõige suurema lehepuhuriga, mis ta leidis, saeb mingeid puid pidevalt, kolgib ja möllab. Kui on vaiksem töö, mis eriti ei kostaks, siis pannakse vähemalt musa tümpsuma, muidu on ju igav värvida või mida iganes teha. Mina saan kõiki neid tegevusi teha vaikselt, kannan muru niites kõrvaklappe, mitte ei mürtsuta tervet tänavat täis.
No aga kus näed lammast laita siis tule ja aita laita:Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 17:08Mingi järgmine lammas levitab mingit Paikuse Vallavolikogu vana eeskirja. Vaatad ka, kust oma info korjad?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:33Öörahu on:Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 15:10
https://www.riigiteataja.ee/akt/105072025012?leiaKehtiv
§ 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld
Ja miks Te diksrimineerite oinaid?
-
Külaline
Otsinguga millegipärast see uuem eeskiri ei ilmu.
Tegelt mul savi, mina kell 22 nagunii magama ei lähe.
Tegelt mul savi, mina kell 22 nagunii magama ei lähe.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot] ja 13 külalist