Mehe abi

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Teemaalgatajana ütlen, et see asi sai nüüd tehtud, pakendid viisin ära ja ümbrus koristatud.
Selles minu lemmiktehnikapoes on kojuvedu tasuline ja äraviimine tasuline ning äraviimise kohta öeldi mulle, et demonteeritud masin peab ootama esikus, seega jätsin selle teenuse välja. Mõtlesin, et kui saab ise lahti monteerida, saab töö käigus hinnata kas kõik ok, et ise ka pärast uue masina tagasi ühendada, abi polegi tarvis. Seetõttu ei tahtnud seda viimase minuti peale jätta, kui mingil põhjusel ootamatuks sebimiseks peaks minema. Ega mul kogu selle projektiga otseselt kiiret poleks olnud, aga kui vaba aeg selleks on võetud ja järgmist head võimalust selleks ei näinud, oli hea kõik korraga ühele poole ja tööle saada.
See mees, kes vana masina tasuta ära viis, see monteeris mul uue masina külge ka (tasu eest),

Ma siin emotsiooni pealt kirjutasin teemaalgatuse. Mul on sellised omad hirmud vanade kogemuste põhjal, et kui tahad kellelegi teisele loota, on palju rohkem seda ebakindlust asjade kulus. Annad küll teisele aega, et valib ise millal teeb ja kuidas talle sobib aga kui viimasele minutile jääb, on endal mul rohkem sebimist. Ise tehes ei pea uurima ja arvestama, kuidas teine ikka saab ja kas saab ja kas temas võib kindel olla. See abistamise jutt kipub ikka mind kuidagi riivama.
Külaline

See abistamise jutt kipub ikka mind kuidagi riivama.
Minu arust oleks see ikka päris haige, kui iga asjaga kodus oleks nii, et mees räägib selle puhul minu abistamisest. Mis mõttes kõik kodu puudutav minu asi on ja tema vaid veidi abistab.
Külaline

Tubli.
Mind jällegi huvitab, et kuidas sul muidu mehega omavaheline armusuhe on? Armastust on teil omavahel?
Asja ka teete omavahel ja kaua koos elatud on?
Külaline

Teemaalgatajana.
Kõik vastused on head, aga ikka mõtlen, et kuidas sa ütled teisele "palun tee see asi ära"? Kuidas sa käsutad teist? Ma peaks täitsa proovima teinekord. Mul on väga imelik teisele öelda, et ta peaks midagi tegema. Igatahes meeldib mulle see nõuanne väga.
Selles loos ma muidugi ei plaaninudki, et ta teeks ise. Ma lootsin, et mul on keegi kohe võtta, kui ma ise hakkama ei peaks saama. Selles mõttes ta oligi abi ehk abiline. Ja noh, eks ma saaks ka vastuse, et miks ma ise ei tee, nii abitu ei saa ka olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 19:25Kõik vastused on head, aga ikka mõtlen, et kuidas sa ütled teisele "palun tee see asi ära"? Kuidas sa käsutad teist? Ma peaks täitsa proovima teinekord. Mul on väga imelik teisele öelda, et ta peaks midagi tegema. Igatahes meeldib mulle see nõuanne väga.
Kui sa lihtsalt ütleks mehele, et pesumasin läks katki.
Siis juba mees peaks aru saama, et nüüd on vaja midagi ette võtta ja tal on see asi vaja ära teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 19:25aga ikka mõtlen, et kuidas sa ütled teisele "palun tee see asi ära"? Kuidas sa käsutad teist?
Lihtsalt ütledki umbes nii, et: "Kuule, meil läks pesumasin katki. Ma juba korraldasin uue ostu, see tuleb esmaspäeval. Kas sa palun ühendad selleks ajaks vana lahti ja tõstad esikusse?"
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mär 2026 19:25 Teemaalgatajana.
Kõik vastused on head, aga ikka mõtlen, et kuidas sa ütled teisele "palun tee see asi ära"? Kuidas sa käsutad teist? Ma peaks täitsa proovima teinekord. Mul on väga imelik teisele öelda, et ta peaks midagi tegema. Igatahes meeldib mulle see nõuanne väga.
Selles loos ma muidugi ei plaaninudki, et ta teeks ise. Ma lootsin, et mul on keegi kohe võtta, kui ma ise hakkama ei peaks saama. Selles mõttes ta oligi abi ehk abiline. Ja noh, eks ma saaks ka vastuse, et miks ma ise ei tee, nii abitu ei saa ka olla.
Ütledki stiilis, et x asi on vaja ära teha. Kõik. Mitte kas ta saaks aidata. Vähem proaktiivsust, muidu visataksegi kõik sinu kaela. Kui ta hakkab jälle oma abistamise juttu ajama ja tänukummardusi ootama, siis unusta oma allaheitlik suhtumine ja räägi ausalt, mida sa asjast arvad. Tõtt öelda ma ei saa aru, kuidas sa juba pole talle halvasti öelnud. See mees on täielik sitahäda selle teksti põhjal. Loodetavasti teeb vähemalt muid asju kodus, kuigi raske uskuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 19:25Selles loos ma muidugi ei plaaninudki, et ta teeks ise. Ma lootsin, et mul on keegi kohe võtta, kui ma ise hakkama ei peaks saama. Selles mõttes ta oligi abi ehk abiline.
Ei saa aru, miks sa nii iseenesest mõistvana võtad, et pead selle ise ära tegema? Kas su mees on invaliid? Kui jah, siis arusaadav.
Külaline

Hakkasin mõtlema, et kõik mehed on minu kõrval mökud. Hakkasin mõtlema, et ma ei ole lähedalt näinud ühtegi meest, kes oleks minust tegijam. Ma ei ütle, et neid ei ole, aga mul ei ole õnnestunud ühegi sellisega koos tegutseda. Polegi seda mehe lõhna tunda saanud.
Siis on ilmselt selline sort mehi, kes on küll minust mökumad, aga saaksid paljude asjadega väga hästi hakkama, aga lihtsalt minu juuresolekul pole need omadused avaldunud.
No ja siis on mehed, kes lihtsalt ei armasta mind. Armastus oleks liikumapanev jõud. Aga selles osas olen ma ise möku.
Külaline

Kui olime mehega ca 10 aastat minu majapidamises koos elanud, hakkas ta konelema, et pesumasin ja kuivati ning külmkapp vajaks valja vahetamist. Utlesin, et tegelen kui miski neist katki läheb. Ühel voib-olla paris ilusal paeval tulin töölt ja esikus vaatas vanim laps, teismeline siis, üsna salapärase näoga. Mees oli kainud poes, ostnud uusimad mudelid Boschi tehnikat, lasknud need koju vedada, ühendanud vanad lahti, toppinud need koos pappkastidega haagisesse ja jaatmejaama viinud ning uued paika pannud. Minu tulles pesti parajasti põrandaid. Ma ei olnud erakordselt õnnelik, aga mehelt rõõmu ka ära votma ei hakanud.
Aeg-ajalt on see pesumasin umbes, vaiksematest lastest on saanud teismelised, kelle taskust sendid trumlisse pudisevad. Ma utlen mehele, et pesumasin ootab sekkumist. Ja seniks kogunevadki koik pesemist vajvad asjad masina ette - kuhi kerkib kiirelt, masin kaiks kord paevas kindlasti. Parandama ta varmas ei ole, aga uusi ka ostma ei lahe ju. Mingil hetkel viskab üle ja siis teeb ära. Üldiselt oskaks ma koike seda ka ise - eaka ema juures olen mina see “remondimees”, kes ventilaatorist värvipüüdmise lappe valja kisub. Aga kodus - lihtsalt ei viitsi. Tehku ka midagi, opereerin niigi masina, kuivati ja riietekappide vahet ja pere heaolusse tuleb koigil panus anda.
Külaline

Kui TA on oma mehega suheldes samasugune ülipikalt ja keeruliselt heietaja, siis ma isegi ei imesta, et mehel läheb jutt kõrvust mööda. Nii meeletu tühja müra sees kaob info lihtsalt ära. Tõttöelda, mul endalgi kadus lugedes tähelepanu - et mis täpsemalt selle jutu point on.

Meil on nii, kui kodumasin hakkab jukerdama, parandab mees selle ära - ja kohe. Niimoodi putitas ta meie igivanu nõudekat ja pesumasinat nii kaua, kuni surm need lõplikult endale võttis.

Ehk siis, meie peres on kodumasinate remont 100% mehe töö, sest tema taipab seda asja väga hästi ja teda huvitab ka. Minul tehniline taip puudub täiesti.

Kui masinad läksid katki, siis kumbki valis netist oma maitse järgi uue masina. Kui vaidlused ja debatid peetud, otsus tehtud, tellisime netist ära. Ei pea sellepärast kuhugile poodi kohale minema. Kuller tõi koju, viis vana jalust ära. Mees ühendas masinad ära. KÕIK!

Ma ei saa aru, mis lahtimonteerimisest ja utiliseerimisest TA kirjutab? Ja, miks on vaja nagunii "prükki" minevale masinale diagnostikat teha?
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mär 2026 17:57 Teemaalgatajana ütlen, et see asi sai nüüd tehtud, pakendid viisin ära ja ümbrus koristatud.
Selles minu lemmiktehnikapoes on kojuvedu tasuline ja äraviimine tasuline ning äraviimise kohta öeldi mulle, et demonteeritud masin peab ootama esikus, seega jätsin selle teenuse välja. Mõtlesin, et kui saab ise lahti monteerida, saab töö käigus hinnata kas kõik ok, et ise ka pärast uue masina tagasi ühendada, abi polegi tarvis. Seetõttu ei tahtnud seda viimase minuti peale jätta, kui mingil põhjusel ootamatuks sebimiseks peaks minema. Ega mul kogu selle projektiga otseselt kiiret poleks olnud, aga kui vaba aeg selleks on võetud ja järgmist head võimalust selleks ei näinud, oli hea kõik korraga ühele poole ja tööle saada.
See mees, kes vana masina tasuta ära viis, see monteeris mul uue masina külge ka (tasu eest),

Ma siin emotsiooni pealt kirjutasin teemaalgatuse. Mul on sellised omad hirmud vanade kogemuste põhjal, et kui tahad kellelegi teisele loota, on palju rohkem seda ebakindlust asjade kulus. Annad küll teisele aega, et valib ise millal teeb ja kuidas talle sobib aga kui viimasele minutile jääb, on endal mul rohkem sebimist. Ise tehes ei pea uurima ja arvestama, kuidas teine ikka saab ja kas saab ja kas temas võib kindel olla. See abistamise jutt kipub ikka mind kuidagi riivama.
Oot, ma ei saa aru! Sul on mees kodus olemas ja mingi võõras mees tuleb teile masinat ühendama? Anna andeks, aga mis toimub? Ma loodan, et sul mees siis vähemalt teeb kodus süüa, koristab ja peseb pesu?
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mär 2026 19:25 Teemaalgatajana.
Kas ta siis oleks tahtnud teie pesu ise käsitsi pesema hakata?

Ma ei saa sinu jutust TA üldse aru. Kas see mees, kellest jutt käib, on sinu mees või oled lihtsalt kedagi tuttavat meest kutsunud omale appi? Äkki räägid natukene selgemalt. Praegu küll ei saa aru, kes see mees sinu jaoks on, kellest sa siin kirjutad.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 14:39 Kui ma su mees oleksin, siis sellisel juhul kui masinat ei saa remontida või tahad lihtsalt uut, siis võiksime koos minna poodi ja valida välja uue masina.
Õhtuks oleks sul vana unustatud ja uus masin töötamas.
Täpselt nii see meie peres käibki.
Lausa samaks õhtuks uus kohal pole, sest tellime alati ka uue kohaletoomise ja vana äraveo, vahel kulub ikka paar päeva. Aga sellest pole midagi.
Vabandust, eelmisi kommentaare ei lugenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 23:58eaka ema juures olen mina see “remondimees”, kes ventilaatorist värvipüüdmise lappe valja kisub.
Värvipüüdmislapp tuleb ALATI panna pesukotti! Sellesse lukuga kinni käivasse võrku, millega pestakse õrna pesu! Kas sa ei ole seda oma emale öelnud või sa ise ka ei tea seda? Muidu jäädki neid masina seest otsima.
Külaline

Meil oleks see nii. Ma mainin, et meil on uut masinat vaja sest vana läks katki. Mees ütleb, et ära veel osta sest tal on kombeks asju parandada. Ma annan talle siis aega selleks, läheb päev, läheb kaks, ta pole masinat puutunud ja mul vaja pesu pesta juba hirmsasti. Lõpuks ütlen, et tellin ikkagi uue sest tal ilmselgelt pole aega selleks. Tellin uue, mees ütleb et ta paigaldab ise ja pole vaja tehnikut kutsuda. Okei, tuuakse masin, siis see seisab seal kuhu kuller selle pani, päeva, kaks, kolm.. siis ma hakkan juba veidi nõudlikuma tooniga ütlema, et kuule mul on vaja kasutada seda masinat juba väga. Ta ütleb, et täna ei jõua, äkki homme? Homme tuleb kätte, ta ei liiguta. Ma lõpuks hakkan ise seda masinat paigaldama, ma juba närvis ja tige. Ta järsku avastab, et ma ärritunud ja võtab töö üle ning mainib, et “ma ju ütlesin, et ma teen ise selle”.
Vana pesumasin kogub tolmu garaazis kuni mulle see nii närvidele käib, et hakkan ise sellega tegelema ja ta poole tegemise pealt mulle appi tuleb, sest ta ju lubas et teeb ise ära.
Muidu väga tore mees, aga sellised tööd tekitavad meil pingeid. Ma tahan kõik kohe ära teha, sest siis on tehtud. Tema peab valmistuma enne kui miskit ette võtab ning kipub venitama, lõpuks saab alati tehtud.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mär 2026 07:54
Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 23:58eaka ema juures olen mina see “remondimees”, kes ventilaatorist värvipüüdmise lappe valja kisub.
Värvipüüdmislapp tuleb ALATI panna pesukotti! Sellesse lukuga kinni käivasse võrku, millega pestakse õrna pesu! Kas sa ei ole seda oma emale öelnud või sa ise ka ei tea seda? Muidu jäädki neid masina seest otsima.
Esimest korda loen, et värvipüüdmislapp käib pesukotti. Õnneks ma neid eriti ei kasuta, aga praegu arvutan küll mõttes, mitu lappi mul masinas peidus võib olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 19:25ikka mõtlen, et kuidas sa ütled teisele "palun tee see asi ära"? Kuidas sa käsutad teist? Ma peaks täitsa proovima teinekord. Mul on väga imelik teisele öelda, et ta peaks midagi tegema. Igatahes meeldib mulle see nõuanne väga.
Minu jaoks see ei ole käsutamine. Sa annad enda soovist mehele teada. Mees rõõmuga tahab sind aidata. Ütleb sulle veel jah kallis.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mär 2026 10:33
Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 19:25ikka mõtlen, et kuidas sa ütled teisele "palun tee see asi ära"? Kuidas sa käsutad teist? Ma peaks täitsa proovima teinekord. Mul on väga imelik teisele öelda, et ta peaks midagi tegema. Igatahes meeldib mulle see nõuanne väga.
Minu jaoks see ei ole käsutamine. Sa annad enda soovist mehele teada. Mees rõõmuga tahab sind aidata. Ütleb sulle veel jah kallis.
Mind on kaks meest välja treeninud " miks sa ise ei tee", "milleks sul mind selle tegevuse jaoks vaja on", "kui ei oska, õpi" , "selg valus? tee trenni"". Ma ei tülita mehi enam. Mulle pole midagi tehtud kah. Tunnevad end väga hästi, kui ma puid vean, seina saen või üksi masinat tassin. Ostan ka ise, pole keegi mulle kunagi midagi välja teinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Mär 2026 10:50Mind on kaks meest välja treeninud " miks sa ise ei tee", "milleks sul mind selle tegevuse jaoks vaja on", "kui ei oska, õpi" , "selg valus? tee trenni"". Ma ei tülita mehi enam. Mulle pole midagi tehtud kah. Tunnevad end väga hästi, kui ma puid vean, seina saen või üksi masinat tassin. Ostan ka ise, pole keegi mulle kunagi midagi välja teinud.
Kui sul selg valus, siis ma masseriks ja silitaks sul seda jne.
Ja need tőőd teeks ise ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist