Mehe abi

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Mehe abi

Postitus Postitas Külaline »

Mul on ettekujutus, et kui kodus läheb pesumasin katki, siis naine läheb mehe juurde, vaatab talle otsa ja teavitab "pesumasin on läbi". Ta saab usaldada meest, ta võib usaldada, et mees võtab organiseerimise enda peale ja mees küsib abi või naise arvamust edasitegelemiseks. Just tööl olen vaadanud, et naised käituvad nii. Ütlevad mingi probleemi (ohver) ja edasise teeb teine (tegutseja).

Minu kogemused on aga sellised, et pesumasin läheb läbi, uurin diagnostikat ja saan aru, milles probleem seisneb. Lähen poodi, ostan uue masina, tellin kojuvedu ja võtan meistri kontaktid uue masina paigaldamiseks. Kodus ütlen, et ma ei ole väga kindel, kas ma üksi vana masina lahtimonteerimisega hästi hakkama saan, kas saan loota mehe abile. Ja arvestan, et kui kõik ei õnnestu sujuvalt, tuleb mu mingid variand lisaks mõelda.
Laupäeval mainin, kui nad sõbraga koos on, et ehk viitsivad ka vana masina lahti monteerida ja selle kogumispunkti viia.
Pühapäeva õhtul küsin (kõik minu pöördumised on olnud optimistilikud, mittenõudlikud ja rõõmsad), et kui nüüd esmaspäev on tööpäev, tahaksin oma aega seoses masinaga planeerida, et mis ta arvab, kas jõuab enne lõunat selle lahtimonteerimise aja leida, või planeerin muud moodi. Leiab.
Esmaspäev. Ütlen, et uus masin saabub paari tunni pärast, tahaksin teada, kas võin juba äraveole helistada ja paigaldamismeistrile helistada. Õhtupoole võib hiljaks jääda, tööpäevad hakkavad lõppema, ma planeeriksin varem ära, siis teab, kes tuleb ja kas tuleb.
Nii, mees tuleb, hakkab lahtimonteerima, oih vesi jookseb, mine pane vesi kinni, too ämber, too väike ämber ka. Närviline, tema kodukontori tööaeg, ma pole tänulik ka, et ta mind aitab, et mind ei tahagi aidata keegi niimoodi. Aga minu kogemus ongi selline, et kui keegi suvatseb aidata, võib ta iga kell mind üksi jätta vettjooksva toruga vmt. Olen sellistes poolikutes olukordades olnud küll ja veel. Mul pole kogemust, et saan teise inimese peale loota,ja pean arvestama alati, et ebamugavas olukorras, milles teine ei viitsi jätkata, jääb kõik probleemide lahendus minu kaela. Eriti nõme on see öisel ajal, kus poed kinni vmt. Mina vaatan mitu sammu ette, mina toon tööriistad, mina koristan, tegelen detailidega, teen nii, et mees ainult tegutseks sel teemal, mis ta tuli. Mul on selle assisteerimisega igatpidi sebimist, et mehel ikka hea tööd teha oleks. Lisaks vastutus.
Nii, mis põhiline - alati käib see aitamise jutt. Et ise ei tee ma midagi ja tema tubli aitab. See ei ole ühe mehe puhul nii. Mul sellised kogemused ainult ongi.
Mis ma valesti teen? Mina näen küll oma osa - ma leian vea, ma ostan masina, ma planeerin tehniku, kojuveo, äraveo, koristan, planeerin ja vastutan. Ma ainult küsin, kas saan loota (kogemused on, et ei saa) ja kui ei saa, siis saan ise hakkama. Mul on vahest lausa valus kuulda, et mind abistatakse. Ta ei taha ju oma pesu ise käsitsi pesta. Ja üldse...
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mär 2026 14:14 Mul on ettekujutus, et kui kodus läheb pesumasin katki, siis naine läheb mehe juurde, vaatab talle otsa ja teavitab "pesumasin on läbi". Ta saab usaldada meest, ta võib usaldada, et mees võtab organiseerimise enda peale ja mees küsib abi või naise arvamust edasitegelemiseks. Just tööl olen vaadanud, et naised käituvad nii. Ütlevad mingi probleemi (ohver) ja edasise teeb teine (tegutseja).

Minu kogemused on aga sellised, et pesumasin läheb läbi, uurin diagnostikat ja saan aru, milles probleem seisneb. Lähen poodi, ostan uue masina, tellin kojuvedu ja võtan meistri kontaktid uue masina paigaldamiseks. Kodus ütlen, et ma ei ole väga kindel, kas ma üksi vana masina lahtimonteerimisega hästi hakkama saan, kas saan loota mehe abile. Ja arvestan, et kui kõik ei õnnestu sujuvalt, tuleb mu mingid variand lisaks mõelda.
Laupäeval mainin, kui nad sõbraga koos on, et ehk viitsivad ka vana masina lahti monteerida ja selle kogumispunkti viia.
Pühapäeva õhtul küsin (kõik minu pöördumised on olnud optimistilikud, mittenõudlikud ja rõõmsad), et kui nüüd esmaspäev on tööpäev, tahaksin oma aega seoses masinaga planeerida, et mis ta arvab, kas jõuab enne lõunat selle lahtimonteerimise aja leida, või planeerin muud moodi. Leiab.
Esmaspäev. Ütlen, et uus masin saabub paari tunni pärast, tahaksin teada, kas võin juba äraveole helistada ja paigaldamismeistrile helistada. Õhtupoole võib hiljaks jääda, tööpäevad hakkavad lõppema, ma planeeriksin varem ära, siis teab, kes tuleb ja kas tuleb.
Nii, mees tuleb, hakkab lahtimonteerima, oih vesi jookseb, mine pane vesi kinni, too ämber, too väike ämber ka. Närviline, tema kodukontori tööaeg, ma pole tänulik ka, et ta mind aitab, et mind ei tahagi aidata keegi niimoodi. Aga minu kogemus ongi selline, et kui keegi suvatseb aidata, võib ta iga kell mind üksi jätta vettjooksva toruga vmt. Olen sellistes poolikutes olukordades olnud küll ja veel. Mul pole kogemust, et saan teise inimese peale loota,ja pean arvestama alati, et ebamugavas olukorras, milles teine ei viitsi jätkata, jääb kõik probleemide lahendus minu kaela. Eriti nõme on see öisel ajal, kus poed kinni vmt. Mina vaatan mitu sammu ette, mina toon tööriistad, mina koristan, tegelen detailidega, teen nii, et mees ainult tegutseks sel teemal, mis ta tuli. Mul on selle assisteerimisega igatpidi sebimist, et mehel ikka hea tööd teha oleks. Lisaks vastutus.
Nii, mis põhiline - alati käib see aitamise jutt. Et ise ei tee ma midagi ja tema tubli aitab. See ei ole ühe mehe puhul nii. Mul sellised kogemused ainult ongi.
Mis ma valesti teen? Mina näen küll oma osa - ma leian vea, ma ostan masina, ma planeerin tehniku, kojuveo, äraveo, koristan, planeerin ja vastutan. Ma ainult küsin, kas saan loota (kogemused on, et ei saa) ja kui ei saa, siis saan ise hakkama. Mul on vahest lausa valus kuulda, et mind abistatakse. Ta ei taha ju oma pesu ise käsitsi pesta. Ja üldse...
Ära jaura nii pikalt. Ütle "Palun tee see asi ära."
Külaline

Kui ma su mees oleksin, siis sellisel juhul kui masinat ei saa remontida või tahad lihtsalt uut, siis võiksime koos minna poodi ja valida välja uue masina.
Õhtuks oleks sul vana unustatud ja uus masin töötamas.
Külaline

Mida oligi vaja tõestada - naistel on meesteta palju parem elada.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Need on sul siis laisad mehed sattunud, kes ei saa ise isegi vett kinni pandud ega ise ämbrit valmis toodud, on ju selge, et vesi hakkab jooksma, ja siis veel kiidavad ka endid, kui tublid nad on ja kuidas nad sind ikka aitavad. Sa võid vastu öelda, kuidas sina neid aitad. Nt süüa teed, et tal kõht täis saaks. Süüa teed iga päev, pesumasina vahetus on kord kümne aasta jooksul. Abi on kõvasti sinu poole kaldu. Ütledki, et mina aitan sind kõvasti rohkem. Ja nii ongi.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Tegelikult ei pea ühte pesumasina ostu nii keeruliseks tegema. Pakun oma variandi.
Pesumasin läks katki.
Lähen poodi, valin uue masina välja ja ütlen, et soovin uue masina koju toomist ja vana ära viimist (utiliseerimist). Pood paneb minu soovi kirja, maksan poes pesumasina eest.
Varsti helistab mulle transpordimees/paigaldajamees (need on tihti sellised kaubikuga üksi toimetavad töömehed) ja lepime päeva ning aja kokku.
Mees saabub, kui vaja, siis aitan teda natukene masina viimisel korterisse, aga reeglina saavad nad ka üksinda hakkama. Töömees ühendab vana masina lahti, paigaldab uue masina ja viib vana pesumasina kaubikuga ära. Maksan talle tema teenuse kinni.
Ongi kõik.
Reaalselt nii käis viimati mul nõudepesumasina vahetus. See on suht sama mis pesumasina vahetus.
Lihtsalt asja ei ole vaja keeruliseks teha.
Külaline

taivopalm kirjutas: 23 Mär 2026 14:53 Tegelikult ei pea ühte pesumasina ostu nii keeruliseks tegema. Pakun oma variandi.
Pesumasin läks katki.
Lähen poodi, valin uue masina välja ja ütlen, et soovin uue masina koju toomist ja vana ära viimist (utiliseerimist). Pood paneb minu soovi kirja, maksan poes pesumasina eest.
Varsti helistab mulle transpordimees/paigaldajamees (need on tihti sellised kaubikuga üksi toimetavad töömehed) ja lepime päeva ning aja kokku.
Mees saabub, kui vaja, siis aitan teda natukene masina viimisel korterisse, aga reeglina saavad nad ka üksinda hakkama. Töömees ühendab vana masina lahti, paigaldab uue masina ja viib vana pesumasina kaubikuga ära. Maksan talle tema teenuse kinni.
Ongi kõik.
Reaalselt nii käis viimati mul nõudepesumasina vahetus. See on suht sama mis pesumasina vahetus.
Lihtsalt asja ei ole vaja keeruliseks teha.
See on väga hea lahendus, kui mees saamatu, laisk või ülepea teada polegi. Ega mehed kogemusele toetudes väga kiirelt ei reageeri, kui neid just veel halvema variandi ette ei pane. Meil sellisel juhul läheksime poodi, valiksime uue ja uuriksime samuti võimalusi see teenus sisse osta. Kui ei õnnestuks mingil põhjusel (puhkused, järjekord vm), siis ütleksin mehele, et see on nüüd sinu mure, kuidas asi ära korraldada, nädala jooksul või hakka oma riideid viima keemilisse. Meil tegelen mina söögiga ja lapse riiete, õppimise vm ja mehe tööalaks on kogu tehnika, arvutid, kodumasinad jne. Kui tekiks käegalööv suhtumine, laseksin ise oma söögiga tegeleda.
Üldiselt ma olen ägedama iseloomuga, ei vingu ega tuleta pidevalt meelde, ütlen korra, teise veel tungivamalt ja rohkem pole regelina vaja. Mees ei hakka riskima minu välja vihastamisega, koostöö on toimivaks saanud aastate jooksul.

Kui mees on harjunud, et naine korduvalt meelde tuletab ja ikka liigutab viimasel minutil, äkki siis see ütlemine ikkagi liiga leebelt kuni lõpuni välja.
Mul küll pole vaja, aga ma kindlasti ei suudaks rahulikuks jääda, tõstaksin korraliku kisa sellisest käitumisest. Tõenäoliselt lausa ütleksin - rahulikult - olen hakanud mõtlema, et kuna meestetöödega pean ise tegelema, siis milleks ülepea mehega koos elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 15:22Tõenäoliselt lausa ütleksin - rahulikult - olen hakanud mõtlema, et kuna meestetöödega pean ise tegelema, siis milleks ülepea mehega koos elada.
Aga mehega saad ju koos elades veeta kvaliteetaega niikaua kui keegi teine pesumasinat vahetab uue vastu.
Pärast vaatate koos kõrvuti üksteise vastus kuidas pesumasin pesu trumlis keerutab.
Külaline

Eks igas peres käib see asi isemoodi.

Meil selline tööde järjekord rikkis pesumasina korral:
- uurin ise, mis tal viga võiks olla. vaatan, et midagi kuskil vahel pole. puhastan filtri. uurin voolikuid.
- kui ise toime ei tule, informeerin meest. tema kontrollib asja üle. tõenäoliselt võtab osaliselt lahti, vaatab, mis viga võib olla.
- kui on selline viga (nt pump vmt), mida saab ise parandada, siis selgitab välja, millist tagavaraosa on vaja ja mina ning laps - me oleme mehest oluliselt paremad netiotsingul - otsime seda müüva poe, hinna, asukoha ja poe lahtiolekuaja välja ning edastame info. mees läheb kas ise kohale, või tellime netist ka läheb järgi see, kelle trajektoorile see pood jääb. kui osa käes, parandab mees (ametilt insener) selle masina ära.
- kui on selline viga, mida ei saa parandada, siis paneme peres ühiselt paika, millises hinnaklassis ja millistele parameetritele peab uus masin vastama. igaüks uurib, vahetame muljeid. siis läheme koos kolmekesi ja käime ühe õhtuga mõned suured elektroonikapoed läbi ja uurime neid valikus mudeleid täpsemalt. ostame kas kohe ära või kui nii odavam, siis tellime netist
- masin tuuakse koju, mees ühendab vana masina lahti, paneb uue asemele.
- vana masin läheb kas keldrisse ja pärast Cronimetti või kohe autole ja sinnasamasse.
Ükski võõras meistrimees ei pea tulema minu kööki masinat ühendama, sest meil on kolm inseneriharidusega inimest majas, kellest igaüks, ka mina, tuleks sellega ise toime.
vana masina kohe äraviimine poe kulleri poolt on mõttetu ja liiga tasuline,
vanametalli kokkuost aga maksab pesumasina sinnaviimise eest ise meile.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 14:39 Kui ma su mees oleksin, siis sellisel juhul kui masinat ei saa remontida või tahad lihtsalt uut, siis võiksime koos minna poodi ja valida välja uue masina.
Õhtuks oleks sul vana unustatud ja uus masin töötamas.
Pärast teeme koos väiksed veinid ka. Vot.
Ütle mehele, et foorumis on mehed sul järjekorras pesumasinat vahetama, kui sa ise ei tee.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kui pesumasin läheb läbi ja mehest asja pole, siis pole ka vaja teda taga ajada. Las kergendab kukrut, ostate teenuse ja kõik saab ruttu ja kergelt korda. Et peres kes mille eest vastutab, meestetööd on tema rida, siis kas teeb ise, või kergendab kukrut, mõlemal juhul saab meestetöö tehtud. Ei ole probleemi.
Külaline

See mees on sul mõttetu töll ja sina lased tal selline olla oma tagasihoidliku ja ohvrimeelse olekuga. Muuda oma suhtumist 180 kraadi ja vaata, mis saama hakkab.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 14:14Ja üldse...
Ma kuulaks huviga.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Ma lugesin teiste kommentaare ja tegelikult on pesumasina katki minemine veidi ajakriitiline ehk pikalt katkise pesumasinaga elada ei tahaks. Selle vältimiseks võiks pesumasina lihtsalt näiteks iga 10 aasta järel välja vahetada. Muu tegevus jääks samaks, mina eelistan vahetamise teenusena sisse osta. Soovi korral võib vana masina ise veel mõnele inimesele maha müüa (kui viitsite müügiga tegeleda). Teise valikuna võtab uue masina paigaldaja selle kaasa.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mär 2026 14:14 Mul on ettekujutus, et kui kodus läheb pesumasin katki, siis naine läheb mehe juurde, vaatab talle otsa ja teavitab "pesumasin on läbi". Ta saab usaldada meest, ta võib usaldada, et mees võtab organiseerimise enda peale ja mees küsib abi või naise arvamust edasitegelemiseks. Just tööl olen vaadanud, et naised käituvad nii. Ütlevad mingi probleemi (ohver) ja edasise teeb teine (tegutseja).

Ma läheks hulluks sellise organiseerija kõrval.
Külaline

Kuna mul pole meest ja raha ka vähe, siis minul käib nii, et pesumasin läheb katki, siis kui on uus, kutsun parandaja, kui juba vana, siis kohe otsin netist kõige odavamalt uue. Üldiselt kõige odavama variandi ja Euronicsi vahel on sadu eurosid. Samal ajal tellin FB mingist grupist mehe, kes viib tasuta ära katkise tehnika. Lasen pesumasina kohale tuua, selleks ajaks on plats puhas. Mul on endal käru, millega saab pesumasinat ise ka veidi liigutada, ei maksnud palju ja on abiks raskete asjade transportimisel. Ühendada oskan ise. Ongi tehtud. Kunagi olen Euronicsist kõik need teenused tellinud, läks kalliks, isegi pesumasina ümber olevate pappide äraviimise eest tahtsid 20 eurot saada. Ma ütlesin, et ei soovi, viin need papid tänava otsas olevasse papikonteinerisse. 5 minuti töö eest 20 eurot ei hakka maksma.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 16:28Ma läheks hulluks sellise organiseerija kõrval.
No kui sa ise ei suuda teha, siis naisel ei jää muud üle kui organiseerida.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 16:42Ühendada oskan ise. Ongi tehtud.
Tubli. Tegelt ju ainult veevoolik ja äravool ühendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 16:46
Külaline kirjutas: 23 Mär 2026 16:42Ühendada oskan ise. Ongi tehtud.
Tubli. Tegelt ju ainult veevoolik ja äravool ühendada.
Transpordi poldid ka veel.
Külaline

Mul käis viimati pesumasinaga asi nii, et kõigepealt otsisin veebist veakoodi järgi vea üles. Siis saatsin selle info koos mudelinumbri ja fotoga lahti võetud tagaküljest (mõned pildid oli vaja ära kruvida) parandajale ja võtsin parandaja tulekuks kodukontoripäeva.

Vee oskam ise kinni keerata ja vajadusel nii pesumasinat kul nõudepesumasinat kinni-lahti ühendada. Seekord aga polnud vaja midagi ühendada. 100 EUR ja masin töötab jälle. Teinekord olen ise ka parandanud. Küttekeha vahetus pole kuigi keeruline, olgu see pesumasinal või boileril.

Meest polnud siis vahelüliks üldse vaja. Mingeid mõttetuid mehi, keda peab haldama, ei viitsiks ammugi taluda. Lihtsam on siis juba kõik ise ära teha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, Semrush [Bot], Triibu ja 6 külalist